Tamko Topics 18 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

  1. Nyt poljetaan: Liity Tamkon joukkueeseen kilometrikisassa!
  2. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

  1. Stressinhallintavartit 4.5. alkaen
  2. Tekemistä opiskelija-arkeen: tutustu TAMKin pienryhmätarjontaan
  3. Lähde mukaan SPR:n kaveritoimintaan, kevään deadline 12.5.
  4. Mukavaa metsässä – tule metsäretkelle tiistaina 4.5.
  5. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan
  6. Ehdota liikunta- tai hyvinvointikurssia syksylle 2021!
  7. TAMKin vuosikatsaus 2020 kertoo poikkeuksellisesta vuodesta
  8. Tehdään kiusaaminen näkyväksi!

opiskelijakunta

1. Nyt poljetaan: Liity Tamkon joukkueeseen kilometrikisassa!

Kilometrikisa on Suomen suurin pyöräilykampanja joka poljetaan 1.5.-22.9. Ilmoittautuminen kisaan on ilmaista, ja Tamkon joukkueen kanssa pääset mukaan käyttämällä näitä tietoja:

Joukkueen nimi: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko
Osallistumiskoodi: Tamko2021

Ilmoittaudu mukaan täältä.

2. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

3. Stressinhallintavartit 4.5. alkaen

Stressinhallintavartti on kuukausittainen keidas, jonne voit helposti ja kevyesti hypähtää lievittämään stressiä ja harjoittelemaan stressinhallintatyökaluja, joita voit käyttää myös omatoimisesti. Tule paikalle, laita luurit päähän, rentoudu ja anna ohjatun harjoituksen pysäyttää, rauhoittaa, virkistää, elvyttää ja selkiyttää sinua päivän ja viikon koitoksiin. Et tarvitse ennakkotaitoja tai osaamista – riittää, että saavut paikalle silloin kun sinulle sopii. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Linkki Zoomiin
Passcode: 578543

Milloin:

Tiistaina 4.5. klo 8.45 – 9.00
Tiistaina 1.6. klo 8.45 – 9.00

4. Tekemistä opiskelija-arkeen: tutustu TAMKin pienryhmätarjontaan

Tutustu TAMKin pienryhmätoimintaan, mukana muun muassa puistoliikuntaa, opiskelutaitopajoja, stressinhallintaa, ja paljon muuta tekemistä: https://intra.tuni.fi/handbook?page=25005

5. Lähde mukaan SPR:n kaveritoimintaan, kevään deadline 12.5.

Haluaisitko tutustua uuteen ihmiseen korkeakouluyhteisössä? Tule mukaan Kaveritoimintaan!

Kaveritoiminnassa yhdistetään mukaan ilmoittautuneita opiskelijoita sopiviksi kaveripareiksi esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden perusteella. Kaveriparit sopivat yhdessä, millä tavoin pitävät yhteyttä, kuinka usein tapaavat ja mitä tekevät. Suunnitelmissa on myös järjestää ryhmämuotoisia tapaamisia kaikille mukana oleville.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.

SPR:n koordinaattori Kaisa Kuuppo yhdistää kavereiksi ilmoittautuneet pari kolme kertaa vuodessa. Kevään deadline on 12.5.

6. Mukavaa metsässä – tule metsäretkelle tiistaina 4.5.

Lähde metsäretkelle! Ryhmän tarkoituksena on pienen metsälenkin puitteissa jutella mielen ja kehon hyvinvointiin liittyvistä asioista ja tehdä erilaisia palautumis- ja rentoutusharjoituksia.

Metsälenkin jälkeen päätämme yhteisen tuokion nuotion ääreen makkaranpaiston merkeissä. Tarvikkeet, mehut ja makkarat tulevat tapahtumanjärjestäjän puolesta. Pukeudu säänmukaisesti lämpimästi. Ilmoittautumiset 3.5. mennessä osoitteeseen fysioterapiaklinikka.tamk@tuni.fi

7. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan

Tutustu TAMKin, korkeakouluyhteisön ja muiden koulutuksen järjestäjien monipuolisiin opiskelumahdollisuuksiin kesällä 2021.

TAMKin kesäopintotarjonta
CampusOnline: Ammattikorkeakoulujen verkko-opintotarjontaa kesälle
Tampere summer school 2.-13.8.
HUBS
TAMKin urapalvelut
Learning Lab

Tutustu muuhun tarjontaan: https://intra.tuni.fi/content/news/24974

8. Ehdota liikunta- tai hyvinvointikurssia syksylle 2021!

Syksyn 2021 liikuntakurssien suunnittelu on paraikaa käynnissä.
Hyvityksenä liikuntakeskusten koronasululle, SportUni tarjoaa syksyllä 2021 aiempaa laajemman kurssitarjonnan ja mahdollisuuden yhteen maksuttomaan kurssiin/asiakas.

Mitä liikunta- tai hyvinvointikurssia Sinä toivoisit syksylle?
Vastaa lyhyeen kyselyymme ja vaikuta!

Kysely on auki ja siihen voi vastata 6.5. asti.
Kurssitarjonta julkaistaan elokuussa 2021.

9. TAMKin vuosikatsaus 2020 kertoo poikkeuksellisesta vuodesta

TAMKin viime vuosi on pantu pakettiin verkkokatsauksen muodossa, TAMK vuosikatsaus 2020. Paketista paljastuu monta näkökulmaa poikkeukselliseen ajanjaksoon, joka kuitenkin tulosten valossa näyttää menestyksekkäältä: opiskelijat suorittivat ennätysmäärän opintopisteitä ja tutkintojakin yli määrällisen tavoitteen. Valmistuneiden työllistymisaste pysyi hyvänä, 75 prosentissa.

Puheenjohtaja Emmi Lainpelto tiivisti opiskelijakunnan vuoden omassa katsauksessaan. Rehtori Markku Lahtinen jätti jäähyväiset omalla päättötodistuksellaan ja uusi rehtori Tapio Kujala otti suuntaa tulevaisuuteen.

10. Tehdään kiusaaminen näkyväksi!

Onko sinulla kiusaamiskokemuksia? Haluaisitko kertoa niistä?

Julkaisemme kevään aikana Setlementti Tampereen Kiusatut-hankkeen Instagramissa ja Facebookissa lyhyitä tekstejä kiusaamiskokemuksista ja haluaisimme kuulla sinun tarinasi. Jokainen kokemus on yhtä tärkeä, riippumatta siitä koska se on tapahtunut, millaista kiusaaminen on ollut tai kuinka kauan sitä on kestänyt. Keräämme tarinoitanne 9.4.–17.5. välisenä aikana.

Vastaa kyselyyn täällä.