Tamko Topics 11 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tursajaiset X STIG 17.3. – hanki lippusi etäkeikalle
 2. Ilmoittaudu Kaverin puolesta kyselen -työpajaan 30.3.
 3. Hanki Tamkon haalarimerkit kide.appin kautta
 4. Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.3. – 28.3.2021
 5. Tamkon ja TREYn Edunvalvontastudio 7.4.
 6. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Kesän 2021 työpaikat nyt TAMKin Jobteaserissa
 2. Vapaa-ajan ”seuratoimintaa” tarjolla!
 3. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä
 4. Tiimioppimisen Bootcamp 22.-24.3.
 5. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

Opiskelijakunta

1. Tursajaiset X STIG 17.3. – hanki lippusi etäkeikalle

Tursajaisten päätöskeikalla esiintyy STIG! Keikka on ilmainen Tursaille. Vaikka Tursajaiset eivät koskettaisikaan sinua, voit silti hankkia lipun keikalle Kide.appista (sisältää haalarimerkin). HUOM: Vain Tamkon jäsenille.

2. Ilmoittaudu Kaverin puolesta kyselen -työpajaan 30.3.

Ihan kaverin puolesta kyselen, et ei sulla olisi tähän mitään sanottavaa? Tarvittaisiin pari ideaa:

Mikä saisi sut ja sun kaverin tekemään asioita yhdessä muiden kanssa? Miten etäilyä voisi piristää? Millaiset asiat ovat hankalia ja kuka niissä voisi sua auttaa? Olisiko sulla joku taito, jota voisit opettaa toisille? Etsitään yhdessä kaikille oma paikka ja porukka!

Tule kertomaan kaikki ideat maan ja taivaan väliltä Zoom-työpajaan 30.3. klo 16-17, eli tässä ei kauaa mene. Mukaan toivotaan kaikkien alojen opiskelijoita, opiskelit sitten AMK- tai YAMK-tutkintoa. Sinä tiedät parhaiten! Työpajaan osallistuneille on luvassa pieni yllätys. Lisätietoja toimisto@tamko.fi

Ilmoittaudu työpajaan: https://bit.ly/38yhD46

3. Hanki Tamkon haalarimerkit kide.appin kautta

Huutaako sun haalarit haalarimerkkien perään? Ootko huomannut, että Tamkon haalarimerkit on tyrkyllä Kide.appin kautta? Merkkeihin on helppo ostaa myös postitus. Tilaa haalarimerkkisi täältä.

Haluaisitko uusia haalarimerkkejä valikoimaamme? Lähetä haalarimerkki-ideasi osoitteeseen toimisto@tamko.fi

4. Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.3. – 28.3.2021

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin elokuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa.

Opiskelijakunta kouluttaa valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutukseen kuuluu kaksi iltakoulutusta etätoteutuksella ja tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan hakuajan päätyttyä. Kv-tuutoroinnista saa myös 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi.

Seuraamme koronavirustilannetta ja sen vaikutusta kv-opiskelijoiden vastaanottoon läpi kevään ja kesän, ja tiedotamme valittuja tuutoreita aiheesta aktiivisesti.

Ilmoittaudu tästä: https://bit.ly/3uO3OIr

5. Tamkon ja TREYn Edunvalvontastudio 7.4.

Historian ensimmäinen Edunvalvontastudio on pian täällä! TREYn ja Tamkon yhdessä järjestämä ilmaistapahtuma kokoaa etänä yhteen opiskelijoiden edunvalvonnasta kiinnostuneet opiskelijat, hallopedit, järjestötoimijat ja muut opiskelijakentän vaikuttajat. Studiossa ja workshopeissa pureudutaan niin koulutus- ja sosiaalipolitiikkaan kuin esimerkiksi opiskelijavaihtoihin liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin. Ohjelma soveltuu kaikille edunvalvonnasta kiinnostuneille – olit sitten pidemmän linjan opiskelijoiden edunvalvoja tai varovaisen kiinnostunut! Lisätiedot FB-eventistä.

6. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

7. Kesän 2021 työpaikat nyt TAMKin Jobteaserissa

Jos etsit vielä kesätyötä, käy kurkkaamassa TAMKin JobTeaser, josta löydät monien alojen kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Uusia työmahdollisuuksia julkaistaan päivittäin, joten laita hakuvahti päälle ja hae kiinnostavia paikkoja.

Pääset kirjautumaan palveluun Tuni-tunnuksillasi osoitteessa tamk.jobteaser.com. JobTeaser löytyy myös Intran oikopoluista.

8. Vapaa-ajan ”seuratoimintaa” tarjolla!

Käynnistymässä on lautapeliseura, lukupiiri ja neuleseura vai haluaisitko juoksulenkille tai kävelylle seuraa? Nyt on hyvä hetki ottaa omaan aikatauluun uutta tekemistä. Huomioithan, että osa seuroista aloittaa toimintansa koronarajoitusten takia pienellä volyymilla. Voit keksiä myös oman aiheen ja lähteä itse seuraluotsiksi (siitä saa opintopisteitä!) : Vapaa-ajan toiminnan ohjaus, 2-5op Guiding free-time activities, 2-5cu

Lautapeliseura, ensimmäinen lautapeli-ilta järjestetään 18.3.  

Lukupiiri, ensimmäinen kerta pidetään jo 20.3.

Neuleseura, kokoontuu Zoomissa kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 18-19.30. Ensimmäinen tapaaminen on 17.3.

 • Ensimmäinen projekti on nopeasti valmistuva, paksu ja pehmeä Hygge-pipo! Sitä varten tarvitset 200 g (kaksi kerää) Novita Hygge Wool -lankaa haluamassasi värissä sekä kahdet sukkapuikot: toiset kokoa 8 ja toiset kokoa 10.
 • Ilmoittaudu mukaan: https://forms.gle/Lr4RC27SBdkit8Co6

9. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna huhti- ja marraskuun palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2020 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi.

Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin ja koontiin löytyvät Intrasta.

10. Tiimioppimisen Bootcamp 22.-24.3.

Miten olla huippu tiimiläinen? Miten tehdä ryhmästä tiimi? Miten kasvattaa tiimistä osaamista synnyttävä tiimi?

Tiimi on nyt jo perusyksikkö suurimmassa osassa organisaatioita. Useimmat meistä kuuluu johonkin tiimiin. Tämä tarkoittaa sitä, että perustason tiimityötaidot pitäisi olla jokaisella työelämässä hallinnassa. Suunnittelimme intensiivisen bootcampin, jotta pääset reippaaseen alkuun tiimioppimisen taidon tiellä. Oppiminen on sinun vastuullasi, me annamme sinulle avaimet potentiaalisi avaamiseen.

Lue tarkemmat aikataulut ja hae mukaan. Haku päättyy 18.3.2021.

11. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka. Opiskelu ja työskentely toteutuvat lukuvuoden loppuun saakka pääosin etänä, ja vain välttämätön lähiopetus ja tentit järjestetään pienryhmissä. Lisäksi kampuksilla oleskellaan ainoastaan välttämättömistä syistä.

Lue lisää muun muassa AMK-valintakokeiden toteuttamisesta Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/23532

Intran koronaohjeiden ja -tiedotteiden koontisivu: https://intra.tuni.fi/content/news/18225