Tuutorit pehmittävät uusien opiskelijoiden laskeutumisen haalarielämään

Kampuselämä on käynnistynyt, ja kesälomat ovat jääneet taakse. Uusia opiskelijoita on saapunut niin läheltä kuin kaukaakin aloittamaan uutta polkua elämässään. Monet erilaiset upeat persoonat kohtaavat toisensa ja uuden alan opiskelun lisäksi opetellaan myös muita elämäntaitoja. Toiset muuttavat ensimmäistä kertaa omilleen, toiset uuteen kaupunkiin tai jopa uuteen maahan. Osa opiskelijoista tulee toisen asteen opinnoista suoraan, kun osa taas palaa koulunpenkille työelämästä. Tarinoita on yhtä paljon kuin yhteisön jäseniäkin. 

Orientoivat viikot ovat syksyn osalta ohi ja käytävät täyttyvät tunteiden kirjosta. Jokainen opiskelija muistaa ensimmäisen päivän kutkutuksen vatsassa. Siinä on mukana intoa, tuhottomasti jännitystä ja hieman jopa kauhunsekavia tunnelmia. Näihin tilanteisiin tueksi ja avuksi, sekä pehmittämään laskeutumista haalarielämään, on 110-vuotias Tamko vuosien varrella kouluttanut tuhansia ja taas tuhansia vertais-, degree- ja kansainvälisyystuutoreita. Tuutorin tarkoitus on tutustuttaa opiskelija kampukseen, opintoihin, kaupunkiin, opiskelijatovereihin, tapahtumiin sekä tietysti ylipäätään tähän kirjavaan, moniulotteiseen opiskelijakulttuuriin. 

Tuutoreiksi valikoitui tänä vuonna lähes 200 TAMKin tuntevaa opiskeluelämän ammattilaista näihin tehtäviin. Heidän heittäytymiskykyään, omistautumistaan ja osaamistaan ei voi kuin ihailla ja uskon vahvasti, että tästä vuodesta tulee mahtava. Toivon ja olen varma, että heidän intonsa tarttuu tursaisiin ja saamme tulevinakin vuosina yhtä upeita tyyppejä mukaan tuutoritoimintaan! Uudet tuutorihaut alkavatkin lokakuun lopulla, joten tuutoroinnista kiinnostuneet olkaa silloin valppaina ja seuratkaa Tamkon somea. 

Lopuksi tahtoisin muistuttaa teitä uudet sekä jatkavat opiskelijat, nauttikaa elämästänne opiskelujen aikana ja luokaa muistoja, joita kantaa läpi elämän. Luokaa itsellenne sellainen opiskelupolku, mistä voitte olla ylpeitä. Opiskelkaa ahkerasti, auttakaa toisianne ja ottakaa apua vastaan. Luodaan yhdessä se perintö, mikä voidaan luovuttaa hyvillä mielin tuleville ja taas tuleville sukupolville korkeakouluyhteisössä.

Kirjoittaja on Tamkon hallituksen tuutorivastaava Tuomas Heinonen.