Tamko Topics 7 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon Tursajaiset 17.3.2021! (Zoom)
 2. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!
 3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Vapaasti valittavia opintoja HUBSilla
 2. SportUnin liikuntakeskukset avataan rajoitetusti 22.2.
 3. Rakennusalan opiskelija: tarjolla kesätyö- ja harjoittelupaikkoja!
 4. Kaipaatko kaveria? Osallistu SPR:n kaveritoimintaan, verkkoinfo 16.2. klo 17
 5. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!
 6. Naisten Linjan kysely verkkovihaa kokeneille
 7. Kysy koronasta – Tampereen kaupungin koronabotti neuvoo yli sadalla kielellä
 8. Hae rauhanlähettiläskoulutukseen 10.2.-22.2.
 9. Räväkän ja poikkeuksellisen Alma! -liikeoopperan kantaesitys 17.2. striimataan

Opiskelijakunta

1. Tamkon Tursajaiset 17.3.2021! (Zoom)

Tamkon Tursajaiset järjestetään etänä 17.3.2021! Tursajaisissa ryhmät pääsevät suorittamaan erilaisia rasteja n. 10 hengen ryhmissä kilpaillen parhaista pisteistä, parhaista teema-asuista ja parhaasta ryhmähengestä. Tursaat äänestävät myös parhaan rastin! Ryhmät voivat olla keskenään etänä tai fyysisesti samassa tilassa hygieniaturvallisuus huomioiden.

Tapahtuma on maksuton kaikille 2020 kevään ja syksyn sekä 2021 kevään tursaille ja tuutoreille. Kaikki osallistujat saavat Tursajaisten haalarimerkit, joiden jakamisesta infotaan myöhemmin. Muista ottaa tapahtuman FB-event seurantaan.

2. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!

Tamkon jäsenenä etuihisi kuuluu mm. Pivo-mobiilisovelluksesta löytyvä opiskelijakortti ja sen kautta valtakunnallisesti Slice-edut.

 1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
 2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

Jotta voit ottaa Pivon opiskelijakortin käyttöön, sinun tulee olla opiskelijakuntasi jäsen. Opiskelijakortin kuvan voi vaihtaa puolen vuoden välein. Lisätietoja Pivosta.

3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti. HUOM: Sovi poikkeusolojen aikana saapumisesi toimistolle aina etukäteen WhatsAppin tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

4. Vapaasti valittavia opintoja HUBSilla

Y-kampus on nyt HUBS. Tarjoamme kaikille Tampereen korkeakouluyhteisön yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille opintoja, sparrausta, tapahtumia sekä co-working tilat Hervannassa, keskustassa sekä TAMK, Kaupissa.

Periodissa neljä käynnistyy:

 • C-LAB
 • Innovaatiohaasteet
 • Innovaatiohaasteet (ECIU), eurooppalainen versio
 • Startup Experience esihautomo
 • Y-portfolio

Tutustu ja ilmoittaudu

5. SportUnin liikuntakeskukset avataan rajoitetusti 22.2.

SportUni avaa kaikki liikuntakeskuksensa, Kaupin, Hervannan ja Keskustan Atalpan, rajoitetusti maanantaina 22.2.2021.  

Liikuntakeskuksissa noudatetaan korona-ohjeistuksia kaikkina aukioloaikoina ja tilat ovat auki vain valvotusti. Kunkin keskuksen päivitetyt aukioloajat löydät SportUnin tilakalenterista lähempänä avaamista. Lue lisää SportUnin hybridimallista.

6. Rakennusalan opiskelija: tarjolla kesätyö- ja harjoittelupaikkoja!

Vertex Systems OY tarjoaa opiskelijoille kontakteja teolliseen rakentamiseen ja ilmaisen koulutuksen ammattilaisohjelmistoon. Vertex Systems Oy on kotimainen 3D-suunnitteluohjelmistoja valmistava yritys, jolla on asiakkainaan lukuisia rakennusalan yrityksiä Suomessa. Tarjoamme yhdessä asiakasyritystemme kanssa rakennusalan AMK- ja YAMK- ja yliopisto-opiskelijoille harjoittelu-, lopputyö- ja kesätyöpaikkoja. Tähän tarkoitukseen on perustettu Vertex Akatemia.

Vertex Akatemia yhdistää innovatiiviset opiskelijat ja rakennusteollisuuden yritykset. Akatemian jäsenet saavat Vertex-ohjelmistojen itseopiskelukurssin ja käyttötuen, sekä asianmukaisen sertifioinnin osaamisestaan.

Näin pääset mukaan:
1. Liity Vertex BD osaajat Linkedin –ryhmään, jossa alan opiskelijat ja yritysten edustajat kohtaavat
2. Lataa ja asenna Vertex ohjelmisto
3. Suorita Vertex BD rakennussuunnitteluohjelmiston perusteet-kurssi
4. Suoritettuasi kurssin kerro osaamisestasi Linkedin-profiilissasi
5. Verkostoidu!

7. Kaipaatko kaveria? Osallistu SPR:n kaveritoimintaan, verkkoinfo 16.2. klo 17

Osallistu SPR:n kaveritoimintaan ja tutustu uusiin ihmisiin korkeakouluyhteisössä!

Toiminnan verkkoinfo järjestetään tiistaina 16.2. klo 17 alkaen, ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.fi/reg/kaveritoiminnan_verkkoinfo2_2021

8. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!

Turvallisuus kampuksilla on meidän jokaisen vastuulla. Joululoman jälkeen on havaittu lipsumista turvaväleistä sekä kasvomaskin käytöstä. Haluamme muistuttaa yhteisömme jäseniä, että jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa siihen, että kampukset ovat meille jokaiselle turvallisia paikkoja opiskella ja työskennellä.

Korkeakouluyhteisöllämme on voimassa vahva suositus kasvomaskin käyttöön kaikissa korkeakouluyhteisömme tiloissa. On tärkeää, että tilojen käyttäjät noudattavat tätä suositusta. Myös riittäviin kahden metrin turvaväleihin ja hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää huomiota. Tulethan kampukselle vain välttämättömästä syystä ja täysin terveenä.

Ymmärrämme, että pitkittynyt koronatilanne alkaa väsyttää, mutta noudattamalla turvallisuusohjeita varmistamme, että yliopiston ja TAMKin tilat pysyvät käytössä jatkossakin. Ajantasaisimman tiedon TAMKin koronatilanteesta ja -suosituksista löydät intrasta. Ota intran tiedotus seurantaan!

9. Naisten Linjan kysely verkkovihaa kokeneille

Oletko kokenut verkkovihaa? Auta meitä kehittämään Naisten Linjan palveluita!

Naisten Linjan Turv@verkko-hanke tarjoaa viikottaisia tukipalveluita (puhelin ja chat) sekä verkkovertaistukiryhmiä verkkovihaa kokeneille, ja tämän kyselyn avulla on tarkoitus kehittää näitä palveluja vastaamaan paremmin tämän kohderyhmän tarpeita. Sinun kokemuksesi on arvokas. Sen avulla voimme ymmärtää paremmin verkkovihaa naisiin ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvan väkivallan muotona ja kehittää parempia palveluita verkkovihaa ja digitaalista väkivaltaa kokeneille.

Kysely on suunnattu vähintään 16-vuotiaille naisille ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Vastaa kyselyyn täällä.

10. Kysy koronasta – Tampereen kaupungin koronabotti neuvoo yli sadalla kielellä

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön monikielisen koronabotin. Koronabotilta voit kysyä koronaan liittyviä kysymyksiä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Botti osaa neuvoa suomen lisäksi yli sadalla kielellä: tinyurl.com/koronabottitampere

11. Hae rauhanlähettiläskoulutukseen 10.2.-22.2.

Sadankomitea järjestää 18-29-vuotiaille nuorille rauhanlähettiläskoulutuksen, joka tarjoaa tietoa, osaamista ja verkostoja rauhantyöhön ja kansalaisvaikuttamiseen. Koulutukseen haetaan erilaisista taustoista tulevia 18-29-vuotiaita osallistujia. Osallistujien valinnassa painotetaan ennen kaikkea hakijoiden motivaatiota ja sitoutumista koulutukseen.

Rauhanlähettiläskoulutuksen haku on nyt alkanut ja päättyy ma 22.2. klo 10. Koulutuksen sisältö, aikataulu sekä hakulomake löytyvät täältä: https://www.sadankomitea.fi/tiedote/hae-mukaan-rauhanlahettilaskoulutukseen-2021/

12. Räväkän ja poikkeuksellisen Alma! -liikeoopperan kantaesitys 17.2. striimataan

ALMA!-liikeooppera on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. Monitaideteos on Jutta Seppisen johtaman CHANGEnsemblen ensimmäinen tilausteos.

Esitys toteutetaan koronarajoituksista johtuen ainoastaan striimattuna esityksenä. Esitys livestriimataan Hällä-näyttämöltä keskiviikkona 17.2.

Striimatut esitykset keikalla.fi-sivustolla, liput 15 €
Ke 17.2. klo 19 Ensi-ilta livestriimi (katsottavissa 24h) OSTA LIPPU
Ti 23.2. klo 19 Striimitallenne (myynnissä 8.3. asti, katsottavissa 7 vrk lippukoodin aktivoinnista) OSTA LIPPU