Tamko Topics 9/2024

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (vk 9)
2. Ensiapukoulutus EA1
3. Tule mukaan toteuttamaan Kaikkien TAMK -tapahtumaa!
4. Hangouts goes hang out

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
5. Osallistu Palauteporinoihin! TURSASPASSITAPAHTUMA
6. SportUnin kurssi-ilmoittautuminen alkaa pian!
7. Filkkaribileet 2024
8. Kaljankaato 21.3.
9. TiTeLAN 2024

OPISKELIJAKUNTA 

1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (vk 9)

Talvilomaviikko, tutummin itsenäisen opiskelun viikko on käynnissä ja se vaikuttaa Tamkon toimisto Solun aukioloaikoihin. Toimistomme ovet ovat auki supistetusti viikolla 9 (26.2.-1.3.)

maanantai   10-14
tiistai            10-14
keskiviikko   10-14
torstai          10-14
perjantai      suljettu

Aukioloaikojen puitteissa olet kuitenkin tervetullut lainaamaan talviliikuntaan sopivia pulkkia, liukureita, jääkiekkomailoja, luistimia sekä pilkkejä ja kairoja! 

2. Ensiapukoulutus EA1 

Tamko järjestää yhdessä Suomen Ensiapukoulutusten kanssa ensiapukoulutuksen Tamkilla. Koulutus on luokitukseltaan EA1 –tason koulutus ja sen kesto on yhteensä 16 oppituntia.

Ensiapukoulutuksen ensimmäinen osuus järjestetään etäkoulutuksena, jonka kesto on 8h ja sen pystyy suorittamaan itsenäisesti. Linkki tähän koulutukseen toimitetaan sähköpostiinne kurssin alkaessa (8.3.) ja se tulee suorittaa ennen seuraavaa vaihetta (15.3.). Koulutuksen toinen osuus järjestetään 16. maaliskuuta TAMKilla tilassa C1-05 klo 9–17.

Koulutuksen hinta:
Tamkon jäsen: 125€ sisältäen käsittelymaksun sekä mobiilikortin, jäsenyys tarkistetaan
Ei jäsen: 165 sisältäen käsittelymaksun sekä mobiilikortin
https://kide.app/events/74df02a4-84a1-4c39-a0c7-e11e57c08918

Lisämaksusta voit hankkia itsellesi fyysisen EA1 –kortin ja/tai merkinnän kuljettajan lisäkoulutuspäiväksi. Maksu näistä tapahtuu myöhemmin. 

Fyysinen EA1 –kortti: 12,40€
Kuljettajan ammattipätevyysmerkintä: 19€

Ilmoittautuminen on sitova 2.3. alkaen ja tämän jälkeen mahdolliset peruutukset osoitteeseen vapaaaika@tamko.fi.
Lisätietoja koulutuksesta voi kysellä sähköpostilla vapaaaika@tamko.fi

Unfortunately this training will only be held in Finnish.

3. Tule mukaan toteuttamaan Kaikkien TAMK -tapahtumaa!

Tule mukaan toteuttamaan Kaikkien TAMK -tapahtumaa maaliskuussa!

Meillä TAMKissa on opiskelijoita joka puolelta maailmaa. Olisi mukava oppia tuntemaan heitä kaikkia! Kutsumme nyt niin opiskelijamme kuin henkilökunnan osallistumaan tapahtuman toteutukseen yksin tai kavereiden kanssa – haluatteko tulla mukaan esimerkiksi esittelemään lähtömaatanne ja sen kulttuuria? Olisiko se ruokaa, musiikkia, tanssia, taidetta? Tai jotain muuta – nyt saa ideoida!

Tapahtuma on osa rasismin vastaista viikkoa TAMKissa ja sen pääjärjestäjät ovat Talent Boost -ohjelma sekä Tamko. 

Mitä?: Kaikkien TAMK -tapahtuma
Milloin?: Torstai 21.3.2024 klo 11-13 
Missä?: Stage, C1-05, TAMK Pääkampus 

Ilmoittautumiset pe 1.3.2024 mennessä täällä!

4. Hangouts goes hang out

Hangouts goes hang out! Maaliskuun Hangoutsissa päästää hengailemaan ihan olan takaa. Tiedossa rento oleskeluilta, jossa voit esimerkiksi ommella haalarimerkkejä, piirtää, maalta, pelata lautapelejä ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään vain. Voit myös ihan vain hengailla yhdessä muiden kanssa.

Saavu siis Solun saunalle 4.3 klo 17 alkaen hengailemaan! Sauna lämpiää myös, joten otathan tällöin omat saunatarvikkeet mukaan. Tapahtuma on ilmainen, alkoholiton ja tarjolla on myös herkkuja.

Nähdään Hangoutsissa!

MITÄ? Hengailu Hangouts
MILLOIN? 4.3 klo 17:00
MISSÄ? Solun saunalla
HINTA? Ilmainen!! Tarjolla snäkkiä!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

5. Osallistu Palauteporinoihin!

Opiskelijapalautteista kehittämistoimiin! 
 
Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna kevään ja syksyn palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa.  Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palauteporinat, joissa keskustellaan vuoden 2023 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. 
 
Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palauteporinoiden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi! 
 
Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/53634 
Palautekoonnin löydät klikkaamalla tästä
Tästä klikkaamalla näet palautetilaisuuksien aikataulut (päivittyvä) 

6. SportUnin kurssi-ilmoittautuminen alkaa pian!

SportUnin kevään toinen kurssi-ilmoittautumisjakso alkaa maanantaina 4.3. klo 9.00! Tarjolla on kursseja laidasta laitaan: hiihtoa, tanssia, uintia, seinäkiipeilyä, käsilläseisontaa ja paljon muuta!

Tutustu kurssilistaukseen ja löydä itsellesi sopivat kurssit. Ilmoittautua voit ilmoittautumisajan alkaessa joko kurssisivustolta tai Minun Sivuni kautta tarjontakalenterista.

Huomaathan, että SportUnin liikuntamaksu tulee olla maksettuna ennen kurssi-ilmoittautumista. Jos maksat liikuntamaksun verkossa, liikuntamaksun päivittymisessä kestää 1 vrk, eli liikuntamaksu kannattaa maksaa hyvissä ajoin ennen kurssille ilmoittautumista. Mahdollinen erillinen kurssikohtainen maksu maksetaan ennen kurssin alkua, viimeistään eräpäivänä. Ilmoittautuminen on sitova!

Kurssitarjonta voi päivittyä kevään aikana yksittäisillä kursseilla.

Luethan kurssiehdot ennen ilmoittautumista. Kysy tarvittaessa lisää sähköpostitse sportuni@tuni.fi

Tervetuloa kursseille!

7. Filkkaribileet 2024

Sä muistatko Laila sitä yhtä torstaita?
Nämä bileet muistaisi Laila ja moni muukin kun on jälleen vuoden kovimpien bileiden aika eli Filkkaribileet 2024!

Tänä vuonna Tampere Film Festivalien aikana järjestettävät Filkkaribileet siirtyvät legendaariselle Yo-Talolle torstaina 7.3.2024 Klo 21:00- 03:00!

Illan aikana meille esiintyy huikea Arppa duo!! Tämän lisäksi musiikista vastaa upea DJ Sara-Maaria ja illan VJ.nä toimii Mikrovision! Juhlien teema on 60-luku joten pukeudu svengaaviin 60-luvun vaatteisiin ja tule nauttimaan illasta!

Illan ohjelman aikataulu:
OVET: 21:00
SHOWTIME: 23:00

MITÄ: Svengaavan groovit FILKKARIBILEET!
MISSÄ: Yo-Talo, Kauppakatu 10 33210 Tampere
MILLOIN: 07.03.2024 klo 21:00 – 03:00
PUKUKOODI: 60-luku
HINTA:  20€ / Tarina Ry jäsen 19€  + plus narikka 3e.
https://kide.app/events/3452f4a1-1c87-4faa-8c0a-586342d017c0

8. Kaljankaato 21.3.

Mistä on hyvä päivä tehty? No tottakai kaljasta! Valmistaudu nostamaan keppanat kattoon, sillä BOSAn ja Kolpakon legendaksi muodostunut Kaljankaato tulee taas 21.3.

Kierroksen voit suorittaa nauttimalla muitakin virvokkeita kuin olutta, myös alkoholittomasti! Voit lähteä nauttimaan tapahtumasta isommalla tai pienemmällä porukalla! Kerättyäsi tarpeeksi leimoja passiin valitsemistasi ravintoloista, saat seikkailustasi palkkioksi haalarimerkin. Kokeneille kaljankaatelijoille on taas kerran luvassa upouusi merkki!

Lipun saat hankittua 5 € hintaan. Liput tulevat myyntiin kide.appiin 29.2. klo 13:30
https://kide.app/events/80affdc3-c53e-4dfa-9747-637660eebfe9

Seuraa tapahtumaa instagramissa: instagram.com/kaljankaato
Lisätietoa tapahtumasta saat ottamalla yhteyttä järjestäjiin esimerkiksi sähköpostilla hallitus@bosa.fi tai hallitus@kolpakko.fi
__
Tapahtuma on häirinnästä vapaa. Jos kuitenkin kohtaat häirintää, ota yhteys Tamkon tai Treyn häirintäyhdyshenkilöihin. Emme pysty takaamaan ravintoloiden esteettömyyttä.

9. TiTeLAN 2024!

On jälleen aika viettää levoton viikonloppu Tamkin suurimmassa verkkopelitapahtumassa eli TiTeLANeilla!

Source ja Syntaksi tuovat yhteisvoimin täydellisen kohtaamispaikan kaikille pelaamisen ja lanituksen ystäville. Mahtavat sponsorimme ovat myös varanneet kävijöille pientä naposteltavaa ja tietysti energiajuomaa! Pura siis taisteluasemasi ja saavu Sportuni Kauppiin esittelemään oma lahjakkuutesi frägäämisessä, tappelupeleissä, pilkkimisessä tai vaikka farmauksessa.

Laneille voi osallistua myös ilman konepaikkaa pelaamaan konsoleilla ja hengailemaan hyvässä seurassa. Luvassa myös turnauksia, joissa voittajille luvassa huikeita palkintoja! Jos kilpapelaamisella ei tule vielä riittävä hiki, yläkerran sauna lämpenee iltaisin, joten saunakamppeet kannattaa varata mukaan.

Kaikille lipun ostajille totta kai luvassa myös haalarimerkki. Hinta ilman pöytäpaikkaa on 5€ ja pöytäpaikalla 10€ ja lipun voi lunastaa Kide.appista: 
https://kide.app/events/9f79b1c1-19ed-49d2-b40e-dda41ce72a29

Tapahtuma on avoin kaikkien alojen opiskelijoille!