Tamko Topics 32 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Etsitään järjestyksenvalvojia ja vapaaehtoisia Tursajaisiin!
2. Solu on avoinna jälleen
3. Osallistu arvontaan ja voita liput SyysFestiin!
4. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

5. Kela tiedottaa: Asumistuen tarkastus ja syksyn opintolainan nostaminen
6. Campusravitan ravintoloiden ja kahviloiden aukioloajat 3.8.2020 alkaen
7. Ateriatuettujen lounaiden hintamuutokset 1.8.2020 alkaen, sekä ateriatuettujen aterioiden noutomahdollisuus
8. SportUnin uusi kausi on alkanut!
9. Opiskelijan Tampereen SyysFest Särkänniemessä
10. Nyyti ry:n elokuun chatit

English summary

11. We’re looking for volunteers for Tursajaiset
12. Tamko’s office Solu is open again
13. Campusravita opening hours from 3.8.2020 and take-away meals
14. Win tickets for SyysFest 2020!
15. Tamko’s autumn campaign – win a 100€ S-group gift card!
16. SportUni’s new season has started!
17. Opiskelijan Tampere’s SyysFest in Särkänniemi
 

OPISKELIJAKUNTA

1. Etsitään järjestyksenvalvojia ja vapaaehtoisia Tursajaisiin!

Löytyykö sinulta voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti? Tai kiinnostaisiko talkootyö syksyn suurimmassa tursastapahtumassa? Tule mukaan Tursajaisiin 16.9. klo 12 alkaen! Kiitoksena järjestyksenvalvojille ja muille vapaaehtoisille tarjoamme staffipassin Tursajaisten jatkoille, kiitosillan Solun saunalla sekä ilmaislipun syksyn kovimpiin kekkereihin, eli Alkumetriin (2.9.)! Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä Tamkon tapahtumavastaava Suviin: tapahtumat(at)tamko.fi tai 0440826569.

HUOM: etsimme vanhempia opiskelijoita järjestyksenvalvojahommiin, sillä toivomme uusien opiskelijoiden nauttivan Tursajaisista täysillä!

2. Solu on avoinna jälleen

Tamkon toimisto Solu palvelee jälleen kesän jälkeen. Solulta saat haettua opiskelijakorttisi, suoritettua SportUnin maksut, ostettua haalarimerkkejä ja tapahtumalippuja. Solulta saat myös neuvoja ja tukea kaikkiin opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin.

1. periodin aukioloajat ovat (3.8. – 18.10.2020):

ma-ke klo 10-16
to klo 10-18
pe klo 10-14

Aukioloja voidaan muuttaa esimerkiksi 1. periodin jälkeen. Solu on myös toistaiseksi auki vain asiointia varten, eli esimerkiksi sohvatilat eivät ole vielä käytössä opiskelijoille yleistä oleskelua varten. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tämänkin suhteen. Seuraamalla Tamkon tiedotusta ja somea pysyt perillä mahdollisista muutoksista.

3. Osallistu arvontaan ja voita liput SyysFestiin!

Kiinnostaisiko lähteä viettämään hauskaa syyspäivää tämän vuoden SyysFestiin Särkänniemeen? Jos vastasit kyllä, niin nyt kannattaa osallistua Tamkon arvontaan. Tamkon Facebookista ja Instagramista löydät arvontaan liittyvän julkaisun (julkaistaan viikolla 32), josta tykänneiden kesken kahdelle (2) onnekkaalle liput 1.9.2020 järjestettävään SyysFestiin.

Olet oikeutettu osallistumaan arvontaan, jos olet Tamkon jäsen. Osallistu arvontaan 19.8.2020 mennessä. Arvonnan voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä 21.8.2020 mennessä.

4. Tamkon syyskampanja käynnissä – voita 100€ S-Ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syksyn jäsenkampanja, johon voivat osallistua sekä uudet että vanhat jäsenet. Tänä vuonna arvomme yhteensä 5 kpl S-ryhmän sadan euron (100€) arvoisia lahjakortteja. Näistä 3 kpl kortteja arvotaan kesäkuussa 2020 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden kesken. Loput 2 kpl lahjakortteja arvotaan kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2020. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksyä varten! Osallistu kampanjaan täällä. www.tamko.fi/syksyn-2020-jasenkampanja

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Kela tiedottaa: Asumistuen tarkastus ja syksyn opintolainan nostaminen

Asumistuen tarkistus

Kela tarkistaa yleisen asumistuen, kun tuen myöntämisestä tai edellisestä tarkistuksesta on kulunut vuosi. Tukea saavan pitää itse hakea tarkistusta. Tarkistushakemus kannattaa toimittaa Kelaan hyvissä ajoin, jotta tuen maksamiseen ei tule katkosta.

Yleinen asumistuki myönnetään yleensä toistaiseksi, mutta tuki tarkistetaan vähintään kerran vuodessa. Asumistuen vuositarkistus tehdään, kun tuen myöntämisestä tai edellisestä tarkistuksesta on kulunut vuosi. Moni opiskelija on saanut edellisen päätöksen asumistuesta elo–syyskuussa 2019. Tarkistusta voi hakea kätevimmin asiointipalvelussa kela.fi/asiointi. Kelan lähettämässä kirjeessä kerrotaan määräaika tarkistushakemuksen toimittamiselle. Jos asiakas ei hae tarkistusta riittävän ajoissa, asumistuki lakkautetaan.

Syksyn opintolainan nostaminen

Syksyn opintolainan on voinut nostaa 1.8. alkaen. Tyypillisestä opintotuesta 650€/kk on opintolainaa ja 252,76€/kk opintorahaa. Opiskelija voi saada opintolainaa syksyllä 2 600 tai 3 250 euroa ja keväällä tavallisimmin 3 250 euroa. Suurin osa opiskelijoista voi nostaa lukuvuoden opintolainansa kahdessa erässä. Opiskelijan on sovittava opintolainan nostamisesta pankin kanssa. Opiskelija voi itse päättää, nostaako hän opintolainaa ja kuinka paljon.

Lisätietoja Kelan ”Ajankohtaista” -sivuilla: www.kela.fi/ajankohtaista

6. Campusravitan ravintoloiden ja kahviloiden aukioloajat 3.8.2020 alkaen

Campusravitan ravintola sekä kahvila aukeavat jälleen syyslukukauden alkaessa 3.8. Syksyn aikana avataan myös täysin uusi CampusGrilli, jossa ruoka valmistetaan tilauksesta ja sitä voi tilata myös kotiin.

Kasvis/vegaanilinjasto on siirtynyt B3 -linjalle ja jatkossa kasvisvaihtoehdot löytyvät myös linjoista G1, B5 ja henkilöstölinjastolta.

Campusravitan aukioloajat:

VIIKKO 32 ma-pe:

Lounas klo 10.15-14.30 linjoilla B4, B5 ja B6.
DeliCafe avoinna 8-16

VIIKOT 33-35 ma-pe:

Aamupala tarjolla klo 7.45-9.15 linjalla B5
Lounas ja take-away klo 10.15-17.30 linjoilta B4, B5
Lounas ja take-away klo 10.15-14 G2 linja
DeliSalad 10.15-14
Veggie/Vegan: klo 10.15-14 linjalta B3
DeliCafe 8-19
CampusCafe klo 9-15
CampusGrill aukeaa myöhemmin syksyllä
CampusShop klo 9-14

Lauantaisin:

Delicafe 8.30-14
Lounas klo 10.30-13 linjalla B4

Lisätiedot sekä päivän ja viikon ruokalistat allergeeneineen löydät nettisivuilta www.campusravita.fi, ravintoloiden näytöiltä ja JAMIX -menupalvelusovelluksesta.

7. Ateriatuettujen lounaiden hintamuutokset 1.8.2020 alkaen, sekä ateriatuettujen aterioiden noutomahdollisuus

TAMKOn jäsenille Campusravitan opiskelijalounas on 1.8.2020 alkaen 2,85 € ja edun saa näyttämällä kassalla TAMKOn jäsenkorttia tai käyttämällä ladattavaa arvokorttia maksuvälineenä. Muille Campusravitan opiskelijalounaan hinta on 3,00 €. Annosruokailujen hinnat päivittyvät, kun CampusGrill aukeaa.

Ammattikorkeakoulun henkilöstön lounashinta on 1.8.2020 alkaen 6,35 € (arvokorttilataajille 6,20 €). Muiden asiakkaiden lounashinta 1.8.2020 alkaen on 8,30 €. Vierailijahinta lounaalle on 8,30 €.

Verohallinnon myöntämä aterian noutomahdollisuus koronaepidemian takia opiskelijalounaalle on saanut jatkoa ja sitä on saatavilla päivittäin keskitetysti linjalta G2 (saatavilla myös muilta linjoilta) lounaiden aukio-oloaikoina.

Korkeakouluopiskelijat voivat halutessaan ostaa mukaan 2 päivän ateriat kerralla. Ostotilanteen aikana on näytettävä ateriatukeen oikeuttava opiskelijakortti tai Kelan ateriatukikortti. Lisäksi korkeakouluopiskelija voi ostaa aterian tai kahden päivän ateriat mukaan toiselle korkeakouluopiskelijalle, joka ei oireiden vuoksi voi tulla asioimaan paikan päälle. Tällöin opiskelijan on myös näytettävä toisen korkeakouluopiskelijan opiskelijakortti maksua suorittaessa. Opiskelija voi siis ostaa mukaan ateriat itselleen ja yhdelle opiskelijakaverilleen.

8. Opiskelijan Tampereen SyysFest Särkänniemessä

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, 1. syyskuuta. Tekemistä täynnä olevan tapahtuman lipun hinta on 11€, ja lipunmyynti on jo käynnissä Kide.appissa. Lippu vaihdetaan Särkänniemen rannekkeeseen. Tarvitset myös voimassa olevan opiskelijakortin tai -todistuksen.

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin loppukesää. Seuraamalla Opiskelijan Tampereen somekanavia pysyt perillä tapahtuman tiedotuksesta.

9. SportUnin uusi kausi on alkanut!

SportUnin uusi kausi on alkanut elokuun alussa, 1.8.2020. Tamkon jäsenet suorittavat liikuntamaksun Tamkon toimistolle ja muut Kuntokadun liikuntakeskuksen vastaanotossa. Liikuntamaksujen hinnat Tamkon jäsenille ovat: koko vuosi 75e, syksy 44€ ja kevät 49€. Tamkoon kuulumattomille hinnat ovat: koko vuosi 90€, syksy 55€ ja kevät 60€.

SportUnin uusi ryhmäliikuntakausi alkaa 31. elokuuta. Tarjolla on runsaasti erilaisia ryhmäliikuntatunteja kussakin SportUnin liikuntakeskuksessa. Ryhmäliikuntakalenteri julkaistaan elokuun alussa. Elokuun ajan SportUnin ryhmäliikunta pidetään ulkona. Lisätiedot SportUnin verkkosivuilta.

10. Nyyti ry:n elokuun chatit

Linkit ja lisätiedot chateista löydät Nyyti ry:n somekanavista ja verkkosivuilta.

4.8. kello 15 – 17: Mitä itseltä voi vaatia tänä syksynä?
Ajatukset kääntyvät jo syksyyn. Mitä kauden alussa pitäisi huomioida, että jaksaisi koko lukuvuoden? Miltä koronatilanne näyttää opintojen suhteen nyt. Chatissa voit tulla keskustelemaan, mistä voi tunnistaa liiallisen vaatimustason ja miten tulevan syksyn voisi ottaa vastaan.
6.8. kello 18 – 20: Mikä muuttuu nyt syksyllä?
Syksy on monelle muutoksen aikaa. Opintoja aloitetaan, uusia ihmisiä kohdataan. Mikä sinun syksyssäsi tulee olemaan erilaista? Mikä muuttuu? Näistä asioista keskustellaan Nyytin chatissa.
18.8. kello 15 – 17: Itsensä vertailu muihin ja mielenterveys
Itseään tulee vertailtua muihin. Silloin kun objektiivista vertailukohtaa ei ole saatavilla, arvioidaan mielipiteitä, kykyjä ja olemista vertaamalla niitä toisten mielipiteisiin, kykyihin ja olemiseen. Somessa tämä tapahtuu erityisen helposti. Tuntuuko tutulta, että itsekseen olemme kipeästi tietoisia päivittäisistä haasteista ja koitoksista, samalla kun ystävien ja tuttavien elämät somen perusteella ovat sarja menestyksiä, joita välillä ryhdittää pienet takaiskut, jotka kuitenkin käsitellään kunnialla ja tyylillä.

ENGLISH SUMMARY

11. We’re looking for volunteers for Tursajaiset!

Do you have a valid license for order supervision? Or would you like to be a volunteer for Tursajaiset? If so, come to Tursajaiset on 16th of September from 12 o’clock onwards! As an incentive, we are offering staff pass with all the benefits, thank you sauna at Solu’s sauna and a free ticket to autumn’s greatest party, Alkumetri (4th of September)! If you are interested, please contact either office(at)tamko.fi or Tamko’s events coordinator Suvi: tapahtumat(at)tamko.fi or 0440826569.

12. Tamko’s office Solu is open again

Tamko’s office Solu is open again after the summer. Solu services include student cards, SportUni fee, overall patches, event tickets and of course, advices and support to your questions about student life.

During the 1st period we are open:
Mon-Wed 10am to 4pm
Thu 10 am to 6pm
Fri 10 am to 2pm

Notice that we can change the opening hours for instance after the 1st period if needed. By following Tamko’s social media you can keep a track on the possible changes to the opening hours. Also, for the time being Solu is open just for student services, so if you want to order and pick up your student card, validate the student card’s semester sticker or pay the SportUni gym membership fee.

13. Campusravita opening hours from 3.8.2020 and take-away meals

TAMK Campusravita restaurant opening hours from 3rd of August 2020 are as follows:

Week 32, Mon-Fri:

Lunch: from 10.15 am to 2.30 pm on lines B4, B5 and B6.
Delicafe opening hours from 8 amp to 4 pm.

Weeks 33-35, Mon-Fri:
Breakfast from 7.45 am to 9.15 pm, line B5
Lunch and take-away from 10.15 am to 5.30 pm, lines B4 and B5
Lunch and take-away, from 10.15 am to 2pm, line G5
DeliSalad from 10.15 am to 2 pm
Veggie/Vegan food from 10.15 am to 2 pm, line B3
DeliCafe from 8 am to 7 pm

CampusCafe from 9 am to 3 pm
CampusGrill opens later during fall
CampusShop from 9 am to 2 pm

Saturdays:
DeliCafe from 8.30 am to 2 pm
Lunch from 10.30 am to 1 pm, line B4.

Take-away meals:
You can buy take-away meals for two days at the same time. You must show your student card when buying the meals. You can also buy take-away food for your student friend, who cannot pick up their meals. You can buy meals for one or two days. You must also show your friend’s student card when picking up the order. All in all, you can buy take-away meals for youself and for one other student.

More information from www.campusravita.fi.

14. Win tickets for SyysFest 2020!

Would you like to have a memorable day and participate in this year’s SyysFest in Särkänniemi? If your answer is yes, you can participate in a raffle where you can win a ticket to the event. Check out our post about the raffle from our Facebook or Instagram for more information. We are raffling off two (2) tickets to the SyysFest.

You are entitled to enter the raffle, if you are a member of Tamko. The raffle will be done in 19.8.2020 and the we will contact the winners personally by 21.8.2020.

15. Tamko’s autumn campaign – win a 100€ S-group gift card!

Tamko’s traditional autumn campaign is here! This year we’re raffling off 5 pcs of 100€ S-group gift cards among Tamko members.

Two of the gift cards are raffled among new Tamko members who have applied with an electronic application form and paid for multi year membership. The other three gift cards will be raffled among all members of Tamko whose membership is valid on 1st of October 2020. Now is a great time to become a Tamko member or get your membership payment done for this autumn! More information.

16. Student’s Tampere SyysFest in Särkänniemi

Opiskelijan Tampere’s and Särkänniemi’s SyysFest is here again! For the third time this student festival will hit Särkänniemi in September the 1st. The ticket sales have already begun, you can get the ticket for 11€ from Kide.app. The ticket will be changed to a Särkänniemi wristband. You also need a valid student card or certificate.

In SyysFest Särkänniemi Theme Park is reserved for students only! All the craziest rides are open and also restaurants, kiosks and games. More information will come along the summer, so follow Opiskelijan Tampere on social media.

17. SportUni’s new season has started!

SportUni’s new season has started on 1st of August.

The SportUni fee is paid at your home University. There are different prices for Tamko members and non-members. SportUni fees for Tamko members are as follows: whole year: 75€m, autumn 44€ and spring 49€. For non-members the prices are: whole year 85€, autumn 50€ and spring 55€. Tamko members can make the payment at Tamko’s office (Kuntokatu 3, L-building) and non-members at Kuntokatu sport centre’s reception.

SportUni’s new group exercise season starts at 31 August. There will be a lot of different kind of group exercise classes in every SportUni centre. Group exercise calendar will be published at the beginning of August. Summer group exercise classes will be kept outside. More information from www.sportuni.fi.