Tamko Topics 40 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tiedotettavaa Topicsiin? Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.

OPISKELIJAKUNTA
1. Ehdolle asettuminen päättyy 6.10.
2. Edustajiston kokous 5.10. (Tursaspassitapahtuma)
3. Pullapäivä 4.10. (Tursaspassitapahtuma)
4. Tursajaiset 13.10.(Tursaspassitapahtuma)

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
5. Tolun vakiovuoro 5.10. (Käsipallo)
6. Parven viikon vierailija: Näsinkulman Klubitalo!
7. SportUnin kävijämääriä nostettiin 
8. Opiskelija, jäitkö yksin?
9. Tolu goes Megazone 21.10.
10. Parvessa luki-viikko!
11. Nyytin chat 7.10.: Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta?
12. Hyvinvointi voimavarana webinaarisarja 
13. Career talks with Tampere alumni 12.10.

OPISKELIJAKUNTA

1. Ehdolle asettuminen päättyy 6.10.

 Tamkon edustajistovaalien ehdolle asettuminen päättyy 6.10. kello 12! Täytä sähköinen ehdokasilmoitus tästä.

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet, eli opiskelijakunnan jäsenmaksun maksaneet ja läsnä oleviksi ilmoittautuneet opiskelijat. Opiskeluvuosillasi ei ole väliä, kaikki aina ekavuotisista n-vuotisiin voivat asettua ehdolle!

Ehdokaslista taas on lomake, johon kerätään kaikki listan ehdokkaat ennen listan toimittamista opiskelijakunnalle (Ehdokaslistan voit ilmoittaa täällä). Ehdokaslistoja keräävät alayhdistykset (TAMKin ainejärjestöt, ainekerhot ja kerhot). Ainejärjestöt ovat esimerkiksi laittaneet pystyyn perinteiset listat, kuten Insinöörit, Tradenomit ja SoTen Valitut Palat. Tamkolle ilmoitetut listat löydät täältä. Muistathan, että listalle liittymisestä tulee informoida myös listan yhteyshenkilöä. Mikäli et löydä sinulle mieluista listaa, voit perustaa oman! Tällöin täytä ehdokasilmoitus sekä ehdokaslista -lomakkeet. 

Lisätietoja edustajistovaaleista
Katso myös edustajiston infovideo

2. Edustajiston kokous 5.10. (Tursaspassitapahtuma)

Tervetuloa edustajiston kokoukseen tiistaina 5.10.2021 klo 17 E1-06 auditorioon TAMKin Pääkampukselle! Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle. Jos olet kiinnostunut asettumaan ehdolle edustajistoon, niin nyt on mahtava tilaisuus tulla seuraamaan edustajiston kokousta! Tapahtumasta saa leiman myös Tursaspassiin. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

3. Pullapäivä 4.10. (Tursaspassitapahtuma)

Ah, ihana pullan ja kahvin tuoksu. Mutta… mistä se oikein tulee? No Solulta! Tamko tarjoaa jäsenistölleen kahvia ja pullaa kansallisena korvapuustipäivänä 4.10. Solun edessä kello 10 – 14 (tai niin kauan kuin pullaa riittää)! Tapahtuma toimii myös Tursaspassin Bonus 1-tehtävänä. Mikäli et pääse tällä kertaa paikalle, niin ei huolta, pullapäiviä on vielä tulossa!  

4. Tursajaiset 13.10. (Tursaspassitapahtuma)

Tamkon perinteiset Tursajaiset järjestetään keskiviikkona 13.10. klo 12 alkaen. Päivätapahtuma on kaikille uusille opiskelijoille ilmainen. Aloitamme päivän tasan kello 12 TAMKin Taivaallisen rauhan aukiolta (Teiskontien puoleinen aukio), josta jatkamme yhdessä kulkueena kohti Keskustoria, missä vannotaan tärkeä Tursasvala. Keskustorilta matkamme jatkuu yhteisesti kohti Tursasmaata. 

Päivätapahtuma loppuu kello 19, jonka jälkeen siirrytään jatkoille. Parhaiten päivätapahtumassa suoriutuneet ryhmät palkitaan jatkoilla. Jatkopaikkoina toimivat Ravintolamaailma ja Bricks. Jatkopaikkojen liput myytiin heti loppuun niiden tultua myyntiin 28.9., mutta ei hätää! Ravintolarajoitusten loppuminen tarkoitti myös lisäpaikkoja jatkoille, joten saamme lisää lippuja myyntiin. Pidäthän silmällä tiedotustamme!  

Tapahtuman haalarimerkin saa jatkopaikoilta niin kauan kuin merkkejä riittää. Jos et ole menossa jatkoille, ja haluat haalarimerkin, niin Tursasmaan tapahtuma-alueen infopisteellä on myynnissä pieni määrä Tursajaismerkkejä hintaan 2€. 

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita, eli minkäänlaista häirintää tai syrjintää ei hyväksytä. Tursajaisissa on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt. Tavoitat heidät myös tarvittaessa myöhemmin sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi. 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Tolun vakiovuoro 5.10. (Käsipallo)

Tolun vakiovuoro on viikottainen ilmainen liikuntavuoro tiistaisin klo 17-19 Kuntokatu 3:n L-rakennuksen liikuntasalissa. Vuorolla harrastetaan erilaisia lajeja ja pidetään porukalla hauskaa liikunnallisissa merkeissä. Vakiovuorokävijän ei tarvitse olla SportUnin jäsen. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

6. Parven viikon vierailija: Näsinkulman Klubitalo!

Klubitalo on matalan kynnyksen jäsenyhteisö, jonka toiminnan suunnitteluun, ylläpitämiseen ja kehittämiseen osallistuvat kaikki toiminnassa mukana olevat. Mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama, yhdenvertainen yhteisö täydentää psykososiaalisia palveluja. Klubitalo tarjoaa jäsenilleen tavoitteellista toimintaa arkeen, vertaistukea ja yksilöllistä ohjausta mm. työllistymiseen ja opiskeluun. Tule siis Parveen (C2-03) keskiviikkona 6.10. klo 10.30 – 13.00 välillä. Tämä ja paljon muuta löytyy TAMK Parvi hyvinvointikalenterista.

7. SportUnin kävijämääriä nostettiin

SportUnin liikuntakeskusten kävijämääriä nostettiin 27.9. Kaikkiin SportUnin palveluihin tulee kuitenkin edelleen varata vuoro etukäteen tarjontakalenterin kautta.   

Ryhmäliikuntatunneille Hervannan ja keskustan Atalpan saliin pääsee nyt kerralla 25 henkilöä, ja Kauppiin 20 henkilöä, paitsi spinning-tunnilla 19 henkilöä. Ryhmäliikuntatunnit tulevat varattaviksi tarjontakalenteriin joka aamu klo 6. Kuntosaleissa Kauppiin pääsee kerralla 30 henkilöä, Hervannan laajennus-osan kuntosaliin 30 ja palloiluhallin kuntosaliin 12 ja keskustan Atalpan kuntosaliin 20. Kuntosalivuorot ja sulkapallovuorot seuraavaksi viikoksi tulevat varattavaksi tarjontakalenteriin joka torstai klo 8.45. SportUnin keskuksissa noudatetaan hyviä hygieniakäytäntöjä. Tutustuthan niihin etukäteen SportUnin sivuilla. 

8. Opiskelija, jäitkö yksin?

Hei TAMKin opiskelija. Jäitkö luokassasi yksin? Etsitkö vielä paikkaasi korkeakouluyhteisössä? Tämä ryhmä on sinua varten ja sitä on toteuttamassa opiskelijat, jotka ovat kokeneet yksinäisyyden elämässään. Tässä ryhmässä yksinäisyys ei ole kirosana, ja siitä saa puhua ääneen samalla kun kävelemme metsässä tai touhuamme jotain muuta mukavaa.

Tule rohkeasti mukaan Parveen (C2-03) keskiviikkoisin klo 17 – 18.45 koko lokakuun ajan, 6.10. alkaen. Lähdemme luokasta metsään tai minne sitten haluammekin mennä. Kysyttävää? Jussi Houttu, p. 0408048403

9. Tolun Megazone-ekskursio 21.10.

Tolun jokavuotinen Megazone-ekskursio tapahtuu tänä vuonna torstaina 21.10. Tullintorin Megazonessa klo 20:00 alkaen. Liput tulevat myyntiin Kide.appissa maanantaina 4.10. klo 12 – nappaa omasi ja sukella lasertaisteluun Tolun seurassa!

10. Parvessa luki-viikko!

Hei TAMKin opiskelija! Kaipaisitko vinkkejä lukemiseen ja kirjoittamiseen? Tiesitkö, että lukemista ja kirjoittamista voi helpottaa erilaisilla apuvälineillä? Entä oletko pohtinut, voisiko sinulla olla lukivaikeus? Näihin asioihin paneudumme TAMKissa Luki-viikolla 4.–8.10.2021.

Ohjelmassa mm. erilaisten apuvälineiden esittely lukemiseen ja kirjoittamiseen ja Sparris-pajoja kehittämään opiskelutaitoja. Katso lisätiedot: Luki-viikolla 4.–8.10.2021 vinkkejä ja apuvälineitä lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä mahdollisuus osallistua lukitestiin (tuni.fi)

11. Nyytin chat 7.10.: Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta? 

Tuntuuko, että aikasi menee asioihin, jotka eivät tuo arkeesi voimavaroja? Katosiko tekemisestäsi ilo tai armollisuus? Itsemyötätunto on ystävällistä ja rakentavaa suhdetta itseen, ja jokainen meistä voi vahvistaa sitä eri tavoin. Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi ja saamaan näkökulmia ja vertaistukea toisilta, jotka myös pohtivat oman arjen armollisuutta ja tekemisemme mielekkyyttä. Tule juttelemaan aiheesta Nyytin chatiin torstaina 7.10. kello 18-20!

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Opiskelijoille suunnatussa ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista. Chatissa voit jutella täysin anonyymisti, eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Chateissa on aina mukana myös Nyytin vaparit tai työntekijä.

12. Hyvinvointi voimavarana webinaarisarja 

Hyvinvointi voimavarana webinaarisarja osa 2: Entä, jos mielenterveyden haasteet värittävät opiskeluarkea? Mielen ry kokemusasiantuntija Osku Alajoki

Mielen ry:n kokemusasiantuntija Osku Alajoki saapuu pitämään puheenvuoron sairastumisesta opintojen aikana. Toisinaan voi olla vaikea tunnistaa olevansa oman jaksamisensa rajoilla ja jos joku kuvaisi omaa kokemustaan, voisi se helpottaa oloa ja mahdollisesti madaltaa kynnystä kertoa tilanteesta opiskelutoverille tai opettajalle taikka hakeutua ammattilaisten juttusille. Tässä webinaarissa paneudutaan kokemusasiantuntijan johdolla tunteisiin ja haasteisiin, joita se voi aiheuttaa sekä mietitään yhdessä ratkaisuja. Webinaari järjestetään keskiviikkona 6.10. klo 13-14  ja linkin sekä lisätiedot löydät täältä: Hyvinvointi voimavarana -webinaarisarja (tuni.fi)

13. Career talks with Tampere alumni 12.10.

Tänä syksynä lanseerattu uusi webinaarisarja kutsuu kaikki TAMKin ja Tampereen yliopiston nykyiset ja entiset opiskelijat kuuntelemaan inspiroivia uratarinoita. Webinaarisarjassa TAMKin ja Tampereen yliopiston alumnit kertovat urakokemuksistaan. Seuraavassa webinaarissa, tiistaina 12.10. klo 16-17, käsitellään mentorointia ja työelämää. HUOM! Webinaari pidetään englanniksi. 

Alumni-puhujat 

  • Paulina Becerril, Master in Sciences in Human Technology Interaction, Tampereen yliopisto
  • Anni-Elina Seipäjärvi, Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering, TAMK

Tapahtumaan voit rekisteröityä täällä. Kaikille rekisteröityneille lähetetään Zoom-linkki tapahtumaan ennen webinaaria.