TAMKO TOPICS 46 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Haemme opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon 
2. Tamkon hallituksen avoin kokous 15.11. 
3. Edustajistovaalien jälkilöylyt 15.11. 
4. Hae mukaan Tamkon hallitukseen! – Edustajiston järjestäytymiskokous 17.11. (Tursaspassitapahtuma)
5. Tamko & OP: Ensiasunnon ostajan ilta 30.11.
6. Portti Työelämään tammikuussa 2022
7. Verenluovutus TAMKilla 29.11. (Tursaspassitapahtuma)

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
8. Maskisuositus edelleen voimassa kampuksilla!
9. YTHS: Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden influenssarokotukset
10. Apua lääkelaskuihin ja ruotsin alkeisiin Parvessa!
11. Tolun vakiovuoro 16.11. (koripallo)
12. Puuduttaako yksinopiskelu? Tule Get Stuff Done -opiskelusessioihin!
13. Tolun syyskokous 29.11.2021
14. Sähköpotkulautojen parkkeeraus pääkampuksella
15. Ilmoittaudu mukaan Nyytin mielenTEKoja työpajaan!
16. Opiskelijan Tampere etsii B2B-myyntineuvottelijoita! 
17. Wellbeing Lab:n kehonkoostumusmittaukset SportUnin liikuntakeskuksissa
18. Metso TALK: Köyhät eväät 17.11.
19. Naisnäyttelijä Vaasan kaupunginteatteriin

1. Haemme opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon 

Tamko hakee lakisääteisiä opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon. Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin hallinnossa. 

Koulutusten neuvottelukuntien opiskelijaedustajat 

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon. 

Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi 

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin: 

 • Ammatillisen opettajankoulutuksen
 • DP in Energy and Environmental Engineering
 • Terveys ja hyvinvointiteknologian
 • Ensihoitaja

2. Tamkon hallituksen avoin kokous 15.11.

Kiinnostaako hallitustoimintaan mukaan lähteminen? Oletko miettinyt mitä Tamkon hallitus oikeasti tekee ja millaisia asioita työpöydällä pyöritellään? 

Tervetuloa Tamkon hallituksen avoimeen kokoukseen Solun alakertaan 15.11. klo 16.30! Kokouksen jälkeen on mahdollista jäädä kyselemään nykyisiltä hallitustoimijoilta millaisia tehtäviä ja vastuualueita Tamkon hallituksessa on, esittää vaikeita kysymyksiä ja pohtia löytyisikö myös juuri sinulle sopiva pesti hallituksen riveistä. Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle! Tsekkaa Facebook-tapahtuma.

3. Edustajistovaalien jälkilöylyt 15.11. 

Edustajistovaalit on taas saatu päätökseen, joten onkin aika kiittää uutta ja vanhaa edustajistoa, ehdolle asettuneita sekä vaaleissa äänestäneitä! 

Tervetuloa Solun saunalle 15.11. alkaa klo 19 nauttimaan hyvästä meiningistä, pikkupurtavista sekä saunan lämmöstä! Mukaan oma pyyhe ja pullo niitä kaipaaville. Solulla tavataan! Katso myös Facebook-tapahtuma.

4. Hae mukaan Tamkon hallitukseen! – Edustajiston järjestäytymiskokous 17.11. (Tursaspassitapahtuma)

Tamkon vuoden 2021 edustajisto järjestäytyy ke 17.11. TAMKin pääkampuksella! Tämän lisäksi kokouksessa valitaan Tamkon hallitus ensi vuodelle. Hakukelpoisia hallitukseen ovat kaikki Tamkon jäsenet, tule paikalle ja asetu ehdolle huippuhommaan! (Sinun ei tarvitse olla ollut ehdolla edustajistovaaleissa hakeutuaksesi Tamkon hallitukseen. Olet Tamkon jäsen, kun sinulta löytyy voimassaolevalla tarralla varustettu Tamkon opiskelijakortti). Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

5. Tamko & OP: Ensiasunnon ostajan ilta 30.11.

Haaveiletko omasta kodista? Tervetuloa Tamkon ja Tampereen OP:n ensiasunnon ostajan tilaisuuteen, jossa OP Tampereen asiantuntijat kertovat, miten omistusasuntoa varten kannattaa etukäteen säästää, mitä asuntolaina vaatii ja mitä sinun tulee tietää asuntoa ostaessasi. Olipa oma koti ajankohtainen juuri nyt tai vasta tulevaisuudessa, on tämä oiva tilaisuus kysyä ja oppia uutta.

Tarjolla kahvit ja pientä purtavaa. Tilaisuus järjestetään TAMKin pääkampuksen HUBsin backstagella (C1-22) 30.11. kello 16.30. Tapahtuma on ilmainen Tamkon jäsenille, ja mukaan mahtuu vain 50 ensin ilmoittautunutta, eli kannattaa olla nopea! Ilmoittautuminen Kide.appin kautta 23.11. klo 15 mennessä. 

Tamkon tapahtumat ovat täysin häirintävapaita (tavoitat häirintäyhdyshenkilöt: hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi). Saatavilla lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä (ota yhteyttä: saavutettavuus@tamko.fi).

6. Portti Työelämään tammikuussa 2022

Vuoden 2022 Portti Työelämään järjestetään jälleen perinteiseen tapaan livenä TAMKin pääkampuksella 25. – 27.1.2022 klo 10 – 14. Portti Työelämään on vuosittain tammikuussa järjestettävä matalan kynnyksen rekrytointitapahtuma, jossa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät tutustumaan ja juttelemaan eri alojen organisaatioiden kanssa heidän tarjoamistaan työmahdollisuuksista. Tarjolla on laaja kattaus erilaisia organisaatioita sekä niiden tarjoamia työ-, harkka- ja opparipaikkoja.   

Tapahtumapäiviä on jaoteltu, mutta kannattaa tsekata kaikkien päivien organisaatiot, jotta osaat poimia itsellesi kiinnostavimmat ja saapua ständeille kyselemään lisää! Tapahtumaan ilmoittautuneiden organisaatioiden esittelyt tulevat esille porttityoelamaan.fi-sivustolle joulukuun alussa.

Tapahtumapäivien jaottelu:
25.1. Tekniikka
26.1. ICT + Tekniikka
27.1. Sosiaali- ja terveysalat, liiketalous, palveluliiketoiminta, musiikki ja media 

7. Verenluovutus TAMKilla 29.11. (Tursaspassitapahtuma) 

SPR Veripalvelun ja Tamkon jo perinteeksi muodostunut lukuvuoden ensimmäinen verenluovutus järjestetään tänä syksynä maanantaina 29. marraskuuta. Tervetuloa ojentamaan auttava kätesi kello 10 – 15 välillä pääkampuksen B-aulan lämpiöön (Campusravitaa vastapäätä). Ruuhkien välttämiseksi verenluovutukseen suositellaan varaamaan aika ennakkoon veripalvelun nettisivujen kautta valitsemalla valikosta ”yksityistilaisuudet” ja sieltä kohta ”TAMK 29.11.”. Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täältä ja tämänhetkisen veren tarpeen löydät täältä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset lisäksi suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

8. Maskisuositus edelleen voimassa kampuksilla!

Tampereen ammattikorkeakoulun johto muistuttaa, että TAMKissa on edelleen voimassa maskisuositus aina kampuksilla liikuttaessa. Pääkampuksella maskeja on jaossa sekä Teiskontien että Kuntokadun puoleisissa auloissa. Maskisuositus on voimassa myös julkisissa liikennevälineissä.

Pirkanmaa on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä antoi 9.11. kokouksessaan vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet.

9. YTHS: Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden influenssarokotukset

Influenssarokotukset ovat käynnistymässä. Maksuttoman rokotteen saavat YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset.

TAMK:n opiskelijoille joukkorokotukset vielä 18.11. ja 25.11. klo. 9.00 – 15.00, ilman ajanvarausta. Tutkintovastaavat informoivat ryhmiä tarkemmin. Jos et pääse joukkorokotukseen, varaa aika terveydenhoitajalle Kalevantielle (YTHS Tampere). 

Riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joiden omaa terveyttä influenssa uhkaa oleellisesti tai jotka ovat toistuvasti lähikontaktissa vakavalle influenssalle alttiiden ihmisten kanssa. Riskiryhmään saattavat kuulua esimerkiksi diabetesta tai kroonista sydän- tai keuhkosairautta sairastavat sekä raskaana olevat. Riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat: Varaa aika terveydenhoitajalle Kalevantielle (YTHS Tampere).   

10. Apua lääkelaskuihin ja ruotsin alkeisiin Parvessa!

Kertausta lääkelaskuihin ja ruotsin alkeisiin Parvessa C2-03 vertaisopiskelijan ohjaamana! Tuottaako lääkelaskuista tai ruotsista läpipääseminen harmaita hiuksia? Apua on tarjolla! Lisätiedot: Kertausta lääkelaskuihin ja ruotsin alkeisiin Parvessa C2-03 vertaisopiskelijan ohjaamana (tuni.fi)

11. Tolun vakiovuoro 16.11. (koripallo)

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 16.11. klo 17:00 – 19:00, lajina koripallo. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

12. Puuduttaako yksinopiskelu? Tule Get Stuff Done -opiskelusessioihin!

Joskus tuntuu siltä, että on vaikea aloittaa hommia tai saada opintoja edistettyä. Jos sullakin on sellainen tunne, niin tule yhdessä muiden kanssa opiskelemaan porukalla. Lisätiedot: Get stuff done! -opiskelusessio (tuni.fi)

13. Tolun syyskokous 29.11.2021

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa 29.11.2020 klo 17:00. Kokoustila kampuksella tarkentuu myöhemmin. Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Syyskokouksessa valitaan uusi hallitus toimikaudelle 2022-2023. 

14. Sähköpotkulautojen parkkeeraus pääkampuksella

Pohditko mihin sähköpotkulaudan voisi parkkeerata TAMKin pääkampuksella? Paikkoja löytyy monia: 

 • SportUnin liikuntakeskuksen oven vieressä on virallinen sähköpotkulautojen parkki.
 • Taivaallisen rauhan aukiolla (eli Teiskontien puoleinen aukio): Teiskontieltä katsoen vasempaan reunaan riviin, korotetun kävelyväylän eteen (HUBSin ikkunoiden edustalle).
 • Kuntokadun puoleisella sisäänkäynnillä siten, ettei se tuki kävelijöiden, pyöräilijöiden tai autojen kulkureittejä.

Sähköpotkulautaa ei saa parkkeerata:
– Pelastusteille
– Polkupyörätelineiden eteen
– Autojen kulkuväylille tai parkkipaikoille, esim. tukkimaan pääsyä parkkiruudusta
– Tukkimaan kävelyteitä, ovensuita tai pääsyä pyörätuolirampeille

Kiitos, kun olet tarkkana parkkeerauksessa! 

15. Ilmoittaudu mukaan Nyytin mielenTEKoja työpajaan!

On aika keksiä uusia ideoita opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi. Haemme nyt viestinnästä ja vaikuttamisesta innostuvia korkeakouluopiskelijoita mukaan ideoimaan ja toteuttamaan vaikuttavia mielenterveystekoja yhdessä.

Keräämme marraskuun aikana ryhmän opiskelijoita, joille järjestetään viestinnän ja vaikuttamisen ammattilaisten fasilitoimia työpajoja. Työpajoissa syntyvät vaikuttavimmat ideat ja kampanjat toteutetaan yhdessä. Työpajat järjestetään maanantaisin 29.11. ja 13.12.2021 klo 17-20. Työskentelemme mahdollisuuksien mukaan livenä Helsingissä.

Haku on avoin kaikille korkeakouluopiskelijoille kautta Suomen. Matkakulut korvataan ja majoitus järjestetään tarvittaessa. Ennakkotietoja tai -taitoja ei edellytetä. Erityisesti toivomme mukaan tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelijoita eri paikkakunnilta. Työpajat järjestetään suomeksi. Projekti päättyy vuoden 2022 alussa. Hae mukaan tämän linkin kautta. Haku päättyy 21.11.

Vaikuttamistyöpajat ovat osa Nyytin ja TEKin mielenTEKoja-toimintaa. Työpajat fasilitoi luova suunnittelutoimisto Måndag. Osallistumisesta saa todistuksen toiminnan päätyttyä. Mahdollisuutta sisällyttää työpajat osaksi omaa tutkintoa kannattaa selvittää suoraan omalta oppilaitokselta.

16. Opiskelijan Tampere etsii B2B-myyntineuvottelijoita! 

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, tamperelaisille korkeakouluille ja Tampereen kaupungille. Opiskelijan Tampere markkinoi Tamperetta Suomen opiskelijaystävällisimpinä kaupunkina yhteistyössä Tampereen kaupungin, tamperelaisten korkeakoulujen, ylioppilas- ja opiskelijakuntien sekä paikallisten yritysten kanssa. Haemme tiimiimme nyt kahta osa-aikaista myyntineuvottelijaa toteuttamaan Opiskelijan Tampereen B2B-myyntiä.

Myyntineuvottelija vastaa yhdistyksen uusasiakashankinnasta. Luot siis uusia yritysasiakkuuksia ja huolehdit heidän markkinoinnistaan pidemmälläkin aikavälillä. Tehtävänkuvaan kuuluu myös asiakasmarkkinointi kampuksilla ja opiskelijatapahtumissa.

Eli siis niinku mitä käytännössä? Starttaat uusasiakashankinnan kattavan perehdytyksen jälkeen. Olet aktiivisesti yhteydessä yrityksiin ja esittelet heille markkinointiratkaisujamme. Markkinointiratkaisuja, joiden sisällön pääset suunnittelemaan yhdessä meidän muiden OT:laisten kanssa.

Sinun ei tarvitse olla myynnin superammattilainen, mutta tässä tehtävässä voit ottaa ensi askeleet sitä kohti. Toivomme sinun olevan innostunut ja kehittymishaluinen tiimipelaaja, jolla on nälkä tehdä asiakasrajapinnassa myyntityötä. Sinulle asetetaan tavoitteet ja näiden puitteissa suunnittelet työpäiväsi itse. Tuleva toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Tampereen keskustan alueella. Tämä työ sopii etenkin opiskelijalle. Aikaisempi myynti- ja/tai markkinointikokemus on kuitenkin plussaa, sillä tarkoituksena on kehittää toimintaamme eteenpäin. Me perehdytämme sinut hyvin tehtäviisi ja pääset työskentelemään tiiviisti toiminnanjohtajan ja muiden myyntineuvottelijoiden kanssa. Tärkeintä on, että sinulta löytyy kiinnostusta opiskelijamarkkinointiin sekä aitoa sitoutumista kehittyä tulevassa työtehtävässäsi. Tässä tehtävässä hyvällä aktiivisella myyjällä on mahdollisuus hyviin tienesteihin.

Myyntineuvottelijan keskeisimmät työtehtävät ovat uusasiakashankinta ja yritysmyynnin kehittäminen sekä opiskelijamarkkinoinnin suunnittelu ja kehittäminen.

Toivomme sinulta:

 • Käytännön kokemus myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä
 • Teoreettinen osaaminen myynnin perusteista
 • Halu, nälkä ja motivaatio kääriä hihat ja tehdä töitä asiakaskontaktissa
 • Nopeus ja reagointikyky asiakkaiden vaatimuksiin
 • Itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus

Työaika on 15 h/vko ja sopimus on voimassa toistaiseksi. Palkka koostuu kiinteästä osasta sekä provisiosta. Suurin osa myyntineuvottelijan palkkiostasi koostuu kannustavasta provisiosta. Lisätietoa palkasta voi tiedustella puhelimitse. 

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen tj(at)opiskelijantampere.fi otsikolla ”REKRY myyntineuvottelija”. Paikat täytetään hyvien tyyppien löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Aleksi Aaltonen, 04578778291, tj(at)opiskelijantampere.fi

17. Wellbeing Lab:n kehonkoostumusmittaukset SportUnin liikuntakeskuksissa

Haluatko tietää, miten kehosi voi juuri nyt? Kehonkoostumusmittauksen avulla saat kattavan raportin kehosi koostumuksesta ja hyvinvoinnista. Wellbeing Labin fysioterapiaopiskelijat saapuvat SportUnin liikuntakeskukselle seuraavanlaisella aikataululla:

to 18.11. klo 10-14 Atalpa keskusta

to 25.11. klo 10-14 Kauppi

to 2.12. klo 10-14 Hervanta

Kehonkoostumusmittauksen hinta on 10€. Maksu kortilla tai MobilePay (Ei käteistä)! Tervetuloa mittaukseen!

18. Metso TALK: Köyhät eväät 17.11.

Eriarvoisuus näkyy paitsi lompakossa, myös esimerkiksi terveydessä, syrjäytymisessä ja suhtautumisessa tulevaisuuteen. Kuinka iso osa huono-osaisuudesta on jo syntymässä saatua perintöä? Työnnetäänkö joitakin ihmisiä jo valmiiksi marginaaliin ja miten mahdollisuuksien tasa-arvoa voi edistää? Aiheesta keskustelemassa dokumentaristi Sami Kieksi ja sosiaalityön professori, yhteiskuntapolitiikan dosentti Johanna Kallio. Tervetuloa mukaan joko livenä tai verkkotapahtumaan osallistumalla. Tapahtuma järjestetään pääkirjasto Metson lavalla 17.11. kello 18 – 19. Tapahtumaan on vapaa pääsy! Keskustelutilaisuus myös striimataan ja tallennetaan. Tapahtuma on katsottavissa kirjaston YouTube-kanavalla ja kuunneltavissa Radio Moreenissa. Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset.

19. Naisnäyttelijä Vaasan kaupunginteatteriin

Haluatko liittyä Vaasan kaupunginteatterin loistotiimiin? Meillä on etsinnässä musikaalinen ammattinäyttelijä määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.8.2022 – 31.7.2025. (Huom! työ alkaa keväällä 2022 vierailusopimuksella.)

Etsimme laulavaa ja tanssivaa sekä kertakaikkisen valovoimaista naisnäyttelijää täydentämään taidokasta näyttelijäkaartiamme! Kelpoisuusvaatimuksena on alan ylempi korkeakoulututkinto näyttelijäntaiteesta. Haun sukupuolirajaus on tehty tulevia rooleja silmällä pitäen. Työpaikka on Vaasan kaupunginteatteri, Pitkäkatu 53 Vaasa.

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri, joka kuuluu keskisuuriin, täyskunnallisiin teattereihin. Talossa on kolme näyttämöä: 370-paikkainen Romeo-näyttämö ja 120-paikkainen Julia-näyttämö sekä Ravintola Kulman näyttämö. Teatterin tuotanto on monipuolista, ja ohjelmistossa painotetaan musiikkiteatteria. Vaasan kaupunginteatteri tuottaa vuosittain 6-8 ensi-iltaa draamasta oopperaan.

Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa näyttelijöilleen monipuolisia haasteita. Tuletko sinä osaksi vahvaa tiimiämme? Tehtäväkohtaisessa palkkauksessa noudatetaan KVTESiä. Haastatteluun kutsutut ottavat mukaansa alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset. (HUOM! Tiedustelut ainoastaan puhelimitse 23.11. klo 10.30-11.30 ja 16.11. klo 16.00-17.00, teatterinjohtaja Seppo Välinen, puh. 040 575 5231.) Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 1.12.2021 mennessä sähköpostitse: hakemukset.vkt(at)vaasa.fi.