Tamko Topics 8/2024

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (vk 9)

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
2. Palauteporinat tulevat TURSASPASSITAPAHTUMA
3. HUBIKLUBI X VETO AFTERSKI
4. PIMPLA 2024 – pilkkikisat!
5. Kiinni opinnoista -opintopiiri
6. Tervetuloa viettämään ystävyyttä Kamulaan!
7. T-itse labra TURSASPASSITAPAHTUMA

OPISKELIJAKUNTA 

1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (vk 9)

Talvilomaviikko, tutummin itsenäisen opiskelun viikko lähestyy ja se vaikuttaa Tamkon toimisto Solun aukioloaikoihin. Toimistomme ovet ovat auki supistetusti viikolla 9 (26.2.-1.3.)

maanantai   10-14
tiistai            10-14
keskiviikko   10-14
torstai          10-14
perjantai      suljettu

Aukioloaikojen puitteissa olet kuitenkin tervetullut lainaamaan talviliikuntaan sopivia pulkkia, liukureita, jääkiekkomailoja, luistimia sekä pilkkejä ja kairoja! 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

2. Palauteporinat tulevat

Opiskelijapalautteista kehittämistoimiin! 
 
Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna kevään ja syksyn palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa.  Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palauteporinat, joissa keskustellaan vuoden 2023 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. 
 
Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palauteporinoiden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi! 
 
Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/53634 
Palautekoonnin löydät klikkaamalla tästä
Tästä klikkaamalla näet palautetilaisuuksien aikataulut (päivittyvä) 

3. HUBIKLUBI X VETO AFTERSKI

MITÄ? HUBIKLUBI X VETO AFTERSKI
MISSÄ? Tullikamari, Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere
MILLOIN? 20.2.2024 klo 18-23
KENELLE? Kaikille opiskelijoille
MIKSI? Pidetään yhdessä hauskaa!
MITÄ MAKSAA? Ilmainen

VETO-kerho järjestää yhteistyössä Tullikamarin Hubiklubin kanssa Afterski-tapahtuman ilman sisäänpääsymaksua, joten tulehan paikalle nauttimaan talvitunnelmasta tunnelmasta ja hyvästä musiikista!

Varaa itsellesi ja kavereillesi paikka lunastamalla lippu tapahtumaan!

HUOM! Kertauksena lippu on ilmainen!
https://kide.app/events/d0ea1ae5-bb6d-4251-aaf1-cea76945dbec

Lippuun sisältyy narikka. Klubin tiskiltä opiskelijahintaiset juomat ovat saatavilla koko illan. Myös VETO-kerhon nimikoidut drinkit löytyvät illan drinkkilistalta. Mahtava DJ vni.rv tanssittaa meitä koko illan.

4. PIMPLA 2024 – pilkkikisat!

Vuotuinen PIMPLA päästään pian kilpailemaan!

Tule nappaamaan suurin saalis sekä pilkkimestaruus su 10.3 Tampion ja @tirory pilkkikisaan. Tapahtuma järjestetään Sahansaarenkatu, 33250 Tampere. Pilkkimisen lisänä kannustusjoukot ovat enemmän kuin tervetulleita, mutta shhh älkää säikyttäkö kaloja vaan nauttikaa oheisohjelmasta ja saunasta. Sauna on lämpimänä koko tapahtuman ajan, joten varpaat ei pääse jäätymään. Huom! Tänä vuonna PIMPLA ei tarjoa peseytymismahdollisuutta saunan yhteydessä, vaan saunaan pääsee lämmittelemään haalarit päällä.

Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa mmsaatio.fi

Pilkkikisat alkavat klo. 12, jonka jälkeen ahdin antimia napsitaan seuraavat 3 tuntia. Eniten painon mukaan kalastanut pilkkijä voittaa ja palkinnot jaetaan kolmelle parhaalle.

Hanki kisalippu Kide.appistä: https://kide.app/events/9101c3d1-58c8-410b-8907-257c3ad1ea59
sitten vaan siimat kireiksi ja pilkkimään!

5. Kiinni opinnoista -opintopiiri

Opiskelija, onko sinulla ajanhallinnan ongelmia tai neurokirjon haasteita? Onko opiskelumotivaatiosi hukassa tai tuntuuko, että ote opintoihin on lipsumassa?

Kiinni opinnoista -opintopiiri on suunnattu kaikille TAMKin opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea mm. ajanhallintaan, opintojen itsenäiseen edistämiseen ja opinnoissa kiinni pysymiseen. 

KENELLE?
Opiskelijoille, joilla on halukkuutta edistää ja suunnitella omia opintojaan ryhmämuotoisesti. Tuen saaminen ei edellytä diagnoosia.

MISSÄ?
TAMK pääkampus, Parvi-tila, B1-24

MILLOIN?
Keskiviikkoisin  klo 13-15

Ryhmätapaamisten alussa pääset osallistumaan erilaisiin opiskelukyvyn teemoihin liittyviin alustuksiin (max.45 min). Tämän jälkeen työstät itsenäisesti omien opintojen ja ajanhallinnan suunnitelmaa opiskelusi tueksi yhdessä opiskelukyvyn ohjaajan Elina Champanerin kanssa. Voit myös edistää opintoihisi liittyviä tehtäviä ryhmätapaamisten aikana. Ryhmätapaamisissa seurataan ja reflektoidaan omaa ajanhallinnan suunnitelmaa ja opintojen etenemistä rennossa ilmapiirissä, toinen toisiamme tukien. 

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.  

Lue tarkemmin: https://intra.tuni.fi/content/news/55219

6. Tervetuloa viettämään ystävyyttä Kamulaan!

Tervetuloa viettämään ystävyyttä Kamulaan!
Ke 21.2. klo 16-21
Klo 16-21 speed friending uusille kävijöille
Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

Ohjelmassa klo 17-21:
– kaveruusaiheinen tutustumisbingo
– muffinsien koristelua
– pelejä ja leikkejä
– ystävänpäiväkorttien ja käsikorujen askartelua
– Kamulan kaverikirjan täyttöä
– ystävänpäivänherkkuja

Näihin juhliin uskallat tulla yksin, koska seuraa on tarjolla. Nähään Kamulassa!

Lisää Kamulasta
ahjola.fi/kamula & Instagram @kamulatampere

7. T-ITSE LABRA

Safarihattu päähän ja tutkimusmatkalle! Hyppää pelilaudalle yksin tai yhdessä kavereidesi kanssa ja lähde suorittamaan TIROn järjestämää T-ITSE LABRAA!

Tänäkin vuonna tutkimusmatkailijat pääsevät kirjoittamaan perinteistä labraraporttia, joista palkitsemme parhaimman ja luovimman ruhtinaallisesti. Raportin kirjoittamisen ohessa, kierretään baareja, joissa nautitaan juomia 1-3 leiman edestä. Kerää maksimissaan kuuden hengen tutkimusjoukkue, joiden kanssa suoritatte haluamme tutkinnon ja kirjoitatte raportin oivalluksistanne!

Tapahtumapassi, johon leimat kerätään maksaa TIRO ry:n jäsenille 6 € ja ei-jäsenille 8 €. Seikkailijat voivat ostaa tästä myynnistä PISTOT-lipun ennakkoon maaliskuun bileisiin.

Lipunmyynti alkaa torstaina 22.2.2024 klo 13.00
https://kide.app/events/ce6e7a80-2297-413d-aae2-7b7323d73fbf

TIRO ry:n kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Myös T-ITSE LABRA:ssa on mukana TIROn koulutetut häirintäyhdyshenkilöt Alina (hairinta.alina@tiro.fi) ja Antti (hairinta.antti@tiro.fi), joihin voi tarvittaessa olla yhteydessä.