Tamko Topics 10 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.3. – 28.3.2021
 2. Edustajiston etäkokous 9.3.
 3. Tamkon Tursajaisissa esiintyy Stig, hanki liput etäkeikalle!
 4. Tamko järjestää etäsuklaatastingin 30.3.2021
 5. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Opiskelija! Anna äänesi kuulua ja tule kehittämään TAMKista entistä parempi ja vaikuttavampi korkeakoulu
 2. Osallistu YTHS:n terveyden edistämisen webinaariin 17.3.
 3. Tervetuloa Sales Up -event tapahtumaan
 4. Uusi jäsenetu Fitsteriin, vuoden treeniohjelmat -50%
 5. Tiimioppimisen Bootcamp 22.-24.3.
 6. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

opiskelijakunta

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.3. – 28.3.2021

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin elokuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa.

Opiskelijakunta kouluttaa valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutukseen kuuluu kaksi iltakoulutusta etätoteutuksella ja tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan hakuajan päätyttyä. Kv-tuutoroinnista saa myös 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi.

Seuraamme koronavirustilannetta ja sen vaikutusta kv-opiskelijoiden vastaanottoon läpi kevään ja kesän, ja tiedotamme valittuja tuutoreita aiheesta aktiivisesti.

Ilmoittaudu tästä: https://bit.ly/3uO3OIr

2. Edustajiston etäkokous 9.3.

Tervetuloa edustajiston etäkokoukseen Teamsiin tiistaina 9.3.2021 klo 17 alkaen! Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Alla olevan lomakkeen avulla voit ilmoittautua osallistujaksi kokoukseen, edellyttäen, että olet Tamkon jäsen.

Linkki ilmoittautumiseen.

3. Tamkon Tursajaisissa esiintyy Stig, hanki liput etäkeikalle!

Tursajaisten etäkeikan liput ovat myynnissä kide.appissa NYT! Hanki lippu ja haalarimerkki täältä (vain Tamkon jäsenille).

HUOM: keikka on ilmainen kaikille tapahtumaan osallistuville Tursaille. Tapahtuman Facebook-event.

4. Tamko järjestää etäsuklaatastingin 30.3.2021

Tamkon etäsuklaatasting on tulossa 30.3. Tässä tapahtumassa pääset maistelemaan ja tutustumaan erilaisiin herkullisiin suklaisiin alan ammattilaisten pitämässä tastingissa. Lisätietoja saat tapahtuman Facebook-eventistä. Tällä herkullisella tapahtumalla on hintaa 15€ ja lipun tapahtumaan voit hankkia täältä. Tapahtuma on Tamkon jäsenille. Suklaatastingin suklaat tulevat Dammenbergiltä.

Suklaatastingin suklaat jaetaan Solulla lippua vastaan, mikäli et pääse itse voi myös kaveria pyytää noutamaan. Hänellä pitää vain olla lippusi. Jaon yhteydessä saat kirjautumistiedot etätapahtumaan.

Suklaiden jaot:
Torstai 25.3. klo 12-16
Maanantai 29.3. klo 9-14
Tiistai 30.3. klo 11-15

Lisätietoja: kulttuuri@tamko.fi

5. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

6. Opiskelija! Anna äänesi kuulua ja tule kehittämään TAMKista entistä parempi ja vaikuttavampi korkeakoulu

Miten koulutusta suunnitellaan TAMKissa ja kuinka opiskelijat voivat tähän osallistua? Entä kuinka opiskelijat voivat osallistua toiminnan kehittämiseen ja miten osallistumismahdollisuuksia pitäisi kehittää?

Muun muassa näitä kysymyksiä käydään läpi TAMKin opiskelijoille tarkoitetussa itsearviointityöpajassa, jossa tarkoituksena on tunnistaa sekä TAMKin toimivia käytäntöjä että keskeisiä kehittämiskohteita opiskelijoiden näkökulmasta. Itsearviointityöpaja on osa korkeakoulun laatujärjestelmän kehittämistä ja tärkeä väylä marraskuun 2021 ulkoiseen auditointiin valmistautumiseen.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 12.3. mennessä.

7. Osallistu YTHS:n terveyden edistämisen webinaariin 17.3.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2021-2022 on liikunta. Teemavuosien aikana korkeakouluyhteisöjen opiskelijat ja henkilöstö haastetaan päi­vittäisen istumisen vähentämiseen, hyvien työskentelyasentojen omaksumiseen sekä fyysisen aktiivi­suuden merkityksen ja mahdollisuuksien havaitsemiseen omassa korkeakouluympäristössä. Tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä yhteisöllisyyttä ja sosiaalista kanssakäymistä liikunnan avulla ja kannustaa arkiliikunnan lisäämiseen. Lähdetään liikkeelle ­-webinaari on lähtölaukaus teemavuosille, tule mukaan!

Tarkista Webinaarin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

8. Tervetuloa Sales Up -event tapahtumaan

Tervetuloa osallistumaan liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijoiden järjestämään myyntihenkiseen verkkotapahtumaan 10.-11.3.2021! Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä SAMK:in kanssa.

Päivien aikana on mahdollista vierailla opiskelijoiden oppiyritysten verkkoständeillä ja käydä kauppaa. Lisätietoa tapahtumasta ja osallistumisohjeet löydät täältä.

9. Uusi jäsenetu Fitsteriin, vuoden treeniohjelmat -50%

Saat vuoden treeni- ja ravinto-ohjelmat käyttöösi vain 44,99€, eli alle 4€/kk. Nappaa etu koodilla TAMKO. Fitsterin valikoimasta löydät yli 100 personal trainerin suunnittelemaa treeniohjelmaa kotiin ja salille sekä 150 reseptin valikoiman. Saat myös älykkään sovelluksen, jossa ohjelmat kulkevat mukanasi ja joka ohjaa treenejäsi ja ruokailujasi sen mukaan, mitä teet ja syöt.

Lunasta etusi osoitteessa https://www.fitster.fi/vuosietu-50/ ja hyödynnä etukoodi TAMKO.

Tarjous on voimassa 30.4.2021 saakka.

Alennus koskee uusia asiakkaita. Etu on lunastettavissa vain verkkosivuilla. Alennuskoodia ei voi yhdistää muihin etuihin.

10. Tiimioppimisen Bootcamp 22.-24.3.

Miten olla huippu tiimiläinen? Miten tehdä ryhmästä tiimi? Miten kasvattaa tiimistä osaamista synnyttävä tiimi?

Tiimi on nyt jo perusyksikkö suurimmassa osassa organisaatioita. Useimmat meistä kuuluu johonkin tiimiin. Tämä tarkoittaa sitä, että perustason tiimityötaidot pitäisi olla jokaisella työelämässä hallinnassa. Suunnittelimme intensiivisen bootcampin, jotta pääset reippaaseen alkuun tiimioppimisen taidon tiellä. Oppiminen on sinun vastuullasi, me annamme sinulle avaimet potentiaalisi avaamiseen.

Lue tarkemmat aikataulut ja hae mukaan. Haku päättyy 18.3.2021

11. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka. Opiskelu ja työskentely toteutuvat lukuvuoden loppuun saakka pääosin etänä, ja vain välttämätön lähiopetus ja tentit järjestetään pienryhmissä. Lisäksi kampuksilla oleskellaan ainoastaan välttämättömistä syistä.

Lue lisää muun muassa AMK-valintakokeiden toteuttamisesta Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/23532

Intran koronaohjeiden ja -tiedotteiden koontisivu: https://intra.tuni.fi/content/news/18225