Tamko Topics 36 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Alkumetri ja Tursajaiset perutaan syksyltä
 2. Solulla asioinnista koronapandemian aikana
 3. Tamkon nettisivut uudistuivat!
 4. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa
 2. Kela: korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?
 3. Terveystalolla tarjolla töitä opiskelijoille!
 4. SportUni avaa kaikki liikuntatilat asiakkaiden käyttöön maanantaina 31.8. alkaen
 5. Tutustu etäopiskelun käsikirjaan intrassa!
 6. SporttiAppro 2020
 7. Tule mukaan tekemään NääsPeksiä 2020!
 8. Jääkiekkokerho ATIK hakee pelaajia
 9. Traplight is looking for a Marketing Artist Intern

Opiskelijakunta

1. Alkumetri ja Tursajaiset perutaan syksyltä

Tamko on tehnyt päätöksen, että Alkumetri sekä Tursajaiset siirtyvät syksyltä myöhempään ajankohtaan. Opiskelijakuntana haluamme kantaa vastuuta ja näyttää omalla toiminnallamme esimerkkiä vallitsevan koronaviruspandemian aikana. Näin suuret tapahtumat ja niiden laajuus aiheuttavat sen, että emme voi taata osallistujien turvallisuutta täysin. Tapahtumiin eivät voisi myöskään osallistua riskiryhmään kuuluvat, joten otimme myös heidät huomioon päätöstä tehdessämme. Meille tärkeintä on jokaisen turvallisuus. Tämä on vaikea päätös, mutta koemme tämän parhaaksi tavaksi toimia tässä tilanteessa. Aiomme kuitenkin järjestää etenkin Tursajaiset myöhemmin sopivana ajankohtana suurempana kuin koskaan aiemmin.

Tamko ei kiellä alayhdistyksiltä tapahtumien järjestämistä. Alayhdistysten tulee kuitenkin noudattaa valtion asettamia linjauksia ja suosituksia, mutta ennen kaikkea myös miettiä itse tapahtumien tarpeellisuutta. Painotamme siis tapahtumien turvallisuuskäytänteiden ja -ohjeistusten tarkkaa noudattamista.

2. Solulla asioinnista koronapandemian aikana

 • Kun tulet asioimaan Tamkon toimistolla, saavu paikalle vain terveenä.
 • Toistaiseksi Tamkon toimistolla ei ole kahvitarjoilua, eikä toimiston oleskelutilat ole käytössä. Tulethan siis paikalle vain asioimaan.
 • Muista turvavälit toimistolla asioidessa ja vältä ylimääräistä oleskelua.
 • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
 • Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
 • Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.

Tamkon toimiston aukioloajat 1. periodin aikana, ellei muuta tiedoteta:
MA-KE klo 10.00 – 16.00
TO klo 10.00 – 18.00
PE klo 10.00 – 14.00

Muuta:
Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta, niin pysyt perillä mahdollisista muutoksista käytäntöihin:
www.intra.tuni.fi
www.intra.tuni.fi/content/news/12678

3. Tamkon nettisivut uudistuivat

Tamkon ilme uudistuu tulevan syksyn aikana, ja yksi keskeisistä uudistuksista on meidän uudet nettisivut. Muun muassa uudistunutta ilmettä ja helppokäyttöisempiä sisältöjä pääset tarkastelemaan vanhasta tutusta osoitteesta www.tamko.fi

”Tamko päätti viime vuonna lähteä hakemaan saavutettavampia ja käyttäjäläheisempiä nettisivuja.
Uudistuksen aikana sivuja tehdessä haimme kevyempää ulkonäköä ja helposti navigoitavia sivuja.” kommentoi Tamkon hallituksen varapuheenjohtaja Jenni Tammenmaa.

4. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan täällä. www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

5. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus maanantaista torstaihin klo 8.15–14 ja perjantaisin klo 8.15–13.

Tiimi 1:
Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2:
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3:
Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja löytyy osoitteista www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus.

6. Kela: korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?

Korkeakouluopiskelijan on syytä tarkistaa viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä. Opintotukea voi palauttaa 11.9.2020 asti.

Opintotukea saavan korkeakouluopiskelijan pitää suorittaa vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti ja vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa. Tukikuukausi on kuukausi, jolta opiskelija on saanut opintorahaa, opintotuen asumislisää tai molempia. Edistymisen seuranta ei koske yleistä asumistukea.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi opiskelijan lukuvuonna 2019−2020 käyttämistä tukikuukausista vähennetään opintojen edistymisen seurannassa 2 kuukautta. Vähennys huomioidaan vain syksyllä 2020 tehtävässä opintojen edistymisen seurannassa.

Jos opiskelija on nostanut lukuvuonna 2019−2020 opintotukea 9 kuukauden ajan, opintojen edistymisen seurannassa huomioidaan 7 tukikuukautta. Tällöin opintopisteitä pitää olla vähintään 35. Jos opintosuorituksia on vaadittua vähemmän, opiskelija voi välttää pulmat palauttamalla alkuvuoden tukea 11.9.2020 mennessä. Palautuksen voi tehdä asiointipalvelussa.

Lue lisää Kelan tiedotteesta: https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat

7. Terveystalolla tarjolla töitä opiskelijoille!

Terveystalo hakee määräaikaisiin työsuhteisiin näytteenottajia, sekä avustavaa henkilöstöä. Avustavissa tehtävissä koulutus- ja kokemustausta voi olla mikä tahansa, eli nämä tehtävät soveltuvat erinomaisesti myös opiskelijoille. Näytteenottajana voi työskennellä terveydenhuollon ammattilainen eli laboratiohoitaja, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai lähihoitaja. Työajat ovat joustavia ja työsuhteet kestävät enintään vuoden loppuun asti tai sovitusti. Pirkanmaalla töitä on tarjolla Tampereen lisäksi Nokialla, Sastamalassa ja Valkeakoskella. Haku on auki 6.9.2020 asti.

Linkki hakuilmoitukseen: https://tyopaikat.terveystalo.com/MepRekry/Application/Index/9123/

8. SportUni avaa kaikki liikuntatilat asiakkaiden käyttöön maanantaina 31.8. alkaen

SportUnin kaikki liikuntatilat aukeavat asiakkaiden käyttöön maanantaina 31.8. alkaen. Samalla käynnistyy myös ryhmäliikunta- sekä palloilukausi. Kannattaa myös hyödyntää SportUnin keskuksie navoimet ovet ensi viikolla 31.8-6.9. Avoimien ovien aikana voit tulla kokeilemaan maksutta treenisaleja, ryhmäliikuntaa, avoimia palloiluvuoroa, sulkapalloa tai kuntosalia.

Lisätiedot SportUnin tiedotteesta: https://sites.tuni.fi/sportuni/ajankohtaista/treenataan-syksy-turvallisesti-sportunin-avaa-ryhmaliikunnat-ja-palloilukauden-31-8/

9. Tutustu etäopiskelun käsikirjaan intrassa!

Haluaisitko löytää vinkkejä ja ohjeita etäopiskeluun? Tunin intrasta löydät kootut käytännön ohjeet opiskelijalle etäopiskeluun: https://intra.tuni.fi/handbook/2677/2703/12024

10. SporttiAppro 14.9.

SporttiAppro tulee taas 14.9. kello 11.00 – 19.00! Jo viidettä kertaa järjestettävä opiskelijoita liikuttava tapahtuma tuo piristävää vastapainoa perinteisille opiskelijariennoille. Tapahtuma on loistava mahdollisuus tutustua Tampereen eri liikuntapaikkojen tarjontaan ja löytää uusi laji tuomaan energiaa opiskelujen keskelle!

Lipun hinta tapahtumaan on 10€, lipunmyynti alkaa Kide.Appissa keskiviikkona 2.9. klo 12. Tapahtumassa approilijat kiertävät ennalta määrättyjä liikuntapaikkoja ja pääsevät tutustumaan neljään valitsemaansa lajiin 30 min kokeilutunneilla Tampereen keskustan alueella. Kerättyään appropassin täyteen, osallistuja ansaitsee tutkinnon haalarimerkin muodossa. Tutkintojen määrää voi kasvattaa osallistumalla tapahtumaan uudestaan.

SporttiAppron tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/581863585859286/

11. Tule mukaan tekemään NääsPeksiä 2020!

Interaktiivisen musiikkinäytelmän yhdistys NääsPeksi ry tuottaa tänäkin vuonna musikaalispektaakkelin eli rainan, jonka tekemiseen osallistuu yli sata tamperelaista opiskelijaa. Etsimme nyt tekijöitä syksylle 2020 – unohda siis huolet hetkeksi ja tule mukaan!

Speksistä löytyy tekemistä kaikille, joten tykkäsitpä sitten maalata naamoja tai seiniä, rakentaa taloja tai mahdottomia aseita, ommella asuja tai ruokkia nälkäisiä speksiläisiä – meillä on paikka juuri sinulle. Lähes kaikkiin osa-alueisiin saa opastusta kokeneemmilta, joten valmiiksi ei tarvitse osata juuri mitään, jos intoa tekemiseen löytyy!

Fiiliksiä viime vuoden produktiosta ja backstagelta voit katsoa NääsPeksin Instagramista: https://www.instagram.com/naaspeksi/

Mukaan pääset täyttämällä tämän lomakkeen sunnuntaihin 13.9. mennessä: www.naaspeksi.fi/uutiset/naaspeksin-tekijarekry-2020. Ilmoittautuminen ei ole sitova. Osa-alueesi pomo on sinuun yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä. Osa-alueista ja niiden tehtävistä voit kysellä lisää tuottajilta (tuottajat@naaspeksi.fi) tai lukea osoitteesta www.naaspeksi.fi/osa-alueet. Hakulomakkeen ulkopuoliset erillishaut (sanoittajat, tanssijat, koreografit sekä näyttelijät) löytyvät osoitteesta www.naaspeksi.fi/uutiset/naaspeksin-tekijarekry-2020.

12. Jääkiekkokerho ATIK hakee pelaajia

Jääkiekkokerho ATIK etsii innokkaita pelaajia ja maalivahteja. Jäävuorot ovat maanantai-iltaisin Hakametsässä ja omat varusteet on oltava mukana. Vuoroilla pelataan harrastekiekon säännöillä (ei taklauksia tai lämäreitä), joten kaikki ovat tervetulleita.

Jos kiinnostuit ja haluat lähteä mukaan, niin ota yhteyttä: atik@tamko.fi

13. Traplight is looking for a Marketing Artist Intern

The next big mobile IP is coming from Tampere, Finland! We’re creating casual mid-core
games with a fresh twist and are backed by the best investors in the business. We are offering you a once-in-a-lifetime opportunity to join us in building a global F2P game service and growing it into a Top 10 grossing game!

We are looking for someone with high motivation to learn all about online marketing focused content creation and who has prior experience with video production software. Excellent communication and teamwork skills are also important qualifications for our new team member. We just globally launched our latest title ’Battle Legion’ so the time to join the team is perfect!

More information: www.traplightgames.com/jobs/marketing-artist-intern