Tamko Topics 33 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Etsitään järjestyksenvalvojia ja vapaaehtoisia Tursajaisiin!
2. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!
3. Solu on avoinna asiointia varten
4. Osallistu arvontaan ja voita liput SyysFestiin!

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä
5. SporttiAppro 2020
6. Kehitä tiimityöskentely- ja johtamistaitojasi ja ilmoittaudu mukaan Y-kampuksen Kasvuohjelmaan 16.8. mennessä!
7. Kirjaston toimipisteet avautuvat asiakkaille 10.8.2020
8. TAMKin lukkarikone on päivitetty
9. Opiskelijan tampereen SyysFest Särkänniemessä 1.9.
10. KohinaKampus-podcast on täällä taas
11. Maviko etsii sähköalan projekti-insinööriä

English summary
12. We’re looking for volunteers for Tursajaiset
13. Tamko’s office Solu is open again
14. The Timetable Engine (Lukkarikone) has been updated
15. The campus libraries will open to customers 10th of August 2020
16. Win tickets for SyysFest 2020
17. Opiskelijan Tampere’s SyysFest in Särkänniemi

OPISKELIJAKUNTA

1. Etsitään järjestyksenvalvojia ja vapaaehtoisia Tursajaisiin!

Löytyykö sinulta voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti? Tai kiinnostaisiko talkootyö syksyn suurimmassa tursastapahtumassa? Tule mukaan Tursajaisiin 16.9. klo 12 alkaen! Kiitoksena järjestyksenvalvojille ja muille vapaaehtoisille tarjoamme staffipassin Tursajaisten jatkoille, kiitosillan Solun saunalla sekä ilmaislipun syksyn kovimpiin kekkereihin, eli Alkumetriin (2.9.)! Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä Tamkon tapahtumavastaava Suviin: tapahtumat(at)tamko.fi tai 0440826569.

HUOM: etsimme vanhempia opiskelijoita järjestyksenvalvojahommiin, sillä toivomme uusien opiskelijoiden nauttivan Tursajaisista täysillä!

2. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan täällä. www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

3. Solu on avoinna asiointia varten

Tamkon toimisto Solu palvelee jälleen kesän jälkeen. HUOM: Solu on toistaiseksi auki vain asiointia varten, eli esimerkiksi sohvatilat eivät ole vielä käytössä opiskelijoille yleistä oleskelua varten. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tämän suhteen. Solulta saat haettua opiskelijakorttisi, suoritettua SportUnin maksut, ostettua haalarimerkkejä ja tapahtumalippuja. Solulta saat myös neuvoja ja tukea kaikkiin opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin.

1. periodin aukioloajat ovat (3.8. – 18.10.2020):

ma-ke klo 10-16
to klo 10-18
pe klo 10-14

Aukioloja voidaan muuttaa esimerkiksi 1. periodin jälkeen. Seuraamalla Tamkon tiedotusta ja somea pysyt perillä mahdollisista muutoksista.

4. Osallistu arvontaan ja voita liput SyysFestiin!

Kiinnostaisiko lähteä viettämään hauskaa syyspäivää tämän vuoden SyysFestiin Särkänniemeen? Jos vastasit kyllä, niin nyt kannattaa osallistua Tamkon arvontaan. Tamkon Instagramista löydät arvontaan liittyvän julkaisun, josta tykänneiden kesken kahdelle (2) onnekkaalle liput 1.9.2020 järjestettävään SyysFestiin.

HUOM: Olet oikeutettu osallistumaan arvontaan, jos olet Tamkon jäsen. Osallistu arvontaan 19.8.2020 mennessä. Arvonnan voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä 21.8.2020 mennessä.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Sporttiappro 14.9.

SporttiAppro tulee taas 14.9. kello 11.00 – 19.00! Jo viidettä kertaa järjestettävä opiskelijoita liikuttava tapahtuma tuo piristävää vastapainoa perinteisille opiskelijariennoille. Tapahtuma on loistava mahdollisuus tutustua Tampereen eri liikuntapaikkojen tarjontaan ja löytää uusi laji tuomaan energiaa opiskelujen keskelle!

Lipun hinta tapahtumaan on 10€, lipunmyynti alkaa Kide.Appissa keskiviikkona 2.9. klo 12. Tapahtumassa approilijat kiertävät ennalta määrättyjä liikuntapaikkoja ja pääsevät tutustumaan neljään valitsemaansa lajiin 30 min kokeilutunneilla Tampereen keskustan alueella. Kerättyään appropassin täyteen, osallistuja ansaitsee tutkinnon haalarimerkin muodossa. Tutkintojen määrää voi kasvattaa osallistumalla tapahtumaan uudestaan.

6. Kehitä tiimityöskentely- ja johtamistaitojasi ja ilmoittaudu mukaan Y-kampuksen Kasvuohjelmaan 16.8. mennessä!

Haluatko kehittää osaamistasi tiimityöskentelyssä ja -johtamisessa; taidoissa, joita potentiaalisi piilottelee?

Avaamme Y-kampuksen Kasvuohjelman, joka kasvattaa osallistujien tiimityötaitoja, niin teoriaa läpikäymällä kuin kokemuksia antamalla. Tiimityöskentely on nykypäivää käytännössä kaikilla aloilla. Puutteet tiimiosaamisessa ovat suuri hidaste menestymiselle. Tämän haasteen haluamme taklata opiskelijoiltamme!

Aloitamme Kasvuohjelman valmennusleirillä, KasvuBootcampillä 18.8., johon valitaan 20 opiskelijaa eri aloilta. Bootcampiltä valitaan vähintään 5 opiskelijaa koko lukuvuoden kestävään Kasvuohjelmaan, jossa valitut oppivat tiimityöskentelystä ja -johtamisesta tekemisen kautta.

Ehdit vielä mukaan kehittymisen kelkkaan. Ilmoittaudu viimeistään 16.8. tästä! Lisää voit lukea sivuiltamme.

7. Kirjaston toimipisteet avautuvat asiakkaille 10.8.2020

Kirjaston kaikkien viiden toimipisteen tilat ja asiakaspalvelut avataan korkeakouluyhteisön kulkuoikeudellisten jäsenten käyttöön rajoitetuin palveluajoin maanantaina 10.8.2020. Aineiston noutopiste avataan myös yhteisön ulkopuolisille asiakkaille Hervantaan.

Korkeakouluyhteisön yleisten linjausten mukaan kirjaston tilat ovat käytettävissä kulkuoikeuksien mukaisesti ma-pe klo 8-16 välisenä aikana.

Tartuntariskin minimoimiseksi ja mahdollisten altistusten selvittämiseksi kampusten ulko-ovet säilyvät ulkopuolisilta suljettuina.  Henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin vain kulkukortilla.

Kaikissa tiloissa noudatetaan edelleen voimassa olevia turvallisuusohjeita koskien turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia. Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan edellä mainittuja turvallisuusohjeita kirjaston tiloissa.

Kirjaston toimipisteet avoinna Linnassa, Hervannassa, TAMK Pääkampuksella ja Arvossa 10.8.2020 alkaen – kulkukorteilla:

Kirjaston tilat
ma-pe klo 8.00 – 16.00

Kirjaston asiakaspalvelu
ma-pe klo 10.00 – 14.00

TAMK Mediapoliksen toimipiste on avoinna TAMKin aukiololinjausten mukaan ja asiakaspalvelu on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 10.00 – 14.00.

Chat-palvelu verkossa palvelee ma-pe klo 9-15.

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa tällä hetkellä 1. periodin ajan. Tilannetta tarkastellaan uudelleen ennen 1. periodin päättymistä 18.10. ja koronatilanteen niin vaatiessa. Lisätiedot: https://www.tuni.fi/fi/kirjasto

8. TAMKin lukkarikone on päivitetty

TAMKin lukkarikone (https://lukkarit.tamk.fi) on päivittynyt. Lukkarikoneeseen kirjautumalla saat automaattisen lukujärjestyksen, joka rakentuu niiden opintojaksojen perusteella, joihin olet ilmoittautunut. Jos haluat muokata lukujärjestystä, luo ensin uusi pohja.

Aiemman version lukkarikoneesta löydät osoitteesta lukkaritold.tamk.fi. Se on käytössä vuoden 2020 loppuun saakka.

9. Opiskelijan Tampereen SyysFest Särkänniemessä, lippuja vielä jäljellä!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, 1. syyskuuta. Tekemistä täynnä olevan tapahtuman lipun hinta on 11€, ja lipunmyynti on jo käynnissä Kide.appissa. Lippu vaihdetaan Särkänniemen rannekkeeseen. Tarvitset myös voimassa olevan opiskelijakortin tai -todistuksen.

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin loppukesää. Seuraamalla Opiskelijan Tampereen somekanavia pysyt perillä tapahtuman tiedotuksesta.

10. KohinaKampus-podcast on täällä taas

KohinaKampuksen takana on podcast-tiimi, joka muodostuu Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoista.Tänä kesänä KohinaKampus on Learning Labin kesäopintokokonaisuudessa yksi projekteista ja puikoissa on uudet opiskelijat, 5 henkilön tiimi neljän eri alan opiskelijoista. Edustettuina opiskelualoina tämän kesän tiimissä ovat konetekniikka, laboratoriotekniikka, liiketalous ja yhteiskuntatutkimus.

Jaksoja tehdään monipuolisista korkeakouluyhteisöä koskettavista aiheista. Luvassa on rentoa keskustelua pääasiassa opiskelijoiden näkökulmasta. Tänä kesänä aiheina ovat mm. etäopiskelu ja hyvinvointi ja TAMKin erilaiset innovaatio- ja tutkimusprojektit, joissa olemme olleet mukana. Lisäksi esittelemme yhteiskuntatutkimuksen ja liiketalouden kokonaisuudet opiskelijoiden näkökulmasta. Jaksot julkaistaan Soundcloudissa ja Spotifyissa.

KohinaKampuksen jaksojen pariin pääset alla olevista linkeistä:

Spotify: KohinaKampus
Soundcloud: KohinaKampus

11. Maviko etsii sähköalan projekti-insinööriä

Maviko on valtakunnallisesti toimiva innovatiivinen sähkönjakelun palveluyritys. Maviko on perustettu vuonna 2006. Liikevaihtomme on noin 8 M€. Toimipisteitä on Vaasassa, Lempäälässä, Kokkolassa ja Kuopiossa. Valmistamme- ja maahantuomme laadukkaita tuotteita, jotka suunnittelemme palvelemaan asiakaan sähkönjakelu- tai tuotantolaitteistoja. Maviko tunnetaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä toimituksista.

Tuotteisiimme kuuluvat mm. maasulkuvirran- ja loistehon kompensoinnit, älymuuntamot, laitesuojat, sähköasemat, automaatio- ja viestiliikenneratkaisut sekä kaikki vaativien sähkölaitteistojen kunnossapitotyöt.

Toimintamme laajentuessa etsimme tekevään joukkoomme aktiivista projekti-insinööriä ensisijaisesti Lempäälän toimipisteeseemme. Voit olla vasta valmistunut tai kokenut. Työtehtäviisi kuuluu sähkösuunnittelun lisäksi käyttöönottotyöt sähköasemilla.

Edellytämme:
– sopivaa koulutusta, esim. sähköpuolen insinööri
– CAD-ohjelmiston perusosaamista
– matkustusvalmiutta

Tarjoamme:
– mielenkiintoisia ja monipuolisia töitä vakaalla toimialalla
– kilpailukykyisen palkan ja hyvät henkilökuntaedut
– hyvän työyhteisön tuen sekä mahdollisuuden oppia ja kehittyä tehtävissä

Jos kiinnostuit, lähetä hakemus ja CV 28.8. mennessä sähköpostilla:
Kimmo Autiolle (etunimi.sukunimi@maviko.fi), tai kysy lisätietoja numerosta 044 580 6215

Lisätietoja Mavikosta:
https://www.maviko.fi

ENGLISH SUMMARY

12. We’re looking for volunteers for Tursajaiset!

Do you have a valid license for order supervision? Or would you like to be a volunteer for Tursajaiset? If so, come to Tursajaiset on 16th of September from 12 o’clock onwards! As an incentive, we are offering staff pass with all the benefits, thank you sauna at Solu’s sauna and a free ticket to autumn’s greatest party, Alkumetri (4th of September)! If you are interested, please contact either office(at)tamko.fi or Tamko’s events coordinator Suvi: tapahtumat(at)tamko.fi or 0440826569.

13. Tamko’s office Solu is open again

Tamko’s office Solu is open again after the summer. Solu services include student cards, SportUni fee, overall patches, event tickets and of course, advices and support to your questions about student life. Notice: for the time being Solu is open just for student services.

During the 1st period we are open:
Mon-Wed 10am to 4pm
Thu 10 am to 6pm
Fri 10 am to 2pm

Notice that we can change the opening hours for instance after the 1st period if needed. By following Tamko’s social media you can keep a track on the possible changes to the opening hours.

14. The Timetable Engine (Lukkarikone) for TAMK students has been updated

The Timetable Engine (Lukkarikone) has been updated. By logging in to the Timetable Engine, you will receive an automatic timetable order based on the courses you have registered for. To edit the Timetable Engine, first create a new template.

An earlier version of the Timetable Engine can be found at lukkaritold.tamk.fi. It will be operational until the end of 2020.

15. The campus libraries will open to customers 10th of August 2020

The premises and customer services of all five units of the Library will be opened to the members of the University community with access rights with limited service hours on Monday, 10th of August 2020. We will also open a book pick-up service point for non-Community customers in Hervanta.

According to the general guidelines of the University community, the facilities are available in accordance with the access rights on weekdays from 8.00 to 16.00.

To minimize the risk of infection and to identify potential chains of infection, staff and students will have access to campus and library facilities with their key card.

All premises continue to comply with the applicable safety instructions regarding safety intervals and hygiene instructions. We ask our customers to follow the above-mentioned safety instructions on the library premises.

Library units open at Linna, Hervanta, TAMK Main campus, and Arvo 10.8.2020 onwards  – with key card:

Library premises
Mon-Fri 8.00 – 16.00

Customer Service
Mon-Fri 10.00 – 14.00

TAMK Mediapolis unit is open according to TAMK’s opening hours and the customer service is open on Tuesdays and Thursdays from 10.00 to 14.00.

The online chat service is open Mon-Fri from 9 to 15.

The exemption arrangements are currently in force for the 1st period, ie until 18.102020. The arrangements will then be reviewed or, if necessary, before this, if circumstances so require. Policies may need to be changed as the coronavirus situation or regulatory guidelines change. For more information: https://www.tuni.fi/en/library

16. Win tickets for SyysFest 2020!

Would you like to have a memorable day and participate in this year’s SyysFest in Särkänniemi? If your answer is yes, you can participate in a raffle where you can win a ticket to the event. Check out our post about the raffle from our Instagram for more information. We are raffling off two (2) tickets to the SyysFest.

You are entitled to enter the raffle, if you are a member of Tamko. The raffle will be done in 19.8.2020 and the we will contact the winners personally by 21.8.2020.

17. Opiskelijan Tampere SyysFest in Särkänniemi

Opiskelijan Tampere’s and Särkänniemi’s SyysFest is here again! For the third time this student festival will hit Särkänniemi in September the 1st. The ticket sales have already begun, you can get the ticket for 11€ from Kide.app. The ticket will be changed to a Särkänniemi wristband. You also need a valid student card or certificate.

In SyysFest Särkänniemi Theme Park is reserved for students only! All the craziest rides are open and also restaurants, kiosks and games. More information will come along the summer, so follow Opiskelijan Tampere on social media.