Tamko Topics 22 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamko palvelee myös kesällä!
2. Lähde mukaan tekemään opiskelijaperheille suunnattua avointa perhekerhoa ja tienaa noppia!
3. Tamkon haalarimerkkien suunnittelukilpailu
4. Tytin Teams-tiski 4.6.
5. Vertaismentorin tunti 3.6.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. Kela: Vastavalmistunut hakee työttömyysetuutta nopeimmin verkossa
7. Kela: Asumistuki pitää tarkistaa, kun opiskelija valmistuu ja siirtyy työelämään
8. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020 – 2021 viimeistään sunnuntaihin mennessä!
9. Opiskeluterveydenhuolto avoinna myös kesällä
10. Rajoitettu EXAM-tenttiminen TAMKin Tenttiterraarioissa 25.5.2020 alkaen
11. Teetkö opparia kesällä? – Tule mukaan opinnäytetyön tukipajaan!
12. Vaikuta digitalisaation kehitykseen, osallistu DIVA-tutkimukseen korkeakouluyhteisömme digitaalisista valmiuksista!
13. TaRe ry:n synttärit Sorsapuistossa 3.6.
14. Opiskelijan Tampereen valikoidut etuherkut kesälle

English Summary
15. Tamko services during summer
16. Tamko’s overall patch design competition
17. Tytti’s member service Teams desk 4 June
18. Tampere City Student Health Care is open during summer time
19. Influence the development of digitalization, participate in the DIVA study on the digital capabilities of our university community!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamko palvelee myös kesällä!

Tamkon toimisto ja tilat pysyvät vielä suljettuina toistaiseksi. Mutta ei hätää, Tamko palvelee myös kesällä etäyhteyksin! Saat meihin yhteyden joko sosiaalisen median kanavissamme tai perinteiseen tapaan sähköpostitse (toimisto(at)tamko.fi) ja WhatsAppissa / puhelimitse (+358 44 382 6561) arkisin kello 9 – 16 välisenä aikana. Lomailemme heinäkuussa, joten vastailemme tuolloin viesteihin pienellä viiveellä.

Pyrimme avaamaan toimistomme jälleen elokuussa, mikäli koronatilanne sen sallii. Uudet lukuvuositarrat ovat saatavilla Tamkon toimistolta maanantaina 3.8.2020 alkaen. Opiskelijakortin violetti lukuvuositarra on voimassa 30.9.2020 saakka.

Jäsenyyden jatkaminen onnistuu kätevästi nettisivujemme ”Jatka jäsenyyttäsi” -lomakkeen kautta. Lomakkeen kautta suoritettu maksu kirjautuu automaattisesti jäsenrekisteriimme ja sitä kautta mm. Pivoon. Mikäli tarvitset uuden tarran opiskelijakorttiisi kesän aikana, otathan meihin yhteyttä.

Survival Kitin voi jälleen palauttaa toimistollemme, mutta ennalta sovitusti. Otathan siis meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen haluamaasi palautusajankohtaa.

Kokoontumisrajoitusten lieventyessä Tamkon saunatilat ovat myös vuokrattavissa kesäkuusta lähtien. Saunavuokrauksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä: sauna(at)tamko.fi.

Tämä on kevään viimeinen Tamko Topics. Kattavan uutiskirjeemme saat sähköpostiisi jälleen kesälomien jälkeen elokuussa! Seuraathan tiedotustamme kesällä Facebookissa ja Instagramissa.

2. Lähde mukaan tekemään opiskelijaperheille suunnattua avointa perhekerhoa ja tienaa noppia!

Tamko ja TAMKin hyvinvointipalvelut ovat yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osaston kanssa toteuttamassa opiskelijaperheille suunnattua avointa perhekerhoa syksyllä 2020. Perhekerho tarvitsee toteutuakseen lisää käsipareja käytännön toteutukseen. Toivommekin mukaan useampaa opiskelijaa, joiden vastuulla on lähinnä käytännön toteutus, mutta myös tarvittaessa toiminnansuunnittelua!

Perhekerhon kokoontumispaikka on Laivapuiston perhetalo ja kokoontumisajat sovitaan myöhemmin. Perhekerhoa voi lähteä toteuttamaan minkä alan opiskelija tahansa! Esimerkiksi sosionomiopiskelijoiden on mahdollista saada perhekerhosta vapaavalintaisia opintopisteitä tai suorittaa osallisuuden projektia. Kysy lisää toiminnan hyväksilukemisesta oman koulutuksesi opettajilta/opolta! Lisäkysymykset ja ilmoittautumiset mukaan osoitteeseen heikki.moisio(at)tuni.fi. Ilmoittauduthan mukaan yksin tai yhdessä juhannukseen mennessä!

3. Tamkon haalarimerkkien suunnittelukilpailu

Tamko julistaa haalarimerkkien suunnittelukilpailun, jossa juuri sinun luomuksesi voi päästä koristamaan monien eri alojen haalareita. Haalarimerkkikilpailussa kisataan kolmessa eri sarjassa, jotka ovat Tamko/TAMK, Tampere ja vapaavalintainen. Kilpailun päätteeksi jokaisesta sarjasta Tamkon hallitus valitsee yhden voittajan. Kilpailuaikaa on tämän viikon loppuun saakka.
 

SÄÄNNÖT
– Merkki ei saa olla loukkaava ja sen pitää pysyä hyvän maun rajoissa.
– Kilpailuaika 11.5. – 31.5.2020
– Kilpailun voittajan valitsee Tamkon hallitus.
– Osallistumalla kilpailuun luovutat kaikki oikeudet toimittamaasi materiaaliin Tamkolle.
– Materiaalit toimitetaan osoitteeseen edustajisto.vpj(at)tamko.fi. Samasta osoitteesta voi tiedustella lisätietoja suunnittelukilpailuun liittyen. Merkkiä lähettäessä ilmoita, mihin sarjaan osallistut suunnittelemallasi merkillä. Voit osallistua jokaiseen sarjaan, mutta merkin täytyy olla uusi eri sarjoissa.

– Jokaisen sarjan suunnittelukilpailun voittajat palkitaan vapaavalintaisella paikallisen yrityksen lahjakortilla (arvo 15€) sekä haalarimerkeillä.

VINKKEJÄ SUUNNITTELUUN
– Reunaan kannattaa jättää hieman tyhjää tilaa reunukselle.
– Käytä riittävän suurta ja selkeää fonttia, vähintään 5 – 6 mm.
– Vältä erittäin pieniä yksityiskohtia sekä ohuita viivoja.

Vapauta ja toteuta villeimmätkin ideasi, sillä tässä kisassa edes mielikuvitus ei ole rajana!

4. Tytin Teams-tiski 4.6.

Kaipaatko Solulla kahvittelua? Me taas kaivataan teitä, rakkaat opiskelijat! Jos koet vieroitusoireita siitä, ettet ole päässyt pitkään aikaan heittämään meidän jäsenpalveluasiantuntija Tytille kyssäreitä ja uusimpia vitsejä, niin ei hätää! Tytti on Teamsin päässä kuuntelemassa teidän kuulumisia ja kertomassa omia parhaimpia juttujaan. On meinaan taso pysynyt ihan samana, vaikka etänä ollaankin!

Teams-tiski torstaina 4.6. klo 15-17. Liity Tytin huippuun seuraan tämän linkin kautta!

5. Vertaismentorin tunti 3.6.

Poikkeustilanne on hieman jo hellittänyt, mutta etäopiskelu jatkuu siitä huolimatta. Tule mukaan vertaismentorin järjestämään Teams-kokoukseen 3.6. kello 18 – 19, jossa saat jakaa ajatuksia ja fiiliksiä opiskelusta vapaa-aikaan ja kaikkeen niiden väliltä. Kuulen mielelläni, miten teillä on sujunut opinnot näin korona-arjen keskellä.

Kutsu kokoukseen: Vertaismentorin tunti. Nähdään linjoilla! Terveisin Camilla, Sosionomiopiskelija

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. Kela: Vastavalmistunut hakee työttömyysetuutta nopeimmin verkossa

Keväällä opintonsa päättävän kannattaa ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon, jos töitä ei ole heti tarjolla. On tärkeää noudattaa TE-palvelujen ohjeita ja pitää työnhaku voimassa. Työttömyysetuushakemus on nopeinta jättää Kelan asiointipalvelussa.

Vastavalmistunut voi jättää työttömyysetuushakemuksen heti, kun hän on ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi. Työttömyysetuutta ei voida maksaa, jos ei ole ilmoittautunut TE-toimistoon. Kela maksaa työttömyysturvaa ensimmäisestä työttömyyspäivästä lähtien, koska omavastuupäivät on poistettu koronaepidemian takia 6.7. asti. Vastavalmistunut voi saada Kelasta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Työttömyyskassa voi maksaa myös ansiopäivärahaa, jos hakija kuuluu kassaan ja hänellä on riittävästi työhistoriaa.

Vastavalmistunut voi hakea myös yleistä asumistukea. Yleinen asumistuki myönnetään yhteisesti koko ruokakunnalle eli tukeen vaikuttavat ruokakunnan yhteenlasketut asumismenot ja tulot. Oikeutta asumistukeen ja sen määrään voi arvioida asumistuen laskurilla.

Lue lisää Kelan tiedotteesta.

7. Kela: Asumistuki pitää tarkistaa, kun opiskelija valmistuu ja siirtyy työelämään

Kun opiskelija valmistuu ja siirtyy työelämään, tulot muuttuvat yleensä siten, että asumistuki on tarkistettava. Kela saa nykyisin tiedot palkkatuloista tulorekisteristä, eli palkkalaskelmia ei tarvitse toimittaa, mutta asiakkaan on edelleen ilmoitettava tulojen muutoksesta Kelaan.

Yleinen asumistuki tarkistetaan tulojen muutoksen vuoksi silloin, kun ruokakunnan yhteenlasketut kuukausitulot suurenevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk (huomioi myös kesätyöt). Jos tulojen muutos on tätä pienempi, tukea ei tarvitse tarkistaa. Uutta tuloa verrataan edellisessä asumistukipäätöksessä huomioituun tuloon. Edellisen asumistukipäätöksen näkee esimerkiksi kirjautumalla Kelan asiointipalveluun. Asumistuen laskurilla voit arvioida asumistuen määrää uusilla tuloilla.

Asumistuessa otetaan tulona huomioon ruokakunnan ansiotulot, pääomatulot ja useat etuudet, kuten peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja opintoraha. Tulot huomioidaan bruttomääräisinä. Palkkatuloista tehdään ansiotulovähennys.

Jos työsuhde on vasta alkanut, liitteeksi tarvitaan kopio työsopimuksesta. Ennen tarkistushakemuksen tekemistä voi tarvittaessa varmistaa Kelan palvelunumerosta 020 692 210, pitääkö tuki tarkistaa. Kela voi joutua perimään asumistukea takaisin, jos asumistuen vuositarkistuksessa käy ilmi, että osa tuloista on jäänyt ilmoittamatta.

 

8. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020 – 2021 viimeistään sunnuntaihin mennessä!

Säilyttääksesi opiskeluoikeutesi, sinun on lukuvuosittain ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi. Voit tehdä ilmoittautumisen seuraavalle lukuvuodelle PAKKI-työpöydällä 31.5. mennessä. Mikäli läsnäoloilmoittautumista ei ole tehty, menetät opiskeluoikeutesi 31.7.2020. Opiskeluoikeuden palautusta on anottava erikseen. Opiskeluoikeuden palautushakemuksen käsittelymaksu on 50€. Jos sinulle on myönnetty opiskeluoikeusajan jatko, läsnäolotietosi viedään järjestelmään automaattisesti.

Jos olet poissaoleva opiskelija, sinulla on käytössäsi verkkotunnukset ja opiskelijasähköposti, mutta ei opintojen suoritusoikeutta. Poissaolevana sinulla ei myöskään ole oikeutta opinto- tai ateriatukeen, matka-alennuksiin eikä Tamkon jäsenyyteen liittyviin etuihin.

Voit hakea läsnäoloilmoitukseesi muutosta kesken lukukauden perustellusta syystä. Läsnäolon muuttaminen poissaolevaksi vaatii koulutuksesta vastaavan johtajan päätöksen (Tutkintosääntö 11§). Hakemus toimitetaan oman koulutuksen opintoasiainkoordinaattorille.

Pakissa läsnäoloilmoittautuminen löytyy kohdasta Opinnot > Läsnäoloilmoittautuminen > Ilmoittaudu. Löydät läsnäoloilmoittautumisohjeen myös Intrasta.

Ilmoittautumisongelmissa ota yhteyttä osoitteeseen it-helpdesk(at)tuni.fi.

9. Opiskeluterveydenhuolto avoinna myös kesällä

Opiskeluterveydenhuollossa ei ole sulkua kesän 2020 aikana. Viikoilla  27–31 (29.6. – 31.7.) toiminta on kuitenkin supistettua ja vain kiireelliset asiat voidaan hoitaa. Supistettuna aikana yhteydenotot puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9 – 12 p. 040 806 2454.

Palvelumme toimivat koronaepidemian aikana niin normaaleina kuin mahdollista. Mikäli tarvitset vastaanotto- tai terveystarkastusaikaa tai keskustelu-apua, ota yhteyttä oman oppilaitoksen/tiimin terveydenhoitajaan puhelimitse. Yleisluontoisissa kysymyksissä palvelee nettisivujen chat ma-to klo 8.15 – 14 ja pe klo 8.15 – 13.

Lisätietoja:
Opiskeluterveydenhuolto
Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus

10. Rajoitettu EXAM-tenttiminen TAMKin Tenttiterraarioissa 25.5.2020 alkaen

Ilmoittautuminen TAMKin Exam-tentteihin avataan rajoitettuun käyttöön. Tenttejä pääsee jälleen tekemään TAMKin Tenttiterraario-tiloissa maanantaista 25.5.2020 lähtien juhannukseen 18.6.2020 asti, ellei koronatilanne äkillisesti muutu.

TAMKin opiskelijat tekevät Exam-tentit valvotuissa Tenttiterraario-tiloissa:

 • G2-04, Tenttiterraario 1 sijaitsee pääkampuksella G-rakennuksen toisessa kerroksessa
 • C3-02, Tenttiterraario 2 sijaitsee pääkampuksella C-rakennuksen kolmannessa kerroksessa

Tenttilat ovat auki ma-pe 25.5. – 18.6. klo 8.00 – 19.00. HUOM! Opiskelijan tulee olla poistunut kaikista TAMKin tiloista klo 19.00 mennessä, joten tämä tulee huomioida tentin aloitusajassa. Kenenkään, jolla on sairas olo, ei tule oleskella kampuksilla eikä mennä Exam-tenttiin. Sama koskee henkilöitä, jotka ovat olleet lähikontaktissa COVID-19 -sairastuneen henkilön kanssa 14 päivän sisällä.

Lue tarkemmat lisäohjeet Intran tiedotteesta.

11. Teetkö opparia kesällä? – Tule mukaan opinnäytetyön tukipajaan!

Tukipaja on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille, jotka haluavat edetä opinnäytetyönsä tekemisessä kesän aikana. Olemme tekniikan, liiketalouden ja sosiaali-terveysalan opettajia ja tulemme useina päivinä sinun tueksesi.

Tarkoituksenamme on auttaa sinua etenemään opinnäytetyösi laatimisessa. Annamme sinulle ohjausta mm. aiheen rajaamisessa, lähdemateriaalin löytämisessä, menetelmävalinnoissa, toteutuksen kiemuroissa ja raportoinnissa.

Ilmoittaudu opintojaksolle NN00CE93 (toteutus 3010) 25.5. mennessä. Jälki-ilmoittautuneet otetaan myös mukaan. Opintopisteet karttuvat opinnäytetyön edetessä HOPSin mukaisilla opintojaksoilla.

Ohjausajankohdat ja luokat ovat:

 • keskiviikko 27.5. klo 15-17 (Matti Peltola), G2-38
 • torstai 28.5. klo 10-13 (Kirsi Tanner), G2-38
 • torstai 28.5. klo 13-16 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 10-12 (Kirsi Tanner), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 12-14 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 2.6. klo 14-16 (Matti Peltola), tila G2-38
 • keskiviikko 3.6. klo 14-16 (Kirsi Tanner), tila G2-38
 • perjantai 5.6. klo 12-14 (Matti Peltola), tila G2-38
 • perjantai 5.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • tiistai 9.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38 tiistai 9.6. klo 13-16 (Matti Peltola), tila G2-38
 • tiistai 9.6. klo 16-17 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38 torstai 11.6. klo 10-12 (Marja-Leena Lähteenmäki), tila G2-38
 • torstai 6.8. klo 14-16 (Kirsi Tanner), tila G2-38

Mikäli emme voi vielä toimia luokkatilassa, tapaamme Zoomissa.

Voit osallistua joko yhteen tai useampaan tukipajaan ja olla paikalla haluamasi ajan. Mikäli haluat tavata tekniikan opettajaa, voit ottaa yhteyttä etukäteen sähköpostilla  matti.peltola(at)tuni.fi. Liiketalouden opettajaan saat yhteyden kirsi.tanner(at)tuni.fi, ja sote-alan opettajaan osoitteella marja-leena.lahteenmaki(at)tuni.fi. Olemme käytettävissä myös yli ”oppiainerajojen”.

Kirjasto auttaa tiedonhakuun ja e-aineistoihin liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä apua asiakaspalvelusta, chatissa tai varata kirjastosta henkilökohtaisen ohjausajan.

Lue lisää Intran uutisesta.

12. Vaikuta digitalisaation kehitykseen, osallistu DIVA-tutkimukseen korkeakouluyhteisömme digitaalisista valmiuksista!

Vastaa digitaaliset valmiudet -kyselyyn ja auta meitä kehittämään digitaalisten opetus- ja työvälineiden sekä verkko-opetuksen, -opiskelun ja -työn laatua! Pääset myös vertailemaan omia valmiuksiasi korkeakoulusi digitaalisten välineiden osaamistason keskiarvoihin. Vastauksia käytetään (anonyymisti) lisäksi tutkimustarkoituksiin.

Kyselyllä kartoitetaan korkeakouluyhteisömme opetus-, tutkimus- ja muun henkilökunnan digitaalisia valmiuksia. Kysely selvittää digitaalisten välineiden käyttötapoja, käyttövalmiuksia, resursseja sekä saatavilla olevaa tukea. Etenkin COVID-19-epidemiasta aiheutunut siirtymä kasvokkain tapahtuvasta opetuksesta verkko-opetukseen ja etätyöhön on nostanut digitaalisten valmiuksien merkityksen konkreettisesti esille. Kyselyn avulla luodaan vuorovaikutteinen visualisointipalvelu, jolla voit vertailla sinua kiinnostavia digivalmiuksien osatuloksia eri vastaajaryhmien välillä.

Vastaamaan pääset täällä. Kysely kestää n. 20 min. Vastausaikaa on 30.5.2020 asti. Luomalla kirjautumislinkin pääset tarkastelemaan tuloksiasi myös myöhemmin ja vertaamaan niitä suhteessa muihin vastanneisiin, kun vastauksia on saatu riittävästi.

Kysymyksiin vastaavat tutkijat Antti Syvänen (antti.syvanen(at)tuni.fi) ja Erkko Sointu (erkko.sointu(at)uef.fi). Kiitos osallistumisesta!

13. TaRe ry:n synttärit Sorsapuistossa 3.6.

Korona kevät alkaa olemaan taputeltu ja kesä on jo ovella. TaRe ry on päättänyt juhlistaa tätä järjestämällä syntymäpäiväjuhlat.

Milloin ja missä tämä kaikki juhliminen sitten tapahtuu? Juhlia vietetään 3.6. sorsapuistossa kello: 17 alkaen. Muistakaa SÄÄVARAUS. Jos luontoäiti päättää ettei syntymäpäiviä järjestetä, infoamme tästä teille TaRe ry:n Facebookissa ja Instagrammissa.

Tarkoituksena on viettää rentoa iltaa ja kaunista kesä iltaa piknikin merkeissä. Ohjelmaa ja pientä purtavaa on TaRe ry:n puolesta. Ota mukaan itsesi ja hyvä fiilis. Myös suosittelemme janoisimpien ottamaan omat juomat mukaan.

Juhlioiden turvallisuuden vuoksi pyritään järjestämään tapahtuma olemassa olevien rajoitusten mukaisesti, joten ilmoitathan tulostasi Facebook-tapahtuman Osallistun -napilla!

14. Opiskelijan Tampereen valikoidut etuherkut kesälle

Rekki
Kaipaako vaatekaappisi kesäpäivitystä? Rekistä shoppailet laadukkaat ja vähänkäytetyt brändivaatteet, kengät ja asusteet -15% alennuksella Pivo-mobiiliopiskelijakortista löytyvällä edulla. Rekkiin voit laittaa myös myyntiin tarpeettomat brändivaatteesi!

Tavaratila.fi
Oletko muuttamassa Tampereelta pois kesäksi tai pidemmäksi aikaa ja tarvitset paikan, johon laittaa tavarasi? Tavaratila.fi:ltä voit tilata sekä tavaroiden noudon varastoon että varastotilan opiskelija-alennuksella. Tarjolla siistiä ja tasalämpöistä varastotilaa -15 % alennuksella. Lisäksi noutokuljetus varastoon -10 % alennuksella, jos vuokrasopimus on vähintään 6 kk.

Portaali
Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, joten huonolla kelillä kannattaa suunnata Portaaliin!
Pivon kuponkiedulla ja opiskelijakortilla saat yhdet virtuaalilaitteet tunniksi 20€ hintaan (1-3 hlö). Etu on henkilökohtainen. Yksi etu per kuponki, voimassa 31.12.2020 saakka.

Tullintorin apteekki
Mikäli keitetty rapu-look ja kesivä iho eivät ole juttusi, niin kannattaa käydä tutustumassa Tullintorin apteekin aurinkotuotteisiin. Opiskelijakorttia vilauttamalla saat -10% alennuksen kaikista lääkkeettömistä tuotteista.

Eksyilylenkit
Oletko ostanut uuden maastopyörän, mutta et ole vielä vihkiytynyt maastopyöräilyn saloihin tai haluaisitko lähteä kokeilemaan maastopyöräilyä ohjatusti vaikka kaveriporukalla? Ota yhteyttä Eksyilylenkkeihin! Opiskelijakorttia vilauttamalla saat -25% alennusta.

Aikuisten tavaratalo Redlights
Yllätä kesäheilasi Redlightsin tuotteilla! Nyt -10% alennus opiskelijakorttia näyttämällä kaikista paitsi tarjoustuotteista.

Kämppä vuokralle kesäksi
Etsitkö asuntoosi vuokralaista? Tee asuntoilmoitus! Opiskelijan Tampereen asuntopalsta on maksuton ja kotia etsivät ottavat suoraan yhteyttä sinuun. Asuntopalstasta kannattaa vinkata myös kaverille, joka on etsii kesäasuntoa Tampereelta!

 

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

15. Tamko services during summer

Tamko office and other premises are still closed until further notice. But no worries, Tamko continues to serve remotely during summer time!  

If you have any questions, please don’t hesitate to contact us via email (office(at)tamko.fi) or WhatsApp / phone (+358 44 382 6561) during weekdays from 9am to 4pm. We’re on summer holiday in July, so there might be a slight delay in replying to messages then. If you need to return your Survival Kitt to our office, please contact us well beforehand.

We’re hopefully opening our office and other premises in August, if the corona situation allows it. New study year stickers will be available from Monday, 3rd of August 2020. Student card’s violet sticker will be valid until 30th of September. If you need a study year sticker during summer, please contact us.  

Finnish government is mitigating the assembly restrictions from 10 to 50 people from June forward and therefore we’ve decided to open our sauna facilities in June. More info about sauna renting: sauna(at)tamko.fi  

This is the last Tamko Topics for this spring. Our comprehensive newsletter will be published again after the summer holidays in August! Please keep an eye on our other channels for more information.

16. Tamko’s overall patch design competition

Tamko announces an overall patch design competition! Is your design the next big hit that can be seen on overalls from various fields of study?  

There are three different series in competition: Tamko/TAMK, Tampere and a topic of your own choice. At the end of the competition, Tamko’s Board will select one winner from each series. The competition is open until the end of May.  

RULES
– An overall patch musn’t be offensive and should remain within good taste.

– Competition period is from 11th of May until 31st of May 2020.

– The winner will be chosen by Tamko’s Board.

– By participating in the competition with your design, you’ll transfer all its material rights to Tamko.

– Please send the design materials and questions about the competition to edustajisto.vpj(at)tamko.fi.  

– You can participate in all series but please note that one overall patch design can’t take part in all three series. Also, please mark your designs clearly, so that we know which design is meant for what series.   

– All winners will be rewarded with a local business’ gift card (of their choosing with a value of 15€) and overall patches.

TIPS FOR DESIGNING

– Leave some space at the edges of your design.

– Use a font which is big (at least 5 – 6 mm) and clear enough (sans serif type).

– Avoid using small details or thin lines.

There’s no limit for imagination in this competition, so release your wildest ideas!

 

17. Tytti’s member service Teams desk 4 June

Do you miss having your coffee break at Solu? Well, we’re missing you, dear students! If you’re having withdrawal from asking questions and joking with our member service specialist Tytti, then we’ve some great news! Tytti is working remotely in Teams and wants to hear all your latest jokes and will tell her own best stuff. Her level has remained the same even when we’re far away from each other.

Tytti’s Teams desk takes place on Thursday, 4th of June at 3pm – 5pm. Join Tytti’s company through this link!

18. Tampere City Student Health Care is open during summer time

The student health care is functioning as normally as possible despite the coronaepidemic. In the summer 2020 from 29 of June to 31 of July Student health care works in a reduced manner. If you need an appointment during this time, please contact the nurse by phone +358408062454 (from Monday to Friday).  

If you need an appointment with the student healthcare services before the holiday period, please contact the student nurse by phone. The regular phone numbers are working as usual. Consulting hours (times when you can come to the nurse without booking an appointment) are closed. The student in the need of certain vaccinations during the spring term should contact by phone a student health nurse for arranging an appointment.

Please notice  that  it is  forbidden for  a  person  with  respiratory  infection  symptoms  or  a person who has returned from a trip from abroad within 2 weeks or a person ordered under quarantine/isolation to arrive to an appointment. This is an unusual and challenging situation which might cause worries and fears and be hard on people’s mental health. If  you  are  worried  about  the  health  or  wellbeing,  you  can  contact  the  student  nurse. You don’thave to be alone with your worries and questions, but we can solve them together.

For further information contact:
Appointments in student health care
Finnish institute for health and welfare

19. Influence the development of digitalization, participate in the DIVA study on the digital capabilities of our university community!

Dear member of Tampere Universities, please respond to this digital readiness survey and help us to improve your university community´s means and quality of digital work, teaching and studying. You will be able to compare your results across your university means at the end of survey. The responses will be used (anonymously) for research purposes.

Respond here. The survey takes approximately 20 minutes to complete. Please respond by 30.5.2020.

By creating an individual log-in link to the survey, you will gain access to results that you can use to compare your individual responses to other respondent groups. The results will be provided to you when the survey has accumulated enough responses.

Researchers Antti Syvänen (antti.syvanen(at)tuni.fi) and Erkko Sointu (erkko.sointu(at)uef.fi) will answer your further questions. Thank you for your participation!

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics