Tamko Topics 42 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

Opiskelijakunta

 1. Sinustako tuutori? Tuutorihaut ovat käynnissä!
 2. Tamkon toimisto kiinni viikolla 42
 3. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet ja syksyn tärkeimmät uutiset
 4. Tamkon Syyskampanjan voittajat on arvottu!
 5. Tamkon edustajistovaalit 20.10. – 4.11.2020
 6. Tarvitsetko vertaisohjausta? Hae itsellesi vertaiskoutsia
 7. Lukuvuositarran postitus
 8. Tamkon hygieniapassikurssi 3.11.
 9. Solulla asioinnista koronapandemian aikana

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

 1. Asiakasturvallisuus ja kasvomaskit Campusravitalla
 2. Kela: 7 600 korkeakouluopiskelijaa on saanut selvityspyynnön opintojen edistymisestä
 3. Innovaatiohaasteet starttaa Y-kampuksella 22.10.
 4. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 5. Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Ensiasunnon ostaminen (27.10.)
 6. Hämeen Partiopiirin opiskelijatapahtumia
 7. Lähde virtuaalivaihtoon, ilmoittautuminen auki 1.11. asti
 8. Verkkokurssi opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi
 9. Nappaa 2 op. Sprint Innovation Festivalista, ilmoittaudu nyt!
 10. Oikaisu: Tamko Topics 41/2020

Opiskelijakunta

1. Sinustako tuutori? Tuutorihaut ovat käynnissä!

Oletko pohtinut tuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika vertais- ja kansainvälisyystuutorointiin on nyt alkanut. Valitse sinulle sopivin tuutorointimuoto ja hae mukaan! Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia.

Vertaistuutorointi, hakuaika 5.10 – 15.11.2020
Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Hae mukaan tästä: https://bit.ly/3inD3mv

Kansainvälisyystuutorointi, hakuaika 5.10 – 31.10.2020
KV-tuutorit pitävät huolta vaihto-opiskelijoiden sopeutumisesta TAMKiin, Tampereelle ja myös Suomeen. Tässä on myös hieno mahdollisuus verkostoitua kansainvälisesti. Myöskään englannin kielen taitoa ei kannata jännittää, onhan rallienglannillakin voitettu miljoonia! Voit myös toimia kv-tuutorina, vaikka olisit tuutoroinut jo aikaisemmin. Hae mukaan tästä: https://bit.ly/36rrA34

2. Tamkon toimisto kiinni viikolla 42

Tamkon toimisto on kiinni itsenäisen opiskelun viikolla (viikko 42). Työntekijät ovat tavoitettavissa sopimuksen mukaan. Yhteydenotot toimistolle: toimisto@tamko.fi

3. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet ja syksyn tärkeimmät uutiset

Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kuudeksi viikoksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehti digi ja halutessasi myös painettu lehti. Tilaamalla osallistut myös 1 000 euron arvontaan. Lisäksi voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin K-ryhmään, S-ryhmään, Stockmannille tai Poweriin.

Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Tilausohjeet löytyvät sähköpostiisi saapuneesta Topicsista. Tarkemmat ehdot ovat luettavissa tilauslomakkeelta. Tilaus on tehtävä viimeistään 1.11.2020.

4. Tamkon Syyskampanjan voittajat on arvottu!

Tamkon syyskampanja 2020 on päättynyt ja voittajat on arvottu. Arvoimme osallistujien kesken yhteensä 5 kpl S-ryhmän 100 euron lahjakorttia. 3 kpl korteista arvottiin uusien jäsenten kesken (kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen liittyneet) ja 2 kpl kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys oli voimassa 1.10.2020.

Kiitos kaikille uusille Tamkon jäsenille sekä Tamkon jäsenyyttä jatkaneille!

5. Tamkon edustajistovaalit 20.10. – 4.11.2020

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys järjestetään 20.10.2020 kello 10.00 alkaen ja päättyen 4.11.2020 kello 15.00.
Uurnavaali järjestetään 4.11. kello 9.00-15.00.

Edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun. Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.

6. Tarvitsetko vertaisohjausta? Hae itsellesi vertaiskoutsia

Tökkiikö opinnot? Oletko siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden opiskelijoiden kanssa? Hae mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Olemme TAMKissa käynnistämässä uutta matalan kynnyksen vertaisohjauksen muotoa Vertaiskoutsausta! Tarkoituksena on, että koulutetut vertaiskoutsit voivat toiminnallaan jeesata kanssaopiskelijoita yksilö- tai ryhmätapaamisissa. Koutsit voivat olla tukena myös ilman että on sen isompaa ongelmaa, eli hae rohkeasti mukaan myös, jos vaan kaipaat esimerkiksi tsemppausta opiskeluun tai vaikkapa lounasseuraa. Vertaiskoutsit voivat tukea ja ”tuutoroida” myös tilanteissa, joissa olet ehkä juuri palannut takaisin opiskelemaan poissaolojakson jälkeen tai siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta. Vertaiskoutsia voi hakea missä vaiheessa opintoja vaan. Toiminnan tavoitteista ja kestosta voit sopia yhdessä koutsin kanssa.    

Mukaan toimintaan voi hakea tällä lomakkeella http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/30716/lomakkeet.html 

Hakemukset käsitellään luottamuksella.  Lisätietoja toiminnasta saa Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elli Korhoselta: elli@tamko.fi. tai soittamalla +358440826567 

7. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta, tämän linkin takaa: https://kide.app/products/0dd6f092-732f-418e-9512-6c697410599a

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen (https://jatka.jasrek.fi/tamko) kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

HUOM! Lukuvuositarran voi noutaa opiskelijakunnan toimistolta missä vaiheessa vuotta tahansa ilmaiseksi, kun jäsenyys on voimassa. Tämän toteuttamiseen on useampi vaihtoehto: toimistolle voi tulla itse, opiskelijakortin voi antaa kaverille, joka tulee sen vaihtamaan tai opiskelijakortin voi postittaa palautuskuoren kanssa toimistolle. Eli ilmaisia vaihtoehtoja tarran vaihtamiseen on tarjolla.

Tamkon jäsen voi käyttää ilmaiseksi PIVO-mobiilisovelluksesta löytyvää opiskelijakorttia käyttäessään opiskelija-alennuksia. https://pivo.fi/palvelut/opiskelijakortti/

8. Tamkon hygieniapassikoulutus 3.11.

Osallistu Tamkon hygieniapassikurssille 3.11.! Kurssilla pääset suorittamaan virallisen hygieniapassin itsellesi, joka on voimassa niin kauan, kunnes toisin ilmoitetaan. Hygieniapassikurssin hinta on Tamkon jäsenille vain 30€, ei-jäsenille hinta on 50€. Voit ostaa paikkasi kurssille Kide.appista.
Hygieniapassikurssi on yhdessä muiden lukuvuoden aikana Tamkon järjestämien kurssien kanssa BONUSRASTI TURSASPASSIIN. Yhdestä lukuvuoden aikana suoritetusta Tamkon kurssista saat BONUSRASTIIN leiman. This course is only in Finnish.

Lisätiedot tapahtumasta:
https://www.facebook.com/events/1048759172221552/

9. Solulla asioinnista koronapandemian aikana

 • Kun tulet asioimaan Tamkon toimistolla, saavu paikalle vain terveenä.
 • Toistaiseksi Tamkon toimistolla ei ole kahvitarjoilua, eikä toimiston oleskelutilat ole käytössä. Tulethan siis paikalle vain asioimaan.
 • Käytä maskia solulla sekä kampuksella liikkuessasi.
 • Muista turvavälit toimistolla asioidessa ja vältä ylimääräistä oleskelua.
 • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
 • Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
 • Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.

Muuta:
Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta, niin pysyt perillä mahdollisista muutoksista käytäntöihin:
www.intra.tuni.fi

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

10. Asiakasturvallisuus ja kasvomaskit Campusravitalla

Käytäthän Campusravitalla asioidessa kasvomaskia aina jonottaessa, asioidessa linjastoilla ja maksaessasi. Huomioithan turvavälit ja käsihygieniastasi tullessasi asiakkaaksemme, etkä asioi kampuksella, mikäli koet itsesi sairaaksi tai oireiseksi. Nykyohjeistuksen mukaisesti asiakaspaikoista saa olla 50% käytössä, eikä tuoleja saa siirtää paikoiltaan. Huolehdi käytetyt kasvomaskit heti käytön jälkeen roskiin.

11. Kela: 7 600 korkeakouluopiskelijaa on saanut selvityspyynnön opintojen edistymisestä

Kela on lähettänyt selvityspyynnön opiskelijoille, joiden opinnot eivät ole edistyneet riittävästi. Selvityspyyntöön pitää vastata viimeistään 25.10.2020. Selvityspyyntöön voit vastata esimerkiksi Kelan verkkoasiointipalvelussa. Muista vastata mahdolliseen selvityspyyntöön ajoissa!

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi opiskelijan lukuvuonna 2019−2020 käyttämistä tukikuukausista vähennettiin opintojen edistymisen seurannassa 2 kuukautta opintotukiasetuksen muutoksen mukaisesti. Jos opiskelija nosti lukuvuonna 2019−2020 opintotukea esimerkiksi 9 kuukaudelta, edistymisen seurannassa Kela laski opiskelijan nostaneen tukea vain 7 kuukaudelta. Tässä tapauksessa opinnot ovat edistyneet riittävästi, kun opiskelija on suorittanut vähintään 35 opintopistettä. Lue lisää Kelan tiedotteesta: https://bit.ly/34yxIUM

12. Innovaatiohaasteet starttaa Y-kampuksella 22.10.

Innovaatiohaasteissa pääset kehittämään ja luomaan ideoita oikeille yrityksille/järjestöille, työskentelemällä monialaisessa tiimissä. Tämän periodin Innovaatiohaasteissa mukana on viisi eri yritystä/organisaatiota, jotka tarvitsevat juuri sinun taitojasi kehittääkseen toimintaansa. Kurssi toteutetaan kokonaan etänä ja kielenä toimii englanti. Hyväksytystä suorituksesta saa 5 opintopistettä.

Jos haluat päästä näyttämään taitosi ja kehittämään tiimitaitojasi onlineympäristössä, ilmoittaudu Innovaatiohaasteisiin: https://www.y-kampus.fi/fi/opinnot/innovaatiohaasteet-2/

13. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1:
Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2:
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3:
Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja löytyy osoitteista www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus

14. Talouswebinaari by Finanssikoutsit: Ensiasunnon ostaminen (27.10.)

OP Tampereen nuoret talouden asiantuntijat, Finanssikoutsit, pureutuvat syksyn ensimmäisessä talouswebinaarissaan ensiasunnon ostamiseen. Jos ikioman asunnon ostaminen, asuntolaina, ASP-tili tai vaikkapa vakuusasiat mietityttävät tai haluat esittää Finanssikoutseille talousasioihin liittyvän kysymyksesi, hyppää mukaan Teams-linjoille! Kaikki sähköisen yhteyskortin täyttäneet saavat haalarimerkin ja osallistuvat arvontaan! Linkki sähköiseen yhteyskorttiin jaetaan webinaarin yhteydessä. Ekan vuoden opiskelijat saavat tapahtumaan osallistumisesta merkinnän myös Tursaspassiin.

Finanssikoutsit ovat osa OP Tampereen vastuullista työtä nuorten taloustaitojen kohentamiseksi. He opastavat omaa itsenäistä elämää ja taloudenpitoa aloittelevia nuoria tärkeistä taloustaidoista sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa. Finanssikoutsit tuovat talousasioita lähemmäksi nuorten omaa arkea, ja tekevät niistä helpommin ymmärrettäviä ja kiinnostavia. Tutustu OP Tampereen Finanssikoutseihin osoitteessa www.finanssikoutsit.fi ja seuraa heitä OP Tampereen instagramissa @optampere.

Linkki Teams-kokoukseen: https://bit.ly/3iDK3f8

15. Hämeen Partiopiirin opiskelijatapahtumia

28.10. klo 18-20 retkeilytaitoja ja nuotiotunnelmaa Niihaman majalla
27.1 2021 klo 17-20 kaupunkisuunnistus Tampereella

Lisätietoja: https://hp.partio.fi/

16. Lähde virtuaalivaihtoon, ilmoittautuminen auki 1.11. asti

The Hague Networkin virtuaalivaihtoprojekti THN Virtual Exchange -vaihtojakso alkaa keväällä 2021. Kurssit pyörivät virtuaalisesti välillä helmikuu – toukokuu 2021. Tarjolla pilottivaiheessa on 6 kurssia, jotka muodostavat yhteensä 30 opintopisteen ”vaihtojakson”. Opintojaksojen hyväksyntä ja soveltuvuus tulee tarkistaa omasta koulutusohjelmasta. Kiinnostuitko? Tutustu hakuun ja hakuehtoihin huolellisesti täällä: https://thehaguenetwork.blog/virtual-exchange/

Ilmoittautumisen deadline on 1.11.2020. Ilmoittautumiset tehdään Eeva Heikkilälle: eeva.heikkila@tuni.fi.

17. Verkkokurssi opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi

Mielenterveyden keskusliitto tarjoaa opiskelijoille 13.10. alkaen uuden verkkokurssin ”Vastavirrasta myötävirtaan”, johon opiskelija voi osallistua oman aikataulunsa mukaan. Kurssi sopii kaikille opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia ideoita ja näkökulmia opiskeluun ja tukea jaksamiseen. Lue lisää sähköisestä kurssioppaasta: https://issuu.com/mtkl/docs/uusialku

Mielenterveyden keskusliitto: www.mtkl.fi

18. Nappaa 2 op. Sprint Innovation Festivalista, ilmoittaudu nyt!

Opiskelija, tule kokemaan erilainen opiskeluviikko! Sprintissä pääset vaikuttamaan, verkostoitumaan ja tunnistamaan taitosi!

Sprint Innovation Festival on Tampereen korkeakouluyhteisön suurin ja vaikuttavin tapahtuma! Sprint järjestetään virtuaalisena 16.-20.11.2020. Tapahtumassa monialaiset opiskelijatiimit luovat ratkaisuja monipuolisiin haasteisiin viikon aikana. Opiskelijoita tulee olemaan 500+ ja erilaisia haasteita 15. Teemoina tapahtumassa on hyvinvointi, vastuullisuus ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Käy katsomassa kaikki haasteet sprintfestival.fi ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/sprint2020

Ilmoittautuessasi pääset valitsemaan kaksi mieluisinta haastetta, joiden parissa haluat työskennellä. Pyrimme toteuttamaan toiveesi. Jos sinulla on kysyttävää, laita sähköpostia sprinttampere@gmail.com

19. Oikaisu: Tamko Topics 41/2020

Tamko Topics 41 / 2020 -viikkotiedotteessa kerrottiin intran toiminnoista. Kaikki toiminnot eivät ole TAMKin opiskelijoiden käytössä, sillä vastaavia palveluja löytyy Opiskelijan sähköiseltä työpöydältä (PAKKI). Löydät intrasta uutiset, korkeakouluyhteisön tapahtumat, opiskeluun liittyvät ohjeet sekä muiden tarvittavien järjestelmien linkit.

Jos suoritat ristiinopiskeluopintoja yliopistolla, käyttöösi tulevat opiskeluun liittyvät widgetit. Näet tällöin intrassa mm. opiskelun aikataulun ja kalenterin sekä saat ilmoituksia Sisusta ristiinopiskeluoikeuden ajan.