”Vuoden aikana me muutetaan maailmaa sellaisen pikkasen kerrallaan.”

2022 puheenjohtajamme Joonas sanoi kerran hyvin: ”Vuoden aikana me muutetaan maailmaa sellaisen pikkasen kerrallaan.”

Ja näinhän se nimenomaan on. Fakta on se, että kun tehdään vaikutustyötä isoihin asioihin, välistepit ovat pieniä. Isot muutokset vaativat aikaa. Tamkon hallituksen ensimmäisenä varsinaisena viestintävastaavana olen kuluneen vuoden aikana ihastellut sitä, miten muuntautumis- ja kehityskykyinen organisaatio Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on. Tamkon kehittymiskyky tulee intoa täynnä olevien opiskelijoiden tahdosta tehdä muutosta. 

Tänä vuonna olen konkreettisesti päässyt todistamaan, miten kehitystä tapahtuu, kun Tamko ja sen toimijat laittavat aivot ja sormet sauhuamaan. Opiskelijat tuovat toimintaamme innovatiivista energiaa, uusia kehitysehdotuksia ja mikä parasta – toivoa.

Tamkon kehityskyky ei tosiaan näy ainoastaan sillä, että yhtenä vuonna päätöksenä oli lisätä hallitukseen viestintävastaava. Tamkon kehitys on jatkuvaa, ja koostuu monista eri asioista. Kehitämme jatkuvasti esimerkiksi viestintää, tuutorointia, edunvalvontaa, opiskelijoiden hyvinvointia, tapahtumiamme ja esimerkiksi kansainvälistä toimintaamme sekä opiskelijoiden välistä yhteisöllisyyttä. Ja nämä asiat ovat vain muutama maininta monien muiden kehityskohteiden joukosta.

Jo 110 vuoden ajan Tamko on valvonut opiskelijoidensa asemaa Tampereella. On huikeaa, miten pitkä historia Tamkolla on takanaan. Paljon on tehty. Vuoden 2022 aikana pääsin konkreettisesti näkemään, että miten muutosta lähdetään ajamaan. Tulevina vuosina kuulen varmasti Tamkon uusista saavutuksista.

Taas Joonaksen sanoin ”Ilman Tamkoa opiskelijoiden asema Tampereen ammattikorkeakoulussa ei olisi näin hyvä” – ja ilman opiskelijoita ei olisi Tamkoa. Kiitos toiminnastamme kuuluu opiskelijoille.

Kirjoittaja on Tamkon hallituksen viestintävastaava Laura Korhonen.