Tamko Topics 34 / 2020

Tamko Topics 34 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Solulla asioinnista koronapandemian aikana
2. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€
3. Osallistu arvontaan ja voita liput SyysFestiin!

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä
4. SporttiAppro 2020
5. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen
6. Bubirundi 27.8.
7. Opiskelijan Tampereen SyysFest Särkänniemessä 1.9.
8. Käyttökatkoja Pivossa
9. Tule mukaan tekemään NääsPeksiä 2020!
10. Maviko etsii sähköalan projekti-insinööriä

English summary
11. Good to know when visiting Tamko’s office Solu
12. Tamko’s autumn campaign – win a 100€ S-group gift card!
13. Interactive musical theatre association NääsPeksi is looking for people to be part of NääsPeksi 2020!
14. Opiskelijan Tampere’s SyysFest in Särkänniemi

OPISKELIJAKUNTA

1. Solulla asioinnista koronapandemian aikana

– Kun tulet asioimaan Tamkon toimistolla, saavu paikalle vain terveenä.
– Toistaiseksi Tamkon toimistolla ei ole kahvitarjoilua, eikä toimiston oleskelutilat ole käytössä. Tulethan siis paikalle vain asioimaan.
– Muista turvavälit toimistolla asioidessa ja vältä ylimääräistä oleskelua.
– Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
– Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
– Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.

Tamkon toimiston aukioloajat 1. periodin aikana, ellei muuta tiedoteta:

MA-KE klo 10.00 – 16.00
TO klo 10.00 – 18.00
PE klo 10.00 – 14.00

Muuta:
Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta, niin pysyt perillä mahdollisista muutoksista käytäntöihin:
https://intra.tuni.fi/
https://intra.tuni.fi/content/news/12678

2. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan täällä. www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

3. Osallistu arvontaan ja voita liput SyysFestiin!

Kiinnostaisiko lähteä viettämään hauskaa syyspäivää tämän vuoden SyysFestiin Särkänniemeen? Jos vastasit kyllä, niin nyt kannattaa osallistua Tamkon arvontaan. Tamkon Instagramista löydät arvontaan liittyvän julkaisun, josta tykänneiden kesken kahdelle (2) onnekkaalle liput 1.9.2020 järjestettävään SyysFestiin.

HUOM: Olet oikeutettu osallistumaan arvontaan, jos olet Tamkon jäsen. Osallistu arvontaan 19.8.2020 mennessä. Arvonnan voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä 21.8.2020 mennessä.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

4. SporttiAppro 14.9.

SporttiAppro tulee taas 14.9. kello 11.00 – 19.00! Jo viidettä kertaa järjestettävä opiskelijoita liikuttava tapahtuma tuo piristävää vastapainoa perinteisille opiskelijariennoille. Tapahtuma on loistava mahdollisuus tutustua Tampereen eri liikuntapaikkojen tarjontaan ja löytää uusi laji tuomaan energiaa opiskelujen keskelle!

Lipun hinta tapahtumaan on 10€, lipunmyynti alkaa Kide.Appissa keskiviikkona 2.9. klo 12. Tapahtumassa approilijat kiertävät ennalta määrättyjä liikuntapaikkoja ja pääsevät tutustumaan neljään valitsemaansa lajiin 30 min kokeilutunneilla Tampereen keskustan alueella. Kerättyään appropassin täyteen, osallistuja ansaitsee tutkinnon haalarimerkin muodossa. Tutkintojen määrää voi kasvattaa osallistumalla tapahtumaan uudestaan.

SporttiAppron tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/581863585859286/

5. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen

TAMK ja Tampereen yliopisto muodostavat Tampereen korkeakouluyhteisön (TUNI). Sinulla on käytössäsi kaksi käyttäjätunnusta, joilla käytät sähköisiä palveluita:

– TAMKin käyttäjätunnus eli TAMK-tunnus
– Korkeakouluyhteisön käyttäjätunnus eli TUNI-tunnus

Tunnukset ovat yleensä samanmuotoiset ja niillä on sama salasana.

Kirjautuminen yleisimpiin palveluihin

PAKKI –  Kirjaudu TAMK-tunnuksella
Peppi –  Kirjaudu TAMK-tunnuksella
Tabula (Moodle) – Kirjaudu TAMK-tunnuksella
Sähköposti – Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella  
Intranet – Kirjaudu TUNI-tunnuksella
Exam – Kirjaudu TAMK-tunnuksella

Täydellinen lista kirjautumistavoista löytyy intran IT-ohjeista: https://www.tuni.fi/it-palvelut/kasikirja/2700?page=2629. Lisätietoa sähköisiin palveluihin kirjautumisesta saat IT-ohjeista.

Lisätiedot: it-helpdesk(at)tuni.fi

6. Bubirundi 27.8.

Kesätöiden, etätöiden ja vähän erikoisen kevään jälkeen Bubiklubi haluaa toivottaa sekä uudet että vanhat opiskelijat takaisin koulun penkille. Perinteikkäästi pääsemmekin aloittamaan syksyä rytinällä legendaarisen Bubiklubin Bubirundin merkeissä! Kerää siis kaikki uudet ja vanhat tutut kasaan niin lähetään kiertään Tampereen kuppiloita, jotta taas vuoden aikana tiedät mihin mennä kun raporttien deadlinet ja tentit painavat päälle!

Liput myynnissä: TBD

Seuraa lipputilannetta Bubirundin tapahtumasivulta: https://www.facebook.com/events/907273789753131/.

Rundipassin hinta on jämpti tasaraha, eli 5€ kipale. Passeja on rajoitettu määrä, joten ole nopea ja hanki omasi ennenko loppuvat! Varaamalla tasarahan mukaasi helpotat hirveästi meidän kassahommia ja samalla nopeutat jonoja!

Rundipassin kaveriksi saat myös rannekkeen, joka toimii pääsylippunasi jatkoille, joita tänä vuona Rundilla on kaksin kappalein, sillä koronaepidemia vaikuttaa yökerhojen kapasiteetteihin vielä hieman. Jatkopaikkoina toimivat tänä vuonna Viihdemaailma Ilona sekä yökerho Bricks. Näissä paikoissa passin omistajille on oma, priorisoitu jono.

KUKAMITÄHÄHTÄH?!
Lähtö: Kuntokatu 3 Taivaallisen Rauhan Aukio klo 16-18, noudata passin lähtöaikaa
Minne: Kierrä baarit järjestyksessä passin kartan mukaisesti
Jatkot: klo 21 alkaen Viihdemaailma Ilona & Bricks

7. Opiskelijan Tampereen SyysFest Särkänniemessä, lippuja vielä jäljellä!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, 1. syyskuuta. Tekemistä täynnä olevan tapahtuman lipun hinta on 11€, ja lipunmyynti on jo käynnissä Kide.appissa. Lippu vaihdetaan Särkänniemen rannekkeeseen. Tarvitset myös voimassa olevan opiskelijakortin tai -todistuksen.

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin loppukesää. Seuraamalla Opiskelijan Tampereen somekanavia pysyt perillä tapahtuman tiedotuksesta.

8. Käyttökatkoja Pivossa

OP:lla suoritetaan tulevina viikkoina huoltotoimenpiteitä, joista valitettavasti aiheutuu käyttökatkoja Pivon toimintaan. Käyttökatkot ajoittuvat seuraavasti:

– la 29.8. klo 22:00 – su 30.8. klo 10:00

Käyttökatkojen aikana Pivolla ei voi suorittaa maksuja eikä Pivossa olevia palveluita voi käyttää. Käyttökatkoista tiedotetaan Pivon käyttäjille sovelluksessa sekä Pivon omissa kanavissa.

9. Tule mukaan tekemään NääsPeksiä 2020!

Interaktiivisen musiikkinäytelmän yhdistys NääsPeksi ry tuottaa tänäkin vuonna musikaalispektaakkelin eli rainan, jonka tekemiseen osallistuu yli sata tamperelaista opiskelijaa. Etsimme nyt tekijöitä syksylle 2020 – unohda siis huolet hetkeksi ja tule mukaan!

Speksistä löytyy tekemistä kaikille, joten tykkäsitpä sitten maalata naamoja tai seiniä, rakentaa taloja tai mahdottomia aseita, ommella asuja tai ruokkia nälkäisiä speksiläisiä – meillä on paikka juuri sinulle. Lähes kaikkiin osa-alueisiin saa opastusta kokeneemmilta, joten valmiiksi ei tarvitse osata juuri mitään, jos intoa tekemiseen löytyy!

Fiiliksiä viime vuoden produktiosta ja backstagelta voit katsoa NääsPeksin Instagramista: https://www.instagram.com/naaspeksi/

Mukaan pääset täyttämällä NääsPeksin nettisivuilta löytyvän lomakkeen sunnuntaihin 13.9. mennessä: www.naaspeksi.fi/uutiset/naaspeksin-tekijarekry-2020. Ilmoittautuminen ei ole sitova. Osa-alueesi pomo on sinuun yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä. Osa-alueista ja niiden tehtävistä voit kysellä lisää tuottajilta (tuottajat@naaspeksi.fi) tai lukea osoitteesta www.naaspeksi.fi/osa-alueet. Hakulomakkeen ulkopuoliset erillishaut (sanoittajat, tanssijat, koreografit sekä näyttelijät) löytyvät osoitteesta www.naaspeksi.fi/uutiset/naaspeksin-tekijarekry-2020.

10. Maviko etsii sähköalan projekti-insinööriä

Maviko on valtakunnallisesti toimiva innovatiivinen sähkönjakelun palveluyritys. Maviko on perustettu vuonna 2006. Liikevaihtomme on noin 8 M€. Toimipisteitä on Vaasassa, Lempäälässä, Kokkolassa ja Kuopiossa. Valmistamme- ja maahantuomme laadukkaita tuotteita, jotka suunnittelemme palvelemaan asiakaan sähkönjakelu- tai tuotantolaitteistoja. Maviko tunnetaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä toimituksista.

Tuotteisiimme kuuluvat mm. maasulkuvirran- ja loistehon kompensoinnit, älymuuntamot, laitesuojat, sähköasemat, automaatio- ja viestiliikenneratkaisut sekä kaikki vaativien sähkölaitteistojen kunnossapitotyöt.

Toimintamme laajentuessa etsimme tekevään joukkoomme aktiivista projekti-insinööriä ensisijaisesti Lempäälän toimipisteeseemme. Voit olla vasta valmistunut tai kokenut. Työtehtäviisi kuuluu sähkösuunnittelun lisäksi käyttöönottotyöt sähköasemilla.

Edellytämme:
– sopivaa koulutusta, esim. sähköpuolen insinööri
– CAD-ohjelmiston perusosaamista
– matkustusvalmiutta

Tarjoamme:
– mielenkiintoisia ja monipuolisia töitä vakaalla toimialalla
– kilpailukykyisen palkan ja hyvät henkilökuntaedut
– hyvän työyhteisön tuen sekä mahdollisuuden oppia ja kehittyä tehtävissä

Jos kiinnostuit, lähetä hakemus ja CV 28.8. mennessä sähköpostilla:

Kimmo Autiolle (etunimi.sukunimi@maviko.fi), tai kysy lisätietoja numerosta 044 580 6215

Lisätietoja Mavikosta:
https://www.maviko.fi


ENGLISH SUMMARY

11. Good to know when you are coming to Tamko’s office Solu during the COVID-19 pandemic

– Avoid visiting Solu if you feel any kind of symptoms of flu
– For the time being Solu is only open for necessary student services (student cards, SportUni fee, other advice or support to your questions about student life etc.)
– Use PIVO Mobile student card as often as you can
– It is also possible to get a study year sticker for your friend too, in this case please bring their student card with you
– We prefer card payments

Tamko’s office Solu opening hours during the 1st period (for the time being):

Mon-Wed 10am – 4pm
Thu 10am – 6pm
Fri 10am – 2pm

Also:
– Remember to check TAMK intra for up to date information during the coronavirus pandemic:
https://intra.tuni.fi/
https://intra.tuni.fi/content/news/12678

12. Tamko’s autumn campaign – win a 100€ S-group gift card!

Tamko’s traditional autumn campaign is here! This year we’re raffling off 5 pcs of 100€ S-group gift cards among Tamko members.

Two of the gift cards are raffled among new Tamko members who have applied with an electronic application form and paid for multi year membership. The other three gift cards will be raffled among all members of Tamko whose membership is valid on 1st of October 2020. Now is a great time to become a Tamko member or get your membership payment done for this autumn! More information: www.tamko.fi/en/autumn-2020-membership-campaign

13. Interactive musical theatre association NääsPeksi is looking for people to be part of NääsPeksi 2020!

Speksi is a form of improv & musical theatre popular among the universities in Finland and Sweden. NääsPeksi has over 100 students annually working towards a common goal – an epic musical theatre spectacle!

We have many specialised teams to complete all the tasks required and currently we are looking for people for these teams:

Hyvinvointi- ja viihtyvyys – Wellbeing & Social Events
Käsikirjoitus – Script (fluent Finnish required)
Lavastus – Set design
Logistiikka – Logistics
Lipunmyynti – Ticket sales
Mainosmyynti – Sponsors
Markkinointi – Marketing
Näyttelijät – Actors (fluent Finnish required)
Puvustus – Costume design
Ruokatiimi – Catering
Sanoitus – Lyrics (fluent Finnish required)
Taikatiimi – Make up and/or hair
Taltiointi – Photography
Tanssi ja koreografia – Dance and choreography (auditions on August 30th at 2pm at Tamppi-areena in Hervanta)
Tarpeisto – Props
Velhot – ICT
Visualistit – Visualization

You can register (non-binding) by using this link: https://naaspeksi.fi/uutiset/naaspeksin-tekijarekry-2020. The registration closes on September 13th.

If you need help or have questions, the producers will gladly help you, just send mail to tuottajat@naaspeksi.fi.

14. Opiskelijan Tampere SyysFest in Särkänniemi

Opiskelijan Tampere’s and Särkänniemi’s SyysFest is here again! For the third time this student festival will hit Särkänniemi in September the 1st. The ticket sales have already begun, you can get the ticket for 11€ from Kide.app. The ticket will be changed to a Särkänniemi wristband. You also need a valid student card or certificate.

In SyysFest Särkänniemi Theme Park is reserved for students only! All the craziest rides are open and also restaurants, kiosks and games. More information will come along the summer, so follow Opiskelijan Tampere on social media.How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics