Tamko Topics 2 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

  1. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021 – varaa aika työelämätapaamiseen!
  2. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta ainakin 17.1.2021 asti
  3. Lukuvuositarran postitus

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

  1. Korkeakouluopiskelija, muista maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle
  2. Koronarajoitukset jatkuvat TAMKissa 7.3.2021 asti
  3. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla
  4. SportUnin liikuntakeskukset pysyvät suljettuina
  5. Hei opiskelija! Hanki edullinen Nyssen 30vrk kausilippu Nysse Mobiilista!

Opiskelijakunta

1. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021 – varaa aika työelämätapaamiseen!

Portti Työelämään 2021 työelämätapahtuma alkaa maanantaina 18.1.2021! Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua tapahtumaan osallistuviin yrityksiin ja varata heiltä aika myös kahdenkeskeiseen työelämätapaamiseen. Ilmoittautuminen löytyy Jobteaserin päiväkohtaisista tapahtumalinkeistä kohdasta ”Työelämäedustajat”. Linkki päätapahtumaan. Tapahtuman livewebinaariin pääset osoitteessa tamko.fi/porttilive.

Tapahtumapäivät:

Tapahtuman livewebinaari
https://portti.tamk.fi/
Tapahtuman Facebook-event

2. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta ainakin 17.1.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta ainakin 17.1.2021 asti. Tamkon työntekijät työskentelevät pääsääntöisesti etänä. Tammikuun lopun aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot ja yhteystiedot.

3. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta.  

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

4. Korkeakouluopiskelija, muista maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle

Uusi laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta tuli voimaan vuoden 2021 alusta. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa valtakunnallisesti kaikkien korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoiden terveydenhoitopalvelut. Palveluiden piiriin kuuluvat nyt myös ammattikorkeakoulut, niin AMK-tutkintoa suorittavat päiväopiskelijat kuin työn ohessa monimuoto- tai YAMK-opintoja suorittavat opiskelijat. www.yths.fi/yths/yths-2021

Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle, jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet läsnä oleva kevätlukukaudella 2021. Maksu pitää maksaa viimeistään 31.1.2021 jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun
Usein kysyttyä korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta

5. Koronarajoitukset jatkuvat TAMKissa 7.3.2021 asti

Tampereen korkeakouluyhteisö jatkaa laajaa etäopiskelua ja etätyöskentelyä tiukentunein lisäohjein 7.3.2021 asti. Kampuksilla opiskellaan ja työskennellään vain, jos tilojen käyttö on välttämätöntä. Opetuksesta on erikseen ohjeistettu tarkemmin yliopistossa ja TAMKissa. Tampereen yliopisto ja TAMK ohjeistavat käyttämään kasvomaskia aina kampuksilla ollessasi. On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä. Kaikissa tiloissa noudatetaan edelleen myös aiemmin annettuja turvallisuusohjeita.

Lue lisää: https://intra.tuni.fi/content/news/22167

6. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla

Kevätlukukaudella 2020 tapahtunut yhtäkkinen siirtymä etäopetukseen tarkoitti uuden opettelua meille kaikille. Tämä näkyi väistämättä myös opetuksessa, kun soveltuvia työkaluja ja menetelmiä osin vasta harjoiteltiin. Tilanne kuormitti opiskelijoita. Etäopetuksen jatkuessa myös keväällä teemme TAMKissa hartiavoimin töitä kehittääksemme etäopetuksen laatua. Jos koet etäopiskelun itsellesi haastavaksi, otathan yhteyttä ajoissa matalalla kynnyksellä (linkit vievät intraan):

Oma opettajatuutori
Opinto-ohjaaja
Hyvinvoinnin ohjaaja
Kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjaus
Oppilaitospastori
Opiskelijaterveys
Uraohjaus

Voit olla yhteydessä myös Tamkoon matalalla kynnyksellä, sieltä sinut tarvittaessa ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Vertaistukea voit saada osallistumalla myös Nyyti ry:n chatteihin. Lue lisää Intran tiedotteesta.

7. SportUnin liikuntakeskukset pysyvät suljettuina

SportUnin liikuntakeskukset pysyvät suljettuina vuoden vaihteen jälkeen koronatilanteesta johtuen. Liikuntakeskukset ovat suljettuina toistaiseksi, mutta asiaa tarkastellaan koko ajan.

Seuraavan kerran liikuntakeskusten aukiolo on käsittelyssä Tampereen korkeakoulujen pandemiaryhmässä keskiviikkona 13. tammikuuta. Lue lisää muun muassa etätreeneistä SportUnin sivuilta.

8. Hei opiskelija! Hanki edullinen Nyssen 30vrk kausilippu Nysse Mobiilista!

Kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat saavat edullisen 30vrk kausilipun nyt käyttöönsä Nysse Mobiilista. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei myöskään ole. Tarkista lisätiedot lipun ostamisesta Nyssen sivuilta.

Lue lisää Nyssen lippu- ja hintamuutoksista täältä.