Tamko Topics 48 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon uudet toimijat valittu
 2. Tamkon opiskelijakortit alkavat toimimaan kulkukortteina Kuntokadun kampuksella
 3. Lukuvuositarran postitus
 4. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Anturan vuosikokous ja pikkujoulut 26.11.
 2. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla
 3. TAMKin JobTeaser-palvelu avataan opiskelijoille 25. marraskuuta: avoimet harjoittelu- ja kesätyöpaikat sekä paljon muuta
 4. Opiskelijan Tampere jakaa käytettyjä kalusteita ilmaiseksi 25.-26.11.
 5. Vaikuta Nyytin toimintaan – vastaa kyselyyn!
 6. Nappaa harkka- tai kesätyöpaikka! #MunTyö2030 -somehaaste nuorille aikuisille (18-24 vuotiaat)
 7. CityShoppari nyt ilmaiseksi loppuvuodeksi Pivon käyttäjille
 8. Osallistu verenluovutuskampanjaan ja hanki tursaspassimerkintä
 9. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille
 10. Nyytin chatit
 11. Opiskelija! Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021 alkaen
 12. Status.tuni.fi -sivulla tiedot käyttökatkoista ja häiriöistä
 13. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 14. Kangasalan Kaupungin Björkqvist -rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit

Opiskelijakunta

1. Tamkon uudet toimijat valittu

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajisto järjestäytyi 18.11.2020. Kokouksessa edustajisto valitsi keskuudestaan edustajiston puheenjohtajaksi Heli Dornin ja varapuheenjohtajaksi Suvi Hännisen. Tamkon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Emmi Lainpelto ja varapuheenjohtajaksi Kia Kauppinen.

Hallitukseen valittiin:
Johanna Yrjölä
Joonas Soukkio
Ilari Savikko
Hanna Ojaniemi
Arttu Laukkanen
Janette Kyllönen
Aleksander Tuckett

Onnea valituille!

2. Tamkon opiskelijakortit alkavat toimimaan kulkukortteina Kuntokadun kampuksella

TAMKin Kuntokadun kampuksella sähkölukot vaihtuvat opiskelijakortilla toimiviksi. Samalla nykyiset kulkukortit poistuvat käytöstä vaihtotyön edetessä. Vaihdoksen on tarkoitus olla valmis kuluvan vuoden loppuun mennessä. Siihen saakka on siis käytössä kahta erilaista kulkukorttia rinnakkain.

Kaikkien elokuussa 2020 tai sen jälkeen aloittaneiden ja sen jälkeen Tamkon opiskelijakortin hankkineiden kulkukortit pitäisi toimia uudenmallisiin kortinlukijoihin ilman erillistä rekisteröintiä.

Kaikkia muita pyydetään käymään Teiskontien puoleisessa infossa rekisteröimässä opiskelijakorttinsa uudenmallisissa lukijoissa toimiviksi (auki arkisin klo 7-21 ja la 8-16). Liikuntamaksun maksaneiden opiskelijakortit on myös viety järjestelmään, eikä siis pitäisi vaatia erillistä rekisteröintiä heidän osaltaan. Lue lisää.

3. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta.

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

HUOM! Lukuvuositarran voi noutaa opiskelijakunnan toimistolta missä vaiheessa vuotta tahansa ilmaiseksi, kun jäsenyys on voimassa. Tämän toteuttamiseen on useampi vaihtoehto: toimistolle voi tulla itse, opiskelijakortin voi antaa kaverille, joka tulee sen vaihtamaan tai opiskelijakortin voi postittaa palautuskuoren kanssa toimistolle. Eli ilmaisia vaihtoehtoja tarran vaihtamiseen on tarjolla. Huomioithan, että Tamkon toimisto on marraskuun loppuun saakka avoinna vain sopimuksen mukaan.

4. Tamkon jäsen, käytä pivoa!

Tamkon jäsenenä etuihisi kuuluu mm. Pivo-mobiilisovelluksesta löytyvä opiskelijakortti ja sen kautta valtakunnallisesti Slice-edut.

 1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
 2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

Jotta voit ottaa Pivon opiskelijakortin käyttöön, sinun tulee olla opiskelijakuntasi jäsen. Opiskelijakortin kuvan voi vaihtaa puolen vuoden välein. Lisätietoja Pivosta.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Anturan vuosikokous ja pikkujoulut 26.11.

Jälleen kerran on saapunut se aika vuodesta, kun Antura juhlii pikkujoulujaan ja pitää avoimen vuosikokouksensa. Kokouksen yhteydessä valitaan Anturalle vuoden 2021 hallitus.

Tapahtuma alkaa torstaina 26.11. klo 18:00 ja tapahtumapaikkana toimii HSM saunat, Hämeenkatu 7:ssä. Lisätietoja löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

6. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla

Keväällä tapahtunut yhtäkkinen siirtymä etäopetukseen tarkoitti uuden opettelua meille kaikille. Tämä näkyi väistämättä myös opetuksessa, kun soveltuvia työkaluja ja menetelmiä osin vasta harjoiteltiin. Tilanne kuormitti opiskelijoita. Etäopetuksen jatkuessa myös keväällä teemme TAMKissa hartiavoimin töitä kehittääksemme etäopetuksen laatua. Jos koet etäopiskelun itsellesi haastavaksi, otathan yhteyttä ajoissa matalalla kynnyksellä (linkit vievät intraan):

Oma opettajatuutori
Opinto-ohjaaja
Hyvinvoinnin ohjaaja
Kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjaus
Oppilaitospastori
Opiskelijaterveys
Sparris-pajat ja Kysy Erkalta -tuokiot
Uraohjaus

Voit olla yhteydessä myös Tamkoon matalalla kynnyksellä, sieltä sinut tarvittaessa ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Vertaistukea voit saada osallistumalla myös Nyyti ry:n chatteihin.

Lue lisää Intran tiedotteesta.

7. TAMKin JobTeaser-palvelu avataan opiskelijoille 25. marraskuuta: avoimet harjoittelu- ja kesätyöpaikat sekä paljon muuta

Opiskelija, TAMKin JobTeaser-palvelu avataan keskiviikkona 25. marraskuuta opiskelijoiden käyttöön. Samalla JobTeaser korvaa nykyisen Y-Makers-työnvälitysalustan.

JobTeaserista löydät tästä lähtien kaikki työnhaun palvelut yhdestä paikasta:

 • Hae harjoittelu-, opinnäytetyö-, kesätyö- ja työpaikkoja (Huom! Poikkeuksena sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikat, jotka haetaan Jobiilissa)
 • Tilaa paikkatarjoukset ja tapahtumat sähköpostiin
 • Tutustu työnantajiin
 • Seuraa työelämän tapahtumakalenteria
 • Tutustu UP uravinkkeihin
 • Varaa aika uraohjaukseen (1/2021 alkaen)

JobTeaseriin pääset kirjautumaan 25.11. alkaen Haka-tunnuksillasi. Avoimia harjoittelu-, opinnäytetyö-, kesätyö- ja työpaikkoja voit seurata myös JobTeaserin ilmaisella sovelluksella. Lisätietoa JobTeaserista tulee 25. marraskuuta – stay tuned!

8. Opiskelijan Tampere jakaa käytettyjä kalusteita ilmaiseksi

Opiskelijan Tampere haluaa tukea opiskelijoita ja jakaa pois käytetyt kalusteet. Kalusteet ovat olleet käytössä opiskelijoilla ja Opiskelijan Tampere on päättänyt jakaa nämä täysin ilmaiseksi. Kuljetuksesta vastaa hakija itse. Kalusteiden luovutus tapahtuu 25.-26.11. klo 15-18 Osoitteessa Menotie 1 B (Soppeenmäen teollisuusalue), 33470, Ylöjärvi.

Kalusteet ovat käytettyjä, ja niitä jaetaan niin kauan kuin tavaraa riittää. Kalusteet ovat ostettu IKEAsta vuonna 2013 ja ovat hyvässä kunnossa. Löytyy mm. sänkyjä ja runkopatjoja (80cmx200cm), Ruokapöytiä, erilaisia ruokatuoleja, Martin tuoleja, Klippan sohvia, Micke työpöytiä sekä vaatekaappeja. Rajoituksensa yhden asunnon kalusteet per hakija.

Saavu siis paikanpäälle joko keskiviikkona tai torstaina ja nappaa matkaasi vaikkapa työpöytä tai pari keittiön tuolia! Lisätiedot ja kysymykset, Aleksi Aaltonen, Opiskelijan Tampere, tj@opiskelijantampere.fi.

9. Vaikuta Nyytin toimintaan – vastaa kyselyyn!

Vaikuta Nyyti ry:n toimintaan vastaamalla kyselyymme. Mielipiteesi on meille tärkeä. Kyselyyn vastaaminen kestää arviolta 10 minuuttia.

Palvelevatko verkkopohjaiset ryhmächatit, vertaiskeskustelutuokiot, ajanhallintaryhmät ja Elämäntaitokurssi? Innostavatko some-sisällöt? Mitä sinä kaipaat? Vastaa kyselyyn 30.11. mennessä: https://q.surveypal.com/Verkkotoiminnan-kysely–opiskelijat–2020

Jokaista vastattua kyselyä kohti Nyyti lahjoittaa 25 senttiä Suomen 4H-liiton Taimiteko-toiminnalle, joka istuttamalla puita kasvattaa Suomen hiilinieluja ja työllistää nuoria. Tuhannella vastauksella istutetaan sata puuta ja kompensoidaan 23.260 kilogramman edestä hiilidioksidipäästöjä. Olethan mukana!

10. Nappaa harkka- tai kesätyöpaikka! #MunTyö2030 -somehaaste nuorille aikuisille (18-24 -vuotiaat)

MunTyö2030 -somehaaste on nuorille aikuisille (18-24 -vuotiaat) suunnattu videokilpailu. Kampanjan tarkoitus on haastaa opiskelijoita tuottamaan videoita, joilla kuvataan millaista työelämän pitäisi olla vuonna 2030: Odotuksia, haaveita, toiveita kyseisestä teemasta. Luovimmat ja ajatuksia herättävimmät videot palkitaan! Palkintona on 4 palkallista työharjoittelu/kesätyöpaikkaa (Työterveyslaitos ja Pipelife) sekä inspiroiva työuraan liittyvä mentorointisessio futuristi Perttu Pölösen kanssa. Lue lisää kilpailusta: https://www.lyyti.fi/reg/muntyo2030

Kilpailu päättyy 30.11.2020.

11. CityShoppari nyt ilmaiseksi loppuvuodeksi Pivon käyttäjille

CityShoppari 2020 on nyt ilmainen Pivon opiskelijakortin käyttäjille koko loppuvuodeksi (norm. 9,90 €)! CityShopparista löydät satoja etuja, joilla syöt ja shoppailet alehintaan ympäri Suomen.

Näin saat CityShopparin käyttöön ilmaiseksi:

 1. Varmista, että sinulla on Pivon uusin versio ja Pivon opiskelijakortti käytössä.
 2. Avaa Pivon päänäkymästä CityShoppari.
 3. Paina Ota käyttöön ja hyväksy vielä tietojesi käyttö.

12. Osallistu verenluovutuskampanjaan ja hanki tursaspassimerkintä

Perinteeksi tullut verenluovutus toteutetaan tänä syksynä hiukan eri tavalla. Tamko on perustanut VeriRyhmän ja verenluovuttaminen tapahtuu Veripalvelun toimipisteissä, Tampereella Koskikeskuksen 0-kerroksessa. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytyvät täältä. Verenluovutuksesta saa myös leiman Tursaspassiin, kunhan muistaa pyytää!

13. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille

Tule mukaan erityisopettajien vetämiin kohtaamisiin, jossa voidaan keskustella osallistujen toiveiden mukaan mistä vaan, mutta olemme myös kohdentaneet kunkin pajan myös eri teemoille: oppimisen menetelmät, ajanhallinta, lukemisen ja kirjoittamisen taidot ja tekniikat sekä opinnäytetyö. Etäopiskelun haasteet ja niihin ratkaisujen löytäminen noussee tapaamisissa esille. Kaikki tapaamiset ovat etänä,ja mukaan pääset alla olevien zoom-linkkien kautta.

Tapaamiset viikolla 48:

Tiistai 24.11. klo 16.00-17.30 Mirja Kopra, Opinnäytetyössä eteenpäin (Zoom)

14. Nyytin chatit

Nyytin chattien marraskuun aiheena on jaksaminen. Keskusteluihin voit osallistua täysin anonyymisti, eikä henkilötietoja kerätä.

ti 24.11. Miten selvitä uupumuksesta?

Kaikki chatit näet täältä.

15. Opiskelija! Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021 alkaen

Ammattikorkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita koskeva YTHS-uudistus astuu voimaan 1.1.2021 alkaen. Mikä ihmeen YTHS-uudistus? Tiivistettynä uudistus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi TAMKissa AMK-tutkintoa tai YAMK-tutkintoa suorittavan läsnä olevan opiskelijan terveydenhoitopalvelut siirtyvät kaupungin opiskeluterveydenhuollosta YTHS:n (Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö) puolelle.

Te saitte lähettää meille kysymyksiä YTHS-uudistuksesta Tamkon Instagramissa, vastaukset löydät Tamkon FB-postauksesta.

YTHS:n alaisuudessa saat itsellesi edulliseen hintaan kattavan terveydenhoidon, joilla pidät huolta itsestäsi. YTHS:n sivuilta löydät jo nyt kattavasti tietoa uudistuksesta.

16. Status.tuni.fi -sivulla tiedot käyttökatkoista ja häiriöistä

Eikö palvelu vastaa? Onko yhteys hitaalla? Voit tarkastaa status.tuni.fi -sivulta, onko palvelussa meneillään tunnistettu häiriö tai käyttökatko. Sivulle on kerätty myös tiedot tulevista huoltokatkoista.

Sivu on erillinen tuni-palveluista, joten esim. intran ollessa saavuttamattomissa, tilannetiedotus voidaan hoitaa status-sivun avulla. Jos huomaat jotakin häiriötä järjestelmissä, laitathan siitä viestiä it-helpdesk@tuni.fi.

17. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–12ja perjantaisin klo 8.15–12.

Tiimi 1: Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2: Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3: Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja: www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus

18. Kangasalan Kaupungin Björkqvist -rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit

Kangasalan kaupungin Björkqvist-rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit ovat haettavissa 27.11.2020 klo 15.00 mennessä. Hakemuksen liitteineen on oltava perillä viimeistään hakuajan päättyessä. Hakemuksia ei palauteta.

Hakemuslomakkeen linkki sekä tarkemmat jakoperusteet löytyvät Kangasalan kaupungin verkkosivulta.