Tamko on eduskuntavaaleissa opiskelijoiden puolella

Tamkon eduskuntavaalityö on aloitettu Tampereen ylioppilaskunta TREYn kanssa jo viime vuonna. Viime syksynä suunniteltiin Tamkon ja TREYn yhteisiä kärkitavoitteita ja tavattiin paikallisia eduskuntavaaliehdokkaita. Vaalityö on tärkeää aloittaa ajoissa, jotta opiskelijoiden ääni tulee kuulluksi jo ennen vaalikevättä.

Tamko on mukana Opiskelijakuntien liitto SAMOKin ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin Opiskelijat pois köyhyysrajalta – eduskuntavaalikampanjassa. Korkeakouluopiskelijoiden kärkitavoitteena on, että eduskuntavaalien jälkeen opintotukeen tulee 100 euron tasokorotus. Tamko jakaa joka viikko kampanjamateriaalia omissa kanavissaan. Voit seurata kampanjaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #OpiskelijatPoisKöyhyysrajalta.

Tamko osallistuu myös valtakunnalliseen soittokierrokseen, jossa kunkin vaalipiirin opiskelijakunnat kontaktoivat alueen ehdokkaita ja keskustelevat heidän näkökulmistaan opiskelijoiden asioihin. Soittokierroksen tarkoitus on kartoittaa eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä esimerkiksi opintorahan tasokorotukseen, YTHS:n perusrahoitukseen sekä korkeakouluopiskelijoiden lukuvuosimaksuihin liittyen. Tamko toteuttaa soittokierroksen Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokkaille yhdessä TREYn kanssa.

”Opiskelijoiden ääni pitää saada kuuluviin myös valtakunnallisella tasolla. Opiskelijat elävät köyhyysrajan alapuolella, vaikka nostaisivat täyden opintolainan. Opiskelu korkeakoulussa voi aiheuttaa jo valmiiksi haasteita ja paineita, ja toimeentulon niukkuus voi aiheuttaa niitä vain lisää. Heikko toimeentulo on myös suoraan yhteydessä mielenterveyden haasteisiin ja se onkin yksi mielenterveyskriisin juurisyistä. Tämän takia korkeakouluopiskelijoiden kärkitavoite on, että opintotukeen tulee saada 100 euron tasokorotus. Meidän opiskelijoiden tulee vaikuttaa asioihin niin paljon, kun vain pystymme, ja äänestäminen onkin yksi helpoimmista vaikuttamistavoista. Eräs vaalikevään parhaista jutuista onkin äänestyksen jälkeinen vaalikahvi ja -pulla!”

Opiskelijakunta Tamkon puheenjohtaja Linda Vallenius

Tamko järjestää eduskuntavaalipaneelin TAMKin pääkampuksella maanantaina 13.3. jolloin opiskelijoilla on mahdollista tulla kuulemaan eri puolueiden ehdokkaita. Paneeli järjestetään tilassa A3-27 ja tilaisuus alkaa klo 16.15. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita kuulolle!

Jos et pääse Tamkon järjestämään vaalipaneeliin, löytyy Tampereelta onneksi muitakin vaalitapahtumia. Olemme koonneet tähän Facebook-tapahtumaan Tampereen korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalitapahtumia, niihin on vapaa pääsy.

TAMKin pääkampuksella voi äänestää ennakkoon 22.-28.3. Äänestää voi siis helposti vaikka luentojen välissä! Katso muut eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat tästä.

Kaikista tärkein päivä on tietenkin varsinainen äänestyspäivä eli 2.4.2023, jolloin on viimeinen mahdollisuus äänestää ja vaikuttaa opiskelijoiden asioihin.

Tamko kannustaa kaikkia vaikuttamaan äänestämällä!