Alkumetri ja Tursajaiset perutaan syksyltä

Tamko on tehnyt päätöksen, että Alkumetri sekä Tursajaiset siirtyvät syksyltä myöhempään ajankohtaan. Opiskelijakuntana haluamme kantaa vastuuta ja näyttää omalla toiminnallamme esimerkkiä vallitsevan koronaviruspandemian aikana. Näin suuret tapahtumat ja niiden laajuus aiheuttavat sen, että emme voi taata osallistujien turvallisuutta täysin. Tapahtumiin eivät voisi myöskään osallistua riskiryhmään kuuluvat, joten otimme myös heidät huomioon päätöstä tehdessämme. Meille tärkeintä on jokaisen turvallisuus. Tämä on vaikea päätös, mutta koemme tämän parhaaksi tavaksi toimia tässä tilanteessa. Aiomme kuitenkin järjestää etenkin Tursajaiset myöhemmin sopivana ajankohtana suurempana kuin koskaan aiemmin.

Tamko ei kiellä alayhdistyksiltä tapahtumien järjestämistä. Alayhdistysten tulee kuitenkin noudattaa valtion asettamia linjauksia ja suosituksia, mutta ennen kaikkea myös miettiä itse tapahtumien tarpeellisuutta. Painotamme siis tapahtumien turvallisuuskäytänteiden ja -ohjeistusten tarkkaa noudattamista.

”Realistisesti ajateltuna emme pysty takaamaan näin suurien tapahtumien turvallisuutta tässä tilanteessa. Olimme varautuneet ja tehneet kaikki vaihtoehtoiset suunnitelmat, jotta esimerkiksi Tursajaiset voitaisiin järjestää, mutta opiskelijoidemme terveys on etusijalla ja haluammekin näyttää vastuullista esimerkkiä tämän päätöksen myötä. Päätös harmittaa toki suuresti, mutta tässä kohtaa se on ainoa oikea ratkaisu. On selvää, että pyrimme järjestämään esimerkiksi Tursajaiset tulevaisuudessa suurempana ja mahtavampana kuin aiemmin, heti kun se on vain turvallista.” hallituksen puheenjohtaja Emmi Lainpelto toteaa.

Median yhteydenotot

Hallituksen puheenjohtaja
Emmi Lainpelto
puheenjohtaja@tamko.fi
+358 44 082 6560