TAMKO TOPICS 15/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon munajahti 12.-14.4.! TURSASPASSITAPAHTUMA!
2. Solun aukioloajat pääsiäisenä
3. Tamkon Wappumetri 20.4.! TURSASPASSITAPAHTUMA!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. Spring it on -kevättapahtuma ylihuomenna keskiviikkona! TURSASPASSITAPAHTUMA!
5. Verenluovutus pääkampuksella 28.4. TURSASPASSITAPAHTUMA!
6. Wappustartti 14.4. TURSASPASSITAPAHTUMA!
7. Parven viikon nostot
8. Kesätöitä Pyynikillä
9. SportUnin kesän 2022 vakiovuorot nyt haussa!
10. OP Tampereen neuvontapiste pääkampuksella 27.4.

OPISKELIJAKUNTA

1. Tamkon munajahti 12.-14.4.!

Pääsiäisen kunniaksi Tamko on piilottanut yhdessä pääsiäispupun kanssa pääkampukselle yllätyksiä! Etsi Tamkon tarralla varustettuja suklaamunia ja herkuttele. Joukosta löytyy myös kultamunia joiden sisällä oleva yllätys on takuulla parempi kun Kinderin!

Munia jahdataan huomisesta torstaihin asti, eli 12.-14. huhtikuuta.

Onnea etsintöihin!

2. Solun aukioloajat pääsiäisenä

Pääsiäinen vaikuttaa Tamkon toimisto Solun aukioloaikoihin loppuviikosta ja ensi-viikon alussa.
Toimistomme on auki pääsiäisen aikana seuraavasti:

to 14.4. klo 9-16
pe 15.3. suljettu
ma 18.4. suljettu
ti 19.4. klo 9-16

Tervetuloa kahville, hengailemaan tai hoitamaan jäsenyysasioita kuntoon!

3. Tamkon Wappumetri 20.4.! 

Voi veljet mikä aika vuodesta! Opiskelijat alkavat valmistautua kesän viettoon, joten mikä olisi parempi tapa tähän valmistautumiseen kuin Tamkon perinteiset lukuvuoden päätösbileet! Nämä juhlat tekevät nyt comebackin, jonka varjoon jää jopa Kimi Räikkösen comeback Formula 1 -sarjaan vuonna 2012. Eli Loppumetri on nyt Wappumetri, koska Wapu ei lobu.

Tapahtuma järjestetään 20.4.2022 Viihdemaailma Ilonassa. Ovet ovat auki 21 – 05. Lipun hinta ennakkoon on 4 € ja ovelta 6 €. Ennakkolipulla pääsee omasta jonosta sisälle kello 24 asti.

Liput ovat myynnissä nyt!: https://kide.app/events/3b4ae5b1-3f09-4195-b809-df908f90309d

Tapahtuma toimii PakoPutki Vamos a la Playa -tapahtuman virallisina jatkoina.

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt tavoitat heidät sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

Nähdään tapahtumassa!

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

4. Spring it on! -kevättapahtuma keskiviikkona!

TreSilienssi-hanke, Tamko, SportUni ja osa ainejärjestöistä järjestävät yhdessä sidosryhmien kanssa opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitetun Kevättapahtuman kampuksille paluun ja opiskelijoiden mielenterveyspäivän kunniaksi nyt keskiviikkona 13.4. klo 11–16 TAMKin pääkampuksella, tervetuloa!

Tapahtuma järjestetään Tamkin pääkampuksella aulatiloissa sekä Tamkin pääovien puoleisella aukiolla. Tapahtumasta löydät järjestäjien ständejä, ainejärjestöjen ja kerhojen ständejä, proakatemialaisten yritysten tuotteita, sosiaalisen sirkuksen, Setlementin Kiusatut: Preventin, Omavoiman sekä Näsinkulman Klubitalon toimijoita.

Restonomiopiskelijamme tarjoilevat keväisiä mocktaileja, fysioterapiaopiskelijoilta saat kehonkoostumusmittauksen 5 euron hintaan, pääset osallistumaan puristusskabaan tai vaikkapa tasapainorataan.

Oppilaitospastorimme paistaa Tamkon ja Parven kanssa läpi tapahtuman lettuja ja TAMKin livemusiikin tahtiin pääset tanssimaan SportUnin ohjaamana.

Tapahtuman pääesiintyjä Samae Koskinen nähdään klo 14–15!

Tervetuloa mukaan nauttimaan yhteisöllisyydestä, kattavasta ohjelmatarjonnasta sekä keväisestä tunnelmasta yhdessä muiden kanssa!

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

5. Verenluovutus pääkampuksella 28.4.

Sinä voit pelastaa hengen – ihan tässä lähellä!
Verenluovutus on helppo tapa auttaa ja vie aikaakin vain noin tunnin. Pieni vaiva luovuttajalle on iso apu potilaalle.
 
Tule mukaan pelastamaan henkiä! Tamko ja SPR järjestävät verenluovutustilaisuuden
TAMKin pääkampuksen lämpiössä torstaina 28.4. klo 10-15

Voit varata ajan luovutukseen ja tehdä terveyskyselyn etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi

Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan noin 800 verenluovuttajaa. Verta tarvitsevat muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaat, onnettomuuksien uhrit ja vauvat. Kaikkien veriryhmien verta tarvitaan, koska potilaitakin on kaikista veriryhmistä. Ajankohtaisen veritilanteen voit aina tarkistaa nettisivuiltamme veritilannebarometrista. Toistaiseksi ei ole keksitty tekoverta, joka korvaisi luovutetun veren.
 
Voinko minä luovuttaa?
 
Suurin osa suomalaisista voi luovuttaa verta. Yleisimmin käytetyt lääkkeet kuten verenpaine-, kolesteroli- ja lievät masennuslääkkeet eivät yleensä estä verenluovutusta. Verenluovuttajan tulee olla terve, 18–70-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. 66 vuotta täyttänyt henkilö voi luovuttaa verta, jos edellisestä verenluovutuksesta on alle kaksi vuotta.
 
Voit tarkistaa sopivuutesi verenluovuttajaksi etukäteen netissä (www.sovinkoluovuttajaksi.fi)

6. WAPPUSTARTTI 14.4.

TTOn, TIROn ja PIRATEn Wappustartti tekee paluun! Saavu Ratinanniemeen 14.4. klo 16 alkaen kiertämään monenlaista aktiviteettia tarjoavia rasteja. Kerättyäsi kahdeksan leimaa voit lunastaa upean Wappustartin haalarimerkin järjestäjien teltalta. Haalarimerkkien lisäksi jaossa on myös palkintoja!

Päivätapahtumaan et tarvitse muuta kuin reippaan mielen, vähän evästä sekä juotavaa, jottei jano ja nälkä pääse yllättämään.

Ratinanniemen aktiviteettien jälkeen onkin hyvä suunnata kohti Ravintolamaailman jatkoja! Voit lunastaa jatkoille 4 € hintaisen lipun kide.app:sta.

Tänä vuonna mukana tapahtumaa mahdollistamassa on myös Tamko!

Jatkojen liput: https://kide.app/events/90ffce06-969a-4fec-9e41-26ce5e892e72
Lisätietoa tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/2089967601167053

7. Parven viikon nostot!

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:

Spring It On Kevättapahtuma
Keskiviikkona klo 11–16, TAMK Pääkampus

Sparris
Esiintymisjännitys haltuun
 Keskiviikkona klo 15–16.30, Parvi

Kieliklubi
Mental Health Day: Discussions about wellbeing with a Student Wellbeing Advisor and a health care professional
Keskiviikkona klo 16–17.30, Parvi

Nyyti Chat
Yksinäisenä korkeakoulussa
Torstaina klo 18–20  https://www.nyyti.fi/tapahtuma/nyytin-chat-klo-18-20-yksinaisena-korkeakoulussa/.

Muista myös Get Stuff Done (maanantaisin klo 10–12, tiistaisin klo 14–16, keskiviikkoisin klo 14–16 ja torstaisin klo 13–15), CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in pävystykset Parvessa useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

Parven kalenteri: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Parven Instagram: @tamkparvi!
Parven Linktree: Linktr.ee/tamkparvi

8. SportUnin kesän 2022 vakiovuorot nyt haussa!

SportUnin kaikkien kolmen kampuksen liikuntatilojen vakiovuorot kesälle 2022 ovat nyt haussa. Hakulomake on auki 4.4.-17.4. Vuoroja voivat hakea ainejärjestöt, kerhot, lajijaostot, laitokset yms. organisoidut ryhmät. Poikkeuksena Hervannan bommarin sählyvuorot, joita voivat hakea yksittäiset kaveriporukatkin.

Kesävuorot pyörivät 2.5.-28.8. välisen ajan. Syksyn vakiovuoroista tulee uusi kysely toukokuussa. Lisätiedot markku.tamminen@tuni.fi

Erityistoiveena, että hakekaa vuoroja vain todellisen tarpeen mukaan, ei varmuuden vuoksi. Etenkin palloilusaleissa on ollut keväällä paljon käyttämättömiä vakiovuoroja, joille olisi ollut sulkapallokäyttöä. Alamme jatkossa seurata vuorojen käyttöasteita aiempaa tarkemmin.

9. Kesätöitä Pyynikillä!

Market Trikoo avaa aidosti lähikaupan Pyynikin Trikoon vanhalla tehdasalueella kesäkuun aikana 2022. Tarvitsemme avaukseen lisäkäsiä tapahtumaluonteisesti sekä kesätyöntekijöitä myymälätyöhön.

Positiivinen mieli ja sopeutuminen erilaisiin asiakastilanteisiin on tärkeää, persoonallista lähikauppaa kun rakennetaan. Aikaisempaa kokemusta et välttämättä tarvitse vaan oikea asenne ratkaisee.

Tarjolla on eripituisia työsuhteita erilaisin työtunnein. Palkka sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä, paikkoja täytetään jo täyttä häkää.

Lari Timonen, Myymäläpäällikkö Market Trikoo
myymalapaallikko@markettrikoo.fi
045-78361160

www.markettrikoo.fi

10. OP Tampereen neuvontapiste pääkampuksella 27.4. 

Hei opiskelija! Askarruttaako pankki- ja vakuutusasiat? Opiskelijan luottokortti, opintolaina tai asiakkuus suomalaisessa, osuustoiminnallisessa pankissa?

Tule jututtamaan OP Tampereen asiantuntijoita helposti kampuksellesi:
Ke 27.4. klo 10-14 Tampereen ammattikorkeakoulun päärakennuksen aula

Paikan päällä voit osallistua myös herkulliseen arvontaan ja saada suussa sulavan välipalan! Jos päädyt varaamaan Teams-neuvottelun kanssamme ja saamme sinusta asiakkaamme, pääset myös leffaan yhdessä ystäväsi kanssa!