Tamko Topics 15 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tervetuloa edustajiston kevätkokoukseen tiistaina 13.4.2021 klo 17 alkaen!
 2. TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäsenen valinta
 3. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18
 4. Tamkon haalarimerkit kide.appin kautta, mukana myös merkkipaketit!
 5. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Puuduttaako yksinopiskelu? Tule Get stuff done-opiskelusessioihin
 2. Oletko yksinäinen? Tule kävelylle!
 3. Tule mukaan Sparrikseen, opiskelutaitopajaan!
 4. Mitä tehdä, kun kanssaopiskelijasta herää huoli? Tutustu varhaisen välittämisen malliin
 5. Ilmoittaudu Melkein Elämää -kirjaprojektiin korkeakouluopiskelijoiden kokemuksista korona-ajalta
 6. 21.4.2021 Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Miksi vakuuttaminen kannattaa?
 7. #AvunArvoinen – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 22.4.2021
 8. Kesäopintoja HUBSilla
 9. Vastaa kyselyyn Virtuaalivaihdosta!
 10. Kela: Opiskelija, hae opintotuki kesäksi nyt!
 11. Tulossa ensi viikon Tamko Topicsissa: TamkoSiman valmistusohje!

Opiskelijakunta

1. Tervetuloa edustajiston kevätkokoukseen tiistaina 13.4.2021 klo 17 alkaen! 

Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Tänä vuonna kevätkokous järjestetään Teamsin välityksellä. Oheisen lomakkeen avulla voit ilmoittautua osallistujaksi kokoukseen, edellyttäen, että olet Tamkon jäsen. Ilmoittautuminen on auki ti 13.4. klo 16.30 asti, jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään linkki kokoukseen. Ilmoittaudu tästä!

Lue lisää kokouksen sisällöstä.

2. TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäsenen valinta

Ammattikorkeakoululain (932/2014) 17§ mukaisesti ammattikorkeakouluosakeyhtiön hallitukseen valitaan kaksi jäsentä ammattikorkeakouluyhteisöstä, yksi opiskelijoihin kuuluva ja yksi henkilöstöön kuuluva. Opiskelijoihin kuuluvan jäsenen valinnasta määrätään tarkemmin opiskelijakunnan säännöissä. Valinnan vahvistaa yhtiökokous.

Tampereen ammattikorkeakoulussa esityksen opiskelijoihin kuuluvasta hallituksen jäsenestä tekee Tamkon edustajisto. Valinta toteutetaan suorana henkilövaalina, jossa ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat, joiden opiskeluaika kestää hallituksen toimikauden ajan (kevääseen 2022 asti). Edustajisto tekee esityspäätöksen kokouksessaan Teams-kokouksessaan 13.4.2021 kello 17.00 alkaen.

Tampereen ammattikorkeakoulu on osakeyhtiömuotoinen oikeushenkilö, johon sovelletaan ammattikorkeakoululakia ja osakeyhtiölakia. Opiskelijoihin kuuluvaksi hallituksen jäseneksi ehdolle asettuvien toivotaan tuntevan ammattikorkeakoulun toimintaperiaatteet ja sitä säätelevää lainsäädäntöä niin, että hän pystyy toimimaan yhtiön hallituksen täysipainoisena jäsenenä. Opiskelijajäsen on yhtälailla vastuullinen hallituksen jäsen, kuin muutkin hallituksen jäsenet.

Lisätietopyynnöt ja kysymykset tehtävästä:
Tomi Hyppänen / Toiminnanjohtaja

3. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18 

Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18 Solun pihassa! Tursailla on tuona aikana mahdollisuus käydä palauttamassa oma tursaspassinsa ja kerätä palautuksen yhteydessä lisää leimoja. Tapahtuma on tursaille Tursaspassien palauttamista varten, jotta saamme pidettyä kävijämäärän pienenä koko tapahtuman ajan. Tarjolla myös makkaraa, mehua ja mahdollisuus ostaa haalarimerkkejä!

Seuraamme AVIn linjauksia kokoontumisrajoituksien suhteen. Tule palauttamaan tursaspassiasi ainoastaan terveenä, maskia käyttäen ja turvaväleistä huolehtien. Tiedotamme heti, jos tapahtumaa ei pystytä järjestämään.

Tapahtuman FB-event

4. Tamkon haalarimerkit kide.appin kautta, mukana myös merkkipaketit!

Huutaako sun haalarit haalarimerkkien perään? Ootko huomannut, että Tamkon haalarimerkit on tyrkyllä Kide.appin kautta? Merkkeihin on helppo ostaa myös postitus. Tilaa haalarimerkkisi täältä.

Haluaisitko uusia haalarimerkkejä valikoimaamme? Lähetä haalarimerkki-ideasi osoitteeseen toimisto@tamko.fi

5. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

6. Puuduttaako yksinopiskelu? Tule Get stuff done-opiskelusessioihin

Tule Get stuff done -opiskelusessioihin tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 14-16. Sessioissa hyödynnetään Pomodoro-opiskelutekniikkaa. Sessiot kestävät 2 tuntia, joten niiden aikana ehdit opiskelemaan kolme intensiivijaksoa taukoineen (25 minuuttia opiskelua, 5 minuuttia taukoa). Lue lisää opiskelusessioista (tai hakusanalla Get stuff done intrasta).

7. Oletko yksinäinen? Tule kävelylle!

Tässä porukassa yksinäisyys ei ole kirosana tai aihe häpeälle. Ei vaadi mitään ennakkoilmoittautumisia, tule vaan paikalle. Lisätiedot intrasta.

Koska? Joka keskiviikko 14.4. alkaen klo 17 – 19 (Viimeinen kerta 12.5.).  
Missä? Lähtö TAMKin juhlasalin D1-04 edestä.
Miksi? Koska yksinäisyys ei ole kirosana.

Lisätiedot: Oppilaitospastori Jussi Houttu (Jussi.Houttu@evl.fi)

8. Tule mukaan Sparrikseen, opiskelutaitopajaan!

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka haluat vahvistaa opiskelutaitosi. Pajoja vetävät TAMKin erityisopettajat. Pajat järjestetään Zoomissa joka tiistai ja torstai klo 15-16. Aiheina muun muassa opinnäytetyön edistäminen, vinkkejä luetunymmärtämiseen, kirjoittamiseen sekä ajankäyttöön. Lisätiedot.

9. Mitä tehdä, kun kanssaopiskelijasta herää huoli? Tutustu varhaisen välittämisen malliin

Varhaisen välittämisen mallin ajatuksena on opiskelussa näkyvien ongelmien huomaaminen ja opiskelijoiden tukeminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Varhaisen välittämisen kulttuurin rakentaminen on jokaisen korkeakouluyhteisön jäsenen vastuulla.

Varhaisen välittämisen perusperiaatteet:
1. Havaitse
2. Ota puheeksi
3. Auta itse tai ohjaa eteenpäin

Tutustu varhaisen välittämisen malliin laajemmin.

10. Ilmoittaudu Melkein Elämää -kirjaprojektiin korkeakouluopiskelijoiden kokemuksista korona-ajalta

TAMKin opiskelija kirjoittaa kirjaa korkeakouluopiskelijoiden kokemuksista ajalta, kun koko elämä pitäisi suorittaa etänä. Mukaan haetaan nyt erilaisia opiskelijoita, jotka haluaisivat jakaa kokemuksiaan siitä, kuinka korona ja siitä johtuvat rajoitukset ovat vaikeuttaneet elämää. Kirjalla halutaan tuoda näkyvyyttä koronapandemian kautta lisääntyneisiin nuorten mielenterveysongelmiin.

Mukaan voi ilmoittautua @melkeinelamaa -Instargamtilin kautta ja kaikki tarinat julkaistaan nimettöminä. Osa kirjan tuotoista ohjataan mielenterveystyöhön.

11. Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Miksi vakuuttaminen kannattaa? 21.4.2021 klo 17-18

OP Tampereen nuoret talouden asiantuntijat, Finanssikoutsit, kertovat kevään toisessa talouswebinaarissaan, miksi vakuutukset ovat sulle kannattavia ja minkä vuoksi ne kannattaa pitää ajan tasalla. Jos kotisi, itsesi tai vaikkapa autosi vakuuttaminen pohdituttaa, tule mukaan linjoille! Webinaarissa voit esittää myös kysymyksiä koutseille. Jos ilmoittaudut ennakkoon ja täytät sähköisen yhteyskortin, saat haalarimerkin ja leiman Tursaspassiin! (Leiman saat myös Tursaspassien palautustapahtumassa 26.4.) Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tutustu OP Tampereen Finanssikoutseihin osoitteessa www.finanssikoutsit.fi, katso hauskat videot ja seuraa talousaiheista sisältöä myös OP Tampereen Instagramissa @optampere.

12. #AvunArvoinen – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 22.4.2021

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä. Tänä vuonna kampanja toteutetaan poikkeuksellisesti vain sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna päivää vietetään torstaina 22.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan 12. – 23.4.2021. Tietoa kampanjasta.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän Facebook-tapahtuma.

13. Kesäopintoja HUBSilla

Onko kesän suunnitelmat vielä mietinnässä? HUBS tarjoaa koko kesän täydeltä opintoja. Tarjolla on tiimityötä Kesähaasteissa Globe Hopen kanssa sekä itsenäisiä verkko-opintoja. Opintojaksot ovat avoinna kaikille Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille, alasta ja vuosikurssista riippumatta!

Kesähaasteet 2021 | 6-8 op | englantia tarvitaan | 10.5.-24.6.2021 | voi suorittaa myös harjoitteluna
Johdatus yrittäjyyteen | 5 op | englantia tarvitaan
Ihminen, trendit ja tulevaisuus | 3 op | 1.5.-31.7.2021

Kestävä yrittäjyys | 1-3op | englantia tarvitaan
Kestäväksi yrittäjäksi
Kestävä liiketoimintamalli
Vaikutusten mittaaminen

Markkinointi | 1-3op | englantia tarvitaan
Ilmoittautuminen opintojaksoille aukeaa myöhemmin, pidä silmällä HUBSin opintokalenteria

Jäikö jokin mietityttämään? Laita meille viestiä hubs@tuni.fi

14. Vastaa kyselyyn Virtuaalivaihdosta!

Virtuaalivaihdot tarjoavat kansainvälisen kokemuksen ilman matkustamista. Kerro meille näkemyksesi virtuaalivaihdosta vastaamalla muutamaan kysymykseen. Vastaaminen vie noin minuutin: http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/31667/lomakkeet.html

15. Kela: Opiskelija, hae opintotuki kesäksi nyt!

Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Asumistukea saavan pitää kuitenkin muistaa hakea asumistuen tarkistusta, jos hän saa esimerkiksi palkkaa kesätyöstä.

Jos opiskelijalla ei ole kesällä ansiotuloja eikä hän ole oikeutettu opintotukeen, hän voi selvittää mahdollisuutensa saada toimeentulotukea. Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki. Ennen sen hakemista opiskelijan pitää selvittää, voiko hän saada muita tuloja tai etuuksia.

Opiskelija voi hakea opintotukea kesäksi joko verkossa OmaKelassa www.kela.fi/omakela tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15).

Lisätietoja: Kela.fi: Opintotuki
Lue koko tiedote

16. Tulossa ensi viikon Tamko Topicsissa: TamkoSiman valmistusohje!

Oletko aina halunnut juoda opiskelijabudjettiin sopivaa kotitekoista TamkoSimaa? Tänä vappuna se on mahdollista, sillä ensi viikon Tamko Topicsin bonusjuttuna tulee ohje maistuvaan TamkoSimaan! Stay tuned for tasty Sima experience.