Tamko Topics 48 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Haemme opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon 
2. Tampere loves students – Osallistu Hyvinvointikierroksen arvontaan!
3. Tamkon pikkujoulut 15.12. 
4. Portti Työelämään tammikuussa 2022

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
5. Käytäthän maskia kampuksilla!
6. Koronarokotusbussi TAMKin pääkampuksella 9.12.
7. TAMK Parvi on muuttanut tilaan B1-24
8. Tule mukaan luomaan urheilutapahtumia TAMKin opiskelijoille!
9. Hyvinvointiryhmä 
10. Tolun vakiovuoro 30.11. (käsipallo)
11. Osallistu kirjaston asiakaskyselyyn – voita palkintoja pimeyttä piristämään!
12. SportUnin liikuntamaksulla myös pääsy Yogoben palveluun

OPISKELIJAKUNTA

1. Haemme opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon 

Koulutusten neuvottelukuntien opiskelijaedustajat 

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon. 

Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi 

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin: 

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen 
  • Bioanalytiikan 
  • DP in Energy and Environmental Engineering 
  • Terveys ja hyvinvointiteknologian 
  • Ensihoidon

2. Tampere loves students – Osallistu Hyvinvointikierroksen arvontaan!

Hyvinvointikierroksen ideana on ollut rohkaista korkeakouluyhteisön opiskelijoita tutustumaan Tampereen opiskelijaystävällisiin palveluihin joko yksin tai kaverin kanssa. Kierros on nyt tullut päätökseen. 

Tampereen kaupungin palveluita (esim. julkiset saunat, uimahallit, ulkoliikuntapaikat, museot ja näyttelyt, luontopolut, edut ja alennukset, teatteri tai muu kulttuuripalvelu) kokeiltuasi voit vastata kyselyyn ja voittaa leffalippuja tai kulttuuripalveluiden lahjakortteja! Arvonta suoritetaan joulukuun 2021 alussa ja voittajille ilmoitetaan voitosta sähköpostitse. 

Palautekyselyn löydät täältä. Samalla sivulla pääset vielä tutustumaan kaupungin palvelulistaukseen. Hyvinvointikierros on osa Tampereen kaupungin, Tamkon ja TREYn kumppanuusyhteistyötä, jonka tavoitteena on kehittää Tamperetta kohti Suomen opiskelijaystävällisintä kaupunkia.

3. Tamkon pikkujoulut 15.12. 

Ilmassa leijuu jo glögin ja joulutortun tuoksu, joten mikä olisi parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin Tamkon Pikkujoulut 2021! Tamkon Pikkujoulut järjestetään keskiviikkona 15.12. kello 22 alkaen ravintola Bricksissä. Lisätietoa Pikkujouluista ja lipunmyynnistä tulossa myöhemmin, seuraa kanaviamme!

4. Portti Työelämään tammikuussa 2022

Vuoden 2022 Portti Työelämään järjestetään jälleen perinteiseen tapaan livenä TAMKin pääkampuksella 25. – 27.1.2022 klo 10 – 14. Portti Työelämään on vuosittain tammikuussa järjestettävä matalan kynnyksen rekrytointitapahtuma, jossa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät tutustumaan ja juttelemaan eri alojen organisaatioiden kanssa heidän tarjoamistaan työmahdollisuuksista. Tarjolla on laaja kattaus erilaisia organisaatioita sekä niiden tarjoamia työ-, harkka- ja opparipaikkoja.   

Tapahtumapäiviä on jaoteltu, mutta kannattaa tsekata kaikkien päivien organisaatiot, jotta osaat poimia itsellesi kiinnostavimmat ja saapua ständeille kyselemään lisää! Tapahtumaan ilmoittautuneiden organisaatioiden esittelyt tulevat esille porttityoelamaan.fi-sivustolle joulukuun alussa.

Tapahtumapäivien jaottelu:
25.1. Tekniikka
26.1. ICT + Tekniikka
27.1. Sosiaali- ja terveysalat, liiketalous, palveluliiketoiminta, musiikki ja media 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Käytäthän maskia kampuksilla!

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina 23.11., että koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla koko epidemia-ajan korkeimmalla tasolla. Tampereen ammattikorkeakoulun johto haluaa muistuttaa, että TAMKissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus aina kampuksilla liikuttaessa.    Pääkampuksella maskeja ja käsihuuhdetta on saatavilla sekä Teiskontien että Kuntokadun puoleisissa auloissa.

6. Koronarokotusbussi TAMKin pääkampuksella 9.12.

Suuren suosion saanut rokotusbussi jatkaa kiertämistään eri puolella Tamperetta. TAMKin pääkampukselle bussi kaartaa 9.12. ja rokotuksia on saatavilla kello 12 – 15. Bussista saat koronarokotuksen kotikunnastasi riippumatta. Myös kansainväliset opiskelijat voivat tulla bussiin maksuttomaan rokotukseen. 

Aikaa ei tarvitse varata etukäteen, vaan rokotukseen pääsee jonottamalla. Ota mukaan rokotukseen opiskelijakortti sekä henkilöllisyyden todistamista varten Kela-kortti, ajokortti, passi tai henkilökortti. Varaudu jäämään rokotuspaikalle 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Rokotusbussissa annetaan ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokotuksia. Toisen rokotuksen saat, jos ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa. 

Kolmas rokote annetaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta. Poikkeus ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille kolmatta rokotusta suositellaan jo kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta. Jos kuulut riskiryhmiin, tarkista ohje Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

7. TAMK Parvi on muuttanut tilaan B1-24

TAMK Parvi on muuttanut palvelukadulle tilaan B1-24. Tukipalveluiden päivystykset, pienryhmät sekä muut toiminnot jatkuvat normaalisti. Tila on myös opiskelijoiden vapaassa käytössä opiskeluun. Katso kalenteri Intrasta: TAMK Parvi hyvinvointikalenteri (tuni.fi) ja älä lennä yksin, liity Parveen!

8. Tule mukaan luomaan urheilutapahtumia TAMKin opiskelijoille!

Kiinnostaako liikunta ja kerhotoiminta tai niihin vaikuttaminen? Tolu järjestää sääntömääräisen syyskokouksen 29.11. klo 17 TAMKilla tilassa E1-06! Kokouksessa valitaan kerholle uusi hallitus, eli mm. talousvastaavan, tapahtumavastaavan tai markkinointivastaavan tontille on mahdollisuus päästä Tule siis ihmeessä mestoille jos kiinnostaa! Kysyttävää? Laita DM Instagramissa tai vaikka sähköpostia meille: hallitus@urheiluseuratolu.fi. 
(Psst! Näitä voi laittaa CV:ssä kohtaan ”luottamustehtävät”.)

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura ry (tuttavallisemmin Tolu ry) on tiiviisti Tamkon kanssa yhteistyössä toimiva opiskelijaurheiluun keskittyvä seura. Olemme mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia ja tempauksia, sekä lisäämässä tietoutta liikunnan ihanuudesta sekä tarpeellisuudesta. Tolulle valitaan vuosittain uusi hallitus, jonka jäsenet pääsevät toteuttamaan vuoden aikana mm. suosittua vakiovuoroa sekä ideoimaan erilaisia liikuntatapahtumia. 

9. Hyvinvointiryhmä 

Kuinka tukea omaa hyvinvointia arjen haasteiden keskellä? Tule uuteen pienryhmään pohtimaan, mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita ja miten mennä niitä kohti! Mitä? Hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä enintään 10 opiskelijan ryhmä. Ohjelmassa on esimerkiksi hyvinvointiin keskittyviä aktiviteetteja, luentoja ja keskustelua.

Missä? Ensimmäinen tapaaminen Parvessa B1-24. Loput tapaamiset sovitusti. Milloin? Ryhmä aloittaa joulukuussa 8.12. klo 15.30 ja jatkaa toimintaa keväällä. Tapaamiset viikoittain 8–10 kertaa yhteensä ja aikataulut räätälöidään ryhmän mukaan. Voit tulla mukaan ensimmäiseen tapaamiseen kuulostelemaan, voisiko tämä olla sinun juttusi. 
Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella.Lisätietoa intrasta.

10. Tolun vakiovuoro 30.11. (käsipallo)

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 16.11. klo 17:00 – 19:00, lajina käsipallo. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

11. Osallistu kirjaston asiakaskyselyyn – voita palkintoja pimeyttä piristämään!

Kirjasto järjestää asiakkailleen avoimen asiakastyytyväisyyskyselyn. Kysely järjestetään verkossa ja halutessasi voit samalla osallistua talvisten palkintojen arvontaan. Kysely on avoinna 12. joulukuuta asti.

Auta meitä parantamaan palveluitamme ja kehittämään toimintaamme. Kerro meille mielipiteesi kirjastosta ja anna palautetta sekä ehdota parannuksia. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia. Kiitos osallistumisestasi!

Kirjaston asiakastyytyväisyyskyselyn löydät tästä linkistä.

12. SportUnin liikuntamaksulla myös pääsy Yogoben palveluun

Tiesithän, että edullisella SportUnin liikuntamaksulla saat myös Yogobe jooga- ja liikuntapalvelun käyttöösi? Yogoben avulla voit treenata milloin ja missä vaan ja Yogoben laajasta tarjonnasta löydät varmasti sopivan treenin jokaiseen tilanteeseen olitpa sitten aloittelija tai jo pidempään treenannut. Yogoben jäsenenä sinulla on rajoittamaton pääsy yli 2000 jooga-, meditaatio-, mindfullness-, voimaharjoittelu-, liikkuvuusharjoittelu- ja stressinhallintavideoon.

Mikäli haluat saada Yogoben käyttöösi, tilaa oma henkilökohtainen Yogobe-tilin aktivointikoodisi SportUnin minun sivulta ja toimi sivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti.