Tamko Topics 17 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18
 2. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Ainejärjestöjen ja kerhojen vappuviikon tapahtumia
 2. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan
 3. Ehdota liikunta- tai hyvinvointikurssia syksylle 2021!
 4. Kaipaatko mukavaa yhdessä tekemistä? Tutustu TAMKin ja Tamkon tarjontaan!
 5. Tökkiikö opinnot etäaikana? TAMK tarjoaa sinulle tukea
 6. Haku elokuun Self-Hack -päivien fasilitaattoriksi on nyt auki!
 7. Valmistuvien uraviikko 26.-29.4.2021
 8. Terveysalan opiskelija: vastaa PSHP:n kyselyyn!
 9. Osallistujia kaivataan paneelikeskusteluihin kansainvälisyydestä
 10. Faster Than the Speed of Cancer -tulevaisuusprojekti

Opiskelijakunta

1. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18

Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18 Solun pihassa! Tursailla on tuona aikana mahdollisuus käydä palauttamassa oma tursaspassinsa ja kerätä palautuksen yhteydessä lisää leimoja. Tapahtuma on tursaille Tursaspassien palauttamista varten, jotta saamme pidettyä kävijämäärän pienenä koko tapahtuman ajan. Tarjolla myös makkaraa, mehua ja mahdollisuus ostaa haalarimerkkejä!

Seuraamme AVIn linjauksia kokoontumisrajoituksien suhteen. Tule palauttamaan tursaspassiasi ainoastaan terveenä, maskia käyttäen ja turvaväleistä huolehtien. Tapahtuman FB-event

2. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

3. Ainejärjestöjen ja kerhojen vappuviikon tapahtumia

Etsitkö vappuviikolle esimerkiksi oman ainejärjestösi vapputapahtumaa johon osallistua? Tässä poimintoja ensi viikon tapahtumista! #wabueilobu

PIRATE ry:n vappuviikko 26.4.-2.5.
TTO ry:n ja TIRO ry:n SEPPOWAPPU 26.4.-1.5.
SOPU ry:n Etä-Vappu 29.4.
MusTa Ry:n Etäwappu 30.4.
Konekerhon Spring Break Wappu Edition 25.4. – 2.5.

4. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan

Tutustu TAMKin, korkeakouluyhteisön ja muiden koulutuksen järjestäjien monipuolisiin opiskelumahdollisuuksiin kesällä 2021.

TAMKin kesäopintotarjonta
CampusOnline: Ammattikorkeakoulujen verkko-opintotarjontaa kesälle
Tampere summer school 2.-13.8.
HUBS
TAMKin urapalvelut
Learning Lab

Tutustu muuhun tarjontaan: https://intra.tuni.fi/content/news/24974

5. Ehdota liikunta- tai hyvinvointikurssia syksylle 2021!

Syksyn 2021 liikuntakurssien suunnittelu on paraikaa käynnissä.
Hyvityksenä liikuntakeskusten koronasululle, SportUni tarjoaa syksyllä 2021 aiempaa laajemman kurssitarjonnan ja mahdollisuuden yhteen maksuttomaan kurssiin/asiakas.

Mitä liikunta- tai hyvinvointikurssia Sinä toivoisit syksylle?
Vastaa lyhyeen kyselyymme ja vaikuta!

Kysely on auki ja siihen voi vastata 6.5. asti.
Kurssitarjonta julkaistaan elokuussa 2021.

6. Kaipaatko mukavaa yhdessä tekemistä? Tutustu TAMKin ja Tamkon tarjontaan!

Mielensuunnistus – löydä voimavaroja opiskeluun: Terveydenhoitajaopiskelijoiden pitämä pienryhmä vaihtelevin sisällöin. Aiheina mm. stressin hallinta, jaksaminen sekä jooga. Joka tiistai klo 16:30-18:00. Alkaen 20.4. ja viimeinen kerta 25.5. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://intra.tuni.fi/content/news/24574 tai anna.laurila@tuni.fi

Learning Lab: noin 10 erilaista seuraa mm. liikuntaan, pelailuun ja käsitöihin liittyen. https://sites.tuni.fi/learninglab-fi/ tai Learning Labin some.

Oletko yksinäinen? Tule kävelylle! Keskiviikkoisin klo 17-19 (viimeinen kerta 12.5.) Lähtö TAMKin juhlasalin D1-04 edestä. Ei ilmoittautumista. Lisätiedot: jussi.houttu@tuni.fi ja https://intra.tuni.fi/content/news/24496?

Tutustu Tamkon alayhdistyksiin ja hanki samalla uusia kavereita, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita. Toimintaa löytyy esimerkiksi olut-harrastajille, musiikkiteatteriin, puhallinsoittimiin sekä jokaiselle koulutusalalle oma porukkansa, lisätiedot: https://tamko.fi/opiskelijakunta/alayhdistykset/

Lisää vapaa-ajan tekemistä Tampereen seudulta löydät Kopparista.

7. Tökkiikö opinnot etäaikana? TAMK tarjoaa sinulle tukea

Sparris-pajat Zoomissa joka tiistai ja torstai klo 15-16. Aiheina muun muassa opinnäytetyön edistäminen, vinkkejä luetunymmärtämiseen, kirjoittamiseen sekä ajankäyttöön. Lisätiedot.

Puuduttaako yksinopiskelu? Tule Get stuff done -opiskelusessioihin tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 14-16. Sessioissa hyödynnetään Pomodoro-opiskelutekniikkaa. Sessiot kestävät 2 tuntia, joten niiden aikana ehdit opiskelemaan kolme intensiivijaksoa taukoineen (25 minuuttia opiskelua, 5 minuuttia taukoa). Lue lisää.

8. Haku elokuun Self-Hack -päivien fasilitaattoriksi on nyt auki!

Self-Hack on osa TAMKin uusien opiskelijoiden orientaatioviikkoja. Tapahtuma toteutetaan 5 tunnin työpajana, jonka tarkoituksena on tukea opintojen suunnittelua ja auttaa löytämään elämälle suuntaa. Ilmoittaudu mukaan lomakkeella 30.4. mennessä https://forms.office.com/r/UkvWhvMdr1

Fasilitaattorina ohjaat aloittavien opiskelijoiden ryhmää ja tuet heitä Self-Hack -työskentelyssä. Sinut koulutetaan rooliisi ja saat fasilitoinnin avuksi työkaluja, joten ei haittaa, vaikkei sinulla olisi aiempaa kokemusta. Tässä onkin erittäin hyvä mahdollisuus kerryttää itselleen ohjauskokemusta sen lisäksi, että olet mukana luomassa hauskaa orientaatioviikon tapahtumaa uusille opiskelijoille. Tule mukaan toteuttamaan yhteisöllistä ja innostavaa tapahtumaa! Osallistumalla Self-Hack -kurssille voit suorittaa 3op.

Lisätietoa löydät Intrasta.

9. Valmistuvien uraviikko 26.-29.4.2021

Tule vielä hyödyntämään TAMKin palveluja ennen työelämään siirtymistä! Valmistuvien uraviikko järjestetään ensimmäistä kertaa vappuviikolla 26.-29.4.2021. Voit ilmoittautua sinua kiinnostaviin tapahtumiin JobTeaserissa Tapahtumat-välilehdellä osoitteessa https://tamk.jobteaser.com/fi/events

Valmistuvien uraviikon tapahtumat:

Self-Hack – Career Edition | ma 26.4. klo 12-15
TAMKin alumnin puheenvuoro: LinkedIn urakiihdyttäjänä (Pipsa Aro) | ke 28.4. klo 16-17
Pikavinkit CV:n tekemiseen | to 29.4. klo 9-10
Haastattelusimulaattori / Interview simulator (30 min) | to 29.4. klo 12-14
Quick tips for LinkedIn (EN) | to 29.4. klo 14-15
Elämä alumnina ja palvelut valmistumisen jälkeen | to 29.4. klo 15-16

10. Terveysalan opiskelija: vastaa PSHP:n kyselyyn!

Keräämme kokemuksia ja näkökulmia Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä opiskelupaikkana ja työpaikkana. Kutsummekin Sinut vastaamaan kyselyyn, jolla kartoitetaan opiskelijoiden kokemuksia harjoitteluista, työskentelystä ja muista kokemuksista opiskelijana tai työntekijänä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Aikaa vastaamiseen menee muutama minuutti. Pääset kyselyyn tästä.

Kyselyyn voi vastata 30.4.2021 asti

11. Osallistujia kaivataan paneelikeskusteluihin kansainvälisyydestä

Paneelikeskusteluiden tavoitteena on kartoittaa opiskelijoiden näkemyksiä, kokemuksia ja mielipiteitä eri osaamisyksiköiden kansainvälisestä opintotarjonnasta, jotta pystyisimme kehittämään kaikkia opiskelijoita kiinnostavia kansainvälistymisen muotoja, pieniä ja suuria.

Valittavina ovat seuraavat ryhmät:

29.4. klo 14:00 – 1. ja 2. vuoden tradenomiopiskelijat + Proakatemia: https://forms.office.com/r/zL2TZb31zD
10.5. klo 10:00 – 1. ja 2. vuoden restonomiopiskelijat: https://forms.office.com/r/jVSUByYGHR
11.5. klo 10:00 – 3. ja 4. vuoden tradenomi- ja restonomiopiskelijat +  Proakatemia: https://forms.office.com/r/NJy81G0jHj

12. Faster Than the Speed of Cancer -tulevaisuusprojekti

Demolassa alkaa 3.5.2021 yhdessä MSD Finlandin, Oulun yliopistollisen sairaalan sekä Oulun kaupungin kanssa suunniteltu online-projekti, jossa tarkastellaan syitä, asenteita ja ratkaisuja keuhkosyöpädiagnoosin aikaistamiseksi. Projektin fokus on muussa kuin puhtaan lääketieteellisen diagnoosin parantamisessa: siinä, miten saataisiin ihmiset käymään tarkistuttamassa tilanne ajoissa ja miksi näin ei liian monessa tapauksessa käy.

Projektiaikataulu: 3.5.-25.6.2021. Haku päättyy 30.4.2021.

Tarkastele lisätietoja projektista täältä, rekisteröidy ja jätä hakemus:
https://portal.demola.net/cases/107