TAMKO TOPICS 2 / 2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Tervetuloa uudet opiskelijat!
2. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin 
 
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
3. Perheellisten opiskelijoiden hyvinvointiryhmä alkaa
4. Signaalistudio TAMKissa 13.1.2022
5. Tule mukaan ideoimaan Study & Stay -toimintaa
6. Hakukuulutus YTHS:n opiskelijaraatiin!
7. Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa!

Opiskelijakunta

1. Tervetuloa uudet opiskelijat!

Tamko toivottaa kaikki tammikuussa 2022 aloittavat uudet opiskelijat tervetulleiksi!
Me Tamkolaiset ollaan täällä teitä varten, joten jos tulee mitään kysyttävää opiskeluiden aikana, aina saa laittaa viestiä! Olette myös tervetulleita toimistollemme Solulle kahville, pelailemaan lautapelejä tai lainaamaan luistimia pakkaskeleillä! Toimisto on auki ma-pe 9-16. Tervetuloa!


2.  Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin
Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.
Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:
Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
Bioanalytiikan neuvottelukunta
Konetekniikan neuvottelukunta
Environmental Engineering-neuvottelukunta
Liiketalouden neuvottelukunta
SOTE YAMK neuvottelukunta

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

3. Perheellisten opiskelijoiden hyvinvointiryhmä alkaa

Tervetuloa mukaan perheellisten opiskelijoiden hyvinvointiryhmään. Ryhmässä pohditaan eri teemoja yhdessä keskustellen ja etsitään matalan kynnyksen keinoja helpottaa hektistä arkea ja lisätä omaa hyvinvointia. Ajatuksena on löytää vinkkejä omaan jaksamiseen, arjen sujumiseen ja opiskelumotivaatioon sekä jakaa ajatuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Osallistujat voivat myös esittää toiveita keskusteltavista teemoista.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa joka torstai 20.1.2022 alkaen klo 17.30-19.00.  Tapaamispaikkana toimii Mannerheimin Lastensuojeluliiton tilat Laivapuiston perhetalolla Tampereen keskustassa, osoitteessa Tiiliruukinkatu 1. Tapaamisiin ovat myös lapset tervetulleita ja heille on järjestetty lastenhoitoa tapaamisten ajaksi. 

Tapaamiset toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osaston, Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan kanssa. Tapaamisia koordinoi TAMKin terveydenhoitajaopiskelijoista koostuva ryhmä. Lisätietoja ja alustavat ilmoittautumiset: vilma.h.pasanen@tuni.fi.

Tervetuloa mukaan!


4. Signaalistudio TAMKissa 13.1.2022

Kiinnostaako toisenlaiset tarinat tulevaisuuksista? Tervetuloa mukaan seuraamaan julkistustilaisuutta Sitran tekemästä selvityksestä heikoista signaaleista, eli mahdollisten muutosten ensimerkeistä. Tilaisuus järjestetään TAMKilla tilassa HUBS Stage (C1-25) torstaina 13.1.2022 klo 9-12. Ensin seurataan Sitran julkistustilaisuutta klo 9-10.30 ja sen jälkeen yhteinen keskustelu TAMKin omassa Signaalistudiossa. Lisätiedot ja linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä: SITRAn heikot signaalit julkistustilaisuus ja TAMKin oma Signaalistudio 13.1.2022 klo 9–12 (tuni.fi)

5. Opiskelija: Tule mukaan ideoimaan Study & Stay -toimintaa ja opiskelijoille suunnattuja tapahtumia


Study & Stay -tapahtumien tavoitteena on tukea kansainvälisiä opiskelijoita integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, tukea heidän opintojaan, mahdollistaa verkostojen kasvattamisen ja tarjota oppimismahdollisuuksia suomalaisesta kulttuurista, elämästä ja työelämästä.
Study & Stay- toiminnan projektitiimi etsii nyt sekä kansainvälisiä että suomalaisia opiskelijoita mukaan toiminnan kehittämiseen ja tulevien tapahtumien ideointiin. Tule mukaan jakamaan ideoitasi ja kehittämään toimintaa! Järjestämme kaksi ideointityöpajaa alkuvuodesta 2022, joista ensimmäisen maanantaina 17.1. klo 15.30-17.30 joko lähi- tai etätapaamisena. Toinen työpaja järjestetään helmikuussa, ilmoitamme ajankohdan osallistumisesta kiinnostuneille tammikuun aikana. 

Jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut lähtemään mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan sosiaalisia tapahtumia TAMKin kansainvälisille opiskelijoille projektitiimin kanssa, kirjoita yhteystietosi tälle lomakkeelle tai ota rohkeasti yhteyttä projektitiimiin:

Ursula Helsky, ursula.helsky@tuni.fi, 040 708 8749
Laura Sairanen, laura.sairanen@tuni.fi, 046 921 1944
Tästä pääset lukemaan lisää.

6. Hakukuulutus YTHS:n opiskelijaraatiin!

YTHS käynnisti tänä vuonna opiskelijaraatitoiminnan, jonka tavoitteena on tuoda opiskelijan ääni mukaan YTHS:n toiminnan ja palvelujen kehittämiseen. Raati koostuu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoista ja YTHS:n asiantuntijoista.

Nyt haussa on 10 uutta aktiivista jäsentä opiskelijaraatiin 2022!

  • YTHS itäisen, keskisen ja läntisen alueelta on haussa 1.-2. vuoden ammattikorkeakouluopiskelijoita – kultakin alueelta kolme jäsentä, mahdollisuuksien mukaan eri paikkakunnilta.
  • YTHS pohjoisen alueelta haussa on yliopisto-opiskelija.

YTHS:n opiskelijaraadin jäsenenä

  • Pääset vaikuttamaan YTHS:n toiminnan ja palvelujen kehittämiseen.
  • Nyt koottavan opiskelijaraadin toimikausi on yksi vuosi tammi-helmikuusta 2022 alkaen. Osallistut raadin kokouksiin vuoden aikana noin 6 kertaa. Kokoukset järjestetään etäyhteyksin, ja ne kestävät noin 2 tuntia / kokous.
  • Saat aktiivisesta osallistumisesta cv-merkinnän.

Kiinnostuitko? Lähetä 15.1.2022 mennessä sähköpostia osoitteeseen opiskelijaraati@yths.fi ja kerro viestissä nimi ja sähköpostisoite, oppilaitos sekä opintojen vaihe (opintovuosi). Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

7. Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa!

Suomen ensimmäisten aluevaalien ennakkoäänestys on 12.-18.1.2022 ja varsinainen vaalipäivä 23.1.2022. Aluevaaleissa äänestämällä pääset vaikuttamaan siihen, ketkä päättävät Pirkanmaan hyvinvointialueen terveydenhoitopalveluistasi tulevien vuosien ajan. 

Hyvinvointialueet tulevat tarjoamaan opiskelijoille kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, jotka eivät kuulu YTHS:n tarjoaman perusterveydenhuollon piiriin. Näitä palveluita, kuten erikoissairaanhoitoa, päivystystä ja joitain perusterveydenhuollon tutkimuksia, monet opiskelijat tarvitsevat. Siksi onkin tärkeää, että myös opiskelijoiden ääni kuuluu hyvinvointialueiden päätöksenteossa. 

Lue lisää vaaleista ja muista äänestää: https://vaalit.fi/aluevaalit