Tamko Topics 21 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon haalarimerkkien suunnittelukilpailu
2. Haetaan järjestyksenvalvojia Tursajaisiin

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Kela: Hae opintotuki kesäksi nyt!
4. Koronarajoitustoimien jatko ja palautumissuunnitelma toukokuulle
5. Voit nyt palauttaa lainaamiasi kirjoja kirjastoon – noutopisteiden avaamista valmistellaan
6. Teetkö opparia kesällä? – Tule mukaan opinnäytetyön tukipajaan!
7. Kutsu opiskelijoiden digitaaliset valmiudet kyselyyn

English Summary
8. Tamko’s overall patch design competition
9. Continued restrictions and the corona virus recovery plan
10. You can now return books to the library – the opening of pick up library services is being prepared
11. Invitation to students´ digital readiness survey

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon haalarimerkkien suunnittelukilpailu

Tamko julistaa haalarimerkkien suunnittelukilpailun, jossa juuri sinun luomuksesi voi päästä koristamaan monien eri alojen haalareita. Haalarimerkkikilpailussa kisataan kolmessa eri sarjassa, jotka ovat Tamko/TAMK, Tampere ja vapaavalintainen. Kilpailun päätteeksi jokaisesta sarjasta Tamkon hallitus valitsee yhden voittajan. Kilpailuaikaa on toukokuun loppuun saakka.
 

SÄÄNNÖT
– Merkki ei saa olla loukkaava ja sen pitää pysyä hyvän maun rajoissa.
– Kilpailuaika 11.5. – 31.5.2020
– Kilpailun voittajan valitsee Tamkon hallitus.
– Osallistumalla kilpailuun luovutat kaikki oikeudet toimittamaasi materiaaliin Tamkolle.
– Materiaalit toimitetaan osoitteeseen edustajisto.vpj(at)tamko.fi. Samasta osoitteesta voi tiedustella lisätietoja suunnittelukilpailuun liittyen. Merkkiä lähettäessä ilmoita, mihin sarjaan osallistut suunnittelemallasi merkillä. Voit osallistua jokaiseen sarjaan, mutta merkin täytyy olla uusi eri sarjoissa.

– Jokaisen sarjan suunnittelukilpailun voittajat palkitaan vapaavalintaisella paikallisen yrityksen lahjakortilla (arvo 15€) sekä haalarimerkeillä.

VINKKEJÄ SUUNNITTELUUN
– Reunaan kannattaa jättää hieman tyhjää tilaa reunukselle.
– Käytä riittävän suurta ja selkeää fonttia, vähintään 5 – 6 mm.
– Vältä erittäin pieniä yksityiskohtia sekä ohuita viivoja.

Vapauta ja toteuta villeimmätkin ideasi, sillä tässä kisassa edes mielikuvitus ei ole rajana!

2. Haetaan järjestyksenvalvojia Tursajaisiin

Poltteleeko voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti taskussa? Tai kiinnostaisiko talkootyö syksyn suurimmassa tursastapahtumassa? Nyt siis kuulolle! Etsimme järjestyksenvalvojia sekä muita vapaaehtoisia Tursajaisiin. Tursajaiset pidetään 16.9. klo 12 alkaen. Kiitoksena järjestyksenvalvojille (ja muille vapaaehtoisille) tarjoamme staffipassin Tursajaisten jatkoille, kiitosillan Solun saunalla sekä ilmaislipun syksyn kovimpiin kekkereihin, eli Alkumetriin (2.9.)! Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä Tamkon tapahtumavastaava Suviin: tapahtumat(at)tamko.fi tai 0440826569.  

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

3. Kela: Hae opintotuki kesäksi nyt!

Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Opintotukea voit hakea verkossa.

Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Asumistukea saavan pitää kuitenkin muistaa hakea asumistuen tarkistusta esimerkiksi kesätyöstä saatavien tulojen takia.

Jos opiskelijalla ei ole kesällä ansiotuloja eikä hän ole oikeutettu opintotukeen, hän voi selvittää mahdollisuutensa saada toimeentulotukea. Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki.

Korkeakouluopiskelijalle opintotuki myönnetään sille ajalle, jolle opiskelija on sitä hakenut. Korkeakouluopiskelijan pitää kuitenkin huomioida, että kesällä saatu opintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet huomioidaan myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa.

Lisätietoja Kelan nettisivuilla. kela.fi/opintotuki

 

4. Koronarajoitustoimien jatko ja palautumissuunnitelma toukokuulle

Kampusten tilat

Kampusten tilat pidetään toistaiseksi pääsääntöisesti suljettuina. Kampusten tiloihin on pääsy vain erikseen nimetyillä henkilöillä tai erikseen sovittaessa (esim. tutkintotodistusten nouto tai EXAM-tentit).
 
Opetus

Opetus toteutetaan pääosin etänä ja digitaalisesti. Opetuksen pakolliset laboratoriokurssit ovat mahdollisia kampuksilla 14.5. alkaen dekaanien tai osaamisyksiköiden johtajien päätöksillä. Muutoin kampusten tilat ovat suljettuja opiskelijoilta. EXAM-tilat avataan rajoitetusti turvallisuusrajoituksia noudattaen. TAMKissa valintakokeet järjestetään keskitetysti, kaksivaiheisena.

Tutkintotodistukset

Keväällä valmistuville opiskelijoille ilmoitamme henkilökohtaisesti ajat, jolloin he voivat noutaa todistuksensa TAMKin pääkampukselta 18.5. alkaen. TAMKista valmistuneita juhlistetaan toukokuun lopussa julkaistavalla videotervehdyksellä.

Päivittyvän koronatiedotteen löydät Intrasta.

5. Voit nyt palauttaa lainaamiasi kirjoja kirjastoon – noutopisteiden avaamista valmistellaan

Valtioneuvosto on linjannut 4.5. korona-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien vaiheittaisesta purkamisesta. Kampusten tilat pidetään toistaiseksi pääsääntöisesti suljettuina. Kirjaston toimipisteisiin pyritään avaamaan lisää aineiston noutopisteitä turvallisuus huomioiden.

Kirjaston toimipisteiden palautusluukut ovat avoinna ja nyt on mahdollista palauttaa aineistoa. Suosittelemme, että palautat lainaamasi aineiston siihen toimipisteeseen, josta aineisto on peräisin. Palautuslaatikoiden/palautusluukkujen sijainnit kussakin toimipisteessä ovat:

 •     Linna: rakennuksen pääoven vieressä Kalevantien puolella
 •     Arvo: rakennuksen Teiskontien puoleisen ulko-oven lähellä
 •     Hervanta: Kampusareenan 1. kerroksen hissiaulassa postilaatikoiden vieressä. Kun Kampusareena on suljettu, kirjat voi palauttaa Päärakennuksen puoleisen sisäänkäynnin ulkopuolella olevaan laatikkoon, jossa lukee ”Kirjaston palautukset”.
 •     TAMK Pääkampus: kirjaston pääsisäänkäynnin vieressä TAMKin Palvelukadulla. Kun rakennus on suljettu, lainat voi palauttaa luukkuun kampuksen Teiskontien puoleisella sisäänkäynnillä.
 •     TAMK Musiikkiakatemia: palautukset TAMK Pääkampukselle.
 •     TAMK Mediapoliksen: palautukset TAMK Pääkampukselle.

Kirjaston tilojen kiinniolosta huolimatta kirjaston kaikki verkkopalvelut toimivat normaalisti.

 
6. Teetkö opparia kesällä? – Tule mukaan opinnäytetyön tukipajaan!

Tukipaja on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille, jotka haluavat edetä opinnäytetyönsä tekemisessä kesän aikana. Olemme tekniikan, liiketalouden ja sosiaali-terveysalan opettajia ja tulemme useina päivinä sinun tueksesi.

Tarkoituksenamme on auttaa sinua etenemään opinnäytetyösi laatimisessa. Annamme sinulle ohjausta mm. aiheen rajaamisessa, lähdemateriaalin löytämisessä, menetelmävalinnoissa, toteutuksen kiemuroissa ja raportoinnissa.

Ilmoittaudu opintojaksolle NN00CE93 (toteutus 3010) 25.5. mennessä. Jälki-ilmoittautuneet otetaan myös mukaan. Opintopisteet karttuvat opinnäytetyön edetessä HOPSin mukaisilla opintojaksoilla.

Ohjausajankohdat ja luokat ovat:

 • keskiviikko 27.5. klo 15-17 (Matti Peltola), G2-38
 • torstai 28.5. klo 10-13 (Kirsi Tanner), G2-38
 • torstai 28.5. klo 13-16 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 10-12 (Kirsi Tanner), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 12-14 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 14-16 (Matti Peltola), tila G2-38
 • keskiviikko 3.6. klo 14-16 (Kirsi Tanner), tila G2-38
 • perjantai 5.6. klo 12-14 (Matti Peltola), tila G2-38
 • perjantai 5.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 9.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38 tiistai 9.6. klo 13-16 (Matti Peltola), tila G2-38
 • tiistai 9.6. klo 16-17 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38 torstai 11.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • torstai 6.8. klo 14-16 (Kirsi Tanner), tila G2-38

Mikäli emme voi vielä toimia luokkatilassa, tapaamme Zoomissa.

Voit osallistua joko yhteen tai useampaan tukipajaan ja olla paikalla haluamasi ajan. Mikäli haluat tavata tekniikan opettajaa, voit ottaa yhteyttä etukäteen sähköpostilla  matti.peltola(at)tuni.fi. Liiketalouden opettajaan saat yhteyden kirsi.tanner(at)tuni.fi, ja sote-alan opettajaan osoitteella marja-leena.lahteenmaki(at)tuni.fi. Olemme käytettävissä myös yli ”oppiainerajojen”.

Kirjasto auttaa tiedonhakuun ja e-aineistoihin liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä apua asiakaspalvelusta, chatissa tai varata kirjastosta henkilökohtaisen ohjausajan.

Lue lisää Intran uutisesta.

7. Kutsu opiskelijoiden digitaaliset valmiudet kyselyyn

Opiskelija, vastaa opiskelijoiden digitaaliset valmiudet kyselyyn ja auta meitä kehittämään digitaalisten opetus- ja työvälineiden sekä verkko-opetuksen, -opiskelun ja -työn laatua. Vastauksia käytetään (anonyymisti) myös tutkimustarkoituksiin.

Vastaa täällä. Kysely kestää n. 20 min. Vastausaikaa on 30.5.2020 asti. Luomalla kirjautumislinkin pääset tarkastelemaan tuloksiasi myös myöhemmin ja vertaamaan niitä suhteessa muihin vastanneisiin, kun vastauksia on saatu riittävästi.

Kysymyksiin vastaavat tutkijat Antti Syvänen (antti.syvanen(at)tuni.fi) ja Erkko Sointu (erkko.sointu(at)uef.fi). Kiitos osallistumisesta!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

8. Tamko’s overall patch design competition

Tamko announces an overall patch design competition! Is your design the next big hit that can be seen on overalls from various fields of study?  

There are three different series in competition: Tamko/TAMK, Tampere and a topic of your own choice. At the end of the competition, Tamko’s Board will select one winner from each series. The competition is open until the end of May.  

RULES
– An overall patch musn’t be offensive and should remain within good taste.

– Competition period is from 11th of May until 31st of May 2020.

– The winner will be chosen by Tamko’s Board.

– By participating in the competition with your design, you’ll transfer all its material rights to Tamko.

– Please send the design materials and questions about the competition to edustajisto.vpj(at)tamko.fi.  

– You can participate in all series but please note that one overall patch design can’t take part in all three series. Also, please mark your designs clearly, so that we know which design is meant for what series.   

– All winners will be rewarded with a local business’ gift card (of their choosing with a value of 15€) and overall patches.

TIPS FOR DESIGNING

– Leave some space at the edges of your design.

– Use a font which is big (at least 5 – 6 mm) and clear enough (sans serif type).

– Avoid using small details or thin lines.

There’s no limit for imagination in this competition, so release your wildest ideas!

 

9. Continued restrictions and the coronavirus recovery plan

Campus facilities

For now, the campus facilities will primarily remain closed. Only specifically designated persons are authorised to access the premises, or access may be granted upon separate agreement (to allow, for example, the collection of degree certificates or the taking of electronic exams).

Teaching

Teaching will primarily be delivered remotely or online. Mandatory laboratory classes may be held on the campuses as of 14 May based on a decision taken by the deans or directors of TAMK’s schools. Otherwise the campus facilities will remain closed to students. The restrictions that apply to the completion of electronic exams in the EXAM facilities will be partially lifted, but safety precautions must be followed when taking electronic exams. Entrance examinations will primarily be held remotely. University teachers may access the campus to organize entrance examinations based on a dean’s decision. TAMK’s entrance examinations are organised according to national agreements, in two phases.

Degree certificates

Graduates will be able to collect their degree certificates during separately announced times from TAMK as of 18 May.

More info about the current corona situation can be found from Intra bulletin.

10. You can now return books to the library – the opening of pick up library services is being prepared

On 4 May 2020, the Finnish government issued guidelines for the gradual lifting of the coronavirus lockdown. For now, the campus facilities will primarily remain closed. More pick-up library services will be opened at the library’s units.

The return boxes of the library’s units are open and it is now possible to return the material. We recommend that you return the material you borrowed to the unit where the material originated. The locations of the return boxes / return hatches at each location are:

 •     Linna: beside the main entrance of Linna building on Kalevantie street side
 •     Arvo: near the front door of Arvo building, Teiskontie street side
 •     Hervanta: in the elevator lobby on the 1st floor of Kampusareena. When the building is closed, you can leave your loans in a box labelled ”Library returns” outside the entrance on the Main Building side.
 •     TAMK Main campus: beside the Library’s main entrance on Service Street. When the building is closed, you can leave your loans in the book return box at the main entrance of the campus, Teiskontie street side.
 •     TAMK Music Academy: return books to TAMK Main campus.
 •     TAMK Mediapolis: return books to TAMK Main campus.

In spite of the closure of the library premises, all of the library’s online services will continue to function normally.

11.  Invitation to students´ digital readiness survey

Dear Student – please respond to this students’ digital readiness survey and help us to improve your university´s means of digital studying and quality of online teaching, learning and support. The responses are used (anonymously) for research purposes.

Respond here: http://digivalmius.fi The survey takes approximately 20 minutes to complete. Please respond by 30.5.2020.

By creating an individual log in link to the survey, you will gain access to results that you can use to compare your individual responses to other respondent groups. The results are provided to you when the survey has accumulated enough responses.

Researchers Antti Syvänen (antti.syvanen(at)tuni.fi) and Erkko Sointu (erkko.sointu(at)uef.fi) will answer your further questions. Thank you for your participation!

 
******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics