Tamko Topics 3 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

  1. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021
  2. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti
  3. Osallistu Tamkon ensiapukurssille (EA1) 23.2. – Lipunmyynti auki NYT!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

  1. Korkeakouluopiskelija, muista maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle
  2. TAMKin lähtevien vaihto-opiskelijoiden haku käynnissä 25.1.2021 asti
  3. Biotuote- ja laboratoriotekniikan opiskelija: Ensitreffit TAMKissa työelämäwebinaari 27.1.
  4. Kirjaston pop-up-pisteiltä saat kirjastokortin – voit myös aktivoida opiskelijakorttisi kirjastokortiksi helpdesk.tuni.fi-portaalissa
  5. Hei opiskelija! Hanki edullinen Nyssen 30vrk kausilippu Nysse Mobiilista!
  6. Suomen Pakolaisapu hakee harjoittelijaa, hae 20.1. mennessä
  7. Koronarajoitukset jatkuvat TAMKissa 7.3.2021 asti

Opiskelijakunta

1. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021 – varaa aika työelämätapaamiseen!

Portti Työelämään 2021 työelämätapahtuma alkaa maanantaina 18.1.2021! Tutustu yritysten etäständeihin sekä tarkista tapahtuman aikataulut Jobteaserin tapahtumasivulla. Tapahtuman livewebinaaria pääset seuraamaan tapahtumapäivinä klo 10-14 välillä täällä: https://www.tamko.fi/porttilive

Tapahtumapäivät:


https://portti.tamk.fi/
Tapahtuman Facebook-event
Miten meillä meni? Anna palautetta tapahtumasta

2. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti. HUOM: Sovi poikkeusolojen aikana saapumisesi toimistolle aina etukäteen WhatsAppin tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

3. Osallistu Tamkon ensiapukurssille (EA1) 23.2. – Lipunmyynti auki NYT

EA1-kurssi toteutetaan yhdistelmäkurssina, jossa tulee ensimmäiset 8h suorittaa itsenäisesti verkossa (saat ohjeet tähän, kun ostat lippusi) ja verkko-osuuden jälkeen yksi 8h lähiopetuspäivä 23.02. TAMKilla klo 9:00-16:00. Tapahtuma Facebookissa. This event is held only in Finnish.
Osta lippusi Kide.Appistä! Hinta Tamkon jäsenille 128€ ja ei-jäsenille 160€.Hinta sisältää verkko-osuuden, lähiopetuksen, EA-kortin ja rekisteröinnin! Tapahtuma on Tursaspassitapahtuma.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

4. Korkeakouluopiskelija, muista maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle

Uusi laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta tuli voimaan vuoden 2021 alusta. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa valtakunnallisesti kaikkien korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoiden terveydenhoitopalvelut. Palveluiden piiriin kuuluvat nyt myös ammattikorkeakoulut, niin AMK-tutkintoa suorittavat päiväopiskelijat kuin työn ohessa monimuoto- tai YAMK-opintoja suorittavat opiskelijat. www.yths.fi/yths/yths-2021

Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle, jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet läsnä oleva kevätlukukaudella 2021. Maksu pitää maksaa viimeistään 31.1.2021 jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun
Usein kysyttyä korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta

5. TAMKin lähtevien vaihto-opiskelijoiden haku käynnissä 25.1.2021 asti

TAMKin lähtevien vaihto-opiskelijoiden haku on käynnissä ja se päättyy 25.1.2021. TAMK pitää online-infoja 19.1. klo 13-14 (suomeksi) ja 21.1. klo 13-14 (englanniksi). Linkit infotilaisuuksiin löydät intratiedotteesta sekä lähtevien vaihto-opiskelijoiden intra-ohjesivulta.

6. Biotuote- ja laboratoriotekniikan opiskelija: Ensitreffit TAMKissa työelämäwebinaari 27.1.

Biotuote- ja laboratoriotekniikan opiskelija, Ensitreffit TAMKissa webinaari lähestyy – tule mukaan! 27. tammikuuta pääset kuulemaan lukuisia yritysesittelyjä sekä alumnien kertomuksia urapoluiltaan. Tapahtumaan osallistuu myös oman alasi järjestöjä sekä liittoja. Tarkemmat ohjeet sekä aikataulut löydät sähköpostistasi. Tervetuloa mukaan!​

7. Kirjaston pop-up-pisteiltä saat kirjastokortin – voit myös aktivoida opiskelijakorttisi kirjastokortiksi helpdesk.tuni.fi-portaalissa

Kirjaston kaikkien toimipisteiden ollessa suljettuna, tarjoaa kirjasto korkeakouluyhteisön sisäisille uusille asiakkaille tammikuussa pop-up-pisteitä, joissa on mahdollisuus saada kirjastokortti. Lisäksi helpdesk.tuni.fi -palveluportaalissa on nyt mahdollista jättää pyyntö opiskelijakortin aktivoimisesta kirjastokortiksi. Kirjastokortti on pakollinen, jotta pystyt käyttämään aineiston noutopisteitä poikkeustilanteen aikana.

Kirjaston pop-up piste uusien kirjastokorttien aktivoinnissa palvelee pe 15.1. alkaen tammikuun ajan seuraavasti:
TAMK Pääkampus
sijainti: B1-37 (IT-helpdeskiä vastapäätä)
palveluaika: ma klo 14-15, ke klo 9-10, pe klo 14-15

Lue lisää kirjastokortin hankkimisesta intran tiedotteesta.

8. Hei opiskelija! Hanki edullinen Nyssen 30vrk kausilippu Nysse Mobiilista!

Kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat saavat edullisen 30vrk kausilipun nyt käyttöönsä Nysse Mobiilista. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei myöskään ole. Tarkista lisätiedot lipun ostamisesta Nyssen sivuilta.

Lue lisää Nyssen lippu- ja hintamuutoksista täältä.

9. Suomen Pakolaisapu hakee harjoittelijaa, hae 20.1. mennessä

Haluatko työskennellä arvostetussa kansainvälisessä järjestössä? Haluatko olla mukana kehittämässä digitaalista markkinointia ja asiakaskokemusta osana huipputiimiä?

Suomen Pakolaisapu hakee nyt innostunutta ja oma-aloitteista harjoittelijaa suunnittelemaan ja kehittämään digitaalista markkinointia ja parantamaan asiakashallintaprosesseja ja -kokemusta kehittämistyön ja kansalaistoiminnan osastolle. Lue lisää ja lähetä hakemuksesi 20.1.2021 mennessä.

10. Koronarajoitukset jatkuvat TAMKissa 7.3.2021 asti

Tampereen korkeakouluyhteisö jatkaa laajaa etäopiskelua ja etätyöskentelyä tiukentunein lisäohjein 7.3.2021 asti. Kampuksilla opiskellaan ja työskennellään vain, jos tilojen käyttö on välttämätöntä. Opetuksesta on erikseen ohjeistettu tarkemmin yliopistossa ja TAMKissa. Tampereen yliopisto ja TAMK ohjeistavat käyttämään kasvomaskia aina kampuksilla ollessasi. On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä. Kaikissa tiloissa noudatetaan edelleen myös aiemmin annettuja turvallisuusohjeita.

Lue lisää: https://intra.tuni.fi/content/news/22167