Tamko Topics 36 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Edustajiston kokous 6.9. klo 17 (Teams, Tursaspassitapahtuma)
2. Restart the Student Life 6.-26.9. (Tursaspassitapahtuma)
3. Solun aukioloajat ja tietoa jäsenpalveluista

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
4. Tietoa koronarokotuksista Kampuksilla
5. Hyvinvointi voimavarana -webinaarisarja. Save the dates!
6. Tolun vakiovuoro 7.9. (sulkapallo) (Tursaspassitapahtuma)
7. Autoileva opiskelija, muistathan hankkia pysäköintiluvan
8. Energiaa opiskeluun yhdessä tekemisestä!
9. Tule mukaan mielensuunnistukseen – löydä ja vahvista omia voimavarojasi
10. Palkallinen, osa-aikainen harjoittelu Sosiaali ja terveysalan yksikössä
11. Laiva lähtee Sisämaaristeilylle! Siis kaikki kyytiin!
12. Sarastia Rekry tarjoaa keikkatöitä opiskelijoille
13. Kaupunkisuunnistusta Tampereen keskustassa! (Tursaspassitapahtuma)
14. Kela: Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?
15. Wellbeing Lab: fysioterapiapalveluita edullisesti TAMKin opiskelijoille

Opiskelijakunta

1. Edustajiston kokous 6.9. klo 17 (Teams)

Tervetuloa edustajiston etäkokoukseen maanantaina 6.9.2021 klo 17 Teamsin välityksellä!

Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle. Tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin! Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

2. Restart the Student Life 6.-26.9. (Tursaspassitapahtuma)

Restart the Student Life alkaa! Tapahtuman rastit löydät Seppo.io-sovelluksesta. Liittymisohjeet löydät täältä!

Restart the Student Life on erityisesti toisen ja sitä vanhempien vuosien opiskelijoille suunnattu startti lukuvuoteen. Kaikki TAMKin opiskelijat voivat silti osallistua tapahtumaan. Opiskelijat kiertävät rasteja luokittain tai pienemmissä ryhmissä 6.9.-26.9. Mukana huippupalkinnot!

3. Solun aukioloajat ja tietoa jäsenpalveluista

Tamkon toimiston jäsenpalvelu on toistaiseksi auki arkisin klo 10-14. Muista jäsenpalvelutiskille jonottaessasi turvavälit ja käytä maskia. Päivitämme aukioloaikoja pandemiatilanteen mukaan. Muuna toimistoaikana (klo 8-16) soitathan ovikelloa, lisäksi palvelemme myös etänä normaalisti. Hyvä muistaa kun saavut asioimaan Solulle:

 • Vanha lukuvuositarra (punainen) on voimassa 30.9.2021 asti
 • Jäsenmaksun voit joko maksaa osoitteessa tamko.fi/opiskelijakortti/jatka-jasenyyttasi olevien ohjeiden avulla,
 • TAI voit tulla toimistolle maksamaan kortilla tai käteisellä, tarra vaihdetaan opiskelijakorttiin samalla.
 • Saat myös tilattua uuden lukuvuositarran postitettuna.
 • 3. ja 4. vuoden opiskelijoiden syyskampanja: Ilmainen lukuvuositarran postitus 30.9. asti (postitukset syyskuun aikana)
 • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja:
toimisto@tamko.fi
+358 44 382 6561
Tamkon chat palvelee arkisin

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

4. Tietoa koronarokotuksista kampuksilla

Tampereella opiskeleville korkeakouluopiskelijoille järjestetään pop up -koronarokotuspisteitä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tiloissa. Pop up -pisteisiin rokotukseen voivat tulla kaikki Tampereen yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevat korkeakouluopiskelijat kotikunnasta riippumatta. Myös kansainvälisessä vaihdossa olevat korkeakouluopiskelijat saavat pisteiltä rokotuksen. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen, vaan rokotukseen pääsee jonottamalla.

Tarkista rokotuspisteiden ohjeet ja aikataulut: https://intra.tuni.fi/fi/content/news/29987

5. Hyvinvointi voimavarana -webinaarisarja. Save the dates!

SportUni ja TreSilienssi-hanke järjestävät hyvinvointi voimavarana -webinaarisarjan. Laita seuraavat ajat muistiin sekä osallistu niihin webinaareihin, jotka sinua kiinnostavat. Hyvinvointi kuuluu kaikille ja jokainen on tervetullut kuulemaan kaikista teemoista.

 • 22.9. klo 13-14. Osa 1: Opiskelu Nepsy-opiskelijana. ADHD-liiton kokemusasiantuntija Satu Mäkinen.
 • 6.10. klo 13-14. Osa 2: Entä, jos mielenterveyden haasteet värittävät opiskeluarkea? Mielen ry kokemusasiantuntija.
 • 20.10. klo 13-14. Osa 3: Muutos on aina mahdollisuus. Onnistuminen elämäntapamuutoksessa. Puhuja: Emilia Vuorisalmi
 • 3.11. klo 13-14. Osa 4: Renki vai isäntä – teknologian ja mittaamisen hyödyt hyvinvoinnin edistämisessä. Puhuja: Jaakko Kotisaari
 • 17.11. klo 13-14. Osa 5: Nukkumalla menestykseen – Hyvä uni kuormituksen vastavoimana. Puhuja: Henri Tuomilehto   

Lisätiedot.

6. Tolun vakiovuoro 7.9. (sulkapallo)

Tolun vakiovuoro on taas täällä! Tervetuloa tuttuun aikaan tiistaina 7.9. klo 17:00 – 19:00 pelaamaan sulkapalloa TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun, reilun pelin ja yleisen varovaisuuden hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

7. Autoileva Opiskelija, muistathan hankkia pysäköintiluvan

Autoileva opiskelija, tiedäthän että pysäköinti TAMKin pääkampuksen pysäköintialueilla on luvanvaraista arkisin klo 8–16. Parkkiluvan voit hankkia eParking-järjestelmästä. eParking-järjestelmään (eparking.fi) kirjaudutaan Haka-tunnuksilla. Järjestelmästä löytyvät pääkampuksen pysäköintialueet hintatietoineen. Pysäköinninvalvonta valvoo TAMKin pysäköintialueita tehostetusti 13. syyskuuta alkaen. Huolehdithan siis, että pysäköintilupasi on voimassa.

Lisätiedot:
IGL-Technologies Oy, asiakastuki: email: info@eparking.fi puh. 040 653 8556

8. Energiaa opiskeluun yhdessä tekemisestä!

Tule mukaan kokkailemaan, pelaamaan pelejä ja retkeilemään yhdessä. Toteutus tapahtuu syksyn aikana.

Maanantaisin tapaamme erilaisten aktiviteettien parissa ja keskiviikkoisin kokkaamme etänä. Ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 8.9.2021 klo 17. Ilmoittaudu mukaan.

9. Tule mukaan mielensuunnistukseen – löydä ja vahvista omia voimavarojasi

Mielensuunnistus torstaina 16.9. klo 16.30 – 18.00 TAMKin Parvi-tilassa (C2-03). Silloin käsitellään keinoja stressinhallintaan mindfullness-harjoituksen avulla. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: emilia.montonen@tuni.fi (ilmoitathan jos joudut perumaan osallistumisen)

Lämpimästi tervetuloa!

Mielensuunnistus on osa TreSilienssi-hankkeen toimia ja uutta Parvi -kohtaamiskoseptia. Katso kaikki pienryhmät ja toiminta TAMK Parvi -käsikirjasivulta.

10. Palkallinen, osa-aikainen harjoittelu Sosiaali ja terveysalan yksikössä

Harjoittelun aika: loka-marraskuu 2021 (ajankohta sovitettavissa tarkemmin harjoittelijan kanssa)

Harjoittelun muoto: Osa-aikainen kahden kuukauden palkallinen harjoittelu, josta tehdään työsopimus ja kirjoitetaan työtodistus. Tehtävänä on toimia Sote-osaamisyksikön tutkinto-ohjelmien ja Wellbeing Labin toiminnan koordinoinnin ja kehittämisen tukena eri vastuuhenkilöiden kanssa.

Harjoittelu edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja tietoteknisiä taitoja ja soveltuu esim. 2 tai 3 vuoden opiskelijalle. Hakemukset CV:n kera sähköpostilla maanantaihin 10.9.2021 mennessä: Kirsi Mansikkamäki, osaamispäällikkö (kirsi.mansikkamaki@tuni.fi).

Lisätietoja Kirsi Mansikkamäki puh. 050 597 0184 tai Outi Wallin puh. 050 311 9743.

11. Laiva lähtee Sisämaaristeilylle! Siis kaikki kyytiin!

Sen aika on tullut taas! Tunnelma kuin Titanicilla ja kosteampi kuin Costa Concordia. Älä missaa tätä mahdollisuutta kokea elämäsi seikkailu. Huhujen mukaan laiva saapuu Hakametsän jäähallille 16.9. klo 16.00 ja vie meidät läpi myrskyjen kohti luvattua maata, Oriveden Pub Yläpupia. Selvittyämme takaisin laivaan jatkuu matkamme kohti maailman kahdeksannetta ihmettä, Jämsän Bar Monttua. Jos valkohait eivät ole vielä tähän mennessä syöneet kapteeniamme, odottaa Mänttä-Vilppulassa länsimaisen sivistyksen huipentuma, Pub Kolo. Matkamme mystisin etappi on taatusti Ruoveden Popo. Koska emme matkalla valitettavasti pääse Esson baariin, täytyy meidän viimeisenä poiketa Kessan baarissa lähellä Teiskoa.

Tule siis mukaan ja nappaa vaikka muutama opiskelijatoveri messiin. Tämän risteilyelämyksen teille tarjoaa Happo, Kolpakko ja SOURCE. Lipun hinta on 20€ (liput Kide.appissa) ja sellaisen saa ostettua välittömästi. Toimi ripeästi, sillä lippuja ei ole loputtomasti! Lipun hintaan kuuluu pari juomaa, joten janoisempien kannattaa ottaa omia juomia mukaan.

Johtuen korkeista aalloista matkaan saattaa mennä jopa seitsemän tuntia, joten kannattaa myös ottaa pientä evästä mukaan.

Vallitsevasta koronaviruspandemiasta johtuen tapahtuman ajankohta voi muuttua lyhyellä aikavaroituksella. Tulethan paikalle vain ja ainoastaan terveenä! Tehdään matkasta turvallinen kaikille.

12. Sarastia Rekry tarjoaa keikkatöitä opiskelijoille

Sarastia Rekryn kautta on tarjolla runsaasti sosiaali- ja terveysalan, varhaiskasvatuksen sekä ateria- ja puhtaanapitopalvelualan keikkatöitä opiskelijoille. Keikkatyö sopii hyvin opintojen ohelle, sillä työvuorot voi valita ja varata sopimaan omiin aikatauluihin ja opintoihin. Keikkatyöntekijänä voit itse päättää milloin, missä ja miten paljon teet töitä. Työntekijämme saavat itse varata Sarastia Rekryn järjestelmästä haluamansa keikat, tarjolla on keikkoja aina yhden päivän sijaisuuksista pidempiin sijaisuuksiin.

Sarastia Rekryn keikkalaiseksi pääsee sujuvasti ja nopeasti:

Rekisteröidy työnhakijaksi verkkosivuillamme www.sarastiarekry.fi ja varaa haastatteluaika verkkosivujemme ajanvarauskalenterista tai soittamalla numeroon 03 621 3900. Haastattelun jälkeen olet valmis keikkailemaan – ensimmäisen keikan voit varata vaikka jo haastattelussa!

13. Kaupunkisuunnistusta Tampereen keskustassa! (Tursaspassitapahtuma)

Hämeen Partiopiiri järjestää kaikille opiskelijoille avoimen kaupunkisuunnistuksen ke 15.9. klo 17.00 alkaen. Tervetuloa ulkoilemaan ja tutustumaan partioon kaupunkisuunnistuksen merkeissä Tampereen keskustan alueelle. Lähtö suunnistukseen tapahtuu Keskustori/Koskipuisto -alueelta ja rastit sijoittuvat Hämeenpuiston, Vapriikin ja Armonkallion alueelle. Rastit ovat auki aina klo 20 asti ja niitä on mahdollista kiertää muutaman hengen ryhmissä. Kerää siis oma joukkueesi kasaan ja lähde mukaan! Tarkemmat lähtökoordinaatit lähetetään ilmoittautuneille osallistujille ennen tapahtumaa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset.

14. Kela: Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?

Korkeakouluopiskelijan on syytä tarkistaa viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä. Opintotukea voi palauttaa 10.9.2021 asti. Lue lisää Kelan tiedotteesta.

15. Wellbeing Lab: fysioterapiapalveluita edullisesti TAMKin opiskelijoille

Wellbeing Lab tarjoaa edulliseen opiskelijahintaan monia palveluita, kuten:

 • Fysioterapeuttinen tutkiminen (15 €)
 • Kehonkoostumusmittaus (10 €)
 • Firstbeat hyvinvointianalyysi (40 €)

Ajanvaraukset p. 0503455130 tai sähköpostitse fysioterapiaklinikka.tamk@tuni.fi. Osoitteemme on TAMKin pääkampuksella Kuntokatu 3, F-talo (2. krs). Tervetuloa!