Tamko Topics 40 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

Opiskelijakunta

 1. Asetu ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa
 2. Tarvitsetko vertaisohjausta? Hae itsellesi vertaiskoutsia
 3. Muista kerätä merkintöjä Tursaspassiisi!
 4. Lukuvuoden 2019-2020 Tursaspassin palautus on tehtävä 30.9. mennessä!
 5. Lukuvuositarran postitus
 6. Solulla asioinnista koronapandemian aikana
 7. Tamkon illanvietot syksyllä 2020
 8. Haluatko julkaista Tamko Topicsissa? Näin se onnistuu!
 9. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

 1. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 2. Intranetin Yhdessä-osio on uudistunut
 3. Tule treenaamaan SportUnille edullisesti!
 4. Oletko yksin? Ajatuksia yksinäisyydestä -ryhmä kokoontuu
 5. Formula Student rekrytilaisuus 30.9.2020
 6. Osallistu tunnetutkimukseen!
 7. Nappaa 2 op. Sprint Innovation Festivalista, ilmoittaudu nyt!
 8. Kiinnostaako kestävä kehitys? Liity Yammerin Sustainability-yhteisöön
 9. TUNI Intrasta löydät kootusti opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa
 10. Retkipizzaa Sorsapuistossa? Kyllä kiitos!
 11. Yritykset tarvitsevat apuasi – hae C-LABiin mukaan!

Opiskelijakunta

1. Asetu ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa

Tampereen ammattikorkeakoulun edustajistovaalien ehdolle asettuminen on auki 16.9. kello 9.00 ja päättyy 7.10. Edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Asettuaksesi ehdolle, sinun tulee täyttää sähköinen ehdokasilmoitus Tamkon nettisivuilla, tai paperinen Tamkon toimistolla, ja ilmoittautua ehdokaslistalle. Ehdokasilmoittautumiseen pääset täältä: https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaalit/

2. Tarvitsetko vertaisohjausta? Hae itsellesi vertaiskoutsia

Tökkiikö opinnot? Oletko siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden opiskelijoiden kanssa? Hae mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Olemme TAMKissa käynnistämässä uutta matalan kynnyksen vertaisohjauksen muotoa Vertaiskoutsausta! Tarkoituksena on, että koulutetut vertaiskoutsit voivat toiminnallaan jeesata kanssaopiskelijoita yksilö- tai ryhmätapaamisissa. Koutsit voivat olla tukena myös ilman että on sen isompaa ongelmaa, eli hae rohkeasti mukaan myös, jos vaan kaipaat esimerkiksi tsemppausta opiskeluun tai vaikkapa lounasseuraa.

Vertaiskoutsit voivat tukea ja ”tuutoroida” myös tilanteissa, joissa olet ehkä juuri palannut takaisin opiskelemaan poissaolojakson jälkeen tai siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta. Vertaiskoutsia voi hakea missä vaiheessa opintoja vaan. Toiminnan tavoitteista ja kestosta voit sopia yhdessä koutsin kanssa.    

Mukaan toimintaan voi hakea tällä lomakkeella http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/30716/lomakkeet.html

Toivomme hakemuksia syyskuun loppuun mennessä, mutta huomioimme myös muina aikoina tulevat hakemukset. Hakemukset käsitellään luottamuksella.  

Lisätietoja toiminnasta saa Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elli Korhoselta: elli@tamko.fi. tai soittamalla +358440826567 

3. Muista kerätä merkintöjä Tursaspassiisi!

Olethan muistanut jo kerätä merkintöjä syksyn aikana omaan Tursaspassiisi? Tursaspassiin suorituksia keräämällä voit muun muassa osallistua rahan arvoisten palkintojen arvontaan. Lisätietoja muun muassa palkinnoista ja Tursaspassirasteista 2020 löydät Tamkon sivuilta: https://tamko.fi/opiskelijakortti/tursaspassi/

4. Lukuvuoden 2019-2020 Tursaspassin palautus on tehtävä 30.9. mennessä!

Hei lukuvuoden 2019-2020 Tursaspassin omistaja! Muistathan palauttaa oman Tursaspassisi 30.9. mennessä, jotta olet mukana lukuvuoden 2019-2020 palkintojen arvonnassa. Palautus tapahtuu Solulle.

5. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Jatkava jäsen, nyt sinun on mahdollista lunastaa postitus omalle lukuvuositarrallesi Kide.appin kautta: https://kide.app/products/0dd6f092-732f-418e-9512-6c697410599a

Mikäli opiskelijakunnan jäsenyytesi on maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi tai olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen (https://jatka.jasrek.fi/tamko) kautta, voit lunastaa tämän tuotteen ja postitamme lukuvuositarran sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä.

Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme sinunkin tarrasi postiin. HUOM! Lukuvuositarran voi noutaa opiskelijakunnan toimistolta missä vaiheessa vuotta tahansa ilmaiseksi kun jäsenyys on voimassa. Tamkon jäsen voi käyttää ilmaiseksi PIVO-mobiilisovelluksesta löytyvää opiskelijakorttia käyttäessään opiskelija-alennuksia. https://pivo.fi/palvelut/opiskelijakortti/

Lukuvuositarra lähetetään Postin Plus-merkillä varustettuna eli lähettäjä näkee kun kirje on perillä.

6. Solulla asioinnista koronapandemian aikana

 • Kun tulet asioimaan Tamkon toimistolla, saavu paikalle vain terveenä.
 • Toistaiseksi Tamkon toimistolla ei ole kahvitarjoilua, eikä toimiston oleskelutilat ole käytössä. Tulethan siis paikalle vain asioimaan.
 • Muista turvavälit toimistolla asioidessa ja vältä ylimääräistä oleskelua.
 • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
 • Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
 • Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.

Tamkon toimiston aukioloajat 1. periodin aikana, ellei muuta tiedoteta:
MA-KE klo 10.00 – 16.00
TO klo 10.00 – 18.00
PE klo 10.00 – 14.00

Muuta:
Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta, niin pysyt perillä mahdollisista muutoksista käytäntöihin:
www.intra.tuni.fi
www.intra.tuni.fi/content/news/12678

7. Tamkon illanvietot syksyllä 2020

Tamkon illanvietot järjestetään tänä syksynä 30.9., 21.10. sekä 11.11. Seuraamme aktiivisesti koronapandemian kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista peruuntumisista.

Illanvietoissa voit tutustua uusiin ihmisiin ja viettää rennosti aikaa vaikka pelien ja haalarimerkkien ompelun merkeissä. Paikan päältä löytyy myös hieman syötävää. Tapahtumat ovat alkoholittomia. Osallistujien määrää on jouduttu rajoittamaan, ilmottautuminen löytyy Kide appista: https://kide.app/events/ad9ac074-3e61-427d-a104-a8a649353e74

8. Haluatko julkaista Tamko Topicsissa? Näin se onnistuu!

Tamko Topics on Tamkon opiskelijakunnan viikkotiedote, joka lähetetään Tamkon jäsenille sähköpostitse maanantaisin. Tamko Topics julkaistaan myös paperisena sekä Tamkon nettisivuilla. Onko sinulla esimerkiksi ainejärjestö- tai opiskelijaelämään liittyvä tapahtuma tai asia jonka haluaisit esille Topicsiin? Silloin kannattaa olla yhteydessä Tamkon viestinnän asiantuntijaan osoitteella topicsiin(at)tamko.fi. Lähetä julkaistava materiaali sähköpostilla keskiviikkoon mennessä, jos haluat julkaisusi tulevan seuraavan viikon Topicsiin.

Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

9. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan täällä. www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

10. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1:
Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2:
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3:
Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja löytyy osoitteista www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus.

11. Intranetin Yhdessä-osio on uudistunut

Intranetistä löytyy nyt Yhdessä-osio, joka Tampereen korkeakouluyhteisön yhteinen foorumi. Seuraa uutisia ja puheenvuoroja ja osallistu myös itse keskusteluun. Löydät Yhdessä-osion intran päänavigaatiosta.

12. Tule treenaamaan SportUnille edullisesti

SportUnilla voit treenata turvallisesti myös poikkeusaikoina. Maksa siis liikuntamaksu nyt – tiesithän että Tamkon jäsenille liikuntamaksu on edullisempi. Koko vuosi vain 75 euroa!

SportUni avasi kaikki palvelunsa syyskuun alussa. Tällä hetkellä pääset siis palloilemaan, ryhmäliikuntaan, liikuntakursseille ja kuntosaleille ns. normaalien aukioloaikojen mukaan. Kuntosaleilla ja liikuntasaleilla kävijämäärää on rajoitettu niin, että voimme huomioida turvavälit. Lisäksi ryhmäliikuntatunneille ilmoittaudutaan nyt SportUnin Tarjontakalenterin kautta. Keskuksissamme on käytössä myös desinfiointiaineita laitteiden puhdistamiseen ja tietenkin käsien desinfioimiseen.

Jos mietityttää liikunnan aloittaminen, varaa aika SportUnin maksuttomaan liikuntaneuvontaan. Se voidaan tällä hetkellä toteuttaa joko etänä tai ihan tapaamisella. Varaa aika suoraan SportUnin liikuntakoordinaattorilta.

13. Oletko yksin? Ajatuksia yksinäisyydestä -ryhmä kokoontuu

Ajatuksia yksinäisyydestä -ryhmä kokoontuu syys-lokakuun ajan keskiviikkoisin. Yksinäisyyttä tai ulkopuolisuutta voi kokea, vaikka olisi parisuhteessa, luokkahuoneessa tai opiskelijatapahtumissa. Jos koet yksinäisyyttä tai ulkopuolisuutta, tarjoamme mahdollisuuden kohdata siihen liittyviä kysymyksiä yhdessä ulkoilun merkeissä. Käymme melomassa, paistamme makkaraa, kävelemme vanhassa metsässä. (Toki kaatosateessa teemme jotakin muuta).

Tapaamme aina keskiviikkoisin klo 16 Kuntokatu 4 aulassa. Ryhmään ei tarvitse sitoutua, eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista. Ryhmä on sinua varten.

30.9. klo 16: Metsä
7.10. klo 16: Melonta
14.10. klo 16: Makkara
21.10. klo 16: Näköalapaikka

Kysy lisää: jussi.houttu@tuni.fi, puh 040 804 8403, IG: jussi_houttu

14. Formula Student rekrytilaisuus 30.9.2020

Oletko kiinnostunut kilpa-auton suunnittelusta ja rakennuksesta? Olisiko sinun juttusi kuitenkin liikeidean luominen tai sponsoreiden etsiminen? Näihin ja moniin muihin tehtäviin eri aloilla tarvitsemme motivoitunutta ja aktiivista porukkaa, älä siis epäröi liittyä seuraan! Lisää tietoa projektista ja siihen liittymisestä saat 30.9. klo 17:30 järjestettävässä rekrytilaisuudessa tilassa juhlasalissa D1-04. Mikäli haluat osallistua etänä olethan yhteydessä sähköpostitse formula.tamk@tuni.fi.

Projektiin pääset tutustumaan myös somessa: FB: Tampere Formula Student, Youtube: Tampere UAS Motorsport ja IG: @tampereformulastudent

15. Osallistu tunnetutkimukseen!

Etsimme koehenkilöitä Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella toteutettavaan tutkimushankkeeseen. Löydät tutkimuksen täältä: http://bml.nbe.aalto.fi/tunteidenmielikuvittelu/

Tutkimuksessa tulet näkemään lyhyitä sanallisia kuvauksia erilaisista tilanteista. Tehtävänäsi on värittää ruudulla esitettäviin ihmiskehoihin, missä kohtaa kehoasi tunnet tuntemuksia kuvitellessasi itsesi kuvattuun tilanteeseen.

Osallistuminen tutkimukseen kestää noin 10-20 minuuttia. Kiitokseksi osallistumisestasi voit osallistua elokuvalippuarvontaan, missä arvotaan 24 elokuvalippua kaikkien osallistuneiden kesken. Tule mukaan kasvattamaan tieteellistä tietoa tunteista! Tutkimukseen osallistujan tulee olla täysi-ikäinen ja puhua äidinkielenään suomea. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja voit halutessasi keskeyttää tutkimuksen milloin tahansa.

16. Nappaa 2 op. Sprint Innovation Festivalista, ilmoittaudu nyt!

Opiskelija, tule kokemaan erilainen opiskeluviikko! Sprintissä pääset vaikuttamaan, verkostoitumaan ja tunnistamaan taitosi!

Sprint Innovation Festival on Tampereen korkeakouluyhteisön suurin ja vaikuttavin tapahtuma! Sprint järjestetään virtuaalisena 16.-20.11.2020. Tapahtumassa monialaiset opiskelijatiimit luovat ratkaisuja monipuolisiin haasteisiin viikon aikana. Opiskelijoita tulee olemaan 500+ ja erilaisia haasteita 15. Teemoina tapahtumassa on hyvinvointi, vastuullisuus ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Käy katsomassa kaikki haasteet sprintfestival.fi ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/sprint2020

Ilmoittautuessasi pääset valitsemaan kaksi mieluisinta haastetta, joiden parissa haluat työskennellä. Pyrimme toteuttamaan toiveesi. Jos sinulla on kysyttävää, laita sähköpostia sprinttampere@gmail.com

17. Kiinnostaako kestävä kehitys? Liity Yammerin Sustainability-yhteisöön

Yammerin TG-Sustainability-yhteisössä pyritään herättämään keskustelua kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Onko mielessäsi jokin idea, ongelma tai ratkaisu, joka kehittäisi korkeakouluyhteisöä kestävämpään suuntaan? Vai haluatko jakaa ajatuksesi, kiinnostavan linkin tai tutkimuksen? Olet tervetullut mukaan keskustelemaan, suomeksi tai englanniksi!

18. TUNI Intrasta löydät kootusti opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa

Etsitkö opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa? TUNI Intrasta (https://intra.tuni.fi/) löydät kootusti uutiset, opiskeluihin liittyvät ohjeet ja palvelut, opiskelun aikataulun ja kalenterin sekä ilmoitukset Sisusta. Intrasta löydät myös muiden tarvittavien järjestelmien linkit.

Lue lisätiedot Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/18290

19. Retkipizzaa Sorsapuistossa? Kyllä kiitos!

Hämeen Partiopiiri järjestää kaikille opiskelijoille avoimen trangiapizzakurssin ke 30.9. klo 18.00 alkaen. Paikkana on Sorsapuisto Tampereella, lintuhäkkien vieressä. Toivomme ilmoittautumisia etukäteen, jotta osaamme varata suunnilleen oikean määrän ruokatarvikkeita, mutta paikalle voi ilmestyä myös ilmoittautumatta. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön, ja löydät sen myös TAMKO:n Tursaspassista! Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://hp.partio.fi/nyt/opiskelijoille/tapahtumat/

Laita kalenteriin jo valmiiksi myös tulevat opiskelijatapahtumat:
28.10. klo 18-20 retkeilytaitoja ja nuotiotunnelmaa Niihaman majalla
27.1 2021 klo 17-20 kaupunkisuunnistus Tampereella

20. Yritykset tarvitsevat apuasi – hae C-LABiin mukaan!

C-LABin 8 viikon sprintin aikana pääset kehittämään kestävästi tuote-/palveluideaa tai tutkimustuloksia kokeilusta kohti konkreettista lanseeraussuunnitelmaa. C-LABissa työskentelet monialaisessa opiskelijatiimissä yhteistyössä idean kehittäjän kanssa, tekemällä oppimistehtäviä ja suunnitelmaa kohti tuotteen/palvelun lanseerausta. Kurssi on kokonaan englanniksi, ja hyväksytystä suorituksesta saa 5 opintopistettä. Tule mukaan!

Hakuaika päättyy 30.9., toimi nopeasti: https://www.y-kampus.fi/fi/opinnot/c-lab-4/