TAMKO TOPICS 39/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Päivitä opiskelijakortin tarrasi uuteen, edellinen vanhenee tänä perjantaina!
2. Lähde ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa! 
3. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Lisähaku on auki 30.9. asti!
4. Tursas! Vielä ehdit lunastaa uuden opiskelijan ilmaisen kahvin Kide.appista!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
5. Maksa terveydenhoitomaksu tämän viikon perjantaihin 30.9. mennessä!
6. Opiskelija, tule oppimaan lisää mielenterveydestä YTHS:n Mielenterveyden Ensiapu 1 -kurssilla
7. Kerro näkemyksiäsi ja kokemuksiasi korkeakouluopiskelusta
8. Outdoor Express -bussilla Seitsemiseen tai Kintulammille syyslomalla
9. Tampere tutuksi Manse haltuun ryhmän kanssa!
10. Kiinnostaako e-urheilu? Lähde kilpailemaan Educational Masters Major liigaan!
11. OP Tampereen opiskelijakampuskiertue TAMKilla 6.10.!

OPISKELIJAKUNTA

1. Päivitä opiskelijakortin tarrasi uuteen, edellinen vanhenee tänä perjantaina!

Opiskelijakortin musta 9/2022 tarra vanhenee syyskuun lopussa, joten nyt kannattaa vaihtaa tarra uuteen ja päivittää jäsenmaksut ajan tasalle. Tarran pääset noutamaan Tamkon toimistolta ma-pe 9-16. 

Opiskelijakortin tarra tulee noutaa pääsääntöisesti Tamkon toimistolta, mutta tarjoamme Tampereen ulkopuolella asuvilla opiskelijoilla on mahdollisuuden ostaa tarran postituksen 2€ hintaan. Voit ostaa postituksen tarrallesi Kide.appin kautta tästä linkistä: https://kide.app/products/8987538d-0810-487e-8455-843b8a43ff73 

Tamkon jäsenet voivat käyttää mobiiliopiskelijakorttia ilmaiseksi Pivo-mobiilisovelluksen kautta, jolloin saat käyttöösi kaikki opiskelija-edut, mitkä saisit fyysiselläkin opiskelijakortilla! Mikäli sinulla on maksettuna jäsenyyttä, pystyt käyttämään Pivon mobiiliopiskelijakorttia myös syyskuun jälkeen, sillä Pivo pysyy ajan tasalla maksetun jäsenyytesi mukaisesti automaattisesti. Eli opiskelijaedut ovat saatavillasi vaikket pääsisi heti fyysistä tarraasi päivittämään. 

Laitathan viestiä toimisto@tamko.fi mikäli kysyttävää herää!

2. Lähde ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa!

Tamkon edustajistovaalien ajankohta on 26.10. – 9.11.2022. jolloin edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet ja ehdokasasettelu alkaakin jo huomenna tiistaina 20.9.2022 kello 9.00 ja päättyy 11.10.2022 kello 12.00. Voit ilmoittautua ehdokkaaksi tämän lomakkeen kautta ehdokasasettelun aikana. Tamkon toimistolta löydät myös QR-koodin, jolla pääset ilmoittautumislomakkeeseen.

Edustajistossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, saat uusia kokemuksia, pääset harjoittelemaan kokoustamista ja asioista päättämistä. Lisäksi edustajistossa toimimisesta on mahdollista saada opintopisteitä ja se näyttää hyvältä CV:ssä!

Kaikki päätökset tehdään yhdessä, yksin ei siis tarvitse toimia! Opiskelijana olet asiantuntija!

Löydät lisätietoja edustajistovaaliehdokkaaksi asettumisesta ja muistakin edustajistovaaleihin liittyvästä Tamkon nettisivuilta:
https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaalit/

3. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Lisähaku on auki 30.9. asti!

Urheilukoutsi, finanssikoutsi, hengellinen koutsi… Millainen koutsi SÄ olisit toiselle opiskelijalle?

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Tule mukaan vertaiskoutsiksi!

Vertaiskoutsauksit tarjoaa vertaisohjausta opiskelun missä vaiheessa tahansa. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja sinulla on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Pakollinen koulutuskerta järjestetään 4.10. ja itse koutsaaminen alkaa kakkosperiodissa. Koutseille on tarjolla tukea koko koutsauksen ajan. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraportti kahden opintopisteiden saamiseksi.

Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta: https://forms.office.com/r/TVp3sqLQjZ

4. Tursas! Vielä ehdit lunastaa uuden opiskelijan ilmaisen kahvin Kide.appista!

Vielä ehdit noutamaan ilmaisen kupin kuumaa lämmittämään koleassa syyssäässä!

OP Tampere tarjoaa uusille opiskelijoille ilmaisen kahvin tai teen! Edun voi lunastaa Kide.appista kampanjan aikana, etuja on tarjolla 1 per uusi opiskelija. Etukuponkeja on rajoitettu määrä.

Etu on osa OP Tampereen ja Tamkon yhteistyötä, ja on siksi vain Tamkon jäsenille. Jäsenyys tulee osoittaa opiskelijakortilla kassalla. Ilmaisen kahvin voi lunastaa vain Campusravitan tai Mediapoliksen kahvilasta. Etu on voimassa 30.9.2022 asti, ja koskee normaalikokoista, tavallista kahvia/teetä.

Linkki etukuponkiin Kide.appissa: https://kide.app/products/656602dc-8c6c-483f-a0c7-140712f8efa5

Ps. Voit ostaa söpön teemaan sopivan Tursas kahvikupissa-haalarimerkin Solulta!

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

5. Maksa terveydenhoitomaksu tämän viikon perjantaihin 30.9. mennessä!

⁣Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksun syyslukukauden eräpäivä on tämän viikon perjantaina 30.9.Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle lukukausittain (eli 2 kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin) ja se on 35,80 euroa per lukukausi vuonna 2022. Maksu tulee maksaa omatoimisesti, jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi.
⁣⁣
Maksu täytyy maksaa, vaikka et saa opintotukea tai käytät YTHS:n palveluiden sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita. ⁣

Muista pistää maksu menemään OmaKelassa!

Lisätietoja löydät Kelan nettisivuilta.

Huom! Terveydenhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia. Voit kuitenkin silti käyttää YTHS:n palveluita.

6. Opiskelija, tule oppimaan lisää mielenterveydestä YTHS:n Mielenterveyden Ensiapu 1 -kurssilla

YTHS ja Mieli ry järjestävät Tampereen ammattikorkeakoulun ja yliopiston opiskelijoille Mielenterveyden ensiapu -kursseja lukuvuonna 2022-23. Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutuksessa saat tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja pääset harjoittelemaan mielenterveystaitoja. Koulutuksessa käsitellään mm. mitä hyvä mielenterveys on, tunnetaitoja ja elämän kriisejä, ihmissuhteita ja vuorovaikutusta sekä elämänhallintaa.

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa ja läheisten mielen hyvinvointia sekä sitä miten mielenterveyttä voi vahvistaa. Kouluttajina toimivat YTHS:n psykologit. Syksyn MTEA1-ryhmät järjestetään seuraavina ajankohtina:

  • RYHMÄ 1: 24.10., 25.10., 31.10. & 1.11.
    Ilmoittaudu viimeistään 9.10. mennessä
  • RYHMÄ 2: 14.11., 15.11., 21.11. & 22.11. 
    Ilmoittaudu viimeistään 30.10. mennessä

Kaikki ryhmien tapaamiset järjestetään klo 16-19 Tampereen yliopiston keskustakampuksella. Ilmoittaudu valitsemaasi ryhmään tämän Forms-lomakkeen kautta! Ryhmään mahtuu 20 opiskelijaa. Ryhmä toteutetaan jos siihen ilmoittautuu vähintään 10 opiskelijaa. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitouduthan osallistumaan kaikkiin valitsemasi ryhmän tapaamisiin. Ilmoitamme ryhmien tapaamispaikat osallistujille sähköpostitse. Tutustu MTEA-kursseihin tarkemmin Mieli ry:n verkkosivuilla! 

Tervetuloa mukaan pohtimaan tärkeitä mielenterveyden kysymyksiä!

Lisätietoja: anniina.ahokas(at)tuni.fi ja elli.korhonen(at)tuni.fi

7. Kerro näkemyksiäsi ja kokemuksiasi korkeakouluopiskelusta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) toteuttaa valtakunnallisen arvioinnin korkeakoulupedagogiikan tilasta ja uudistamisesta. Arvioinnissa halutaan monipuolisesti tietoa myös opiskelijoiden kokemuksista ja näkemyksistä oppimisesta ja opiskelusta korkeakoulussa.

Karvi toivoo, että jokainen korkeakouluopiskelija vastaa kyselyyn omien opiskelukokemustensa pohjalta. Jokaisen vastaus on tärkeä.

Kysely on auki 7.10.2022 saakka. Vastaaminen vie noin 20–25 minuuttia.

Lisätietoa arvioinnista: Korkeakoulupedagogiikan tila ja uudistaminen -arviointi

Arvioinnin päätyttyä kyselyvastaukset arkistoidaan ja niitä voidaan luovuttaa tutkimuskäyttöön. Arkistoitavat kyselyvastaukset anonymisoidaan. Kyselyn tulokset raportoidaan niin, että yksittäisiä vastaajia ei voida tunnistaa. 

Kiitos, kun osallistut arviointiin!

8. Outdoor Express -bussilla Seitsemiseen tai Kintulammille syyslomalla

Outdoor Express -bussivuorokokeilu jatkuu syyslomalla, jolloin bussilla pääsee Tampereen keskustasta suoraan Seitsemisen kansallispuistoon tai Kintulammin retkeilyalueelle. Varaa matkasi osoitteessa outdoorexpress.fi!

Loppukesän onnistunut Outdoor Express -kokeilu Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin saa jatkoa syyslomaviikolla. Tällöin Outdoor Express -bussilla pääsee:

  • Kintulammin retkeilualueelle molempina syysloman viikonloppuna eli 15.–16.10. ja 22.–23.10. Kintulammille ajetaan kaksi vuoroa päivässä.
  • Seitsemisen kansallispuistoon syyslomaviikolla keskiviikkona ja torstaina 19.–20.10. Kumpanakin päivänä ajetaan yksi meno-paluu, eli kansallispuistoon voi tehdä päiväretken tai jäädä yöksi.

Matkoilta kerätään edelleen palautetta ja ehdotuksia Outdoor Express -luontobussiliikennöinnin kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Tähänastinen palaute on osoittanut, että tarvetta palvelulle on, esimerkiksi: ”Outdoor Express on upea ja tarpeellinen palvelu!”

Liput, lisätiedot ja aikataulut: outdoorexpress.fi  

9. Tampere tutuksi Manse haltuun ryhmän kanssa!

Oletko alle 30 v. hiljattain Tampereelle muuttanut nuori? Ota kanssamme MANSE HALTUUN!
 
Lähdetään porukalla tutustumaan nuorten kulttuuri-, liikunta, vapaa-aika ym. mahdollisuuksiin.

Ensimmäinen tapaaminen Ohjaamolla, Hammareninkatu 5b, 11.10 klo 14.00. Seuraavat tapaamiset 18.10, 25.10 ja 1.11 nuorten kanssa yhdessä suunnitelluissa paikoissa tai tapahtumissa. Kaikki osallistuminen on maksutonta.

Varaa paikkasi 7.10 mennessä Karo p. 040 1939 604 / karoliina.leikomaa@tampere.fi

10. Kiinnostaako e-urheilu? Lähde kilpailemaan Educational Masters Major liigaan!

Jo neljättä kautta järjestettävä Educational Masters Major nimellä kulkeva korkeakoulujen välinen elektronisen urheilun liiga tulee taas!

Syksyn kaudella lajeina ovat CS:GO ja NHL23. Lajit kilpaillaan Opiskelijoiden SM-kilpailuina.
Syyskauden ilmoittautuminen päättyy syyskuun lopussa, vielä ehtii mukaan!

CS:GO:ssa palkintopotti on 2000 €, ja se jaetaan 4 parhaan joukkueen kesken. Korkeakoulujen välistä liigaa järjestetään yhteistyössä Telia Esports Seriesin, Opiskelijoiden liikuntaliiton, Suomen elektronisen urheilun liiton ja liigan pääyhteistyökumppani Visman kanssa.

Kiinnostuitko? Kurkkaa tarkemmat tiedot täältä: https://assembly.org/edumasters/2022/syksy/major

11. OP Tampereen opiskelijakampuskiertue TAMKilla 6.10!

OP Tampereen opiskelijakampuskiertue on jälleen täällä! 

Tuu jutulle pankki- ja vakuutusasioissa, osallistu Powerin lahjakortin arvontaan ja herkuttele suussasulavalla Kismetillä! Luvassa myös muuta hauskaa! 

-Tampereen yliopisto,Keskustakampus,päärakennus, ti 4.10. klo 10-14
-TAMK, päärakennuksen aula to 6.10. klo 10-14
-Tampereen yliopisto, Hervannan Kampusareena, ti 11.10. klo 10-14

Tavataan pian kampuksilla!