Tamko Topics 4 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Osallistu Tamkon ensiapukurssille (EA1) 23.2. – Lipunmyynti auki NYT!
 2. Lähetä palautetta Portti Työelämään 2021 -etätapahtumasta
 3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Korkeakouluopiskelija, muista maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle
 2. Koronarajoitukset jatkuvat TAMKissa 7.3.2021 asti
 3. Campusravitan uudet aukioloajat 1.2.2021 alkaen
 4. Millaiset puitteet TAMK tarjoaa opiskelulle? Auta oppimisympäristöjen kehittämisessä ja vastaa kyselyyn!
 5. Nyytin kevään tarjonta
 6. Vuokraa hiihtovälineitä SportUnin Kaupin keskuksesta
 7. Biotuote- ja laboratoriotekniikan opiskelija: Ensitreffit TAMKissa työelämäwebinaari 27.1.

Opiskelijakunta

1. Osallistu Tamkon ensiapukurssille (EA1) 23.2. – Lipunmyynti auki NYT

EA1-kurssi toteutetaan yhdistelmäkurssina, jossa tulee ensimmäiset 8h suorittaa itsenäisesti verkossa (saat ohjeet tähän, kun ostat lippusi) ja verkko-osuuden jälkeen yksi 8h lähiopetuspäivä 23.02. TAMKilla klo 9:00-16:00. Tapahtuma Facebookissa. This event is held only in Finnish.
Osta lippusi Kide.Appistä! Hinta Tamkon jäsenille 128€ ja ei-jäsenille 160€. Hinta sisältää verkko-osuuden, lähiopetuksen, EA-kortin ja rekisteröinnin! Tapahtuma on Tursaspassitapahtuma.

2. Lähetä palautetta Portti Työelämään 2021 -etätapahtumasta

Portti Työelämään 2021 päättyi viime viikolla! Kiitos kaikille etätapahtumaan osallistuneille yrityksille ja opiskelijoille. Etätapahtumassa oli varmasti vielä kehitettävää, joten haluamme kuulla teidän mielipiteitä ja kehitysideoita tapahtuman tiimoilta. Vastaa siis palautekyselyymme täällä: https://bit.ly/porttipalaute

Nähdään taas Portissa 2022!

3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti. HUOM: Sovi poikkeusolojen aikana saapumisesi toimistolle aina etukäteen WhatsAppin tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

4. Korkeakouluopiskelija, muista maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle

Uusi laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta tuli voimaan vuoden 2021 alusta. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa valtakunnallisesti kaikkien korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoiden terveydenhoitopalvelut. Palveluiden piiriin kuuluvat nyt myös ammattikorkeakoulut, niin AMK-tutkintoa suorittavat päiväopiskelijat kuin työn ohessa monimuoto- tai YAMK-opintoja suorittavat opiskelijat. www.yths.fi/yths/yths-2021

Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle, jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet läsnä oleva kevätlukukaudella 2021. Maksu pitää maksaa viimeistään 31.1.2021 jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun
Usein kysyttyä korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta

5. Koronarajoitukset jatkuvat TAMKissa 7.3.2021 asti

Tampereen korkeakouluyhteisö jatkaa laajaa etäopiskelua ja etätyöskentelyä tiukentunein lisäohjein 7.3.2021 asti. On tärkeää, että kaikkia pandemiaan liittyviä turvallisuusohjeita noudatetaan kampuksella ja vapaa-ajalla. Kampuksilla opiskellaan ja työskennellään vain, jos tilojen käyttö on välttämätöntä. Opetuksesta on erikseen ohjeistettu tarkemmin yliopistossa ja TAMKissa. Tampereen yliopisto ja TAMK ohjeistavat käyttämään kasvomaskia aina kampuksilla ollessasi. On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä. Kaikissa tiloissa noudatetaan edelleen myös aiemmin annettuja turvallisuusohjeita.

Lue lisää: https://intra.tuni.fi/content/news/22167

6. Campusravitan uudet aukioloajat 1.2.2021 alkaen

Campusravitan päivitetyt aukioloajat 1.2.2021 alkaen:

Maanantaista perjantaihin

 • DeliCafe 8.00-15.00
 • Lounas ja take away 10.30-15.00
 • Aamupala 8.00-9.15
 • CampusShop POP UP- linjalla 8 8.00-15.00

Lauantaisin

 • DeliCafe 9.00-12.00

7. Millaiset puitteet TAMK tarjoaa opiskelulle? Auta oppimisympäristöjen kehittämisessä ja vastaa kyselyyn!

Auta TAMKia kehittämään oppimisympäristöjämme vastaamalla kyselyyn: https://webropol.com/s/Oppimisymparistoarviointi

Kyselyssä sinua pyydetään arvioimaan, millaiset puitteet TAMK tarjoaa opiskelulle ja opetukselle. Vastaaminen tapahtuu täysin nimettömänä. Siihen on hyvä varata noin 20 minuuttia aikaa. Kysely on auki 31.1. saakka. Vastaathan kuitenkin mahdollisimman pian, jotta vastaaminen ei unohdu!

8. Nyytin kevään tarjonta

Nyytin helmikuun chatit:
to 4.2.   Kun opinnot ei motivoi – Chatissa keskustellaan siitä, mistä opiskelumotivaation puute voisi johtua ja miten sitä voi kohtentaa.
to 18.2. Miten opiskella itsenäisesti – opiskelutekniikat kuntoon – Illan chatissa pohditaan yhdessä, millaisia tekniikoita voi ottaa käyttöön helpottamaan omaa opiskelua.
ti 23.2.  Time management in studies – Welcome to the chat to discuss ways and benefits of taking control of your time.
to 25.2. Työelämään siirtyminen -ihana vai kamala muutos? – Illan chatissa jutellaan muutoksen tuomasta ahdistuksesta ja muista tunteista, joita valmistuminen ja työnhaku herättää sekä pohditaan keinoja, kuinka valmistautua muutokseen ja epävarmuuteen.

Kaikki kevätkauden aiheet ja päivämäärät löydät Nyytin sivuilta.

9. Vuokraa hiihtovälineitä SportUnin Kaupin keskuksesta

Kiinnostaisiko lähteä hiihtämään, mutta välineet puuttuvat? SportUnin Kaupin keskuksesta voit vuokrata hiihtovälineitä käyttöösi. Hinnat: 4 päivää 15€ ja viikko 25€. Vuokraus on mahdollinen vain Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Vuokra-ajat:
Maanantaisin klo 14:30-16:30
Torstaisin klo 14:30-16:30
Lue lisää hiihtovälineiden vuokrauksesta.

10. Biotuote- ja laboratoriotekniikan opiskelija: Ensitreffit TAMKissa työelämäwebinaari 27.1.

Biotuote- ja laboratoriotekniikan opiskelija, Ensitreffit TAMKissa webinaari lähestyy – tule mukaan! 27. tammikuuta pääset kuulemaan lukuisia yritysesittelyjä sekä alumnien kertomuksia urapoluiltaan. Tapahtumaan osallistuu myös oman alasi järjestöjä sekä liittoja. Tarkemmat ohjeet sekä aikataulut löydät sähköpostistasi. Tervetuloa mukaan!​