Tamko Topics 50 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Tamkon pikkujoulut 15.12.
2. Portti Työelämään tammikuussa 2022
3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin 
 
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
4. TAMK Parvi menee ensi viikolla joululomille, tervetuloa taas tammikuussa!
5. Signaalistudio TAMKissa 13.1.2022
6. Tolun vakiovuoro 14.12. (salibandy)
7. Tolu ry:n täydennyskokous 14.12
8. Tolun kiipeilyilta 13.12.

OPISKELIJAKUNTA

1. Tamkon pikkujoulut 15.12.

Ilmassa leijuu jo glögin ja joulutortun tuoksu, joten mikä olisi parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin Tamkon Pikkujoulut 2021! Tamkon Pikkujoulut järjestetään keskiviikkona 15.12. kello 22 alkaen ravintola Bricksissä. Lisätietoa esim. Facebookista.

2. Portti Työelämään tammikuussa 2022

Vuoden 2022 Portti Työelämään järjestetään jälleen perinteiseen tapaan livenä TAMKin pääkampuksella 25. – 27.1.2022 klo 10 – 14. Portti Työelämään on vuosittain tammikuussa järjestettävä matalan kynnyksen rekrytointitapahtuma, jossa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät tutustumaan ja juttelemaan eri alojen organisaatioiden kanssa heidän tarjoamistaan työmahdollisuuksista. Tarjolla on laaja kattaus erilaisia organisaatioita sekä niiden tarjoamia työ-, harkka- ja opparipaikkoja.  

Tapahtumapäiviä on jaoteltu, mutta kannattaa tsekata kaikkien päivien organisaatiot, jotta osaat poimia itsellesi kiinnostavimmat ja saapua ständeille kyselemään lisää! Tapahtumaan ilmoittautuneiden organisaatioiden esittelyt tulevat esille porttityoelamaan.fi-sivustolle joulukuun alussa.

Tapahtumapäivien jaottelu:
25.1. Tekniikka
26.1. ICT + Tekniikka
27.1. Sosiaali- ja terveysalat, liiketalous, palveluliiketoiminta, musiikki ja media

3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin 

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa. 

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon. 

Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi 

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin: 

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Environmental Engineering-neuvottelukunta
  • Liiketalouden neuvottelukunta / Proakatemia
  • SOTE YAMK neuvottelukunta

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

4. TAMK Parvi menee ensi viikolla joululomille, tervetuloa taas tammikuussa!

TAMK Parvi toimii vielä tämän viikon ja ohjelmassa on mm. tukipalveluiden päivystyksiä ja pienryhmätoimintaa. TAMK Parven päivystykset ja toiminta alkaa keväällä uudestaan viikosta 2 eteenpäin. Muista seurata keväälläkin aktiivisesti TAMK Parvi kalenteria ja älä lennä yksin!

5. Signaalistudio TAMKissa 13.1.2022

Kiinnostaako toisenlaiset tarinat tulevaisuuksista? Tervetuloa mukaan seuraamaan julkistustilaisuutta Sitran tekemästä selvityksestä heikoista signaaleista, eli mahdollisten muutosten ensimerkeistä. Tilaisuus järjestetään TAMKilla tilassa HUBS Stage (C1-25) torstaina 13.1.2022 klo 9-12. Ensin seurataan Sitran julkistustilaisuutta klo 9-10.30 ja sen jälkeen yhteinen keskustelu TAMKin omassa Signaalistudiossa. Lisätiedot ja linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä: SITRAn heikot signaalit julkistustilaisuus ja TAMKin oma Signaalistudio 13.1.2022 klo 9–12 (tuni.fi)

6. Tolun vakiovuoro 14.12. (salibandy)

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 14.12. klo 17:00 – 19:00, lajina salibandy. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

7. Tolu ry:n täydennyskokous 14.12.

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää täydennyskokouksen 14.12.2021 klo 16:00 auditoriossa E1-06.
Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Täydennyskokouksessa valitaan uusi hallitus toimikaudelle 2022-2023.

8. Tolun kiipeilyilta 13.12.

Tolu järjestää kiipeilyillan 13.12. Tampereen kiipeilykeskuksessa Nekalan Mäntyhaantie 2:ssa kello 17:00 alkaen. Ilta sisältää tunnin ohjattua kiipeilyä, jonka jälkeen voi jatkaa vapaasti, kengät ja valjaat. Liput tulevat myyntiin Kide.appissa tiistaina 7.12. klo 12 – nappaa omasi ja tule kiipeilemään Tolun seurassa