Tamko Topics 49/ 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Edustajiston vuoden viimeinen kokous 7.12. 
2. Tamkon pikkujoulut 15.12. 
3. Portti Työelämään tammikuussa 2022

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
4. Tamkon jäsenet etuhinnalla Songs for a New World-musikaaliin!
5. Koronarokotusbussi TAMKin pääkampuksella 9.12.
6. Tervetuloa TAMK Parven uuden tilan avajaisiin 7.12. klo 10–13 ja 8.12. klo 9–13.
7. Parven viikon vierailija: Mielen avoin opisto – Mielen ry 8.12. klo 10–13!
8. Tolun vakiovuoro 7.12. (ultimate)
9. Tolun täydennyskokous 14.12.
10. Tolun kiipeilyilta 13.12.
11. Tutustu Aamulehteen maksutta etukoodilla
12. Opiskelijan Tampereen etunostot

  • El Padel
  • Social Burgerjoint
  • Bar Nurkka

OPISKELIJAKUNTA

1. Edustajiston vuoden viimeinen kokous 7.12.

Tervetuloa vuoden 2021 edustajiston viimeiseen kokoukseen! Kokous pidetään 7.12. TEAMSissa. Linkki päivitetään Facebook-tapahtumaan ennen kokousta. Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle! Kokouksessa käsittelyssä ainakin katsaus Tamkon tämänhetkiseen taloustilanteeseen.
Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi.

2. Tamkon pikkujoulut 15.12.

Ilmassa leijuu jo glögin ja joulutortun tuoksu, joten mikä olisi parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin Tamkon Pikkujoulut 2021! Tamkon Pikkujoulut järjestetään keskiviikkona 15.12. kello 22 alkaen ravintola Bricksissä. Lisätietoa esim. Facebookista

3. Portti Työelämään tammikuussa 2022

Vuoden 2022 Portti Työelämään järjestetään jälleen perinteiseen tapaan livenä TAMKin pääkampuksella 25. – 27.1.2022 klo 10 – 14. Portti Työelämään on vuosittain tammikuussa järjestettävä matalan kynnyksen rekrytointitapahtuma, jossa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät tutustumaan ja juttelemaan eri alojen organisaatioiden kanssa heidän tarjoamistaan työmahdollisuuksista. Tarjolla on laaja kattaus erilaisia organisaatioita sekä niiden tarjoamia työ-, harkka- ja opparipaikkoja.  

Tapahtumapäiviä on jaoteltu, mutta kannattaa tsekata kaikkien päivien organisaatiot, jotta osaat poimia itsellesi kiinnostavimmat ja saapua ständeille kyselemään lisää! Tapahtumaan ilmoittautuneiden organisaatioiden esittelyt tulevat esille porttityoelamaan.fi-sivustolle joulukuun alussa.

Tapahtumapäivien jaottelu:
25.1. Tekniikka
26.1. ICT + Tekniikka
27.1. Sosiaali- ja terveysalat, liiketalous, palveluliiketoiminta, musiikki ja media

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Tamkon jäsenet etuhinnalla Songs for a New World-musikaaliin!

Broadway-musikaali Songs for a New World – Laulu uudelle maailmalle saa ensi-iltansa 28.2.2022 Tampereella Hällä-näyttämöllä.
Episodimusikaalin Suomen kantaesityksessä lavalle astuvat tulevat musiikkiteatterin ammattilaiset TAMKin musiikkiteatterilinjalta, bändi sekä Tampereen konservatorion tanssijaopiskelijoita. 

”TAMK Musiikin musiikkiteatterin opiskelijat ovat jo tuttu näky Tampereella nähdyissä musikaaleissa, kuten Spring Awakening ja Kinky Bootsissa. 
Nyt opiskelijoilla on jälleen paikka loistaa kokonaisen musikaalin päätähtinä” iloitsee tuottaja Maria Peräinen TAMK Musiikista.

Songs for a New World-musikaali kertoo pysähtymisen hetkestä ihmisen elämässä, jossa ratkeaa katkeaako kamelin selkä, vai pystyykö ottamaan askeleen tuntemattomaan. Teos on ajankohtainen pohdinta siitä mihin yhteiskuntamme on menossa ja kuinka nuoret ihmiset väsyvät jo matkalla aikuisuuteen. Esitykset sijoittuvat talvilomaviikolle.

Tamkon jäsenet saavat lipun esityksiin erikoishinnalla 15€!
Alennetun hinnan saat Lippu.fi palvelusta käyttämällä koodia TAMKO ostotapahtuman yhteydessä tai 
sanomalla ovella TAMKO, ja todistamalla jäsenyytesi näyttämällä opiskelijakorttia.

Jason Robert Brown: Songs for a New World – Laulu uudelle maailmalle
Ensi-ilta: maanantaina 28.2.2022 klo 19, Hällä-näyttämö, Tampere
Esitykset: ke 2.3. klo 15 ja 18, to 3.3. klo 18, pe 4.3. klo 18, la 5.3. klo 15 ja 18.
Liput: Tamkon jäsenille 15€! Muille 25/18€ (opiskelijat, työttömät, varusmiehet)
Liput voi ostaa ovelta, Lippu.fi myyntikanavista tai bit.ly/tamkmusiikkiliput
Ikäsuositus: 12v.
Kesto: n. 2h, sisältää väliajan
Lisätietoja:  https://sites.tuni.fi/tamkmusiikki/songs/

5. Koronarokotusbussi TAMKin pääkampuksella 9.12.

Suuren suosion saanut rokotusbussi jatkaa kiertämistään eri puolella Tamperetta. TAMKin pääkampukselle bussi kaartaa 9.12. ja rokotuksia on saatavilla kello 12 – 15. Bussista saat koronarokotuksen kotikunnastasi riippumatta. Myös kansainväliset opiskelijat voivat tulla bussiin maksuttomaan rokotukseen. 

Aikaa ei tarvitse varata etukäteen, vaan rokotukseen pääsee jonottamalla. Ota mukaan rokotukseen opiskelijakortti sekä henkilöllisyyden todistamista varten Kela-kortti, ajokortti, passi tai henkilökortti. Varaudu jäämään rokotuspaikalle 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Rokotusbussissa annetaan ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokotuksia. Toisen rokotuksen saat, jos ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa. 

Kolmas rokote annetaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta. Poikkeus ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille kolmatta rokotusta suositellaan jo kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta. Jos kuulut riskiryhmiin, tarkista ohje Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

6. Tervetuloa TAMK Parven uuden tilan avajaisiin 7.12. klo 10–13 ja 8.12. klo 9–13.

TAMK Parvi on muuttanut palvelukadulle tilaan B1-24 ja Oppimisen ja hyvinvoinnin tuki sekä TreSilienssi-hanke kutsuu TAMKin henkilöstön ja opiskelijat lämpimästi tervetulleeksi uuden tilan avajaisiin! Tervetuloa nauttimaan glögitarjoiluista, kun sinulle sopii. Älä lennä yksin, liity Parveen!

7. Parven viikon vierailija: Mielen avoin opisto – Mielen ry 8.12. klo 10–13!

Mielen avoin opisto tarjoaa monipuolista ja mielekästä tekemistä: ryhmiä, kursseja, luentoja, tilaisuuksia ja retkiä. Tule tutustumaan toimintaan ja nauttimaan samalla avajaistunnelmasta!

8. Tolun vakiovuoro 7.12. (ultimate)

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 7.12. klo 17:00 – 19:00, lajina ultimate. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

9. Tolu ry:n täydennyskokous 14.12.

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää täydennyskokouksen 14.12.2021 klo 16:00 auditoriossa E1-06.
Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Täydennyskokouksessa valitaan uusi hallitus toimikaudelle 2022-2023.

10. Tolun kiipeilyilta 13.12.

Tolu järjestää kiipeilyillan 13.12. Tampereen kiipeilykeskuksessa Nekalan Mäntyhaantie 2:ssa kello 17:00 alkaen. Ilta sisältää tunnin ohjattua kiipeilyä, jonka jälkeen voi jatkaa vapaasti, kengät ja valjaat. Liput tulevat myyntiin Kide.appissa tiistaina 7.12. klo 12 – nappaa omasi ja tule kiipeilemään Tolun seurassa!

11. Tutustu Aamulehteen maksutta etukoodilla

Tamko:n jäsenenä saat Aamulehden digitilauksen kuukaudeksi maksutta. Saat tuoreet uutiset Pirkanmaalta ja maailmalta. Luet vain tilaajille avautuvat Tähtijutut ja katsot Live-lähetykset sovelluksessa ja verkossa.

Maksuton näytejakso on määräaikainen, eikä sido jatkotilauksiin.
Tilaa ja hyödynnä etusi viimeistään 31.12.2021. Lunasti etusi täältä
https://tilaa.sanoma.fi/tamkoetu12. Opiskelijan Tampereen etunostot

Opiskelijan Tampere ry hankkii parhaat opiskelijaedut Pirkanmaan alueella – vinkkaa heille, mikäli opiskelija-alennukset vielä puuttuvat lempiyrityksestäsi! Tsekkaa lisää etuja ja Opiskelijan Tampereen toiminnasta tästä: https://www.opiskelijantampere.fi/fi/

El Padel Aamu- ja päivävuorot (klo 06–15) opiskelijalle etuhintaan!

El Padel tarjoaa loistavat peliolosuhteet – Adidaksen 8 padelkenttää, 6 sulkapallokenttää, ravintolan, padelshopin ja Vip-saunan. Monipuolinen padelkeskus ihan Ylöjärven, Tampereen ja Nokian rajalla. https://elpadel.fi/
Opiskelijaedut: Aamuvuorot etuhintaan (arkisin klo 06–15) Padel 20€/h, Sulkapallo 10€/h

Social Burgerjoint Opiskelija-alennus -15%! tarjous voimassa kaikista tuotteista ja juomista joka päivä!

Maailma on sekava. Me päätimme tehdä siitä yksinkertaisemman. Aitouttaan julistavat artesaaniburgerit eivät ole mielestämme nimensä veroisia. Ne peittävät erikoisuuksilla olennaisimman, aidonburgerin. Social Burgerjointin konsepti on simppeli: Pihvi on tärkein. Salaisia ainesosia tai reseptejä ei ole, erityisen meistä tekevät ihmisemme. Social Burgerjoint onkin enemmän yhteisö kuin ravintola. Meillä voit unohtaa hetkeksi maailman hälyn, kokea puhtaita perusasioita ja nauttia aidon burgerin.

Good doesn’t have to be complicated. Real things never are.
Yhteystiedot: Social Burgerjoint Tampere, Hämeenkatu 14, 33100 Tampere

Bar Nurkka Bar Nurkka tarjoaa alennuksia opiskelijakortilla!

Pohjois-Hervannan olohuone, Bar Nurkka, tarjoaa asiakkailleen viihdettä joka makuun. Viikko-ohjelmamme pitää sisällään mm. tietovisaa, musabingoa, bingoa, karaokea ja biliskisaa. Biljardimme on asiakkaille maksuton ja pelien ystäville tarjoamme lisäksi reilun valikoiman lautapelejä. Toisinaan viikonloppuisin viihdykkeenä on laadukasta livemusiikkia vapaalla pääsyllä.

Meiltä saat myös simppeliä ja maistuvaa pubiruokaa, mm. siivet Siipiweikkojen kastikkeilla, makkaraperunat ja dippikorin. Karaokessa käytämme Singaa, joten meillä on taatusti Hervannan kattavin valikoima biisejä yli 80 000 kappaleen valikoimalla, johon lisäillään myös aina tuoreimpia hittejä nopealla aikataululla.

 Opiskelijahintaiset tuotteemme:

  • Iso III 0,5l 4,30€
  • Lonkero 0,3l 4,30€
  • Strongbow 0,4l 6€
  • Happy Joe plo 4,50€
  • Kasipallo / Fisu / Mustikkashot 3,50€

Yhteystiedot: Bar Nurkka, Parkanonkatu 29, 33720 Tampere, ig: barnurkka, fb: barnurkka