Tamko Topics 5 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon edustajiston etäkokous tiistaina 2.2. klo 17
 2. Kaikille vuoden 2021 vertaistuutoreille on lähetetty valintakirje
 3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!
 2. Osallistu tulevaisuuden AMK – hackathoniin ja voita 3000 euroa
 3. Kangasalan kunta etsii media-alan harjoittelijoita (2 paikkaa)
 4. Campusravitan uudet aukioloajat 1.2.2021 alkaen
 5. YTHS:n lounaswebinaarit etäarkeen
 6. TAMKin opintojaksopalautejärjestelmä (OJP) keräsi syyslukukauden 2020 aikana lähes 40 000 palautetta!
 7. OP Tampereen kesätyöhaku päättyy 7.2.
 8. Nyytin kevään tarjonta
 9. Seuraa TAMKin hyvinvoinnin ohjaajaa Instagramissa
 10. Kehitä markkinoinnin osaamistasi huippuhintaan!

Opiskelijakunta

1. Tamkon edustajiston etäkokous tiistaina 2.2. klo 17

Tamkon edustajisto kokoustaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa 2.2.2021 klo 17 alkaen Teamsin välityksellä! Kaikki Tamkon jäsenet ovat kokoukseen tervetulleita, ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta. Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki kokouspäivänä.

2. Kaikille vuoden 2021 vertaistuutoreille on lähetetty valintakirje

Lämpimät onnittelut kaikille vuoden 2021 vertaistuutoriksi valituille. Valintakirje on lähetetty kaikille valituille sähköpostilla!

3. Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti

Tamkon toimisto on auki sopimuksesta 7.3.2021 asti. HUOM: Sovi poikkeusolojen aikana saapumisesi toimistolle aina etukäteen WhatsAppin tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

4. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta ja muistetaan maskit kampuksilla!

Turvallisuus kampuksilla on meidän jokaisen vastuulla. Joululoman jälkeen on havaittu lipsumista turvaväleistä sekä kasvomaskin käytöstä. Haluamme muistuttaa yhteisömme jäseniä, että jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa siihen, että kampukset ovat meille jokaiselle turvallisia paikkoja opiskella ja työskennellä.

Korkeakouluyhteisöllämme on voimassa vahva suositus kasvomaskin käyttöön kaikissa korkeakouluyhteisömme tiloissa. On tärkeää, että tilojen käyttäjät noudattavat tätä suositusta. Myös riittäviin kahden metrin turvaväleihin ja hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää huomiota. Tulethan kampukselle vain välttämättömästä syystä ja täysin terveenä.

Ymmärrämme, että pitkittynyt koronatilanne alkaa väsyttää, mutta noudattamalla turvallisuusohjeita varmistamme, että yliopiston ja TAMKin tilat pysyvät käytössä jatkossakin. Ajantasaisimman tiedon TAMKin koronatilanteesta ja -suosituksista löydät intrasta. Ota intran tiedotus seurantaan!

5. Osallistu tulevaisuuden AMK – hackathoniin ja voita 3000 euroa

Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu on Arenen ja SAMOKin järjestämä ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattu hackathon, jossa kehitetään ratkaisuja nimensä mukaisesti tulevaisuuden ammattikorkeakoululle. Kilpailuun hakevat joukkueet voivat tarttua johonkin seuraavista teemoista: kestävä kehitys, digitalisaatio, jatkuva oppiminen tai muuttuva työ. Voit lukea lisää teemoista ja arviointikriteereistä osoitteesta www.tulevaisuudenamk.fi

6. Kangasalan kunta etsii media-alan harjoittelijoita (2 paikkaa)

Kangasalan koululaitos etsii kahta media-/tuotantoalan korkeakouluharjoittelijaa Kangasalan koululaitoksen 150-vuotisjuhlavuoden video-/mediatoimitukseen ja verkkosivutuotantoon.

Harjoittelu asettuu ajalle 1.2.-30.5.2021. Tarkka ajanjakso ja työtehtävät voidaan räätälöidä harjoittelijoiden opintojen ja osaamisen mukaan. Harjoittelun työtehtävissä tarvitaan mm. seuraavaa osaamista: videointi ja valokuvaus, videoiden editointi, markkinointi- ja viestintämateriaalien taittaminen, artikkelien kirjoittaminen, somen sisällöntuotanto ja verkkosivujen päivittäminen. Harjoittelu on palkaton, harjoittelijat saavat maksuttoman lounaan läsnäolopäivinä.

Lisätiedustelut ja hakemukset: Isabella Rossi, Kangasalan tapahtumakoordinaattori p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

7. Campusravitan uudet aukioloajat 1.2.2021 alkaen

Campusravitan päivitetyt aukioloajat 1.2.2021 alkaen:

Maanantaista perjantaihin

 • DeliCafe 8.00-15.00
 • Lounas ja take away 10.30-15.00
 • Aamupala 8.00-9.15
 • CampusShop POP UP- linjalla 8 8.00-15.00

Lauantaisin

 • DeliCafe 9.00-12.00

8. YTHS:n lounaswebinaarit etäarkeen

Terveyden, hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn asiantuntijat ovat rakentaneet kolme erillistä lounaswebinaaria poikkeuksellisesta arjesta selviytymiseen. Webinaareissa keskitytään etäarjen sujuvuuden eri osa-alueisiin:

 • Tiistaina 2.2.2021 klo 11.30–12.00 Arkirytmi eli rytmiä etäarkeen rutiinien avulla, terveydenhoitaja Jonna Kekäläinen, YTHS
 • Tiistaina 9.2.2021 klo 11.30–12.00​ Sosiaaliset suhteet ja yksinäisyys, psykologi Priska Pennanen, YTHS​
 • Tiistaina 16.2.2021 klo 11.30–12.00​ Itsensä johtaminen ja motivaatio, opintopsykologi Ray Ohtonen, Vaasan yliopisto

Osallistumislinkki, jolla pääset kaikkiin kolmeen lounaswebinaariin: https://us02web.zoom.us/j/85825769475

9. TAMKin opintojaksopalautejärjestelmä (OJP) keräsi syyslukukauden 2020 aikana lähes 40 000 palautetta!

TAMKin opintojaksopalautejärjestelmä (OJP) keräsi syyslukukauden 2020 aikana lähes 40 000 palautetta! Etenkin sanallinen palaute antaa tärkeää pohjaa, jolla TAMKin koulutusta ja opetusta voidaan kehittää. Lue lisää palautteiden arvioinnista.

Voit myös olla yhteydessä Tamkoon edunvalvonta-asiassa jos olet kohdannut ongelmatilanteita esim. opetuksen tiimoilta: https://tamko.fi/edunvalvonta/ota-yhteytta-edunvalvonta-asiassa/

10. OP Tampereen kesätyöhaku päättyy 7.2.

OP Tampere etsii riveihinsä eri puolille toimialuettaan rohkeita, positiivisia ja oma-aloitteisia kesätyöntekijöitä työskentelemään pankin tärkeimmän asian äärellä eli asiakkaidensa parissa monipuolisissa asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä info- ja kassapalveluissamme. Hae mukaan viimeistään 7.2. mennessä.

11. Nyytin kevään tarjonta

Nyytin helmikuun chatit:
to 4.2.   Kun opinnot ei motivoi – Chatissa keskustellaan siitä, mistä opiskelumotivaation puute voisi johtua ja miten sitä voi kohtentaa.
to 18.2. Miten opiskella itsenäisesti – opiskelutekniikat kuntoon – Illan chatissa pohditaan yhdessä, millaisia tekniikoita voi ottaa käyttöön helpottamaan omaa opiskelua.
ti 23.2.  Time management in studies – Welcome to the chat to discuss ways and benefits of taking control of your time.
to 25.2. Työelämään siirtyminen -ihana vai kamala muutos? – Illan chatissa jutellaan muutoksen tuomasta ahdistuksesta ja muista tunteista, joita valmistuminen ja työnhaku herättää sekä pohditaan keinoja, kuinka valmistautua muutokseen ja epävarmuuteen.

Kaikki kevätkauden aiheet ja päivämäärät löydät Nyytin sivuilta.

12. Seuraa TAMKin hyvinvoinnin ohjaajaa Instagramissa

TAMKin hyvinvoinnin ohjaaja Annina Vilkas on tavoitettavissa nyt myös Instagramin kautta: @anninavilkas_tamk

13. Kehitä markkinoinnin osaamistasi huippuhintaan!

MARK haluaa tänäkin vuonna tarjota opettajille ja opiskelijoille erityisen edullisen mahdollisuuden kehittää markkinoinnin osaamista koko vuoden Suomen parhaiden johdolla – Vain 29,90e (norm 129e)! Toivotamme tervetulleeksi MARKiin kaikki markkinoinnista kiinnostuneet: www.markme.fi