TAMKO TOPICS 20/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Solu sulkeutuu tulevana perjantaina jo kello 14
2. Uusia haalarimerkkejä Solulla!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
3. Opiskeluhuolto kaikille -kansalaisaloite
4. SyysFest tulee taas!
5. Kurkkaa Parveen!
6. Hyvinvointia ja opintopisteitä?
7. Opiskelukaveri hakusessa?
8. Miten sinä lisäisit turvallisuutta Tampereella?
9. Yrityspäivien tiimihaku 2023


OPISKELIJAKUNTA

1. Solu sulkeutuu tulevana perjantaina jo kello 14

Tamkon toimisto Solu sulkeutuu poikkeuksellisesti tulevana perjantaina 20.5. jo kello 14.
Muuten olemme normaalisti auki!

2. Uusia haalarimerkkejä Solulla!

Uudet haalarimerkit ovat saapuneet! Tuunaa haalarit kesän aikana kuntoon Tamkon merkeillä, jotka voit hankkia itsellesi Solulta tai Kide.appista vieläpä suoraan kotiin postitettuna. Merkit toimistolta jäsenille vain 2€ kappale. Aikamoinen diili!

Meiltä myös hyväntekeväisyysmerkit yhteistyössä Pesun ja Setan kanssa. Tue hyvää asiaa, tuotot menevät suoraan oikeaan osoitteeseen.

Täältä pääset shoppailemaan: https://kide.app/products/4b31e96b-46ec-406e-bd06-e6d806e4a095

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

3. Opiskeluhuolto kaikille -kansalaisaloite

Korkeakouluopiskelijat eivät ole lakisääteisen opiskeluhuollon piirissä, mutta osa koulutuksen järjestäjistä kustantaa psykologi- ja kuraattoripalveluita itse. Valtakunnallisesti tarkasteltuna saatavissa olevat palvelut vaihtelevat eikä niiden ohjaus ole koordinoitua, mistä johtuen korkeakouluopiskelijat ovat väistämättä eriarvoisessa asemassa palvelujen saannin ja laadun suhteen.

Opiskeluhuolto kaikille -kansalaisaloitteessa ehdotetaan, että eduskunta ryhtyy toimenpiteisiin korkeakouluopiskelijoiden opiskeluhuollosta annettavan lain säätämiseksi. Tällä turvattaisiin psykologi- ja kuraattoripalvelut yhdenvertaisesti kaikille korkeakouluopiskelijoille opiskelupaikasta riippumatta.

Allekirjoita Opiskeluhuolto kaikille -kansalaisaloite osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10507

4. SyysFest tulee taas!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas!
Jo neljättä kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa 6.9.2022!

Katsele Tamperetta ylösalaisin X:ssä, palaa lapsuusmuistoihin Troikassa ja jännitä viimeistä laskua Tukkijoessa! SyysFest on opiskelijalle paras tapa tutustua Tampereen ylpeyteen, Särkänniemen huvipuistoon. Etsi siis haalarisi, kutsu mukaan ystävät ja nauti syksyn hauskimmasta illasta huvilaitteiden pyörteissä!

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain lipun ostaneille opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin kesää, joten seuraa meitä somessa:

www.instagram.com/opiskelijantampere
www.facebook.com/opiskelijantampere
www.opiskelijantampere.fi

🕓 Tiistaina 6.9.2022 klo 16−21
📍 Särkänniemi, Tampere
🎟️ Lipunmyynti Kide.app https://kide.app/events/827b2ef6-ea3a-4548-8265-7189d0a5dc15
💰 Hinta 14 € (+ Kide.app palvelumaksu 0,40 €)

Lippu vaihdetaan Särkänniemen rannekkeeseen.
Tarvitset rannekkeenvaihdossa voimassa olevan opiskelijakortin tai -todistuksen.

Rannekkeenvaihto:
Pe 2.9. klo 11-13 Tampereen yliopiston keskustakampus
Pe 2.9. klo 14-15 TTY
Ma 5.9. klo 11-14 TAMK
tapahtumapäivänä 6.9. klo 15.30-18.30 Särkänniemessä

 5. Kurkkaa Parveen!

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:

Retki Makkarajärvelle:
Tiistaina klo 14–17
https://sites.tuni.fi/sportuni/yleinen/makkaranpaistoa-makkarajarvella/.

Kieliklubi- Vierailu Tahmelan Huvilalle
Keskiviikkona klo 16–18, Tahmelan Huvila, Uramonkatu 9
https://intra.tuni.fi/content/news/34520

Intuitiivisen maalaamisen työpaja:
Keskiviikkona klo 17–19, TAMK H0-06
https://intra.tuni.fi/content/news/36443

Nyyti chat- Olenko pätevä työelämään etäopintojen jälkeen?
Torstaina klo 18–20
https://www.nyyti.fi/tapahtuma/nyytin-chat-klo-18-20-olenko-pateva-tyoelamaan-etaopintojen-jalkeen/

Get Stuff Done toukokuun ajan tiistaisin klo 12–14, keskiviikkoisin klo 16–18 ja torstaisin klo 12–14 Zoomissa!

CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in pävystykset Parvessa useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

Parven ajankohtainen kalenteri: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Parven Instagram: @tamkparvi!
Parven LinktreeLinktr.ee/tamkparvi

 6. Opiskeluhyvinvointia ja opintopisteitä?

Haluaisitko vahvistaa opiskeluhyvinvointiasi ja suorittaa samalla opintopisteitä? Kesäopinnoissa 2022 on tarjolla kaksi opiskeluhyvinvointia tukevaa opintojaksoa.

NN00FU45 Mielen hyvinvointia opiskeluarkeen 3 op sisältää itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristön ohjaamana. Opintojakson tavoitteena on auttaa sinua tunnistamaan hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä sekä kannustaa hyödyntämään erilaisia menetelmiä ja työkaluja oman hyvinvointisi vahvistamiseksi ja opiskelukykysi kehittämiseksi. Suoritustapana on valitsemasi hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelman läpikäynti ja siihen liittyvän oppimispäiväkirjan/väliraporttien laatiminen sekä valitsemasi kirja ja siihen liittyvä kirjareflektio verkkokeskusteluna.

NN00FU47 Finding Balance In Student Life 3 cr is based on wellbeing and life skills program and offers practical tools for enhancing wellbeing and addressing motivation challenges as well as stress-related issues. Course consists of self-paced online learning (series of podcasts, videos and learning exercises), you will also need to acquire additional knowledge in literature. Individual assignments assignments are learning diary and reflection paper. Learning materials are in English. Opintojakson voi suorittaa myös palauttamalla tehtävät suomeksi.

Opintojaksot sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita käsittelemään mielen hyvinvointia sekä työskentelemään ajatusten ja tunteiden kanssa. Opintojaksoilla voi oppia uusia taitoja ja toimintamalleja, joita voi hyödyntää haastavissa elämäntilanteissa.

Ilmoittautuminen on käynnissä! Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin vuoden 2022 aikana. Ohjeellinen suoritusaika on 3kk.

Lisätietoja intran uutisesta: https://intra.tuni.fi/fi/content/news/36409

7. Opiskelukaveri hakusessa?

Haluaisitko löytää uusia kavereita tai kaipaatko opiskeluseuraa? Opiskelukaveri-Moodleen kautta voit etsiä ja löytää itsellesi kavereita yhteisiin opiskeluhetkiin sekä epävirallisiin opintopiireihin.

Jättämällä kaveri-ilmoituksen Opiskelukaveri-Moodleen, pääset tutustumaan muihin ilmoituksen tehneisiin opiskelijoihin. Omassa ilmoituksessasi voit kertoa, millaista opiskeluseuraa kaipaat. Ole myös rohkeasti yhteydessä muihin ilmoituksen jättäneisiin!

Opiskelukaveri-Moodlen kautta voit myös etsiä opiskeluryhmiä; alueelle voi ilmoittaa epävirallisista opintopiireistä tai harjoitusryhmistä.

Porukassa opiskelu voi olla hyvinkin antoisaa ja tehokasta, vaikka ette opiskelisi samoja kursseja. Opiskelukavereita pääsee etsimään tutkinto-ohjelmien rajat ylittävästi niin suomeksi kuin englanniksi.

Klikkaa lisätietoihin Intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/36781

8. Miten sinä lisäisit turvallisuutta Tampereella?

Miten sinä lisäisit turvallisuutta Tampereella? Äänestä osallistuvassa budjetoinnissa

Tampereen kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestys on käynnissä 9.–22.5.2022. Äänestyksessä tamperelaiset valitsevat, miten lisätään arjen turvallisuutta eri puolilla kaupunkia. Äänioikeus on jokaisella tamperelaisella iästä riippumatta. Äänestämään pääsee mun.tampere.fi-sivuilla.

Lisää tietoa: mun.tampere.fi

9. Yrityspäivien tiimihaku 2023

Yrityspäivät järjestetään taas ensi vuoden helmikuussa ja tiimihaku on nyt avattu! Etsimme tiimiin Tampereen yliopiston ja TAMKin opiskelijoita monipuolisesti eri aloilta, eikä ole väliä missä vaiheessa opinnot ovat, vaan innostus yhdessä tekemiseen on tärkeintä.

Yrityspäivät-projekti tarjoaa arvokasta työkokemusta muun muassa myynti- ja projektiosaamisen sekä ison tapahtuman järjestämisen muodossa. Projektin aikana pääset työskentelemään huipputiimissä ja luomaan työelämän kannalta tärkeitä kontakteja sinua kiinnostaviin yrityksiin, unohtamatta tietenkään hauskoja hetkiä järjestelyjen ohella.

Projekti käynnistyy syyskuun alussa ja sen kesto on helmikuun 2023 loppuun asti. Mikäli toimiminen ensi vuoden projektin parissa kiinnostaa, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse meille projektipäälliköille (projektipaallikot@yrityspaivat.com) viimeistään ti 31.5.2022. Vastaamme mielellämme myös kaikenlaisiin kysymyksiin projektiin liittyen Telegramissa tai sähköpostitse. Lue lisää projektista nettisivuilta https://www.yrityspaivat.com/opiskelijat/ ja esimerkiksi Yrityspäivien ig:stä (@yrityspaivat). 

Tee vuoden paras päätös ja hae mukaan Yrityspäivien tiimiin!