Tamko Topics 9 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Edustajiston etäkokous 9.3.
2. Tamkon Tursajaisissa esiintyy Stig
3. Tamko järjestää etäsuklaatastingin 30.3.2021
4. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
5. Tervetuloa Sales Up -event tapahtumaan
6. Uusi jäsenetu Fitsteriin, vuoden treeniohjelmat -50%
7. Kauppakamarin apurahoja haettavana
8. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka
9. Lähde ratkomaan aitoa työelämän haastetta poikkitieteellisen tiimin kanssa!
10. Startup Experience etsii uusia tiimejä
11. Educational Masters Major: CS:GO -elektronisen urheilun liiga
12. Suorita Universumin Uratesti loppuun ja tue globaalia koulutusta

Opiskelijakunta

1. Edustajiston etäkokous 9.3.

Tervetuloa edustajiston etäkokoukseen Teamsiin tiistaina 9.3.2021 klo 17 alkaen! Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Alla olevan lomakkeen avulla voit ilmoittautua osallistujaksi kokoukseen, edellyttäen, että olet Tamkon jäsen.

Linkki ilmoittautumiseen.

2. Tamkon Tursajaisissa esiintyy Stig

Tamkon Tursajaiset järjestetään etänä 17.3.2021! Tursajaisissa ryhmät pääsevät suorittamaan erilaisia rasteja pienryhmissä kilpaillen parhaista pisteistä, parhaista teema-asuista ja parhaasta ryhmähengestä. Tursajaisissa on myös etäkeikka, jossa esiintyy Stig. Tarkemmat tiedot keikasta ja aikatauluista tullaan julkaisemaan myöhemmin Tamkon somessa. Muista ottaa tapahtuman FB-event seurantaan.

3. Tamko järjestää etäsuklaatastingin 30.3.2021

Tamkon etäsuklaatasting on tulossa 30.3. Tässä tapahtumassa pääset maistelemaan ja tutustumaan erilaisiin herkullisiin suklaisiin alan ammattilaisten pitämässä tastingissa. Lisätietoja saat tapahtuman Facebook-eventistä. Tällä herkullisella tapahtumalla on hintaa 15€ ja lipun tapahtumaan voit hankkia täältä. Tapahtuma on Tamkon jäsenille. Suklaatastingin suklaat tulevat Dammenbergiltä.

Suklaatastingin suklaat jaetaan Solulla lippua vastaan, mikäli et pääse itse voi myös kaveria pyytää noutamaan. Hänellä pitää vain olla lippusi. Jaon yhteydessä saat kirjautumistiedot etätapahtumaan.

Suklaiden jaot:
Torstai 25.3. klo 12-16
Maanantai 29.3. klo 9-14
Tiistai 30.3. klo 11-15

Lisätietoja: kulttuuri@tamko.fi

4. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

5. Tervetuloa Sales Up -event tapahtumaan

Tervetuloa osallistumaan liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijoiden järjestämään myyntihenkiseen verkkotapahtumaan 10.-11.3.2021! Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä SAMK:in kanssa.

Päivien aikana on mahdollista vierailla opiskelijoiden oppiyritysten verkkoständeillä ja käydä kauppaa. Lisätietoa tapahtumasta ja osallistumisohjeet löydät täältä.

6. Uusi jäsenetu Fitsteriin, vuoden treeniohjelmat -50%

Saat vuoden treeni- ja ravinto-ohjelmat käyttöösi vain 44,99€, eli alle 4€/kk. Nappaa etu koodilla TAMKO. Fitsterin valikoimasta löydät yli 100 personal trainerin suunnittelemaa treeniohjelmaa kotiin ja salille sekä 150 reseptin valikoiman. Saat myös älykkään sovelluksen, jossa ohjelmat kulkevat mukanasi ja joka ohjaa treenejäsi ja ruokailujasi sen mukaan, mitä teet ja syöt.

Lunasta etusi osoitteessa https://www.fitster.fi/vuosietu-50/ ja hyödynnä etukoodi TAMKO.

Tarjous on voimassa 30.4.2021 saakka.

Alennus koskee uusia asiakkaita. Etu on lunastettavissa vain verkkosivuilla. Alennuskoodia ei voi yhdistää muihin etuihin.

7. Kauppakamarin apurahoja haettavana

Pietarsaaren kauppakamariosasto julistaa haettavaksi apurahoja opintojensa loppuvaiheessa oleville kaupallisen tai tekniikan alan opiskelijoille Pietarsaaren seudulta. Apurahojen yhteismäärä on 8 000 euroa.

Linkki hakulomakkeeseen ja tarkemmat ohjeet löytyvät Kauppakamarin kotisivuilta. Hakuaika 1.-31.3.2021.

8. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka. Opiskelu ja työskentely toteutuvat lukuvuoden loppuun saakka pääosin etänä, ja vain välttämätön lähiopetus ja tentit järjestetään pienryhmissä. Lisäksi kampuksilla oleskellaan ainoastaan välttämättömistä syistä.

Lue lisää muun muassa AMK-valintakokeiden toteuttamisesta Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/23532

Intran koronaohjeiden ja -tiedotteiden koontisivu: https://intra.tuni.fi/content/news/18225

9. Lähde ratkomaan aitoa työelämän haastetta poikkitieteellisen tiimin kanssa!

Innovaatiohaasteet on vapaasti valittava viiden opintopisteen kurssi, jonka aikana perehdyt muotoiluajatteluun ja innovointiprosessiin luomalla uusia ratkaisuja kumppanin antamaan haasteeseen. Tukenasi oppimisessa ja kokeilussa ovat monialainen tiimi ja HUBSin valmentajat.

Ilmoittaudu mukaan, haku päättyy 5.3.!

10. Startup Experience etsii uusia tiimejä

HUBSin esihautomossa on taas haku päällä. Jos sinulla on idea ja tiimi, lähde mukaan 8 viikon matkalle kehittämään ideaasi ja tiimiäsi seuraavalle tasolle, kenties yritykseksi asti!

Tarjolla valmentajien sparraus ja kokeneen mentorin tuki. Haku päättyy 17.3. ja Startup Experience alkaa 25.3.

11. Educational Masters Major: CS:GO -elektronisen urheilun liiga

Helmikuussa käynnistyy korkeakoulujen ensimmäinen Educational Masters Major -liigasarja. Liigaan otetaan mukaan 64 koulujoukkuetta. Major-koululiiga koostuu ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoista kootuista joukkueista. Palkintopotti liigassa on 5 000€. Joukkueet tulevat edustamaan omia korkeakoulujaan ja korkeakouluista voi ilmoittautua useampi joukkue mukaan. Ilmoittautuessa joukkueessa pitää olla vähintään viisi pelaajaa ja yksi varapelaaja ja yksi koulun henkilökunnasta tuleva vastuuhenkilö. Ilmoittautuminen kevään liigaan päättyy 14.3.

Turnaus tiivistettynä:

  • Turnaukseen voivat osallistua kaikki suomalaisessa korkeakoulussa opiskelevat, mukaanlukien myös vaihto-opiskelijat.
  • Liigan ensimmäinen kausi alkaa maaliskuussa ja finaalit tullaan pelaamaan toukokuussa
  • Ensimmäisen kauden turnauspelinä toimii CS:GO.
  • Turnauksen palkintopotti on 1 500 – 5000 €

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Liiga toteutetaan SJ Esports Oy:n kehittämällä Rushmode -turnausalustalla. Tarkoituksena on luoda nuoria innostavaa ja osallistavaa toimintaa kouluarjen ympärille sekä lisätä nuorten ja heidän ympärillään vaikuttavien ihmisten ymmärrystä e-urheilusta. Vastuullisen ja innostavan pelitoiminnan tavoitteena on mielekkyyden lisääminen nuoren kouluarkeen sekä jatkuvasti kehittyvien uusien urapolkujen mahdollisuuksista viestiminen.

12. Suorita Universumin Uratesti loppuun ja tue globaalia koulutusta

Suorita Uratesti loppuun ja tue Plan Internationalia. Jokaisesta loppuun suoritetusta vastauksesta Uratesti tarjoaa mahdollisuuden voittaa yhden 100x 100EUR lahjoituksista, joka tehdään nimissäsi valitsemaasi hankkeeseen. Tämä on lisäys etuihin, jotka kuuluvat myös Uratestiin, kuten palkkaodotusten vertailu, uraprofiili, sinulle sopivat työnantajat & ilmainen CV-tarkastus! Huom: muista kirjautua osallistuaksesi hankkeisiin.

Linkki testiin