Tamko Topics 8 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon Tursajaiset 17.3.2021! (Zoom)
 2. Tamko järjestää etäsuklaatastingin 30.3.2021
 3. Tamkon jäsenkamppisviikot alkavat
 4. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. SportUnin liikuntakeskukset avataan rajoitetusti 22.2.
 2. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!
 3. Educational Masters Major: CS:GO -elektronisen urheilun liiga
 4. Kysy koronasta – Tampereen kaupungin koronabotti neuvoo yli sadalla kielellä
 5. Opiskelijoiden palaute poikkeuksellisesta vuodesta 2020

Opiskelijakunta

1. Tamkon Tursajaiset 17.3.2021! (Zoom)

Tamkon Tursajaiset järjestetään etänä 17.3.2021! Tursajaisissa ryhmät pääsevät suorittamaan erilaisia rasteja n. 10 hengen ryhmissä kilpaillen parhaista pisteistä, parhaista teema-asuista ja parhaasta ryhmähengestä. Tursaat äänestävät myös parhaan rastin! Ryhmät voivat olla keskenään etänä tai fyysisesti samassa tilassa hygieniaturvallisuus huomioiden.

Tapahtuma on maksuton kaikille 2020 kevään ja syksyn sekä 2021 kevään tursaille ja tuutoreille. Kaikki osallistujat saavat Tursajaisten haalarimerkit, joiden jakamisesta infotaan myöhemmin. Muista ottaa tapahtuman FB-event seurantaan.

2. Tamko järjestää etäsuklaatastingin 30.3.2021

Tamkon etäsuklaatasting on tulossa 30.3. Tässä tapahtumassa pääset maistelemaan ja tutustumaan erilaisiin herkullisiin suklaisiin alan ammattilaisten pitämässä tastingissa.

Lisätietoja saat tapahtuman Facebook-eventistä. Tällä herkullisella tapahtumalla on hintaa 15€ ja lipun tapahtumaan voit hankkia täältä. Tapahtuma on Tamkon jäsenille. Suklaatastingin suklaat tulevat Dammenbergiltä.

Suklaatastingin suklaat jaetaan Solulla lippua vastaan, mikäli et pääse itse voi myös kaveria pyytää noutamaan. Hänellä pitää vain olla lippusi. Jaon yhteydessä saat kirjautumistiedot etätapahtumaan.

Suklaiden jaot:
Torstai 25.3. klo 12-16
Maanantai 29.3. klo 9-14
Tiistai 30.3. klo 11-15

Lisätietoja: kulttuuri@tamko.fi

3. Tamkon jäsenkamppisviikot alkavat

Tamkon jäsenkamppisviikot alkavat tänään meidän somen puolella. Tällä viikolla on luvassa tietoa Pivon käytöstä ja eduista. Viikolla 10 jaamme tietoa Opiskelijan Tampereen parhaista eduista, ja viikolla 12 vielä kertaalleen Pivosta. Ota Tamkon Instagram seurantaan ja saat tietoa jäseneduistasi!

4. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti. HUOM: Sovi poikkeusolojen aikana saapumisesi toimistolle aina etukäteen WhatsAppin tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. SportUnin liikuntakeskukset avataan rajoitetusti 22.2.

SportUni avaa kaikki liikuntakeskuksensa, Kaupin, Hervannan ja Keskustan Atalpan, rajoitetusti maanantaina 22.2.2021.  

Liikuntakeskuksissa noudatetaan korona-ohjeistuksia kaikkina aukioloaikoina ja tilat ovat auki vain valvotusti. Kunkin keskuksen päivitetyt aukioloajat löydät SportUnin tilakalenterista lähempänä avaamista. Lue lisää SportUnin hybridimallista.

6. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!

Turvallisuus kampuksilla on meidän jokaisen vastuulla. Joululoman jälkeen on havaittu lipsumista turvaväleistä sekä kasvomaskin käytöstä. Haluamme muistuttaa yhteisömme jäseniä, että jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa siihen, että kampukset ovat meille jokaiselle turvallisia paikkoja opiskella ja työskennellä.

Korkeakouluyhteisöllämme on voimassa vahva suositus kasvomaskin käyttöön kaikissa korkeakouluyhteisömme tiloissa. On tärkeää, että tilojen käyttäjät noudattavat tätä suositusta. Myös riittäviin kahden metrin turvaväleihin ja hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää huomiota. Tulethan kampukselle vain välttämättömästä syystä ja täysin terveenä.

Ymmärrämme, että pitkittynyt koronatilanne alkaa väsyttää, mutta noudattamalla turvallisuusohjeita varmistamme, että yliopiston ja TAMKin tilat pysyvät käytössä jatkossakin. Ajantasaisimman tiedon TAMKin koronatilanteesta ja -suosituksista löydät intrasta. Ota intran tiedotus seurantaan!

7. Educational Masters Major: CS:GO -elektronisen urheilun liiga

Helmikuussa käynnistyy korkeakoulujen ensimmäinen Educational Masters Major -liigasarja. Liigaan otetaan mukaan 64 koulujoukkuetta. Major-koululiiga koostuu ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoista kootuista joukkueista. Palkintopotti liigassa on 5 000€. Joukkueet tulevat edustamaan omia korkeakoulujaan ja korkeakouluista voi ilmoittautua useampi joukkue mukaan. Ilmoittautuessa joukkueessa pitää olla vähintään viisi pelaajaa ja yksi varapelaaja ja yksi koulun henkilökunnasta tuleva vastuuhenkilö. Ilmoittautuminen kevään liigaan päättyy 14.3.

Turnaus tiivistettynä:

 • Turnaukseen voivat osallistua kaikki suomalaisessa korkeakoulussa opiskelevat, mukaanlukien myös vaihto-opiskelijat.
 • Liigan ensimmäinen kausi alkaa maaliskuussa ja finaalit tullaan pelaamaan toukokuussa
 • Ensimmäisen kauden turnauspelinä toimii CS:GO.
 • Turnauksen palkintopotti on 1 500 – 5000 €

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Liiga toteutetaan SJ Esports Oy:n kehittämällä Rushmode -turnausalustalla. Tarkoituksena on luoda nuoria innostavaa ja osallistavaa toimintaa kouluarjen ympärille sekä lisätä nuorten ja heidän ympärillään vaikuttavien ihmisten ymmärrystä e-urheilusta. Vastuullisen ja innostavan pelitoiminnan tavoitteena on mielekkyyden lisääminen nuoren kouluarkeen sekä jatkuvasti kehittyvien uusien urapolkujen mahdollisuuksista viestiminen.

8. Kysy koronasta – Tampereen kaupungin koronabotti neuvoo yli sadalla kielellä

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön monikielisen koronabotin. Koronabotilta voit kysyä koronaan liittyviä kysymyksiä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Botti osaa neuvoa suomen lisäksi yli sadalla kielellä: tinyurl.com/koronabottitampere

9. Opiskelijoiden palaute poikkeuksellisesta vuodesta 2020

Hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta TAMKin opiskelijapalaute vuonna 2020 oli keskimäärin jopa positiivisempaa kuin aiempina vuosina. Parhaiten etäopiskelu näyttäisi sopivan YAMK-tutkinto-opiskelijoille.

Osa opiskelijoista arvostaa etäopiskelun tuomaa joustavuutta, ja sen toivotaan jatkuvan jossain määrin myös pandemian jälkeen. Toisille etäopiskeluun liittyvä sosiaalisten kontaktien ja tuen puute on vaikuttanut negatiivisesti jaksamiseen ja opiskelumotivaatioon: ”Joskus etäopetuksessa tarvittava aikataulutus ja itsekuri tuntuvat haastavilta, mutta eivät ylivoimaisilta”. Tutustu opiskelijapalautekyselyn tuloksiin ja yhteenvetoon.