Tamko Topics 47 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Kiinnostaako tehtävät Tamkon hallituksessa? Tamkon järjestäytymiskokous 18.11. klo 16.30
 2. Tamkon toimisto on sopimuksen mukaan auki marraskuun loppuun saakka
 3. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin
 4. Lukuvuositarran postitus orientoiville!
 5. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Opiskelijan Tampere jakaa käytettyjä kalusteita ilmaiseksi 25.-26.11.
 2. Keikkatyötä tarjolla: Tule MLL:n kouluttajaksi
 3. Ti 17.11. Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Säästäminen ja sijoittaminen
 4. Osallistu verenluovutuskampanjaan ja hanki tursaspassimerkintä
 5. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille
 6. Nyyti Ry:n marraskuun chatit
 7. Opiskelija! Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021 alkaen
 8. Status.tuni.fi -sivulla tiedot käyttökatkoista ja häiriöistä
 9. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 10. Kangasalan Kaupungin Björkqvist -rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit

OPISKELIJAKUNTA

1. Kiinnostaako tehtävät Tamkon hallituksessa? Tamkon järjestäytymiskokous 18.11. klo 16.30

Tamkon vuoden 2021 edustajisto järjestäytyy 18.11. klo 16.30 alkaen pääkampuksen A3-27 auditoriossa. Tapahtuman FB-eventti.

Kokouksessa edustajisto valitsee keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lisäksi kokouksessa valitaan opiskelijakunnalle hallitus sekä keskusvaalilautakunta vuodelle 2021. Tämän lisäksi valitaan edustajat korkeakouluneuvostoon, tutkintolautakuntaan ja TOASin valtuuskuntaan. Ehdolle Tamkon hallitukseen voi asettua kuka tahansa Tamkon jäsen.

2. Tamkon toimisto on sopimuksen mukaan auki marraskuun loppuun saakka

Tule normaaliin toimistoaikaan (klo 8-16) arkena soittamaan ovikelloa jos haluat asioida meillä, todennäköisesti olemme paikalla.

 • Toimistomme puhelin/WhatsApp: +358 44 382 6561.
 • Ole yhteydessä Tamko.fi sivun alalaidan Chatin kautta.
 • Sovi saapumisesi jonkun seuraavista työntekijöistämme kanssa., yhteystiedot:
  Elli, asiantuntija.tuutorointi(ät)tamko.fi, +358 44 082 6567
  Tomi, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 382 6560
  Hannastiina, edunvalvonta(ät)tamko.fi, +358 44 382 6562

Varaa aika jäsenpalvelun asiantuntijamme (Tytti) kalenterista: https://bit.ly/34IMGJ8

 • Voit myös olla yhteydessä somekanavien kautta tai tuni.fi Teams viestien kautta.
 • Kaikkien Tamkon toimijoiden yhteystiedot.

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa olla yhteydessä on sähköposti.

3. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Tamko hakee innokkaita ja positiivisia opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin. Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2021-2022) ja nyt haettaviin opiskelijaedustajapaikkoihin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2021 loppuun asti. Toimikausi alkaa tammikuussa 2021.

Haku päättyy 21.11.2020. Hae tästä.

Tamko ilmoittaa hakijoille valinnoista ja järjestää opiskelijaedustajille perehdytyksen neuvottelukuntien toimikauden alussa. Perehdytyksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

4. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta.

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

HUOM! Lukuvuositarran voi noutaa opiskelijakunnan toimistolta missä vaiheessa vuotta tahansa ilmaiseksi, kun jäsenyys on voimassa. Tämän toteuttamiseen on useampi vaihtoehto: toimistolle voi tulla itse, opiskelijakortin voi antaa kaverille, joka tulee sen vaihtamaan tai opiskelijakortin voi postittaa palautuskuoren kanssa toimistolle. Eli ilmaisia vaihtoehtoja tarran vaihtamiseen on tarjolla. Huomioithan, että Tamkon toimisto on marraskuun loppuun saakka avoinna vain sopimuksen mukaan.

5. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!

Tamkon jäsenenä etuihisi kuuluu mm. Pivo-mobiilisovelluksesta löytyvä opiskelijakortti ja sen kautta valtakunnallisesti Slice-edut.

 1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
 2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

Jotta voit ottaa Pivon opiskelijakortin käyttöön, sinun tulee olla opiskelijakuntasi jäsen. Opiskelijakortin kuvan voi vaihtaa puolen vuoden välein. Lisätietoja Pivosta.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

6. Opiskelijan Tampere jakaa käytettyjä kalusteita ilmaiseksi

Opiskelijan Tampere haluaa tukea opiskelijoita ja jakaa pois käytetyt kalusteet. Kalusteet ovat olleet käytössä opiskelijoilla ja Opiskelijan Tampere on päättänyt jakaa nämä täysin ilmaiseksi. Kuljetuksesta vastaa hakija itse. Kalusteiden luovutus tapahtuu 25.-26.11. klo 15-18 Osoitteessa Menotie 1 B (Soppeenmäen teollisuusalue), 33470, Ylöjärvi.

Kalusteet ovat käytettyjä, ja niitä jaetaan niin kauan kuin tavaraa riittää. Kalusteet ovat ostettu IKEAsta vuonna 2013 ja ovat hyvässä kunnossa. Löytyy mm. sänkyjä ja runkopatjoja (80cmx200cm), Ruokapöytiä, erilaisia ruokatuoleja, Martin tuoleja, Klippan sohvia, Micke työpöytiä sekä vaatekaappeja. Rajoituksensa yhden asunnon kalusteet per hakija.

Saavu siis paikanpäälle joko keskiviikkona tai torstaina ja nappaa matkaasi vaikkapa työpöytä tai pari keittiön tuolia!

Lisätiedot ja kysymykset, Aleksi Aaltonen, Opiskelijan Tampere, tj@opiskelijantampere.fi.

7. Keikkatyötä tarjolla: Tule MLL:n kouluttajaksi!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto etsii uusia kouluttajia mediakasvatukseen ja/tai tukioppilastoimintaan. Tukioppilaskouluttajana vierailet kouluissa tai toteutat verkkokoulutuksena vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia tukioppilaiden perus- ja teemakoulutuksia. Mediakasvatuksen kouluttajana koulutat oppilaita vaihtelevista mediakasvatuksen teemoista, kuten esimerkiksi digihyvinvointi, sosiaalisten medioiden käyttö, digitaalinen pelaaminen tai nettikiusaaminen ja häirintä. Työtä tehdään pääasiassa arkisin päiväsaikaan, työstä maksetaan palkkio. Työ on keikkaluontoista.

Hae kouluttajaksi lähettämällä lyhyt (max A4) vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi. Kerro lisäksi, haluatko toimia tukioppilas- ja/tai mediakasvatuskouluttajana. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen tukioppilastoiminta@mll.fi.

Hakuaika päättyy 22.11.2020 kello 23.59. Lisätietoja: suvi.myllarniemi@mll.fi

8. Ti 17.11. Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Säästäminen ja sijoittaminen

Syksyn toisessa talouswebinaarissa päästään tutustumaan OP Tampereen nuorten talouden asiantuntijoiden, Finanssikoutsien, johdolla säästämisen ja sijoittamisen mukaansatempaavaan maailmaan. Webinaarin ajankohta on 17.11. klo 17. Webinaarissa muistellaan arkisia säästövinkkejä, mutta pureudutaan myös sijoittamiseen ja sen aloittamiseen sekä rahastosäästämiseen liittyviin termeihin. Linkki Teams-kokoukseen.

9. Osallistu verenluovutuskampanjaan ja hanki tursaspassimerkintä

Perinteeksi tullut verenluovutus toteutetaan tänä syksynä hiukan eri tavalla. Tamko on perustanut VeriRyhmän ja verenluovuttaminen tapahtuu Veripalvelun toimipisteissä, Tampereella Koskikeskuksen 0-kerroksessa. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytyvät täältä. Verenluovutuksesta saa myös leiman Tursaspassiin, kunhan muistaa pyytää!

10. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille

Tule mukaan erityisopettajien vetämiin kohtaamisiin, jossa voidaan keskustella osallistujen toiveiden mukaan mistä vaan, mutta olemme myös kohdentaneet kunkin pajan myös eri teemoille: oppimisen menetelmät, ajanhallinta, lukemisen ja kirjoittamisen taidot ja tekniikat sekä opinnäytetyö. Etäopiskelun haasteet ja niihin ratkaisujen löytäminen noussee tapaamisissa esille. Kaikki tapaamiset ovat etänä,ja mukaan pääset alla olevien zoom-linkkien kautta.

Tapaamiset viikolla 47:

Torstai 19.11 klo 16.00-17.30 Ella Hakala, Lukemisen ja kirjoittamisen tekniikoita (Zoom)

11. Nyyti Ry:n marraskuun chatit

Alla Nyyti Ry:n chatit viikoilla 47 ja 48. Marraskuussa aiheena on jaksaminen. Keskusteluihin voit osallistua täysin anonyymisti, eikä henkilötietoja kerätä.

ti 17.11. Masentaako kaamos?
to 19.11. Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni?
ti 24.11. Miten selvitä uupumuksesta?

Kaikki chatit näet täältä.

12. Opiskelija! Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021 alkaen

Ammattikorkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita koskeva YTHS-uudistus astuu voimaan 1.1.2021 alkaen. Mikä ihmeen YTHS-uudistus? Tiivistettynä uudistus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi TAMKissa AMK-tutkintoa tai YAMK-tutkintoa suorittavan läsnä olevan opiskelijan terveydenhoitopalvelut siirtyvät kaupungin opiskeluterveydenhuollosta YTHS:n (Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö) puolelle.

Te saitte lähettää meille kysymyksiä YTHS-uudistuksesta Tamkon Instagramissa, vastaukset löydät Tamkon FB-postauksesta.

YTHS:n alaisuudessa saat itsellesi edulliseen hintaan kattavan terveydenhoidon, joilla pidät huolta itsestäsi. YTHS:n sivuilta löydät jo nyt kattavasti tietoa uudistuksesta.

13. Status.tuni.fi -sivulla tiedot käyttökatkoista ja häiriöistä

Eikö palvelu vastaa? Onko yhteys hitaalla? Voit tarkastaa status.tuni.fi -sivulta, onko palvelussa meneillään tunnistettu häiriö tai käyttökatko. Sivulle on kerätty myös tiedot tulevista huoltokatkoista.

Sivu on erillinen tuni-palveluista, joten esim. intran ollessa saavuttamattomissa, tilannetiedotus voidaan hoitaa status-sivun avulla. Jos huomaat jotakin häiriötä järjestelmissä, laitathan siitä viestiä it-helpdesk@tuni.fi.

14. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1: Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2: Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3: Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja: www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus

15. Kangasalan Kaupungin Björkqvist -rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit

Kangasalan kaupungin Björkqvist-rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit ovat haettavissa 27.11.2020 klo 15.00 mennessä. Hakemuksen liitteineen on oltava perillä viimeistään hakuajan päättyessä. Hakemuksia ei palauteta.

Hakemuslomakkeen linkki sekä tarkemmat jakoperusteet löytyvät Kangasalan kaupungin verkkosivulta.