Tamko Topics 2/2024

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Portti Työelämään 22.-24.1.
2. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
3. Inssikyykkä 4.2.
4. Tammikuun TOP 3 opiskelija-alennusta!
5. Uraviikko TAMKissa
6. Hae YTHS opiskelijaraatiin vuodelle 2024
7. SportUnin avoimet ovet 8.-14.1.

OPISKELIJAKUNTA 

1. Portti Työelämään 22.-24.1.

Etsitkö kesätyöpaikkaa? Onko harjoittelupaikka vielä hakusessa? Vai etsitkö yritystä, jolle tehdä opinnäytetyösi? Tervetuloa Portti Työelämään -tapahtumaan tammikuussa!

Portti Työelämään -rekrytointitapahtuma on opiskelijoiden ja yritysten matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Messuilla TAMKin opiskelijat pääsevät tutustumaan yrityksiin ja hakemaan kesätyö-, harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikkoja. Tamko tuo alayhdistysten kanssa upean yrityskattauksen TAMKin pääkampukselle 22.-24.1.

Tapahtumapäivät on jaoteltu aloittain:
22.1. Terveys-ja sosiaaliala, liiketalous ja palveluliiketoiminta
23.1. Tekniikka ja ICT
24.1. Tekniikka

Tapahtuma-aika on kaikkina kolmena messupäivänä klo 10-14 ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumassa on myös ilmainen CV-kuvaus, CV-klinikka jossa saat neuvoja oman CV:n hiontaan sekä yritysten seminaareja!

2. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon 

Etsimme tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon täydennyshaun kautta opiskelijaedustajia, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan ja tuomaan esille opiskelijanäkökulmaa.  

Tutkintolautakunnan tehtävänä on käsitellä oikaisupyyntöjä, jotka liittyvät opintosuorituksiin tai opiskelijavalintoihin. Korkeakouluneuvostossa taas käsitellään esimerkiksi koulutustarjontaan, sen sisältöön sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan liittyviä asioita. Tutkintolautakunta kokoontuu noin 4-5 kertaa vuodessa ja korkeakouluneuvosto puolen vuoden välein.  

Ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa läsnäolevat opiskelijat, joiden opiskeluaika kestää tutkintolautakunnan ja korkeakouluneuvoston toimikausien ajan (vuoden loppuun 2024 saakka). Haut ovat avoinna 14.1.2024 saakka.  

Avoimet tehtävien tarkemmat kuvaukset ja linkit hakulomakkeisiin löydät Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/edunvalvonta/opiskelijaedustajat/avoimet-opiskelijaedustajapaikat/ 

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta 14.1.2024 mennessä tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta@tamko.fi 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

3. Inssikyykkä 4.2.!

TIRO ry yhdessä tekniikan kerhojen kanssa tarjoaa mahdollisuuden tutustua kuningaslaji kyykkään ja treenata kyykän MM-kisoja varten. Maineen ja kunnian lisäksi jaossa on huimia palkintoja, kuten lippua MM-kyykkään, Inssibeerpongiin sekä T-itse labraan, sitä pientä tähdellistä unohtamatta! Jokainen osallistuja saa myös äärimmäisen upean haalarimerkin mukaansa. Paikan päällä on myös tarjolla makkaraa joko lihana tai vegenä, mehua sekä kaakaota. Mikäli kaakaota haluaa hieman terävöittää kannattaa napata oma minttu mukaan.

Kerää siis itsellesi neljän (4) hengen joukkue ja saapukaa 4.2 kello 09.30 Solun parkkipaikalle! Joukkuepaikka kustantaa 20 € / joukkue.

LIPUNMYYNTI ALKAA 10.1.2024. KLO 13:00!
https://kide.app/events/01516eda-2e02-4fbc-88f8-4d13cef0cad8

TIROn tapahtumat ovat häirintävapaita ja tapahtumapaikalta löytyy TIROn häirintäyhdyshenkilöt. Heidät voi tavoittaa sähköpostitse osoitteesta hairinta.alina@tiro.fi tai hairinta.antti@tiro.fi

Summa summarum:
MITÄ? INSSIKYYKKÄ 2024
MISSÄ? Solun parkkipaikka, Tekunkatu 5, L-rakennus
MILLOIN? Sunnuntai 4.2.2024 klo. 09:30
MIKSI? Koska perinteet

4. Tammikuun TOP 3 opiskelija-alennusta!

Uusi vuosi tuo tullessaan uusia ravintoloita ja uusia maittavia opiskelija-alennuksia Tampereen sykkeeseen. Muun muassa näitä maittavia opiskelijaetuja uudet ravintolat toivat mukanaan, alennukset saat Tamkon kortilla!

1. TAQUERIA EL LOCO
Opiskelijakortilla -15 % kaikista ruoka- ja juomatuotteista. *Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin ja on henkilökohtainen.

Taqueria El Loco on meksikolaista katuruokaa tarjoava ravintola Tammelan uudella stadionilla. Meksikon katuruokien parhaimmistoa ja juomia aina oluista margaritoihin. Taqueriassa pääset kokemaan makuelämysten lisäksi ripauksen Meksikon kulttuurin väri-ilottelua.

2. BECK’S BAR & GRILL
Opiskelijakortilla -15 % kaikista ruoka- ja juomatuotteista. *Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin ja on henkilökohtainen.

Beck’s Bar & Grill sijaitsee Salhojankadulla, uuden Tammelan stadionin yhteydessä. Beck’s tarjoilee puuhiiligrillin hehkussa valmistettua ruokaa ja rentoa yhdessäoloa lämminhenkisessä miljöössä laatujuomien ja vieraanvaraisen palvelun kera.

3. BISTRO & CAFÉ SALHO
Opiskelijakortilla -15 % kaikista ruoka- ja juomatuotteista. *Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin ja on henkilökohtainen.

Päivittäin vaihtuvaa maukasta ja itse tehtyä lounasta klo 10.30–14. Valikoimassa myös erikoiskahveja, viinejä, suolaisia ja makeita kahvilatuotteita sekä À la carte menun bistroannokset ja viikonloppuisin Salhoon katetaan herkullinen brunssi la 11–15 ja su 12–16.

5. Uraviikko TAMKissa

Kaipaisitko boostia työnhakuun, harjoittelupaikan etsintään tai oletko pian valmistumassa? Tammikuun Uraviikko järjestetään jälleen 16.–18. tammikuuta, 2024. Tervetuloa osallistumaan urateemaisiin valmennuksiin ja työpajoihin!

Uraviikon aikana TAMKin pääkampuksella pääset valmistautumaan työnhakuun ja opit, miten vakuutat työnantajan asiantuntijaportfoliolla tai video-CV:llä, kuulet rekrytoijan täsmävinkit työnhakuun, ja varmistat, että mielesi hyvinvointi ja ajatusmallisi tukevat tuloksekasta työnhakua. Tapahtumia on sekä suomen että englannin kielellä. Uraviikolta saat eväitä ja työnhakutärppejä Portti työelämään -rekrymessuille, jotka järjestetään heti uraviikon jälkeen, viikolla 4.

Uraviikkoa järjestää TAMK Urapalvelut yhteistyössä Talent Boost -toimijoiden kanssa. 
Kurkkaa lisätiedot ja viikon ohjelma: https://intra.tuni.fi/content/news/54115

6. Hae YTHS:n opiskelijaraatiin

Kiinnostaako sinua kehittää opiskeluyhteisösi ja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi- ja terveyspalveluita? Onko sinulla ajatuksia siitä, miten YTHS:llä asiointia voisi entisestään sujuvoittaa? Tai millaista terveystietoa ja viestintää opiskelijat kaipaavat? Nyt voit hakea YTHS:n opiskelijaraadin jäseneksi vuoden 2024 toimikaudelle.

Opiskelijaraadin jäsenhaku vuodelle 2024 on avoinna 26.1.2024 asti. Raadin toimikausi on helmikuu 2024–joulukuu 2024. Opiskelijajäsen voi halutessaan toimia raadissa 2 toimikautta peräkkäin.

Haet opiskelijaraatiin täyttämällä sähköisen hakulomakkeen 26.1.2024 mennessä.

Lue lisää ja hae mukaan: https://www.yths.fi/palvelut/2023/haemme-jasenia-ythsn-opiskelijaraatiin-vuodelle-2024/

7. SportUnin avoimet ovet 8.-14.1.

Avoimet ovet -viikolla pääset kokeilemaan kaikkia SportUnin palveluita maksutta (pl. yksilöpalvelut ja kurssit) asiakaspalvelun aukioloaikoina. Voit tulla kuntosaleille, osallistua ryhmäliikuntaan tai tulla pelaamaan eri palloilulajeja kuten sulkapalloa tai avoimille palloiluvuoroille.

Ryhmäliikuntatunneille ja sulkapallovuoroille varataan paikka/kenttä Tuni-tunnuksilla SportUnin tarjontakalenterista. Jos tuot sulkapalloon yhteisön ulkopuolisen pelikaverin, niin hän maksaa 7 euron kertamaksun myös Avoimet ovet -viikolla.  Uusi ryhmäliikunta- ja palloilukausi alkavat 8.1.2024. 

Kun tulet liikkumaan, näytä opiskelija/henkilökuntakortti liikuntakeskuksen vastaanotossa.  

8.1. alkaa ilmoittautuminen SportUnin suosituille kursseille. Huom. liikuntamaksu tulee olla maksettuna, jos haluat ilmoittautua kursseille.  

Myös aukioloajat alkavat pyöriä normaalin aikataulun mukaan 8.1.2024.

Tervetuloa SportUnille!