Tamko Topics 37 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Kannanotto: Emme suvaitse minkäänlaista häirintää opiskelijayhteisössämme
2. Solun aukioloajat ja tietoa jäsenpalveluista

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
3. Tietoa koronarokotuksista kampuksilla
4. Kaupunkisuunnistusta Tampereen keskustassa, vielä ehdit ilmoittautua mukaan! (Tursaspassitapahtuma)
5. Töitä tarjolla: UROS LIVE -areenalle haussa ravintola-alan työntekijöitä
6. Tolun vakiovuoro 14.9. (lentopallo) (Tursaspassitapahtuma)
7. Haku Space for Humanity -bootcampiin on avoinna!
8. Campusravita auki nyt myös lauantaisin!
9. Autoileva opiskelija, muistathan hankkia pysäköintiluvan
10. Ilmoittaudu kilometrikisan loppukiriin 22.9. asti!
11. Tule mukaan mielensuunnistukseen – löydä ja vahvista omia voimavarojasi
12. Laiva lähtee Sisämaaristeilylle! Siis kaikki kyytiin!
13. Polkupyörien huutokauppa Kalevassa 18.9. klo 10!
14. Educational Masters: CS:GO tulee jälleen!

Opiskelijakunta

1. Kannanotto: Emme suvaitse minkäänlaista häirintää opiskelijayhteisössämme

Tamkon tietoon on tullut syyslukukauden alettua häirintätapauksia. Emme suvaitse minkäänlaista häirintää, syrjintää, kiusaamista tai muuta loukkaavaa käytöstä Tampereen ammattikorkeakoulun yhteisössä. Lue koko kannanotto täältä.

2. Solun aukioloajat ja tietoa jäsenpalveluista

Tamkon toimiston jäsenpalvelu on toistaiseksi auki arkisin klo 10-14. Muista jäsenpalvelutiskille jonottaessasi turvavälit ja käytä maskia. Päivitämme aukioloaikoja pandemiatilanteen mukaan. Muuna toimistoaikana (klo 8-16) soitathan ovikelloa, lisäksi palvelemme myös etänä normaalisti. Hyvä muistaa kun saavut asioimaan Solulle:

  • Vanha lukuvuositarra (punainen) on voimassa 30.9.2021 asti
  • Tarrojen postituksissa on tällä hetkellä ruuhkaa, mutta postitukset tehdään syyskuun aikana.
  • Jäsenmaksun voit joko maksaa osoitteessa tamko.fi/opiskelijakortti/jatka-jasenyyttasi olevien ohjeiden avulla,
  • TAI voit tulla toimistolle maksamaan kortilla tai käteisellä, tarra vaihdetaan opiskelijakorttiin samalla.
  • Saat myös tilattua uuden lukuvuositarran postitettuna.
  • 3. ja 4. vuoden opiskelijoiden syyskampanja: Ilmainen lukuvuositarran postitus 30.9. asti (postitukset syyskuun aikana)
  • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja:
toimisto@tamko.fi
+358 44 382 6561
Tamkon chat palvelee arkisin

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

3. Tietoa koronarokotuksista Tampereella

Tampereella opiskeleville korkeakouluopiskelijoille järjestetään pop up -koronarokotuspisteitä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tiloissa. Pop up -pisteisiin rokotukseen voivat tulla kaikki Tampereen yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevat korkeakouluopiskelijat kotikunnasta riippumatta. Myös kansainvälisessä vaihdossa olevat korkeakouluopiskelijat saavat pisteiltä rokotuksen. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen, vaan rokotukseen pääsee jonottamalla.

Tarkista rokotuspisteiden ohjeet ja aikataulut: https://intra.tuni.fi/fi/content/news/29987

4. Kaupunkisuunnistusta Tampereen keskustassa, vielä ehdit ilmoittautua mukaan! (Tursaspassitapahtuma)

Hämeen Partiopiiri järjestää kaikille opiskelijoille avoimen kaupunkisuunnistuksen ke 15.9. klo 17.00 alkaen. Tervetuloa ulkoilemaan ja tutustumaan partioon kaupunkisuunnistuksen merkeissä Tampereen keskustan alueelle. Lähtö suunnistukseen tapahtuu Keskustori/Koskipuisto -alueelta ja rastit sijoittuvat Hämeenpuiston, Vapriikin ja Armonkallion alueelle. Rastit ovat auki aina klo 20 asti ja niitä on mahdollista kiertää muutaman hengen ryhmissä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset.

5. Töitä tarjolla: UROS LIVE -areenalle haussa ravintola-alan työntekijöitä

Haluatko mukaan maan suurimman tapahtuma-areenan sykkeseen? Haemme huipputyyppejä työskentelemään erilaisiin tapahtumiin. Voit työskennellä baaritarjoilijana, kahvilatyöntekijänä, tarjoilijana, hostina tai pikaruokatyöntekijänä areenan useissa ravintolakonsepteissa oman osaamisesi/mielenkiintosi perusteella. Kaikissa tehtävissä ravintola-alan aiempaa kokemusta ei tarvita, asiakaslähtöisyys ja asenne ratkaisevat. Tuttuja konsepteja UROS LIVE- areenalla ovat esimerkiksi Friends&BRGRS, Pizzarium, Hook ja Abu Fuad. Lisää tietoa ravintola- ja baaritarjonnasta löydät täältä.

Viimeinen hakupäivä on sunnuntai 26.9.2021. Hae meille nyt!

6. Tolun vakiovuoro 14.9. (lentopallo) (Tursaspassitapahtuma)

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 14.9. klo 17:00 – 19:00, lajina lentopallo! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun, reilun pelin ja yleisen varovaisuuden hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

7. Haku Space for Humanity -bootcampiin on avoinna!

Haluaisitko vaikuttaa maapallomme tulevaisuuteen? Kiinnostaisiko sinua syventyä avaruuden ja avaruusteknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin?

Space for Humanity -bootcamp on maksuton viiden päivä ohjelma, joka on suunnattu yrittäjyydestä, kestävästä kehityksestä, tulevaisuudesta ja teknologioista kiinnostuneille. Se järjestetään Aalto-yliopistolla Espoossa 8.-12. marraskuuta 2021. Etsimme laajaa joukkoa eri taustoista tulevia muutoksentekijöitä osallistumaan ohjelmaan. Osallistuminen ei edellytä osaamista avaruusteknologioista. Haku on auki 12. lokakuuta 2021 saakka. Löydä lisää tietoa ja hae ohjelmaan osoitteessa www.spaceforhumanity.fi.

8. Campusravita auki nyt myös lauantaisin!

Campusravitan ravintola palvelee toiseksi myös lauantaisin! Kahvilatuotteita myynnissä kello 9.00-12.30 välisenä aikana sekä lounas 10.30-12.30. Maksuvälineenä käyvät ainoastaan pankki- ja arvokortti.

9. Autoileva opiskelija, muistathan hankkia pysäköintiluvan

Autoileva opiskelija, tiedäthän että pysäköinti TAMKin pääkampuksen pysäköintialueilla on luvanvaraista arkisin klo 8–16. Parkkiluvan voit hankkia eParking-järjestelmästä.

eParking-järjestelmään (eparking.fi) kirjaudutaan Haka-tunnuksilla. Järjestelmästä löytyvät pääkampuksen pysäköintialueet hintatietoineen. Pysäköinninvalvonta valvoo TAMKin pysäköintialueita tehostetusti 13. syyskuuta alkaen. Huolehdithan siis, että pysäköintilupasi on voimassa.

Lisätiedot:
IGL-Technologies Oy, asiakastuki: email: info@eparking.fi puh. 040 653 8556

10. Ilmoittaudu kilometrikisan loppukiriin 22.9. asti!

Kilometrikisan loppukiri on käynnissä 22.9. asti, ilmoittaudu mukaan Tamkon joukkueeseen:

Kisa: Kilometrikisa 2021
Joukkueen nimi: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko
Osallistumiskoodi: Tamko2021

Osallistumiskoodilla joukkueesi jäsenet voivat osallistua kisaan mukaan, joten jaa tämä koodi joukkueellesi. Koodia kysytään osallistumisen yhteydessä.

Joukkueeseen voi liittyä täällä.

11. Tule mukaan mielensuunnistukseen – löydä ja vahvista omia voimavarojasi

Mielensuunnistus torstaina 16.9. klo 16.30 – 18.00 TAMKin Parvi-tilassa (C2-03). Silloin käsitellään keinoja stressinhallintaan mindfullness-harjoituksen avulla. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: emilia.montonen@tuni.fi (ilmoitathan jos joudut perumaan osallistumisen)

Lämpimästi tervetuloa!

Mielensuunnistus on osa TreSilienssi-hankkeen toimia ja uutta Parvi -kohtaamiskoseptia. Katso kaikki pienryhmät ja toiminta TAMK Parvi -käsikirjasivulta.

12. Laiva lähtee Sisämaaristeilylle! Siis kaikki kyytiin!

Sen aika on tullut taas! Tunnelma kuin Titanicilla ja kosteampi kuin Costa Concordia. Älä missaa tätä mahdollisuutta kokea elämäsi seikkailu. Huhujen mukaan laiva saapuu Hakametsän jäähallille 16.9. klo 16.00 ja vie meidät läpi myrskyjen kohti luvattua maata, Oriveden Pub Yläpupia. Selvittyämme takaisin laivaan jatkuu matkamme kohti maailman kahdeksannetta ihmettä, Jämsän Bar Monttua. Jos valkohait eivät ole vielä tähän mennessä syöneet kapteeniamme, odottaa Mänttä-Vilppulassa länsimaisen sivistyksen huipentuma, Pub Kolo. Matkamme mystisin etappi on taatusti Ruoveden Popo. Koska emme matkalla valitettavasti pääse Esson baariin, täytyy meidän viimeisenä poiketa Kessan baarissa lähellä Teiskoa.

Tule siis mukaan ja nappaa vaikka muutama opiskelijatoveri messiin. Tämän risteilyelämyksen teille tarjoaa Happo, Kolpakko ja SOURCE. Lipun hinta on 20€ (liput Kide.appissa) ja sellaisen saa ostettua välittömästi. Toimi ripeästi, sillä lippuja ei ole loputtomasti! Lipun hintaan kuuluu pari juomaa, joten janoisempien kannattaa ottaa omia juomia mukaan.

Johtuen korkeista aalloista matkaan saattaa mennä jopa seitsemän tuntia, joten kannattaa myös ottaa pientä evästä mukaan.

Vallitsevasta koronaviruspandemiasta johtuen tapahtuman ajankohta voi muuttua lyhyellä aikavaroituksella. Tulethan paikalle vain ja ainoastaan terveenä! Tehdään matkasta turvallinen kaikille.

13. Polkupyörien huutokauppa Kalevassa 18.9. klo 10!

Käytettyä polkupyörää etsimässä?

Tule tekemään edullisia löytöjä Kalevaan polkupyörien huutokauppaan lauantaina 18.9. klo 10. Myytävänä on noin 50 erikuntoista polkupyörää, jotka peräisin ovat taloyhtiön pyörävarastojen tyhjennyksestä. Pyöriin on mahdollista tutustua klo 9.30 lähtien. Huutokauppa pidetään ulkona osoitteessa Litukankatu 6, Tampere. Maksuvälineenä kelpaa ainoastaan käteinen. Tapahtuma Facebookissa.

14. Educational Masters: CS:GO tulee jälleen!

Lokakuussa käynnistyy korkeakoulujen välinen Educational Masters Major CS:GO by Visma -liigasarja. Liigaan otetaan mukaan 64 koulujoukkuetta. Major-koululiigassa kilpailevat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoista kootut korkeakoulukohtaiset joukkueet.

Lisätietoja ilmoittautuminen: rushmode.gg/educationalmasters/major  (ilmoittautuminen sulkeutuu 26.9.2021).