Tamko Topics 38 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

Opiskelijakunta

 1. Anna äänesi kuulua – Tamkon edustajistovaalit lähestyvät
 2. Solun pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella
 3. Tamkon hallituksessa paikka auki!
 4. Solulla asioinnista koronapandemian aikana
 5. Haluatko julkaista Tamko Topicsissa? Näin se onnistuu!
 6. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

 1. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 2. TAMKin vaihtohaku on käynnissä 20.9. asti
 3. Korkeakouluyhteisön yhteinen keskustelualusta Yammer on julkaistu
 4. TUNI Intrasta löydät kootusti opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa
 5. TAMKin opintojaksopalautejärjestelmä uudistuu, myös sinun palaute on tärkeää!
 6. Ota kaksivaiheinen tunnistus käyttöösi Officen 365 -pilvipalveluissa
 7. Tarvitsetko apua Moodlen käytössä?
 8. Kiusaamiskokemuksien työstäminen taidelähtöisesti – osallistu pienryhmään
 9. Matalan kynnyksen korkeakoulu-urheilua – Tampereen Akateeminen mahti
 10. Vapaaehtoistöitä nuorten parissa!
 11. Scandic Hotels tarjoaa opiskelijamajoitusta

Opiskelijakunta

1. Anna äänesi kuulua – Tamkon edustajistovaalit lähestyvät

Tamkon edustajistovaalit lähestyvät! Ehdokkaaksi voit asettua 16.9. – 7.10.2020 välisenä aikana. Edustajistoon valitaan 21 jäsentä ja vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet Tamkon jäsenet. Edustajistovaalien äänestys tapahtuu 20.10. – 4.11.2020.

Ehdokkaaksi asettuminen:
Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet. Ehdokkaaksi voit asettua 16.9. – 7.10.2020 välisenä aikana. Ehdolle asetutaan täyttämällä sähköinen ehdokasilmoitus Tamkon nettisivuilla, tai paperinen Tamkon toimistolla, ja ilmoittautua ehdokaslistalle tai muodostaa oma ehdokaslista (1-21 jäsentä). Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa.

Edustajistossa pääset vaikuttamaan asioihin opiskelijalähtöisesti. Edarissa vaikutat siis siihen, miltä opiskelijan arki TAMKissa näyttää. Samalla pääset mukaan opiskelijakunnan toimintaan ja saat hyvää kokemusta muun muassa työelämää varten. Edari on myös hyvä väylä verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa opintojen aikana.

2. Solun pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella

Tamko järjestää Solun pop upit Proakatemialla keskiviikkona 16.9. klo 10-14 sekä Mediapoliksella keskiviikkona 23.9. klo 10-14. Tuomme pop upeihin mukanamme opiskelijakorttien tarrat sekä haalarimerkit. Itse opiskelijakorttien nouto tapahtuu Tamkon toimistolta tai vaihtoehtoisesti voit pyytää kortin postitusta meiltä: toimisto(at)tamko.fi

3. Tamkon hallituksessa paikka auki

Kiinnostaako opiskelijakohtainen ja laajempikin vaikuttaminen Tamkon hallituksessa? Tartu siis mahdollisuuteen ja saavu paikalle Tamkon edustajiston seuraavaan kokoukseen, joka pidetään TAMKilla tilassa E1-06 tiistaina 15.9. klo 17.

Lisätiedot: puheenjohtaja@tamko.fi

Tutustu myös hallituksen toimintaan ja tehtäviin: https://tamko.fi/opiskelijakunta/hallitus/

4. Solulla asioinnista koronapandemian aikana

 • Kun tulet asioimaan Tamkon toimistolla, saavu paikalle vain terveenä.
 • Toistaiseksi Tamkon toimistolla ei ole kahvitarjoilua, eikä toimiston oleskelutilat ole käytössä. Tulethan siis paikalle vain asioimaan.
 • Muista turvavälit toimistolla asioidessa ja vältä ylimääräistä oleskelua.
 • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
 • Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
 • Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.

Tamkon toimiston aukioloajat 1. periodin aikana, ellei muuta tiedoteta:
MA-KE klo 10.00 – 16.00
TO klo 10.00 – 18.00
PE klo 10.00 – 14.00

Muuta:
Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta, niin pysyt perillä mahdollisista muutoksista käytäntöihin:
www.intra.tuni.fi
www.intra.tuni.fi/content/news/12678

5. Haluatko julkaista Tamko Topicsissa? Näin se onnistuu

Tamko Topics on Tamkon opiskelijakunnan viikkotiedote, joka lähetetään Tamkon jäsenille sähköpostitse maanantaisin. Tamko Topics julkaistaan myös paperisena sekä Tamkon nettisivuilla. Onko sinulla esimerkiksi ainejärjestö- tai opiskelijaelämään liittyvä tapahtuma tai asia jonka haluaisit esille Topicsiin? Silloin kannattaa olla yhteydessä Tamkon viestinnän asiantuntijaan osoitteella topicsiin(at)tamko.fi. Lähetä julkaistava materiaali sähköpostilla keskiviikkoon mennessä, jos haluat julkaisusi tulevan seuraavan viikon Topicsiin.

Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

6. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan: www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

7. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1:
Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2:
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3:
Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja löytyy osoitteista www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus.

8. TAMKin vaihtohaku on käynnissä 20.9. asti

TAMKin vaihtohaku on alkanut. Hakuaika on 1.–20.9. Vaihtohakua koskevat lisätiedot: outgoing.tamk@tuni.fi.

Exchange Student Services on fyysisesti paikalla TAMKin Kuntokadun kampuksella seuraavasti:
Palveluajat hakuaikana, Palvelukatu B1-37
ke 16.9. klo 11 – 13
pe 18.9. klo 10 – 14

Exchange Student Services palvelee myös
sähköpostitse: outgoing.tamk@tuni.fi

puhelimitse:
+358 50 307 1409, Marika Kyllönen
+358 40 841 8847, Tarja Kononov
+358 50 516 7114, Johannes Paavola
+358 40 801 6001, Eeva Heikkilä

9. Korkeakoulun yhteinen keskustelualusta Yammer on julkaistu

TAMKin henkilöstön ja opiskelijoiden sekä yliopiston yhteinen keskustelualusta Yammer on nyt julkaistu O365-palvelussa: https://www.yammer.com/office365 (kirjautuminen TUNI-tunnuksilla)

Yammer on keskustelualusta, jossa sinäkin voit opiskelijana osallistua korkeakouluyhteisön yhteiseen keskusteluun ja ideointiin aihepiireittäin sekä yli yksikkörajojen. Esimerkiksi avoimet teemapohjaiset keskustelyryhmät tarjoavat mahdollisuuksia verkostoitua omien kiinnostuksen kohteiden kautta. Kaikkiin keskusteluhin pääsee myös mukaan matalalla kynnyksellä.

Lue lisää tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/18385

10. TUNI Intrasta löydät kootusti opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa

Etsitkö opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa? TUNI Intrasta (https://intra.tuni.fi/) löydät kootusti uutiset, opiskeluihin liittyvät ohjeet ja palvelut, opiskelun aikataulun ja kalenterin sekä ilmoitukset Sisusta. Intrasta löydät myös muiden tarvittavien järjestelmien linkit.

Lue lisätiedot Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/18290

11. TAMKin opintojaksopalautejärjestelmä uudistuu, myös sinun palaute on tärkeää!

TAMKin opiskelijapalautejärjestelmä (OJP) uudistuu ja se otetaan käyttöön viimeisten testien jälkeen syyskuun alkupuolella. Uudistus on kaivattu: uusi järjestelmä tukee entistä systemaattisempaa ja kattavampaa palautteen antamista ja hyödyntämistä.

Uudella OJP-järjestelmällä palautetta annetaan jatkossa kaikilta TAMKin opintojaksoilta. Samalla käyttäjäryhmiä laajennetaan. OJP-järjestelmä otetaan käyttöön myös ammatillisessa opettajankoulutuksessa ja täydennyskoulutuksessa. Kattavuutta tukevat järjestelmän uudistuneet toiminnallisuudet. Opiskelijoille palautteen antaminen on jatkossa väylä arvosanan näkymiseen Pakki-tietojärjestelmässä.

Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/18275

12. Ota kaksivaiheinen tunnistus käyttöösi Officen 365 -pilvipalveluissa

Ota kaksivaiheinen tunnistus Microsoft Office 365 -pilvipalveluissa käyttöösi nyt, saat lisäsuojaa petosyrityksiltä. Kaksivaiheinen tunnistus otetaan pakotetusti käyttöön vaiheittain ja vuoden 2020 loppuun mennessä se on käytössä koko korkeakouluyhteisössä.

Kaksivaiheinen, vahva tunnistus tarkoittaa Microsoft Office 365 -pilvipalveluihin kirjautumisen yhteydessä tehtävää lisävahvistusta joko mobiililaitteen lisäohjelmalla tai tekstiviestillä. Palvelun käyttö on maksutonta.

Kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönotto onnistuu katsomalla intran ohjevideon tai seuraamalla tekstiohjeita:
Ohjevideo: https://panopto.tuni.fi/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=d75e4f89-40ee-41f2-b86e-ac170059772d
Tekstiversio ohjeesta: https://intra.tuni.fi/handbook/2677/2693/12548?role=staff&university=uni

HUOM: Muista suorittaa kaikki käyttöönoton 3 vaihetta alusta loppuun.

13. Tarvitsetko apua Moodlen käytössä?

TUNI Moodlen käyttöön liittyviä ohjeita ja neuvoja löydät TUNIn intrasta: https://intra.tuni.fi/handbook?page=2221

Moodle-oppimisympäristön haltuun ottaminen kannattaa, sillä sitä käytetään esimerkiksi opintojaksojen kotisivuna, josta löydät muun muassa kurssien materiaalit, linkit ja tehtävät.

14. Kiusaamiskokemuksien työstäminen taidelähtöisesti – osallistu pienryhmään

Kiinnostaako luovuus? Haluatko työstää kiusaamiskokemuksiasi taidelähtöisin menetelmin pienryhmässä. Tunteet näkyvksi taiteella – ryhmään mahtuu mukaan 6 pirkanmaalaista 20-29-vuotiasta nuorta. Ryhmäkerroilla kokeillaan eri taidemenetelmiä, eikä etukäteisosaamista vaadita. Ryhmä on osallistujille maksuton, mutta lounas on omakustanteinen.

Kenelle: 20-29 -vuotiaille kiusaamista kokeneille nuorille
aikuisille
Missä: Nalkalan setlementtitalo,
Nalkalankatu 12 G, 33200 Tampere

Ryhmä kokontuu kuusi (6) kertaa klo 10-14
Ti 22.9., To 24.9., Ti 29.9., To 1.10., Ti 6.10., To 8.10.

Ota yhteyttä:
puh. 046 923 3706
harjoittelija.kiusatut@setlementtitampere.fi
Mirka Lattunen & Ossi Pärssinen

15. Matalan kynnyksen korkeakoulu-urheilua – Tampereen Akateeminen mahti

Me ollaan Tampereen Akateeminen Mahti, uudehkon korkeakouluyhteisön urheiluseura, ja järjestetään paljon matalan kynnyksen urheilukokeiluja ja tapahtumia ympäri vuoden. Syksyllä urheillaan Liikuntaviikkojen merkeissä, alkukeväästä opiskelijoita aktivoi Talviliikuntaviikko ja tänä vuonna juhlistamme kulunutta urheiluvuotta loistokkaan Urheilugaalan merkeissä poikkeuksellisesti vasta syksyllä. Näiden ohella kouluvuosi täyttyy myös muista pienemmistä tapahtumista.

Lisäksi Mahdin alla toimii kymmenen lajijaostoa, jotka järjestävät viikoittain treenejä ja toimintaa jäsenilleen. Tällä hetkellä Mahdista löytyvät frisbeegolf-, futsal-, jalkapallo-, jenkkifutis-, joukkuevoimistelu-, koripallo-, lentopallo-, ratsastus-, salibandy- ja sulkapallojaostot. Uusia jaostoja kuitenkin hahmotellaan koko ajan ja niitä saa vapaasti myös ehdottaa.

Lisää tietoa Mahdista ja jaostoista löydät osoitteesta www.akateeminenmahti.fi, Facebookista sekä Instagramista.

16. Vapaaehtoistöitä nuorten parissa!

Punaisen Ristin Nuorten turvatalolla on syksyn aikana käynnissä Digiraatipilotti, johon etsimme mukaan vapaaehtoisia. Digiraadin tarkoituksena on lisätä nuorten osallisuutta ja tarjota mahdollisuuksia vaikuttaa digitaalisin keinoin. Nuoret osallistuvat raateihin, joissa keskustellaan heidän elämäänsä koskevista teemoista. Raadin päätyttyä nuorten keskusteluista nousseet mielipiteet viedään eteenpäin tahoille, joiden on tärkeää olla niistä tietoisia.

Vapaaehtoisten rooli on olla viemässä keskusteluja eteenpäin ja huolehtimassa, että keskustelu pysyy aiheessa sekä suunnitella aiheita ja etsiä nuoria mukaan. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus päästä mukaan kehittämään täysin uutta vapaaehtoistyönmuotoa! Osallistumisesta saa todistuksen. Osallistuminen on mahdollista toteuttaa täysin etäyhteyksien välityksellä.

Nuorten turvatalolla on mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä myös Turvatalon tilapäismajoituksessa, jalkautuvassa työssä ja Sekasin-chatissa. Tilapäismajoituksessa ja Sekasin-chatissa vapaaehtoisilta vaaditaan 23 vuoden ikää. Jalkautuvaan työhön ja Digiraatiin pääsevät mukaan kaikenikäiset.

Lisätietoa antavat:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Johanna Riiheläinen: johanna.riihelainen@redcross.fi
Kriisi- ja perhetyöntekijä Satu Rantakärkkä: satu.rantakarkka@redcross.

17. Scandic Hotels tarjoaa opiskelijamajoitusta

Etsitkö vielä pysyvää kämppää ja olet väliaikaisen majoituksen tarpeessa? Scandic Hotels tarjoaa opiskelijamajoitusta sisältäen hotelliaamiaisen ja siivouksen. Hinnat ja palveluiden lisätiedot: www.scandichotels.fi/tarjoukset/opiskelijamajoitus