TAMKO TOPICS 43/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon edustajistovaalien äänestys käynnistyy keskiviikkona!  LEIMA TURSASPASSIIN
2. Sinustako tuutori? LEIMA TURSASPASSIIN
3. Hae kansainvälisyystuutoriksi! LEIMA TURSASPASSIIN
4. Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!
5. Tamkon ja TREYn hyvinvointiviikko! TURSASPASSITAPAHTUMA
6. Hangouts X Lautapeliseura Kultti TURSASPASSITAPAHTUMA
7. Ruskaretki 1.11. 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
8. Opiskelijoiden palauteviikot alkavat
9. Market Trikoon avajaiset 26.10. LEIMA TURSASPASSIIN
10. Tule hakemaan buustia opiskeluihisi!

OPISKELIJAKUNTA

1. Tamkon edustajistovaalien äänestys käynnistyy keskiviikkona!

Tamkon edustajistovaaliehdokkaat on julkaistu, ja eholla on 48 ehdokasta 5 eri listalta!

Sähköinen äänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona 26.10. klo 10.00 ja sillä välin voit käydä tutustumassa ehdokkaisiin tarkemmin Tamkon nettisivuilla ja etsiä itsellesi sopivan ehdokkaan: https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaaliehdokkaat-2023/

Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun lähetetään jäsenten viralliseen TUNI-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. 

2. Sinustako vertaistuutori?

Oletko pohtinut vertaistuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika on nyt alkanut.Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2023-2024. Kaikki hakijat haastatellaan syksyn aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2023. Tuutoroinnista voi saada 4 opintopistettä lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia, ei hullumpi diili!

Hae mukaan tästä!

Haku on käynnissä 24.10.-13.11

3. Hae kansainvälisyystuutoriksi!

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä, kulttuurista ymmärrystä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa. Haku kansainvälisyystuutoriksi päättyy 6.11., joten hae mukaan heti!

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Ilta koulutukset järjestetään 15. ja 17.11. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi.

Hae mukaan tästä. 

Haku on käynnissä 24.10.-6.11.! 

4. Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Tökkiikö opinnot? Oletko siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden opiskelijoiden kanssa? Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Vertaiskoutsaus on matalan kynnyksen vertaisohjauksen muoto TAMKissa.

Tarkoituksena on, että koulutetut vertaiskoutsit voivat toiminnallaan jeesata kanssaopiskelijoita yksilö- tai ryhmätapaamisissa. Koutsit voivat olla tukena myös ilman että on sen isompaa ongelmaa, eli hae rohkeasti mukaan myös, jos vaan kaipaat esimerkiksi tsemppausta opiskeluun tai lounasseuraa. Vertaiskoutsit voivat tukea ja ”tuutoroida” myös tilanteissa, joissa olet ehkä juuri palannut takaisin opiskelemaan poissaolojakson jälkeen tai siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta. Vertaiskoutsia voi hakea missä vaiheessa opintoja vaan. Toiminnan tavoitteista ja kestosta voit sopia yhdessä koutsin kanssa. Mukaan toimintaan voi hakea tällä lomakkeella (https://forms.office.com/r/L3k9jVRnYg).

Toivomme hakemuksia 24.10. mennessä, mutta mukaan toimintaan pääsee myös muina aikoina.

Tietosi käsitellään luottamuksella.

Lisätietoja toiminnasta saa Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elli Korhoselta: elli@tamko.fi. tai soittamalla +358440826567

5. Tamkon ja TREYn hyvinvointiviikko!

Tervetuloa Tamkon ja TREYn yhteiselle hyvinvointiviikolle 7.-11.11.2022! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla korkeakoulujen kampuksilla on paljon erilaista ohjelmaa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi!  
 
Tänä vuonna tapahtuman teema on “yhdessä yhteisöksi” ja osa tapahtumaviikon ideaa on tarjota mahdollisuuksia tehdä uusia tuttavuuksia. Tule siis rohkeasti mukaan tapahtumiin ja löydä uusia kavereita kivan tekemisen merkeissä! Tänä vuonna tapahtumia on viiden päivän aikana 33 kappaletta! Löydät tarkemman ohjelman Tamkon nettivisuilta.

Tänä vuonna hyvinvointiviikolle on hankittu upeita haalarimerkkejä, joita on jaossa vain nopeimmille! Saadaksesi haalarimerkin, sinun tulee vain osallistua vähintään yhteen hyvinvointiviikon tapahtumaan ja näyttää tästä kuvatodiste Tamkon Solulla.

Hyvinvointiviikon tapahtumaan osallistumisesta saat myös leiman Tursaspassiin!

6. Hangouts x Lautapeliseura Kultti

Tamkon illanvietot on nyt Hangouts!

Hangoutsit ovat noin kerran kuukaudessa Tamkon jäsenille järjestettäviä tapahtumia vaihtuvilla teemoilla, mutta tämä ensimmäinen ilta on avoin kaikille!

Ensimmäisen Hangoutsin teema on Lautapelit ja iltaa tulee vetämään Lautapeliseura Kultti! Saavu siis Solun saunalle 25.10. klo 17 alkaen ja tule kokeilemaan uusia pelejä, päihittämään kaverit Kimblessä ja testaamaan ystävyyden rajoja Monopolissa! Paikalle voi myös saapua ihan vain oleskelemaan ja seurailemaan muiden pelailua.

Illan aikana on tarjolla jos jonkinlaista purtavaa ja juotavaa, sekä omat eväät ovat sallittuja! Saunassakin voi käydä rentoutumassa. Otathan tällöin omat saunatarvikkeet mukaan!

Hangouts on ilmainen ja alkoholiton tapahtuma!

Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin kohtaan ”Osallistu chillouttiin”.

MITÄ? Hangouts
MISSÄ? Solun saunalla
MILLOIN? 25.10. klo 17 alkaen

Voit lunastaa ilmaisen lipun Kide.appista: https://kide.app/events/6997ba8f-94d9-4951-9277-b01ac62f6343

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi. Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

7. Ruskaretki 1.11.

Talvi tekee tuloaan ja kelit ovat mitä kauneimmat ulkoilulle!

Suuren suosion saavuttanut Ruskaretki järjestetään uudestaan ja tällä kertaa matka on kohti Pukalan virkistysmetsää Orivedelle! Tällä kertaa retkelle on tervetulleita myös koirat, joten huomioithan tilanteen mikäli olet allerginen koirille.

Lähtö tapahtuu Tamkin Kuntokadun puoleisilta pääovilta tiistaina 1.11. klo 12 ja paluu takaisin on noin klo 19.00. Pukalan virkistysmetsässä kierretään 6.5 km pituinen retkeilyreitti ja retken puolessa välissä pidetään makkaran ja vaahtokarkin paistelutauko.

Tapahtuma maksaa Tamkon jäsenille 6 € ja ei jäsenille 10 €.
Lipunmyynti alkaa tänään maanantaina 24.10. klo 14 ja päättyy su 30.10. klo 23.55.

Liput: https://kide.app/events/7785ab75-a91d-48f0-9ed9-d7126c3e8cd8

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

8. Opiskelijoiden palauteviikot alkavat!

Opiskelijoiden palauteviikkoja vietetään tänä syksynä 25.10.-11.11. Opintojaksopalautteen lisäksi TAMK kerää tänä syksynä palautetta aloittaneilta opiskelijoilta, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta sekä viime keväänä aloittaneilta YAMK-opiskelijoilta.

Saat sähköpostiisi kyselylinkin kuluvalla viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi. Jos kyselyä ei löydy, niin tarkista myös roskapostikansiosi.

Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.

9. Market Trikoon avajaiset keskiviikkona!

Market Trikoo
Market Trikoo on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon ja Campusravita Oy:n omistama lähikauppa Pyynikillä. Market Trikoon taustalla on siis opiskelijoita! Marketin toiminnan ytimessä on paikallisuus, lähiruoka ja kestävä kehitys.

Market Trikoon avajaisia vietetään keskiviikkona 26.10.2022!

Luvassa on:
-Kahvi- ja kakkutarjoilu klo 10 alkaen 200:lle ensimmäiselle
-Avajaisten kunniaksi kauppa täynnä huipputarjouksia!
-Haalarimerkkejä
-Tamkon opiskelijakortilla alennusta elintarvikkeista -5% ja käyttötavaroista -10%!

Tervetuloa!

Osoite: Pyynikintie 25 A Sisäänkäynti sisäpihan tai Trikookujan puolelta (Trikookuja 2) kautta
Aukioloajat: ma – la 07:00 – 22:00, su 08:00 – 20:00
Seuraa Market Trikoota somessa #markettrikoo

10. Tule hakemaan buustia opintoihisi!

Essee myöhässä, tenttiin luku tökkii, opinnot eivät etene niin kuin haluaisit? Kaipaatko keinoja, joilla saada buustia opiskeluun?

Tule mukaan YTHS:n opiskelukykypäivän webinaariin Buustia opiskeluun! Keskiviikkona 16.11.2022 klo 12-15. Kuulet opiskelukykyysi vaikuttavista asioista ja saat käytännön vinkkejä:

-opiskelutekniikasta
-jaksamista tukevista hengitysharjoituksista
-omien voimavarojen tunnistamisesta

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu nyt: https://www.yths.fi/ajankohtaista/2022/tule-hakemaan-buustia-opintoihisi/