Tamko Topics 46 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon edustajistovaalien tulokset
 2. Tamkon toimisto on sopimuksen mukaan auki marraskuun loppuun saakka
 3. Lukuvuositarran postitus
 4. Tamkon avoin kokous & illanvietto ke 11.11. klo 16
 5. Ilmoittaudu Self-Hack -fasilitaattoriksi uusille opiskelijoille tammikuun orientoiville!
 6. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!
 7. Vielä ehdit hakea vertaistuutoriksi
 8. Tamko etsii siivoojaa

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Opiskelijoiden palauteviikot käynnissä, vastaaminen on tärkeää!
 2. Keikkatyötä tarjolla: Tule MLL:n kouluttajaksi!
 3. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille
 4. Opiskelija! Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021 alkaen
 5. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 6. Lähde virtuaalivaihtoon, ilmoittautumisten deadline 15.11.!
 7. Kangasalan Kaupungin Björkqvist -rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit

Opiskelijakunta

1. Tamkon edustajistovaalien tulokset

Tamkon Edustajistovaalien äänet on laskettu ja tulokset löydät täältä (PDF).

Onnea kaikille edustajistoon valituille ja kiitos kaikille äänestäneille.

Ääniä annettiin 1345 kpl.
Hylättyjä ääniä 2 kpl.
Äänestysprosentti: 18,48
Eniten henkilökohtaisia ääniä Tuisku Nieminen (84 ääntä)

Onnea kaikille edustajistoon valituille ja kiitos kaikille äänestäneille!

2. Tamkon toimisto on sopimuksen mukaan auki marraskuun loppuun saakka

Tule normaaliin toimistoaikaan (klo 8-16) arkena soittamaan ovikelloa jos haluat asioida meillä, todennäköisesti olemme paikalla.

 • Toimistomme puhelin/WhatsApp: +358 44 382 6561.
 • Ole yhteydessä Tamko.fi sivun alalaidan Chatin kautta.
 • Sovi saapumisesi jonkun seuraavista työntekijöistämme kanssa, yhteystiedot:
  Elli, asiantuntija.tuutorointi(ät)tamko.fi, +358 44 082 6567
  Tomi, toiminnanjohtaja(ät)tamko.fi, +358 44 382 6560
  Hannastiina, edunvalvonta(ät)tamko.fi, +358 44 382 6562

Varaa aika jäsenpalvelun asiantuntijamme (Tytti) kalenterista: https://bit.ly/34IMGJ8

 • Voit myös olla yhteydessä somekanavien kautta tai tuni.fi Teams viestien kautta.
 • Kaikkien Tamkon toimijoiden yhteystiedot.
  Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa on sähköposti.

3. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta.

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

HUOM! Lukuvuositarran voi noutaa opiskelijakunnan toimistolta missä vaiheessa vuotta tahansa ilmaiseksi, kun jäsenyys on voimassa. Tämän toteuttamiseen on useampi vaihtoehto: toimistolle voi tulla itse, opiskelijakortin voi antaa kaverille, joka tulee sen vaihtamaan tai opiskelijakortin voi postittaa palautuskuoren kanssa toimistolle. Eli ilmaisia vaihtoehtoja tarran vaihtamiseen on tarjolla. Huomioithan, että Tamkon toimisto on marraskuun loppuun saakka avoinna vain sopimuksen mukaan.

4. Tamkon avoin kokous & illanvietto ke 11.11. klo 16

Oletko aina miettinyt, miten Tamkon hallituksen kokoukset toimii? Mitä niissä tehdään? Vai oletko kenties kiinnostunut hakemaan mukaan Tamkon toimintaan ensi vuodelle?

Tamkon hallituksen avoin kokous järjestetään 11.11. klo 16 alkaen Tamkon Solun saunalla! Tervetuloa seuraamaan! Kokouksen jälkeen jatkuu ilta Tamkon perinteisen illanvieton merkeissä! Eli siis noin tuntia myöhemmin about ja melkein. Illanvietto jatkuu samassa tilassa – eli Solun saunalla. Ilmoittaudu mukaan Kide.appin kautta.

5. Ilmoittaudu Self-Hack -fasilitaattoriksi uusille opiskelijoille tammikuun orientoiville!

Self-Hack on orientoivilla päivillä osalle uusille opiskelijoille toteutettava inspiroiva työapaja, jonka avulla on tarkoitus auttaa osallistujia löytämään elämälleen suunta. Fasilitaattorin tehtävä on ohjata omaa opiskelijaryhmää, luoda mukava ilmapiiri, johtaa päivän kulkua sekä tukea ryhmän työskentelyä. Fasilitaattorina pääset itse tekemään Self-Hackin sekä osallistut koulutukseen. Fasilitaattorina saat todistuksen toiminnasta, fasilitattorin oman haalarimerkin sekä t-paidan kiitokseksi.

Lähde mukaan, jos sinulla on aito motivaatio auttaa uusia opiskelijoita ja innostus luoda yhteisöllistä ilmapiiriä orientoiviin päiviin. Jos sinulla on mitään kysyttävää Self-Hackista tai fasilitaattorina toimimisesta, laitathan meille viestiä: self-hack.tamk@tuni.fi

Ilmoittaudu fasilitaattoriksi täältä.

6. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!

Tamkon jäsenenä etuihisi kuuluu mm. Pivo-mobiilisovelluksesta löytyvä opiskelijakortti ja sen kautta valtakunnallisesti Slice-edut.

 1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
 2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

Jotta voit ottaa Pivon opiskelijakortin käyttöön, sinun tulee olla opiskelijakuntasi jäsen. Opiskelijakortin kuvan voi vaihtaa puolen vuoden välein. Lisätietoja Pivosta.

7. Vielä ehdit hakea vertaistuutoriksi

Hakuaika vertaistuutorointiin on käynnissä 15.11. saakka. Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia. Hae täältä: Vertaistuutorointi, hakuaika 5.10 – 15.11.2020.

8. Tamko etsii siivoojaa

Tamko etsii siivoojaa (1) hoitamaan opiskelijakunnan saunan siivouksia. Siivoukset tehdään pääasiassa lauantai- ja sunnuntaipäivisin. Työt jaetaan tasaisesti kahden työntekijän kesken, eli töitä ei ole joka viikonloppu. Palkka perustuu käyntiin, kuluu siivoukseen sitten 5 minuuttia tai 1,5 tuntia. Mikäli siivouksessa menee todella kauan, niin tällöin on mahdollisuus lisäkorvaukseen. Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen toiminnanjohtaja@tamko.fi torstaihin 5.11.2020 mennessä. Lisätietoja: toiminnanjohtaja@tamko.fi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

9. Opiskelijoiden palauteviikot käynnissä, vastaaminen on tärkeää!

Onko TAMKissa onnistuttu pitämään yllä hyvää ilmapiiriä ja vuorovaikutussuhteita? Miten tiedonkulku toimii? Miten etäopiskelu on vaikuttanut hyvinvointiisi ja opintojen sujumiseen? 

Opiskelijoiden palauteviikkoja vietetään tänä syksynä 26.10.-14.11.  Olet saanut sähköpostiisi kyselylinkin osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi. Mikäli linkkiä ei näy, niin tarkista myös roskapostikansiosi. Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn! Lisätietoja palauteviikoista löydät intrasta.

10. Keikkatyötä tarjolla: Tule MLL:n kouluttajaksi!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto etsii uusia kouluttajia mediakasvatukseen ja/tai tukioppilastoimintaan. Tukioppilaskouluttajana vierailet kouluissa tai toteutat verkkokoulutuksena vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia tukioppilaiden perus- ja teemakoulutuksia. Mediakasvatuksen kouluttajana koulutat oppilaita vaihtelevista mediakasvatuksen teemoista, kuten esimerkiksi digihyvinvointi, sosiaalisten medioiden käyttö, digitaalinen pelaaminen tai nettikiusaaminen ja häirintä.

Työtä tehdään pääasiassa arkisin päiväsaikaan, työstä maksetaan palkkio. Työ on keikkaluontoista.

Hae kouluttajaksi lähettämällä lyhyt (max A4) vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi. Kerro lisäksi, haluatko toimia tukioppilas- ja/tai mediakasvatuskouluttajana. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen tukioppilastoiminta@mll.fi. Hakuaika päättyy 22.11.2020 kello 23.59. Lisätietoja: suvi.myllarniemi@mll.fi

11. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille

Tule mukaan erityisopettajien vetämiin kohtaamisiin, jossa voidaan keskustella osallistujen toiveiden mukaan mistä vaan, mutta olemme myös kohdentaneet kunkin pajan myös eri teemoille: oppimisen menetelmät, ajanhallinta, lukemisen ja kirjoittamisen taidot ja tekniikat sekä opinnäytetyö. Etäopiskelun haasteet ja niihin ratkaisujen löytäminen noussee tapaamisissa esille. Kaikki tapaamiset ovat etänä, ja mukaan pääset alla olevien zoom-linkkien kautta. Tapaamiset viikolla 46:

Tiistai 10.11. klo 16.00-17.30 Arja Luiro, Opinnäytetyössä eteenpäin
Keskiviikko 11.11. klo 16.00-17.30 Sami Salonen, Oppimisen taitoja ja ajanhallintaa
Torstai 12.11. klo 16.00-17.30 Sari Hanska, Vinkkejä ja apuvälineitä kielten opiskeluun

12. Opiskelija! Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021 alkaen

Ammattikorkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita koskeva YTHS-uudistus astuu voimaan 1.1.2021 alkaen. Mikä ihmeen YTHS-uudistus? Tiivistettynä uudistus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi TAMKissa AMK-tutkintoa tai YAMK-tutkintoa suorittavan läsnä olevan opiskelijan terveydenhoitopalvelut siirtyvät kaupungin opiskeluterveydenhuollosta YTHS:n (Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö) puolelle.

Tamkokin viestii YTHS-uudistuksesta pitkin loppuvuotta ja ensi vuoden puolella. YTHS:n alaisuudessa saat itsellesi edulliseen hintaan kattavan terveydenhoidon, joilla pidät huolta itsestäsi. YTHS:n sivuilta löydät jo nyt kattavasti tietoa uudistuksesta.

13. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1: Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2: Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3: Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja: www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus

14. Lähde virtuaalivaihtoon, ilmoittautumisten deadline 15.11.!

The Hague Networkin virtuaalivaihtoprojekti THN Virtual Exchange -vaihtojakso alkaa keväällä 2021. Kurssit pyörivät virtuaalisesti välillä helmikuu – toukokuu 2021. Tarjolla pilottivaiheessa on 6 kurssia, jotka muodostavat yhteensä 30 opintopisteen ”vaihtojakson”. Opintojaksojen hyväksyntä ja soveltuvuus tulee tarkistaa omasta koulutusohjelmasta.

Kiinnostuitko? Tutustu hakuun ja hakuehtoihin huolellisesti täällä: https://thehaguenetwork.blog/virtual-exchange/

15. KANGASALAN KAUPUNGIN BJÖRKQVIST -RAHASTON VUODEN 2021 APURAHAT JA STIPENDIT

Kangasalan kaupungin Björkqvist-rahaston vuoden 2021 apurahat ja stipendit ovat haettavissa 27.11.2020 klo 15.00 mennessä. Hakemuksen liitteineen on oltava perillä viimeistään hakuajan päättyessä. Hakemuksia ei palauteta.

Hakemuslomakkeen linkki sekä tarkemmat jakoperusteet löytyvät Kangasalan kaupungin verkkosivulta.