TAMKO TOPICS 44/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Käytä ääntäsi Tamkon edustajistovaaleissa! LEIMA TURSASPASSIIN
2. Sinustako vertaistuutori? LEIMA TURSASPASSIIN
3. Hae kansainvälisyystuutoriksi! LEIMA TURSASPASSIIN
4. Tamkon ja TREYn hyvinvointiviikko alkaa ensi viikolla! TURSASPASSITAPAHTUMA

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
5. Opiskelijoiden palauteviikot ovat käynnissä!
6. Tolun sulkapalloturnaus 5.11. TURSASPASSI EVENT
7. Turvallisuushavainnon, huolen tai teen läheltä-piti-ilmoituksen tekeminen TAMKissa

OPISKELIJAKUNTA

1. Käytä ääntäsi Tamkon edustajistovaaleissa!

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys on käynnissä! Käytä ääntäsi ja vaikuta kaikkien opiskelijoiden asioihin!

MITEN ÄÄNESTÄÄ?
Sähköinen äänestys
Voit äänestää 9.11. klo 15 saakka
Sähköinen äänestys on nyt käynnissä ja voit äänestää helposti vaikka heti sähköisen äänestyslinkin kautta! Linkki on lähetetty kaikille äänioikeutetuille sähköpostitse ja se on henkilökohtainen. Tarkista roskapostisi kaiken varalta!

Uurnavaali
Keskiviikkona 9.11. at 9-15 
Tai voit äänestää perinteisesti kynällä ja paperilla uurnavaalipäivänä. Uurnavaali järjestetään kaikilla kolmella TAMKin kampuksella. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaasi!

KETÄ ÄÄNESTÄÄ?
Edustajistovaalit toteutetaan listavaalina, eli äänestät ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa.

Ehdolla on 48 ehdokasta 5 eri listalta. Voit käydä tutustumassa ehdokkaisiin tarkemmin Tamkon nettisivuilla ja etsiä itsellesi sopivan ehdokkaan:
https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaaliehdokkaat-2023/

2. Sinustako vertaistuutori?

Oletko pohtinut vertaistuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika on nyt alkanut.Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2023-2024. Kaikki hakijat haastatellaan syksyn aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2023. Tuutoroinnista voi saada 4 opintopistettä lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia, ei hullumpi diili!

Hae mukaan tästä!

Haku on käynnissä 24.10.-13.11

3. Hae kansainvälisyystuutoriksi!

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä, kulttuurista ymmärrystä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa. Haku kansainvälisyystuutoriksi päättyy 6.11., joten hae mukaan heti!

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Ilta koulutukset järjestetään 15. ja 17.11. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi.

Hae mukaan tästä. 

Haku on käynnissä 24.10.-6.11.! 

4. Tamkon ja TREYn hyvinvointiviikko alkaa ensi viikolla!

Tervetuloa Tamkon ja TREYn yhteiselle hyvinvointiviikolle 7.-11.11.2022! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla korkeakoulujen kampuksilla on paljon erilaista ohjelmaa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi!  
 
Tänä vuonna tapahtuman teema on “yhdessä yhteisöksi” ja osa tapahtumaviikon ideaa on tarjota mahdollisuuksia tehdä uusia tuttavuuksia. Tule siis rohkeasti mukaan tapahtumiin ja löydä uusia kavereita kivan tekemisen merkeissä! Tänä vuonna tapahtumia on viiden päivän aikana 33 kappaletta! Löydät tarkemman ohjelman Tamkon nettivisuilta.

Tänä vuonna hyvinvointiviikolle on hankittu upeita haalarimerkkejä, joita on jaossa vain nopeimmille! Saadaksesi haalarimerkin, sinun tulee vain osallistua vähintään yhteen hyvinvointiviikon tapahtumaan ja näyttää tästä kuvatodiste Tamkon Solulla.

Hyvinvointiviikon tapahtumaan osallistumisesta saat myös leiman Tursaspassiin!

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

5. Opiskelijoiden palauteviikot ovat käynnissä!

Opiskelijoiden palauteviikkoja vietetään tänä syksynä 25.10.-11.11. Opintojaksopalautteen lisäksi TAMK kerää tänä syksynä palautetta aloittaneilta opiskelijoilta, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta sekä viime keväänä aloittaneilta YAMK-opiskelijoilta.

Saat sähköpostiisi kyselylinkin kuluvalla viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi. Jos kyselyä ei löydy, niin tarkista myös roskapostikansiosi.

Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.

Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/42905

6. Tolun sulkapalloturnaus 5.11.!

On Tolun sulkapalloturnauksen aika. Tule ottamaan osaa Tunin opiskelijoiden mestaruuskamppailuun!

Turnaus pelataan kaksinpelinä eli 1v1. Lohkovaihe ja pudotuspelikaavio luodaan osallistujien määrän mukaan. Mikäli et omista sulkapallomailaa, voit lainata Sportunin mailoja paikan päällä.

Tapahtuma järjestetään normaalista poiketen keskustakampuksen Sportuni Atalpalla.

MITÄ: sulkapalloturnaus
MISSÄ: Sportuni Atalpa, keskustakampus
MILLOIN: 5.11.2022, 10.00 – 19.00
MITÄ MAKSAA: 0€

Ilmoittaudu mukaan Kide.appin kautta: https://kide.app/events/94d4f770-ddf7-4fcc-9b4f-386d576f32ba

7.  Turvallisuushavainnon, huolen tai teen läheltä-piti-ilmoituksen tekeminen TAMKissa

Jos havaitset jotain joka mielestäsi heikentää turvallisuutta TAMKissa, olkoon aivan millainen asia tahansa, niin tee siitä ilmoitus. Jos sinulla nousee huoli jostakin, tai jostakusta, tai sinulle tapahtui jokin läheltä-piti-tilanne, josta olisi voinut seurata vieläkin pahempaa sinulle tai muille, niin toimi vastuullisesti ja kerro siitä meille. Näin toimiessasi pääsemme korjaamaan asian tai puuttumaan siihen, ja yhdessä parannamme yhteistä turvallisuuttamme.

Ilmoitus tehdään Rego-järjestelmän kautta. Mene osoitteeseen tuni.fi/rego Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä.

Kurkkaa lisätiedot intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/42724