Tamko Topics 39 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

Opiskelijakunta

 1. Asetu ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa
 2. Tarvitsetko vertaisohjausta? Hae itsellesi vertaiskoutsia
 3. Solun pop up Mediapoliksella 23.9.
 4. Muista kerätä merkintöjä Tursaspassiisi!
 5. Lukuvuoden 2019-2020 Tursaspassin palautus on tehtävä 30.9. mennessä!
 6. Haluatko julkaista Tamko Topicsissa? Näin se onnistuu!
 7. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

 1. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 2. TAMKista Suomen kestävin ammattikorkeakoulu – Kick off 22.9.
 3. Intranetin Yhdessä-osio on uudistunut
 4. CampusGrill aukeaa maanantaina 21.9.!
 5. Tule treenaamaan SportUnille edullisesti!
 6. Kiinnostaako kestävä kehitys? Liity Yammerin Sustainability-yhteisöön
 7. TUNI Intrasta löydät kootusti opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa
 8. Teatteri Ääriraja etsii tekijöitä
 9. Hämeen Partiopiirin Trangiapizzakurssi 30.9. alkaen
 10. Formula Student rekrytilaisuus 30.9.2020
 11. Yritykset tarvitsevat apuasi – hae C-LABiin mukaan!
 12. Ota kaksivaiheinen tunnistus käyttöösi Officen 365 -pilvipalveluissa
 13. Vapaaehtoistöitä nuorten parissa!

Opiskelijakunta

1. Asetu ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa

Tampereen ammattikorkeakoulun edustajistovaalien ehdolle asettuminen on auki 16.9. kello 9.00 ja päättyy keskiviikkona 7.10. Edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnäoleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Asettuaksesi ehdolle, sinun tulee täyttää sähköinen ehdokasilmoitus Tamkon nettisivuilla, tai paperinen Tamkon toimistolla, ja ilmoittautua ehdokaslistalle. Ehdokasilmoittautumiseen pääset täältä: https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaalit/

2. Tarvitsetko vertaisohjausta? Hae itsellesi vertaiskoutsia

Tökkiikö opinnot? Oletko siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden opiskelijoiden kanssa? Hae mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Olemme TAMKissa käynnistämässä uutta matalan kynnyksen vertaisohjauksen muotoa Vertaiskoutsausta! Tarkoituksena on, että koulutetut vertaiskoutsit voivat toiminnallaan jeesata kanssaopiskelijoita yksilö- tai ryhmätapaamisissa. Koutsit voivat olla tukena myös ilman että on sen isompaa ongelmaa, eli hae rohkeasti mukaan myös, jos vaan kaipaat esimerkiksi tsemppausta opiskeluun tai vaikkapa lounasseuraa. Vertaiskoutsit voivat tukea ja ”tuutoroida” myös tilanteissa, joissa olet ehkä juuri palannut takaisin opiskelemaan poissaolojakson jälkeen tai siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta. Vertaiskoutsia voi hakea missä vaiheessa opintoja vaan. Toiminnan tavoitteista ja kestosta voit sopia yhdessä koutsin kanssa.    

Mukaan toimintaan voi hakea tällä lomakkeella http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/30716/lomakkeet.html

Toivomme hakemuksia syyskuun loppuun mennessä, mutta huomioimme myös muina aikoina tulevat hakemukset. Hakemukset käsitellään luottamuksella.  

Lisätietoja toiminnasta saa Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elli Korhoselta: elli@tamko.fi. tai soittamalla +358440826567 

3. Solun pop up Mediapoliksella 23.9.

Tamko järjestää Solun pop upin Mediapoliksella keskiviikkona 23.9. klo 10-14. Tuomme paikalle opiskelijakorttien tarrat sekä haalarimerkit. Itse opiskelijakorttien nouto tapahtuu Tamkon toimistolta tai vaihtoehtoisesti voit pyytää kortin postitusta meiltä: toimisto(at)tamko.fi

4. Muista kerätä merkintöjä Tursaspassiisi!

Olethan muistanut jo kerätä merkintöjä syksyn aikana omaan Tursaspassiisi? Tursaspassiin suorituksia keräämällä voit muun muassa osallistua rahan arvoisten palkintojen arvontaan. Lisätietoja muun muassa palkinnoista ja Tursaspassirasteista 2020 löydät Tamkon sivuilta: https://tamko.fi/opiskelijakortti/tursaspassi/

5. Lukuvuoden 2019-2020 Tursaspassin palautus on tehtävä 30.9. mennessä!

Hei lukuvuoden 2019-2020 Tursaspassin omistaja! Muistathan palauttaa oman Tursaspassisi 30.9. mennessä, jotta olet mukana lukuvuoden 2019-2020 palkintojen arvonnassa. Palautus tapahtuu Solulle.

6. Haluatko julkaista Tamko Topicsissa? Näin se onnistuu!

Tamko Topics on Tamkon opiskelijakunnan viikkotiedote, joka lähetetään Tamkon jäsenille sähköpostitse maanantaisin. Tamko Topics julkaistaan myös paperisena sekä Tamkon nettisivuilla. Onko sinulla esimerkiksi ainejärjestö- tai opiskelijaelämään liittyvä tapahtuma tai asia jonka haluaisit esille Topicsiin? Silloin kannattaa olla yhteydessä Tamkon viestinnän asiantuntijaan osoitteella topicsiin(at)tamko.fi. Lähetä julkaistava materiaali sähköpostilla keskiviikkoon mennessä, jos haluat julkaisusi tulevan seuraavan viikon Topicsiin.

Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

7. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan täällä: www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä


8. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1:
Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2:
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3:
Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja löytyy osoitteista www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus

9. TAMKista Suomen kestävin ammattikorkeakoulu – Kick off 22.9.

Tervetuloa TAMKin järjestämään kestävän kehityksen työpajaan 22.9. klo 15. Kestävän kehityksen tavoitteet vaikuttavat jo nyt jokaisen työhön yksilön ja organisaation tasolla. Haluat varmasti vahvistaa osaamistasi ja kehittää kykyjäsi vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Kutsumme sinut ideoimaan, miten me tamkilaiset voimme yhdessä edistää kestävää kehitystä ja uudistaa yhteiskuntaa luovasti, koulutuksella, tutkimuksella ja vastuullisella toiminnalla.

Ilmoittaudu 21.9. klo 18 mennessä tapahtumaan: https://bit.ly/3m9TohF

10. Intranetin Yhdessä-osio on uudistunut

Intranetistä löytyy nyt Yhdessä-osio, joka Tampereen korkeakouluyhteisön yhteinen foorumi. Seuraa uutisia ja puheenvuoroja ja osallistu myös itse keskusteluun. Löydät Yhdessä-osion intran päänavigaatiosta.

11. CampusGrill aukeaa maanantaina 21.9.

Campusravitan avokeittiögrilli sijaitsee G-talossa ja on avoinna ma-pe 10.30-17.30. Ruokalistalta löytyy viikottain vaihtuva valikoima pitsaa, hampurilaisia, pihvejä ja tietysti hot wingsejä.

CampusGrillin ruoka valmistetaan tilauksesta, toisin sanoen tilaa ja maksa kassalle, jonka jälkeen saat hälykiekon joka ilmoittaa kun annos on valmis. Grilli on mainio vaihtoehto myös noutaa ruokaa kotiin!

12. Kiinnostaako kestävä kehitys? Liity Yammerin Sustainability-yhteisöön

Yammerin TG-Sustainability-yhteisössä pyritään herättämään keskustelua kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Onko mielessäsi jokin idea, ongelma tai ratkaisu, joka kehittäisi korkeakouluyhteisöä kestävämpään suuntaan? Vai haluatko jakaa ajatuksesi, kiinnostavan linkin tai tutkimuksen? Olet tervetullut mukaan keskustelemaan, suomeksi tai englanniksi!

13. Tule treenaamaan SportUnille edullisesti

SportUnilla voit treenata turvallisesti myös poikkeusaikoina. Maksa siis liikuntamaksu nyt – tiesithän että Tamkon jäsenille liikuntamaksu on edullisempi. Koko vuosi vain 75 euroa!

SportUni avasi kaikki palvelunsa syyskuun alussa. Tällä hetkellä pääset siis palloilemaan, ryhmäliikuntaan, liikuntakursseille ja kuntosaleille ns. normaalien aukioloaikojen mukaan. Kuntosaleilla ja liikuntasaleilla kävijämäärää on rajoitettu niin, että voimme huomioida turvavälit. Lisäksi ryhmäliikuntatunneille ilmoittaudutaan nyt SportUnin Tarjontakalenterin kautta. Keskuksissamme on käytössä myös desinfiointiaineita laitteiden puhdistamiseen ja tietenkin käsien desinfioimiseen.

Jos mietityttää liikunnan aloittaminen, varaa aika SportUnin maksuttomaan liikuntaneuvontaan. Se voidaan tällä hetkellä toteuttaa joko etänä tai ihan tapaamisella. Varaa aika suoraan SportUnin liikuntakoordinaattorilta.

14. TUNI Intrasta löydät kootusti opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa

Etsitkö opintoihin ja opiskeluun liittyvää tietoa? TUNI Intrasta (https://intra.tuni.fi/) löydät kootusti uutiset, opiskeluihin liittyvät ohjeet ja palvelut, opiskelun aikataulun ja kalenterin sekä ilmoitukset Sisusta. Intrasta löydät myös muiden tarvittavien järjestelmien linkit.

Lue lisätiedot Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/18290

15. Teatteri Ääriraja etsii tekijöitä

Teatteri Ääriraja on aloittanut toimintansa syksyn osalta! Toimintaan haetaan yhä mukaan kaiken kaltaisia tekijöitä niin lavalle kuin kulisseihin (Lavastus, Maskeeraus, Käsikirjoittaminen, Bändi, ym.)

Seuraavat harjoituksemme ovat tiistaina 22.9. klo 18 TAMKin pääkampuksen juhlasalissa D1-04, tervetuloa tutustumaan toimintaamme! Ääriraja somessa: Instagram: @aariraja ja Facebook: @teatteriaariraja

16. Hämeen Partiopiirin Trangiapizzakurssi 30.9. alkaen (Tursaspassitapahtuma)

Osallistu Hämeen Partiopiirin Trangiapizzakurssille 30.9. klo 18 alkaen. Paikalle voit tulla klo 18.00 lähtien, mutta tulethan viimeistään klo 20.00, jotta ehdit paistaa itsellesi maistuvan trangiapizzan. Paikkana Sorsapuisto Tampereella, lintuhäkkien vieressä. Lisäksi, jotta osaamme varata suunnilleen oikean määrän ruokaa, pyydämme ennakkoilmoittautumista (josko se ei estä sinua saapumasta paikalle muuten vaan). Ilmoittaudu täältä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=36428

17. Formula Student rekrytilaisuus 30.9.2020

Oletko kiinnostunut kilpa-auton suunnittelusta ja rakennuksesta? Olisiko sinun juttusi kuitenkin liikeidean luominen tai sponsoreiden etsiminen? Näihin ja moniin muihin tehtäviin eri aloilla tarvitsemme motivoitunutta ja aktiivista porukkaa, älä siis epäröi liittyä seuraan! Lisää tietoa projektista ja siihen liittymisestä saat 30.9. klo 17:30 järjestettävässä rekrytilaisuudessa tilassa juhlasalissa D1-04. Mikäli haluat osallistua etänä olethan yhteydessä sähköpostitse formula.tamk@tuni.fi.

Projektiin pääset tutustumaan myös somessa: FB: Tampere Formula Student, Youtube: Tampere UAS Motorsport ja IG: @tampereformulastudent

18. Yritykset tarvitsevat apuasi – hae C-LABiin mukaan!

C-LABin 8 viikon sprintin aikana pääset kehittämään kestävästi tuote-/palveluideaa tai tutkimustuloksia kokeilusta kohti konkreettista lanseeraussuunnitelmaa. C-LABissa työskentelet monialaisessa opiskelijatiimissä yhteistyössä idean kehittäjän kanssa, tekemällä oppimistehtäviä ja suunnitelmaa kohti tuotteen/palvelun lanseerausta. Kurssi on kokonaan englanniksi, ja hyväksytystä suorituksesta saa 5 opintopistettä. Tule mukaan!

Hakuaika päättyy 30.9., toimi nopeasti: https://www.y-kampus.fi/fi/opinnot/c-lab-4/

19. Ota kaksivaiheinen tunnistus käyttöösi Officen 365 -pilvipalveluissa

Ota kaksivaiheinen tunnistus Microsoft Office 365 -pilvipalveluissa käyttöösi nyt, saat lisäsuojaa petosyrityksiltä. Kaksivaiheinen tunnistus otetaan pakotetusti käyttöön vaiheittain ja vuoden 2020 loppuun mennessä se on käytössä koko korkeakouluyhteisössä.

Kaksivaiheinen, vahva tunnistus tarkoittaa Microsoft Office 365 -pilvipalveluihin kirjautumisen yhteydessä tehtävää lisävahvistusta joko mobiililaitteen lisäohjelmalla tai tekstiviestillä. Palvelun käyttö on maksutonta. Ohjeet intrassa: https://intra.tuni.fi/handbook/2677/2693/12548?role=staff&university=uni

20. Vapaaehtoistöitä nuorten parissa!

Punaisen Ristin Nuorten turvatalolla on syksyn aikana käynnissä Digiraatipilotti, johon etsimme mukaan vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten rooli on olla viemässä keskusteluja eteenpäin ja huolehtimassa, että keskustelu pysyy aiheessa sekä suunnitella aiheita ja etsiä nuoria mukaan. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus päästä mukaan kehittämään täysin uutta vapaaehtoistyönmuotoa! Osallistumisesta saa todistuksen. Osallistuminen on mahdollista toteuttaa täysin etäyhteyksien välityksellä.

Nuorten turvatalolla on mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä myös Turvatalon tilapäismajoituksessa, jalkautuvassa työssä ja Sekasin-chatissa. Tilapäismajoituksessa ja Sekasin-chatissa vapaaehtoisilta vaaditaan 23 vuoden ikää. Jalkautuvaan työhön ja Digiraatiin pääsevät mukaan kaikenikäiset.

Lisätietoa antavat:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Johanna Riiheläinen: johanna.riihelainen@redcross.fi
Kriisi- ja perhetyöntekijä Satu Rantakärkkä: satu.rantakarkka@redcross.