Tamko Topics 6 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon somepäivät alkavat!
 2. Lahjoita Tamkolle tarpeeton jääkiekko- tai luistelukypärä
 3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!
 2. Osallistu tulevaisuuden AMK – hackathoniin ja voita 3000 euroa
 3. Opiskelijoiden palaute poikkeuksellisesta vuodesta 2020
 4. Opiskelijamiehille turvallinen tila keskustella yksin pärjäämisen kulttuurista ja suorituspaineista
 5. YTHS:n lounaswebinaarit etäarkeen
 6. Tampereen kaupunki kysyy kaupunkilaisten hyvinvoinnista

Opiskelijakunta

1. Tamkon somepäivät alkavat

Tervetuloa tutustumaan opiskelijakuntamme toimintaan ja toimijoihin Tamkon somepäivillä, jotka alkavat maanantaina 8.2. Tällä kertaa päivät on jaoteltu sektorikohtaisesti, alta löydät päivien ohjelman. Ota siis ensi viikosta alkaen meidän Instagram-storyt seurantaan!

 • Maanantai 8.2. – Edunvalvonta: Hannastiina, Joonas ja Hanna
 • Tiistai 9.2. – Hallinto: Emmi, Kia ja Tomi
 • Keskiviikko 10.2. – Hyvinvointi ja kulttuuri: Arttu ja Janette
 • Torstai 11.2. – Sidosryhmät ja viestintä: Ilari, Tytti ja Juho
 • Perjantai 12.2. – Tuutorointi ja kansainvälisyys: Johanna ja Aleksander
 • Maanantai 15.2. – Edustajiston johto: Suvi ja Heli
 • Tiistai 16.2. – Edustajiston jäsenet

2. Lahjoita tamkolle tarpeeton jääkiekko- tai luistelukypärä

Tamko lainaa jäsenilleen sekä vaihto-opiskelijoille veloituksetta luistimia, mutta haluaisimme tarjota mukaan myös kypäriä. Onko sinulla kotonasi ehjä ja tarpeeton aikuiselle mahtuva kypärä?

Voit lahjoitaa ja tuoda kypärän Tamkon toimistolle Solulle tiistaina 9.2. tai keskiviikkona 10.2.2021 klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana. Kypärän voi jättää rappukäytävään. Iso kiitos kaikille lahjoittaneille jo etukäteen! Toiveenamme on, että pystymme lainaamaan jatkossa kaikille luistinten lainaajille myös kypärän.

3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti. HUOM: Sovi poikkeusolojen aikana saapumisesi toimistolle aina etukäteen WhatsAppin tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

4. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!

Turvallisuus kampuksilla on meidän jokaisen vastuulla. Joululoman jälkeen on havaittu lipsumista turvaväleistä sekä kasvomaskin käytöstä. Haluamme muistuttaa yhteisömme jäseniä, että jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa siihen, että kampukset ovat meille jokaiselle turvallisia paikkoja opiskella ja työskennellä.

Korkeakouluyhteisöllämme on voimassa vahva suositus kasvomaskin käyttöön kaikissa korkeakouluyhteisömme tiloissa. On tärkeää, että tilojen käyttäjät noudattavat tätä suositusta. Myös riittäviin kahden metrin turvaväleihin ja hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää huomiota. Tulethan kampukselle vain välttämättömästä syystä ja täysin terveenä.

Ymmärrämme, että pitkittynyt koronatilanne alkaa väsyttää, mutta noudattamalla turvallisuusohjeita varmistamme, että yliopiston ja TAMKin tilat pysyvät käytössä jatkossakin. Ajantasaisimman tiedon TAMKin koronatilanteesta ja -suosituksista löydät intrasta. Ota intran tiedotus seurantaan!

5. Osallistu tulevaisuuden AMK – hackathoniin ja voita 3000 euroa

Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu on Arenen ja SAMOKin järjestämä ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattu hackathon, jossa kehitetään ratkaisuja nimensä mukaisesti tulevaisuuden ammattikorkeakoululle. Kilpailuun hakevat joukkueet voivat tarttua johonkin seuraavista teemoista: kestävä kehitys, digitalisaatio, jatkuva oppiminen tai muuttuva työ. Voit lukea lisää teemoista ja arviointikriteereistä osoitteesta www.tulevaisuudenamk.fi

6. Opiskelijoiden palaute poikkeuksellisesta vuodesta 2020

Hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta TAMKin opiskelijapalaute vuonna 2020 oli keskimäärin jopa positiivisempaa kuin aiempina vuosina. Parhaiten etäopiskelu näyttäisi sopivan YAMK-tutkinto-opiskelijoille.

Osa opiskelijoista arvostaa etäopiskelun tuomaa joustavuutta, ja sen toivotaan jatkuvan jossain määrin myös pandemian jälkeen. Toisille etäopiskeluun liittyvä sosiaalisten kontaktien ja tuen puute on vaikuttanut negatiivisesti jaksamiseen ja opiskelumotivaatioon: ”Joskus etäopetuksessa tarvittava aikataulutus ja itsekuri tuntuvat haastavilta, mutta eivät ylivoimaisilta”. Tutustu opiskelijapalautekyselyn tuloksiin ja yhteenvetoon.

7. Opiskelijamiehille turvallinen tila keskustella yksin pärjäämisen kulttuurista ja suorituspaineista

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri. Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami. Ensimmäinen tuokio on tiistaina 9.2. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla.

8. YTHS:n lounaswebinaarit etäarkeen

Terveyden, hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn asiantuntijat ovat rakentaneet kolme erillistä lounaswebinaaria poikkeuksellisesta arjesta selviytymiseen. Webinaareissa keskitytään etäarjen sujuvuuden eri osa-alueisiin:

 • Tiistaina 9.2.2021 klo 11.30–12.00​ Sosiaaliset suhteet ja yksinäisyys, psykologi Priska Pennanen, YTHS​
 • Tiistaina 16.2.2021 klo 11.30–12.00​ Itsensä johtaminen ja motivaatio, opintopsykologi Ray Ohtonen, Vaasan yliopisto

Osallistumislinkki, jolla pääset kaikkiin kolmeen lounaswebinaariin: https://us02web.zoom.us/j/85825769475

9. Tampereen kaupunki kysyy kaupunkilaisten hyvinvoinnista

Tampereen kaupunki on avannut kyselyn, jolla selvitetään asukkaiden kokemaa hyvinvointia Tampereen asuinalueilla. Karttapohjainen kysely on avoinna 1.2 – 14.2.2021.

Kyselyn tavoitteena on kerätä kokemustietoa hyvinvoinnista ja asuinalueista tilastotiedon rinnalle. Tampereen kaupunki käyttää vastauksia asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen ja asuinalueiden kehittämiseen. Vastaa kyselyynhttps://app.maptionnaire.com/fi/9689/

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä tuloksista voi tunnistaa yksittäisiä vastaajia.