Tamko Topics 16 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18
 2. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. PIRATE ry:n vappuviikko
 2. Vastaa SAMOKin ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien etäopiskelukyselyyn
 3. Kaipaatko mukavaa yhdessä tekemistä? Tutustu TAMKin ja Tamkon tarjontaan!
 4. Tökkiikö opinnot etäaikana? TAMK tarjoaa sinulle tukea
 5. Haku elokuun Self-Hack -päivien fasilitaattoriksi on nyt auki!
 6. Valmistuvien uraviikko 26.-29.4.2021
 7. Terveysalan opiskelija: vastaa PSHP:n kyselyyn!
 8. Korkeakoulujen uuden yhteisen henkilöstöjärjestön logokilpailu – Ota ja osallistu!
 9. 21.4.2021 Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Miksi vakuuttaminen kannattaa?
 10. #AvunArvoinen – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 22.4.2021
 11. Learning Lab Kesä 2021, 6-8 op / Harjoittelu – Do to learn 28.6.-6.8.2021
 12. Vastaa kyselyyn Virtuaalivaihdosta!
 13. Kela: Opiskelija, hae opintotuki kesäksi nyt!
 14. Topics VappuSpecial: TamkoSiman valmistusohje! (vain sähköpostissa)

Opiskelijakunta

1. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18

Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18 Solun pihassa! Tursailla on tuona aikana mahdollisuus käydä palauttamassa oma tursaspassinsa ja kerätä palautuksen yhteydessä lisää leimoja. Tapahtuma on tursaille Tursaspassien palauttamista varten, jotta saamme pidettyä kävijämäärän pienenä koko tapahtuman ajan. Tarjolla myös makkaraa, mehua ja mahdollisuus ostaa haalarimerkkejä!

Seuraamme AVIn linjauksia kokoontumisrajoituksien suhteen. Tule palauttamaan tursaspassiasi ainoastaan terveenä, maskia käyttäen ja turvaväleistä huolehtien. Tiedotamme heti, jos tapahtumaa ei pystytä järjestämään.

Tapahtuman FB-event

2. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

3. PIRATE ry:n vappuviikko

Korona loppuu aikanaan, mutta Wabu ei lobu!

PIRATE ry järjestää kaikille Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoille viikon mittaisen vapun 26.4.-2.5.2021 välille. Voit siis osallistua haalareiden väristä riippumatta. Vappuviikon aikana tullaan julkaisemaan päivittäin monenlaisia haasteita sekä tehtäviä ympäri Tamperetta. Tehtävistä lisää PIRATEn someissa. Valmistaudu siis seikkailulle joko yksin tai yhdessä kavereiden kanssa! Tapahtuman FB-event

Viikko on suunniteltu koronarajoitukset huomioon ottaen, mutta huomioithan suoritusryhmien koon ja osallistuthan vain terveenä. Tärkeää lisäinfoa vappuviikosta julkaistaan PIRATEn somekanavissa, joten huolehdithan Instagramin (pirate.ry) ja Facebookin (Pirate ry) haltuun.

4. Vastaa SAMOKin ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien etäopiskelukyselyyn

Hei opiskelija! Vastaa SAMOKin ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien toteuttamaan etäopiskelukyselyyn: https://tinyurl.com/tamkosuo

Kyselyllä kerätään tärkeää tietoa siitä, millaisia kokemuksia AMK-opiskelijoilla on pandemia-ajalta. Toista kertaa järjestettävään kyselyyn vastaamalla olet osa arvokasta edunvalvontatyötä sekä Tamkon kautta paikallisesti että SAMOKin kautta valtakunnallisesti. Viime vuoden tuloksia on käytetty aktiivisesti vaikuttamistyössä päättäjiä tavatessa, ja kyselyä on noteerattu useaan otteeseen mediassa.

Vaikuttavuuden takaamiseksi tarvitsemme jokaisen opiskelijan apua. Käytä 5 minuuttia kyselyyn vastaamiseen ja anna meidän antaa juuri Sinun äänesi kuulua.

5. Kaipaatko mukavaa yhdessä tekemistä? Tutustu TAMKin ja Tamkon tarjontaan!

Mielensuunnistus – löydä voimavaroja opiskeluun: Terveydenhoitajaopiskelijoiden pitämä pienryhmä vaihtelevin sisällöin. Aiheina mm. stressin hallinta, jaksaminen sekä jooga. Joka tiistai klo 16:30-18:00. Alkaen 20.4. ja viimeinen kerta 25.5. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://intra.tuni.fi/content/news/24574 tai anna.laurila@tuni.fi

Learning Lab: noin 10 erilaista seuraa mm. liikuntaan, pelailuun ja käsitöihin liittyen. https://sites.tuni.fi/learninglab-fi/ tai Learning Labin some.

Oletko yksinäinen? Tule kävelylle! Keskiviikkoisin klo 17-19 (viimeinen kerta 12.5.) Lähtö TAMKin juhlasalin D1-04 edestä. Ei ilmoittautumista. Lisätiedot: jussi.houttu@tuni.fi ja https://intra.tuni.fi/content/news/24496?

Tutustu Tamkon alayhdistyksiin ja hanki samalla uusia kavereita, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita. Toimintaa löytyy esimerkiksi olut-harrastajille, musiikkiteatteriin, puhallinsoittimiin sekä jokaiselle koulutusalalle oma porukkansa, lisätiedot: https://tamko.fi/opiskelijakunta/alayhdistykset/

Lisää vapaa-ajan tekemistä Tampereen seudulta löydät Kopparista.

6. Tökkiikö opinnot etäaikana? TAMK tarjoaa sinulle tukea

Sparris-pajat Zoomissa joka tiistai ja torstai klo 15-16. Aiheina muun muassa opinnäytetyön edistäminen, vinkkejä luetunymmärtämiseen, kirjoittamiseen sekä ajankäyttöön. Lisätiedot.

Puuduttaako yksinopiskelu? Tule Get stuff done -opiskelusessioihin tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 14-16. Sessioissa hyödynnetään Pomodoro-opiskelutekniikkaa. Sessiot kestävät 2 tuntia, joten niiden aikana ehdit opiskelemaan kolme intensiivijaksoa taukoineen (25 minuuttia opiskelua, 5 minuuttia taukoa). Lue lisää.

7. Haku elokuun Self-Hack -päivien fasilitaattoriksi on nyt auki!

Self-Hack on osa TAMKin uusien opiskelijoiden orientaatioviikkoja. Tapahtuma toteutetaan 5 tunnin työpajana, jonka tarkoituksena on tukea opintojen suunnittelua ja auttaa löytämään elämälle suuntaa. Ilmoittaudu mukaan lomakkeella 30.4. mennessä https://forms.office.com/r/UkvWhvMdr1

Fasilitaattorina ohjaat aloittavien opiskelijoiden ryhmää ja tuet heitä Self-Hack -työskentelyssä. Sinut koulutetaan rooliisi ja saat fasilitoinnin avuksi työkaluja, joten ei haittaa, vaikkei sinulla olisi aiempaa kokemusta. Tässä onkin erittäin hyvä mahdollisuus kerryttää itselleen ohjauskokemusta sen lisäksi, että olet mukana luomassa hauskaa orientaatioviikon tapahtumaa uusille opiskelijoille. Tule mukaan toteuttamaan yhteisöllistä ja innostavaa tapahtumaa! Osallistumalla Self-Hack -kurssille voit suorittaa 3op.

Lisätietoa löydät Intrasta.

8. Valmistuvien uraviikko 26.-29.4.2021

Tule vielä hyödyntämään TAMKin palveluja ennen työelämään siirtymistä! Valmistuvien uraviikko järjestetään ensimmäistä kertaa vappuviikolla 26.-29.4.2021. Voit ilmoittautua sinua kiinnostaviin tapahtumiin JobTeaserissa Tapahtumat-välilehdellä osoitteessa https://tamk.jobteaser.com/fi/events

Valmistuvien uraviikon tapahtumat:

Self-Hack – Career Edition | ma 26.4. klo 12-15
TAMKin alumnin puheenvuoro: LinkedIn urakiihdyttäjänä (Pipsa Aro) | ke 28.4. klo 16-17
Pikavinkit CV:n tekemiseen | to 29.4. klo 9-10
Haastattelusimulaattori / Interview simulator (30 min) | to 29.4. klo 12-14
Quick tips for LinkedIn (EN) | to 29.4. klo 14-15
Elämä alumnina ja palvelut valmistumisen jälkeen | to 29.4. klo 15-16

9. Terveysalan opiskelija: vastaa PSHP:n kyselyyn!

Keräämme kokemuksia ja näkökulmia Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä opiskelupaikkana ja työpaikkana. Kutsummekin Sinut vastaamaan kyselyyn, jolla kartoitetaan opiskelijoiden kokemuksia harjoitteluista, työskentelystä ja muista kokemuksista opiskelijana tai työntekijänä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Aikaa vastaamiseen menee muutama minuutti. Pääset kyselyyn tästä.

Kyselyyn voi vastata 30.4.2021 asti

10. Korkeakoulujen uuden yhteisen henkilöstöjärjestön logokilpailu – Ota ja osallistu!

Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston JHL:n yhdistykset päättivät laittaa vuoden 2020 päätteeksi hynttyyt yhteen ja perustaa uuden komean ammattiosaston: Tampereen korkeakoulujen henkilöstö JHL660 ry. Yhdistys vaalii jäsentensä edunvalvontaa luottamusmiestensä kautta niin Campustassa, TAMKissa kuin yliopistollakin.

NYT tarvitaan yhdistykselle kiireen vilkkaa uusi logo. Sitä varten julistetaan logokilpailu ajalle 15.4. – 15.5.2021. Kilpailu on avoin kaikille ja kilpailun säännöt ja ohjeet löydät täältä.

11. Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Miksi vakuuttaminen kannattaa? 21.4.2021 klo 17-18

OP Tampereen nuoret talouden asiantuntijat, Finanssikoutsit, kertovat kevään toisessa talouswebinaarissaan, miksi vakuutukset ovat sulle kannattavia ja minkä vuoksi ne kannattaa pitää ajan tasalla. Jos kotisi, itsesi tai vaikkapa autosi vakuuttaminen pohdituttaa, tule mukaan linjoille! Webinaarissa voit esittää myös kysymyksiä koutseille. Jos ilmoittaudut ennakkoon ja täytät sähköisen yhteyskortin, saat haalarimerkin ja leiman Tursaspassiin! (Leiman saat myös Tursaspassien palautustapahtumassa 26.4.) Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tutustu OP Tampereen Finanssikoutseihin osoitteessa www.finanssikoutsit.fi, katso hauskat videot ja seuraa talousaiheista sisältöä myös OP Tampereen Instagramissa @optampere.

12. #AvunArvoinen – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 22.4.2021

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä. Tänä vuonna kampanja toteutetaan poikkeuksellisesti vain sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna päivää vietetään torstaina 22.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan 12. – 23.4.2021. Tietoa kampanjasta.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän Facebook-tapahtuma.

13. Learning Lab Kesä 2021, 6-8 op / Harjoittelu – Do to learn 28.6.-6.8.2021

Opiskelija, nyt on aika tehdä hyödyllisiä asioita, huolehtia omasta jaksamisesta ja oppia uusia asioita ja uusia tapoja toimia. Ärsyttääkö etäily? Ei haittaa, ilmoittaudu mukaan Learning Labin kesätoteutukseen, jossa teemoina ovat kestävyys, hyvinvointi ja yhteisöllisyys: https://sites.tuni.fi/learninglab-fi/kesaprojektit/

Muita mahdollisuuksia kesälle 2021
HUBS Summer Challenges 10.5.-24.6.2021
Tampere Summer School 2.-13.8.2021

14. Vastaa kyselyyn Virtuaalivaihdosta!

Virtuaalivaihdot tarjoavat kansainvälisen kokemuksen ilman matkustamista. Kerro meille näkemyksesi virtuaalivaihdosta vastaamalla muutamaan kysymykseen. Vastaaminen vie noin minuutin: http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/31667/lomakkeet.html

15. Kela: Opiskelija, hae opintotuki kesäksi nyt!

Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Asumistukea saavan pitää kuitenkin muistaa hakea asumistuen tarkistusta, jos hän saa esimerkiksi palkkaa kesätyöstä.

Jos opiskelijalla ei ole kesällä ansiotuloja eikä hän ole oikeutettu opintotukeen, hän voi selvittää mahdollisuutensa saada toimeentulotukea. Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki. Ennen sen hakemista opiskelijan pitää selvittää, voiko hän saada muita tuloja tai etuuksia.

Opiskelija voi hakea opintotukea kesäksi joko verkossa OmaKelassa www.kela.fi/omakela tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15).

Lisätietoja: Kela.fi: Opintotuki
Lue koko tiedote