Tamko Topics 20 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamko palvelee etänä
2. Tamkon haalarimerkkien suunnittelukilpailu
3. Tytin Teams-tiski 13.5.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
4. Ajankohtaista koronatilanteesta
5. Teetkö opparia kesällä? – Tule mukaan opinnäytetyön tukipajaan!
6. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020 – 2021
7. Opiskelijan toimeentulo koronakesänä
8. Tutustu Tampere Summer Schoolin kurssitarjontaan!
9. Hae mukaan Self Hack fasilitaattoriksi uusille opiskelijoille 15.5. mennessä!
10. Kevään palautetilaisuudet jatkuvat!
11. Vapaaehtoistyö Taksvärkki ry:llä
12. Etsitkö asuntoosi vuokralaista? – Tee ilmoitus Opiskelijan Tampereen asuntopalstalle!
13. Suunnittele Pivolle haalarimerkki ja voita!
14. Nyytin chatit
15. Teetkö tai oletko tehnyt kaupan alan vuokratyötä? – Vastaa kyselyyn ja voita S-ryhmän lahjakortti!
16. Wihurin apurahahaku

English Summary
17. Tamko continues remote services
18. Tamko’s overall patch design competition
19. Tytti’s member service Teams desk
20. Feedback sessions are continuing!
21. Looking for a tenant? – List your apartment at Opiskelijan Tampere apartments service!
22. Tampere Summer School

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamko palvelee etänä

Tamkon toimisto ja tilat pysyvät vielä suljettuina toistaiseksi. Mutta ei hätää, Tamko palvelee edelleen etäyhteyksin!

Mikäli sinulle herää kysyttävää, saat meihin nopeiten yhteyden nettisivujemme chat-ominaisuuden kautta, sosiaalisen median kanavissamme tai perinteiseen tapaan sähköpostitse (toimisto(at)tamko.fi) ja WhatsAppissa / puhelimitse (+358 44 382 6561) arkisin kello 9 – 16 välisenä aikana.

Opiskelijakorttien tilaukset onnistuvat normaalisti. Kortti lähetetään opiskelijalle kotiin postitse. Jäsenyyden jatkaminen onnistuu kätevästi nettisivujemme ”Jatka jäsenyyttäsi” -lomakkeen kautta. Lomakkeen kautta suoritettu maksu kirjautuu automaattisesti jäsenrekisteriimme ja sitä kautta mm. Pivoon. Mikäli tarvitset uuden tarran opiskelijakorttiisi, otathan meihin yhteyttä.

Tamkon edunvalvontatiimi työskentelee myös edelleen normaalisti, eli jos koet haasteita etäopiskelussa tai opintojesi etenemisessä, ota rohkeasti yhteyttä ja autamme sinua! Lähetä viesti: edunvalvonta(at)tamko.fi.

Kokoontumisrajoitusten lieventyessä Tamkon saunatilat ovat jälleen vuokrattavissa kesäkuusta lähtien. Saunavuokrauksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä: sauna(at)tamko.fi.

Kevään viimeinen Tamko Topics ilmestyy viikolla 22. Kattavan uutiskirjeemme saat sähköpostiisi jälleen kesälomien jälkeen elokuussa! Seuraathan tiedotustamme mahdollisista aukioloon liittyvistä muutoksista.

2. Tamkon haalarimerkkien suunnittelukilpailu

Tamko julistaa haalarimerkkien suunnittelukilpailun, jossa juuri sinun luomuksesi voi päästä koristamaan monien eri alojen haalareita. Haalarimerkkikilpailussa kisataan kolmessa eri sarjassa, jotka ovat Tamko/TAMK, Tampere ja vapaavalintainen. Kilpailun päätteeksi jokaisesta sarjasta Tamkon hallitus valitsee yhden voittajan. Kilpailuaikaa on toukokuun loppuun saakka.

SÄÄNNÖT
– Merkki ei saa olla loukkaava ja sen pitää pysyä hyvän maun rajoissa.
– Kilpailuaika 11.5. – 31.5.2020
– Kilpailun voittajan valitsee Tamkon hallitus.
– Osallistumalla kilpailuun luovutat kaikki oikeudet toimittamaasi materiaaliin Tamkolle.
– Materiaalit toimitetaan osoitteeseen edustajisto.vpj(at)tamko.fi. Samasta osoitteesta voi tiedustella lisätietoja suunnittelukilpailuun liittyen. Merkkiä lähettäessä ilmoita, mihin sarjaan osallistut suunnittelemallasi merkillä. Voit osallistua jokaiseen sarjaan, mutta merkin täytyy olla uusi eri sarjoissa.

– Jokaisen sarjan suunnittelukilpailun voittajat palkitaan vapaavalintaisella paikallisen yrityksen lahjakortilla (arvo 15€) sekä haalarimerkeillä.

VINKKEJÄ SUUNNITTELUUN
– Reunaan kannattaa jättää hieman tyhjää tilaa reunukselle.
– Käytä riittävän suurta ja selkeää fonttia, vähintään 5 – 6 mm.
– Vältä erittäin pieniä yksityiskohtia sekä ohuita viivoja.

Vapauta ja toteuta villeimmätkin ideasi, sillä tässä kisassa edes mielikuvitus ei ole rajana!

3. Tytin Teams-tiski 13.5.

Kaipaatko Solulla kahvittelua? Me taas kaivataan teitä, rakkaat opiskelijat! Jos koet vieroitusoireita siitä, ettet ole päässyt pitkään aikaan heittämään meidän jäsenpalveluasiantuntija Tytille kyssäreitä ja uusimpia vitsejä, niin ei hätää! Tytti on Teamsin päässä kuuntelemassa teidän kuulumisia ja kertomassa omia parhaimpia juttujaan. On meinaan taso pysynyt ihan samana, vaikka etänä ollaankin!

Teams-tiski keskiviikkona 13.5. klo 15-17. Liity Tytin huippuun seuraan tämän linkin kautta!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

4. Ajankohtaista koronatilanteesta

Valtioneuvosto on linjannut 4.5.2020 rajoitustoimien vaiheittaisesta purkamisesta. Linjausten mukaan ammattikorkeakouluja koskevat rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen, mutta etäopetusta suositellaan lukukauden loppuun asti.

Kampukset pysyvät aiemmin ilmoitetun mukaisesti opiskelijoilta suljettuina kevätlukukauden ajan ja opetus jatkuu pääsääntöisesti etäopiskeluna hallituksen suosituksen mukaisesti. Tilanteisiin, joissa esimerkiksi opiskelijan valmistuminen edellyttää läsnäoloa kampuksella, haetaan koulutuskohtaisesti ratkaisuja pandemiatilanteen mukaan.

Valtioneuvoston linjaukset kirjastojen toiminnasta eivät koske korkeakoulukirjastoja, vaan korkeakoulukirjastot toimivat osana omaa yhteisöään korkeakoulun linjausten mukaan ja pysyvät muiden tilojen tapaan suljettuina. Opintojen sujuvuuden turvaamiseksi välttämättömän painetun kurssikirjallisuuden sekä opinnäytetöiden valmistumisen kannalta kriittisen painetun lainattavan aineiston saanti taataan kaikille korkeakouluyhteisön opiskelijoille tilojen kiinniolosta huolimatta niin että asiakkaalla on mahdollisuus tilata tarvitsemansa kirjat tällä lomakkeella.  Kirja tulee noudettavaksi vain Hervannan Kampusareenan 1. kerroksen lyhytlainatilaan, josta asiakkaan tulee itsepalveluna noutaa ja lainata pyytämänsä aineisto.

5. Teetkö opparia kesällä? – Tule mukaan opinnäytetyön tukipajaan!

Tukipaja on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille, jotka haluavat edetä opinnäytetyönsä tekemisessä kesän aikana. Olemme tekniikan, liiketalouden ja sosiaali-terveysalan opettajia ja tulemme useina päivinä sinun tueksesi.

Tarkoituksenamme on auttaa sinua etenemään opinnäytetyösi laatimisessa. Annamme sinulle ohjausta mm. aiheen rajaamisessa, lähdemateriaalin löytämisessä, menetelmävalinnoissa, toteutuksen kiemuroissa ja raportoinnissa.

Ilmoittaudu opintojaksolle NN00CE93 (toteutus 3010) 25.5. mennessä. Jälki-ilmoittautuneet otetaan myös mukaan. Opintopisteet karttuvat opinnäytetyön edetessä HOPSin mukaisilla opintojaksoilla.

Ohjausajankohdat ja luokat ovat:

 • keskiviikko 27.5. klo 15-17 (Matti Peltola), G2-38
 • torstai 28.5. klo 10-13 (Kirsi Tanner), G2-38
 • torstai 28.5. klo 13-16 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 10-12 (Kirsi Tanner), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 12-14 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 14-16 (Matti Peltola), tila G2-38
 • keskiviikko 3.6. klo 14-16 (Kirsi Tanner), tila G2-38
 • perjantai 5.6. klo 12-14 (Matti Peltola), tila G2-38
 • perjantai 5.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 9.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38 tiistai 9.6. klo 13-16 (Matti Peltola), tila G2-38
 • tiistai 9.6. klo 16-17 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38 torstai 11.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • torstai 6.8. klo 14-16 (Kirsi Tanner), tila G2-38

Mikäli emme voi vielä toimia luokkatilassa, tapaamme Zoomissa. Voit osallistua joko yhteen tai useampaan tukipajaan ja olla paikalla haluamasi ajan. Mikäli haluat tavata tekniikan opettajaa, voit ottaa yhteyttä etukäteen sähköpostilla  matti.peltola(at)tuni.fi. Liiketalouden opettajaan saat yhteyden kirsi.tanner(at)tuni.fi, ja sote-alan opettajaan osoitteella marja-leena.lahteenmaki(at)tuni.fi. Olemme käytettävissä myös yli ”oppiainerajojen”.

Kirjasto auttaa tiedonhakuun ja e-aineistoihin liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä apua asiakaspalvelusta, chatissa tai varata kirjastosta henkilökohtaisen ohjausajan.

Lue lisää Intran uutisesta.

6. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020 – 2021

Säilyttääksesi opiskeluoikeutesi, sinun on lukuvuosittain ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi. Voit tehdä ilmoittautumisen seuraavalle lukuvuodelle PAKKI-työpöydällä 31.5. mennessä. Mikäli läsnäoloilmoittautumista ei ole tehty, menetät opiskeluoikeutesi 31.7.2020. Opiskeluoikeuden palautusta on anottava erikseen. Opiskeluoikeuden palautushakemuksen käsittelymaksu on 50€. Jos sinulle on myönnetty opiskeluoikeusajan jatko, läsnäolotietosi viedään järjestelmään automaattisesti.

Jos olet poissaoleva opiskelija, sinulla on käytössäsi verkkotunnukset ja opiskelijasähköposti, mutta ei opintojen suoritusoikeutta. Poissaolevana sinulla ei myöskään ole oikeutta opinto- tai ateriatukeen, matka-alennuksiin eikä Tamkon jäsenyyteen liittyviin etuihin.

Voit hakea läsnäoloilmoitukseesi muutosta kesken lukukauden perustellusta syystä. Läsnäolon muuttaminen poissaolevaksi vaatii koulutuksesta vastaavan johtajan päätöksen (Tutkintosääntö 11§). Hakemus toimitetaan oman koulutuksen opintoasiainkoordinaattorille.

Pakissa läsnäoloilmoittautuminen löytyy kohdasta Opinnot > Läsnäoloilmoittautuminen > Ilmoittaudu. Löydät läsnäoloilmoittautumisohjeen myös Intrasta.

Ilmoittautumisongelmissa ota yhteyttä osoitteeseen it-helpdesk(at)tuni.fi.

7. Opiskelijan toimeentulo koronakesänä

Opintotuki ja opintolaina
Opintotuki ja opintolaina ovat ensisijaisia tukia opiskelijalle, joten sinun tulee selvittää ensin mahdollisuutesi niihin. Kesällä on myös mahdollista opiskella opintorahan turvin. Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää.
Kesäopintomahdollisuuksia on tarjolla nyt huimasti. TAMK tarjoaa esimerkiksi Y-kampuksen kesähaasteet sekä Learning Labin projekteja. https://intra.tuni.fi/content/news/14183 Lisäksi kannattaa vilkaista CampusOnlinen opintotarjonta. https://campusonline.fi/

Yleinen asumistuki
Monet opiskelijat saavat yleistä asumistukea opintotuen ohella. Mikäli edellisen tukipäätöksen jälkeen tulotasosi on laskenut, sinun kannattaa pyytää Kelalta asumistukesi tason tarkistusta. Muistathan, että myös puolisosi tulot otetaan huomioon tason määrittelyssä.

Työttömyysturva
Työttömyysturva on nyt poikkeuksellisesti mahdollista myös päätoimisille opiskelijoille, jotka on lomautettu aikaisintaan 16.3. Normaalisti päätoimisella opiskelijalla ei ole ollut mahdollisuutta työttömyystukeen. Koronaviruksen takia on kuitenkin tehty määräaikainen lakimuutos, joka on voimassa 31.7. saakka. Lomautetun opiskelijan tulee ilmoittautua heti lomautuksen alkaessa työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Voit saada työttömyystukea vain siltä ajalta, mikä on TE-toimiston rekisterissä. Muutos koskee siis vain lomautettuja, ei irtisanottuja opiskelijoita. Voit tilanteestasi riippuen saada joko ansiopäivärahaa työttömyyskassastasi, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea Kelasta.

Toimeentulotuki
Poikkeustilanteen takia opiskelijan ei tarvitse tehdä selvitystä opintojen etenemisestä tai kesätyöhausta tai nostaa opintotukilainaansa saadakseen toimeentulotukea tänä kesänä. Hakijalla saa myös olla kiinteää omaisuutta sekä sijoituksia. Kesän opintolaina huomioidaan kuitenkin tulona, mikäli olet jo nostanut sen. Toimeentulotuessa huomioidaan myös puolisosi tulot.

Lisätietoja Kelan sivuilta sekä Tamkon edunvalvonnalta.

8. Tutustu Tampere Summer Schoolin kurssitarjontaan!

Tampere Summer School järjestetään tänä vuonna etäversiona! Katso kurssitarjonta ja hae kursseille 7.6. mennessä. Kaikki kurssit ovat maksuttomia Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun lukuvuonna 2020-2021 läsnäoleville opiskelijoille. Kurssikuvaukset, hakuohjeet ja muuta lisätietoa löydät Summer School -nettisivuilta.

9. Hae mukaan Self Hack fasilitaattoriksi uusille opiskelijoille 15.5. mennessä!

Self Hack on orientoivilla päivillä osalle uusille opiskelijoille toteutettava inspiroiva työapaja, jonka avulla on tarkoitus auttaa osallistujia löytämään elämälleen suunta. Työpajassa toteutetaan tehtäviä, joissa pohditaan omaa elämää ja tulevia tavoitteita, sekä keskustellaan teemoista muiden ryhmäläisten kanssa. Self Hackin on kehittänyt Creativity Squad ja se perustuu muun muassa positiiviseen psykologiaan sekä Life desing teorioihin.

Fasilitaattorin tehtävä on ohjata omaa opiskelijaryhmää, luoda mukava ilmapiiri, johtaa päivän kulkua sekä tukea ryhmän työskentelyä. Fasilitaattorina pääset itse tekemään Self Hackin sekä osallistut koulutukseen. Fasilitaattorina saat todistuksen toiminnasta, fasilitattorin oman haalarimerkin sekä TUNI -hupparin kiitokseksi.

Lähde mukaan jos sinulla on aito motivaatio auttaa uusia opiskelijoita ja innostus luoda yhteisöllistä ilmapiiriä orientoiviin päiviin. Lisää infoa saatavilla Intrassa.

Ilmoittautuminen fasilitaattoriksi tästä linkistä.

10. Kevään palautetilaisuudet jatkuvat!
 
Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2019 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden järjestelyistä ja etäosallistumisesta.
 
Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin löytyvät Intrasta ja opiskelijapalautteiden yhteenvedon löydät täältä.

11. Vapaaehtoistyö Taksvärkki ry:llä

Haluatko kehittää osaamistasi, oppia globaalikasvatuksesta ja tehdä vaikuttavaa vapaaehtoistyötä? Kiinnostaako sinua perehtyä globaaleihin kysymyksiin, lapsen oikeuksiin ja Nepalin oppilaskuntien toimintaan? Hae Taksvärkki ry:n kouluvierailijaksi lukuvuodeksi 2020–2021!

Kouluvierailijana:

 •     Ohjaat keskustelevia työpajoja koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille,
 •     Vaikutat työlläsi nuorten oikeuksien ja globaalin yhteisvastuun edistämiseen,
 •     Saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja kouluttamisesta,
 •     Tutustut samanhenkisiin ihmisiin eri puolilta Suomea.

Taksvärkin työpajat käsittelevät lapsen oikeuksia, globaaleja kehityskysymyksiä ja nuorten aktiivista kansalaisuutta. Vierailut tapahtuvat Tampereen peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa, vierailemme kouluilla pääasiassa kouluaikoihin. Kouluvierailuista maksetaan osapäivärahaa, ja matka- ja materiaalikulut korvataan. Opiskelijoilla on monissa oppilaitoksissa mahdollisuus saada työpajojen ohjaamisesta opintopisteitä.

Tulevilta vapaaehtoisilta toivomme intoa toimia ja keskustella nuorten kanssa sekä halua oppia uutta. Kouluvierailijat perehdytetään globaalikasvatuksen kouluttajan tehtävään ja he saavat käyttöönsä valmiit materiaalit työpajojen ohjaamiseen.

Kiinnostuitko? Lue lisää vapaaehtoishausta ja lähetä meille 31.5. mennessä lyhyt motivaatiokirjeesi tai videohakemuksesi. kerro meille itsestäsi, taustastasi ja siitä, miksi haluat mukaan. Toivomme hakijoiksi monipuolisesti eri taustaisia henkilöitä.  

Tehtävä ei edellytä aiempaa kokemusta tai osaamistaustaa. Hakemukset ja lisätiedot: Anna Kivimäki globaalikasvatuksen suunnittelija anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi, p. 050 348 5668

12. Etsitkö asuntoosi vuokralaista? – Tee ilmoitus Opiskelijan Tampereen asuntopalstalle!

Etsitkö asuntoosi vuokralaista? Tee asuntoilmoitus! Opiskelijan Tampereen asuntopalsta on maksuton ja kotia etsivät ottavat suoraan yhteyttä sinuun. Asuntopalstasta kannattaa vinkata myös kaverille, joka on etsii kesäasuntoa Tampereelta!

13. Suunnittele Pivolle haalarimerkki ja voita!

Haluatko sinun suunnitteleman haalarimerkin tuhansien opiskelijoiden haalareihin? Suunnittele Pivolle haalarimerkki ja voita 50 euron lahjakortti Suomalaiseen Kirjakauppaan! Lähetä vapaamuotoinen ehdotuksesi osoitteeseen pivomarkkinointi(a)op.fi 31.5.2020 mennessä. Voittajamerkki valitaan äänestyksellä Pivon IG-tilillä @pivolompakko kesäkuun alussa. Tsekkaa osallistumisohjeet täältä: pivo.fi/haalarimerkkiskaba

14. Nyytin chatit

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät. Chatteja järjestetään torstaisin klo 18 – 20.00 ja koronaepidemiaan liittyviä chatteja torstain lisäksi myös tiistaisin klo 15 – 17.00.

Nyytin tulevat chatit:
ti 12.5.  Kiristääkö eristäytyminen välejä parisuhteissa ja perheissä?
ti 26.5.  Mistä toivoa?
ti 2.6.   Valmistujaiset korona-aikana – miten juhlistaa?
to 4.6.   Työelämään siirtyminen – ihana vai kamala muutos?
ti 9.6.   Kestääkö oma talous koronan?
to 11.6.  Opiskelua opiskelun perään – miten palautua kesän aikana?

Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa! Chatit löydät täältä.

15. Teetkö tai oletko tehnyt kaupan alan vuokratyötä? – Vastaa kyselyyn ja voita S-ryhmän lahjakortti!

Hei kaikki kaupan alan vuokratyöntekijät ja kaupan alan vuokratyötä tehneet! Olen Itä-Suomen yliopiston opiskelija, ja teen gradua kaupan alan vuokratyöntekijöiden osaamisesta. Tarvitsisin kipeästi vastaajia kyselyyni! Kysely on suunnattu myymälän puolella työskenteleville tai siellä työskennelleille vuokratyöntekijöille, jotka ovat tehneet vuokratyötä vähintään puolen vuoden ajan elämänsä aikana. Jos kuulut tähän ryhmään, olisin erittäin kiitollinen tutkimukseen osallistumisesta! Vastausten avulla parannetaan vuokratyötä tekevien huomioimista ja lisätään tietoutta alalla tarvittavista taidoista.

Vastaajien kesken arvotaan 3×10€ ja 1×20€ lahjakortteja S-ryhmän kauppoihin! Kysely on avoinna 15.5. saakka. Pääset vastaamaan kyselyyn tämän linkin kautta. 

16. Wihurin apurahahaku

Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahahaku on jälleen käynnissä 3. – 31.5.2020. Rahasto rakentaa hyvinvoivan yhteiskunnan perusedellytyksiä mahdollistamalla tiedettä, taidetta ja yhteiskunnallista toimintaa. Apurahoilla luodaan mahdollisuuksia esimerkiksi työskentelylle, uusille avauksille ja toiminnan kehittämiselle tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan aloilla.

Apurahaa voi hakea muun muassa taiteen aloille. Säätiöltä voi hakea esimerkiksi työskentelyapurahaa taiteelliseen (musiikki, tanssi- tai teatteritaide) tai kirjalliseen työskentelyyn sekä apurahoja soitinhankintoihin tai esitysten ja tapahtumien järjestämiseen. Säätiöltä voi myös hakea apurahaa taiteen alojen kehittämishankkeisiin ja pilotointiin.

Apurahat myönnetään vuosittain 9.10. ja julkistetaan sen jälkeen kotisivuilla. Apurahoista ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse sekä apurahansaajille lisäksi kirjeitse. Lue lisää Intran tiedotteesta.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

17. Tamko continues remote services

Tamko office and other premises are still closed until further notice. But no worries, Tamko continues to serve remotely!

If you have any questions, please don’t hesitate to contact us via our website chat, social media channels, email (office(at)tamko.fi) or WhatsApp / phone (+358 44 382 6561) during weekdays from 9am to 4pm.

Tamko’s educational and social affairs team is working normally, so if you have any challenges with distance studies or advancing your studies, feel free to contact us and we will help you! Contact: edunvalvonta(at)tamko.fi.

Finnish government is mitigating the assembly restrictions from 10 to 50 people from June forward and therefore we’ve decided to open our sauna facilities in June. More info about sauna renting: sauna(at)tamko.fi  

The last Tamko Topics for this spring will be published on week 22. Our comprehensive newsletter will be published again after the summer holidays in August! Please keep an eye on our other channels for more information.

18. Tamko’s overall patch design competition

Tamko announces an overall patch design competition! Is your design the next big hit that can be seen on overalls from various fields of study?  

There are three different series in competition: Tamko/TAMK, Tampere and a topic of your own choice. At the end of the competition, Tamko’s Board will select one winner from each series. The competition is open until the end of May. 

RULES
– An overall patch musn’t be offensive and should remain within good taste.

– Competition period is from 11th of May until 31st of May 2020.

– The winner will be chosen by Tamko’s Board.

– By participating in the competition with your design, you’ll transfer all its material rights to Tamko.

– Please send the design materials and questions about the competition to edustajisto.vpj(at)tamko.fi.  

– You can participate in all series but please note that one overall patch design can’t take part in all three series. Also, please mark your designs clearly, so that we know which design is meant for what series.   

– All winners will be rewarded with a local business’ gift card (of their choosing with a value of 15€) and overall patches.

TIPS FOR DESIGNING

– Leave some space at the edges of your design.

– Use a font which is big (at least 5 – 6 mm) and clear enough (sans serif type).

– Avoid using small details or thin lines.

There’s no limit for imagination in this competition, so release your wildest ideas!

 

19. Tytti’s member service Teams desk

Do you miss having your coffee break at Solu? Well, we’re missing you, dear students! If you’re having withdrawal from asking questions and joking with our member service specialist Tytti, then we’ve some great news! Tytti is working remotely in Teams and wants to hear all your latest jokes and will tell her own best stuff. Her level has remained the same even when we’re far away from each other.

Tytti’s Teams desk takes place on Wednesday, 13th of May at 3pm – 5pm. Join Tytti’s company through this link!

20. Feedback sessions are continuing!

During the spring, the feedback will be discussed in each degree programme in students’ and staff’s joint remote feedback sessions to agree on potential development measures. Follow your own degree programme information about arrangements and remote participation.
 
More Information can be found from Intra and from the student feedback summary collected by the Education Development Services.

21. Looking for a tenant? – List your apartment at Opiskelijan Tampere apartments service!

Are you looking for a tenant? List your apartment! Opiskelijan Tampere’s Apartments service is free of charge and people looking for a home will contact you directly. This is also a great tip for a friend who is looking for a summer home in Tampere!

22. Tampere Summer School

Tampere Summer School has moved online! Join us 3—14 August 2020 from the comfort of your own home! Select from interesting online courses covering various academic fields and apply by 7 June 2020. All courses are free of charge for degree students of Tampere Universities. See the course descriptions, application info and more on our website.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics