Edustajistovaalit – Ehdolle asettuminen alkaa keskiviikkona 16.9.2020 kello 9.00

Tampereen ammattikorkeakoulun edustajistovaalit ovat 20.10. kello 10.00 – 4.11.2020 kello 15.00. Edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun. Vaalien sähköinen äänestys alkaa 20.10. kello 10.00 ja päättyy 4.11. kello 15.00. Uurnavaali pidetään 4.11.2020.

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet. Ehdokkaaksi voit asettua 16.9. – 7.10.2020 välisenä aikana. Asettuaksesi ehdolle, sinun tulee täyttää sähköinen ehdokasilmoitus Tamkon nettisivuilla, tai paperinen Tamkon toimistolla, ja ilmoittautua ehdokaslistalle tai muodostaa oma ehdokaslista (1-21 jäsentä).

Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.
Ehdokaslistoja keräävät mm. alayhdistykset sekä muut tahot. Mikäli et löydä hyvää listaa, voit perustaa myös oman! Ehdokaslistoja keräävät tahot markkinoivat listojaan omien kanaviensa kautta. Lisätietoja listoista voit kysyä myös Tamkon toimistolta.

Edustajisto, lempinimeltään edari, on kuin eduskunta, joka kokoontuu noin kerran kuussa ja tekee päätökset tärkeimmistä opiskelijakuntaa koskettavista asioista. Edari mm. valitsee Tamkon hallituksen jäsenet ja valvoo hallituksen toimintaa. Se myös päättää Tamkon talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, isoimmista poliittisista linjauksista sekä valitsee opiskelijaedustajat TAMKin monijäsenisiin toimielimiin. Edarissa pääset mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta tai opiskelijakokemuksen parantamisesta.