Tamko Topics 19 /2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Pidä tauko tietokoneelta ja osallistu MotivationMay-viikkoon!
2. Tytin Teams-tiski 7.5.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Lähde mukaan Self-Hack -fasilitaattoriksi uusille opiskelijoille!
4. Valmistuminen ja tutkintotodistuksen saaminen poikkeusaikana
5. Tulostaminen poikkeusaikana
6. Hae mukaan TAMKin NASA Epic Challenge -ohjelmaan!
7. Kevään palautetilaisuudet jatkuvat!
8. Vertaistukea migreeniarkeen
9. Haluatko auttaa verkkokurssin sisällön tekemisessä?

English Summary
10. Take a break from the computer and take part of the MotivationMay-week!
11. Tytti’s member service Teams desk 7 May
12. Printing at TAMK
13. Feedback sessions are continuing!
14. Apply now: TAMK’s NASA Epic Challenge Programme

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Pidä tauko tietokoneelta ja osallistu MotivationMay-viikkoon!

MotivationMay-viikko kokoaa yhteen kaikki Tampereen korkeakouluopiskelijat suorittamaan erilaisia haasteita somessa. MotivationMay-viikko pärähtää käyntiin maanantaina 4.5., jolloin ensimmäinen haaste paljastetaan, ja haasteita tulee viikon jokaisena arkipäivänä. Haasteet ovat toiminnallisia ja niiden suorittamisessa kannattaa käyttää mielikuvitusta.

Tägää julkaisuusi meidät @opiskelijakuntatamko ja käytä #motivationmay. Muista haastaa kaverisi mukaan: kenen motivaatio on korkeimmalla!?

2. Tytin Teams-tiski 7.5.

Kaipaatko Solulla kahvittelua? Me taas kaivataan teitä, rakkaat opiskelijat! Jos koet vieroitusoireita siitä, ettet ole päässyt pitkään aikaan heittämään meidän jäsenpalveluasiantuntija Tytille kyssäreitä ja uusimpia vitsejä, niin ei hätää! Tytti on Teamsin päässä kuuntelemassa teidän kuulumisia ja kertomassa omia parhaimpia juttujaan. On meinaan taso pysynyt ihan samana, vaikka etänä ollaankin!

Teams-tiski jälleen torstaina 7.5. klo 15-17. Liity Tytin huippuun seuraan tämän linkin kautta!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

3. Lähde mukaan Self-Hack -fasilitaattoriksi uusille opiskelijoille!

Self-Hack on orientoivilla päivillä osalle uusille opiskelijoille toteutettava inspiroiva työapaja, jonka avulla on tarkoitus auttaa osallistujia löytämään elämälleen suunta. Työpajassa toteutetaan tehtäviä, joissa pohditaan omaa elämää ja tulevia tavoitteita, sekä keskustellaan teemoista muiden ryhmäläisten kanssa. Self-Hackin on kehittänyt Creativity Squad ja se perustuu muun muassa positiiviseen psykologiaan sekä Life desing -teorioihin.

Fasilitaattorin tehtävä on ohjata omaa opiskelijaryhmää, luoda mukava ilmapiiri, johtaa päivän kulkua sekä tukea ryhmän työskentelyä. Fasilitaattorina pääset itse tekemään Self-Hackin sekä osallistut koulutukseen. Fasilitaattorina saat todistuksen toiminnasta, fasilitattorin oman haalarimerkin sekä TUNI -hupparin kiitokseksi.

Lähde mukaan jos sinulla on aito motivaatio auttaa uusia opiskelijoita ja innostus luoda yhteisöllistä ilmapiiriä orientoiviin päiviin. Lisää infoa saatavilla Intrassa tietoiskussa 7.5. Teamsissa kello 15-16, saat linkin tapahtumaan ilmoittautumalla infoon täältä.
Ilmoittautudu fasilitaattoriksi tästä linkistä.

4. Valmistuminen ja tutkintotodistuksen saaminen poikkeusaikana

Tutkintotodistuksia ei voi noutaa TAMKilta poikkeusaikana, vaan valmistujalle voidaan toimittaa tutkintotodistusjäljennös sähköpostitse (lähetä pyyntö omalle opintoasiainkoordinaattorille). Lisäksi tutkinnon suorittamisen voi todentaa Koski-palvelun kautta viimeistään viikon kuluttua valmistumisesta.

Alkuperäisen todistuksen voit noutaa myöhemmin erikseen. Tutkintotodistuksia toimitetaan entiseen tapaan maksullisena palveluna postitse (postitus vain torstaisin ja perjantaisin). Lähetä tutkintotodistuspostituspyyntö osoitteeseen: tutkintotodistuspostitus.tamk(at)tuni.fi.

Opintosuoritusotteita ja opiskelutodistuksia voit tilata e-lomakkeella postitse kotiin toimitettavaksi (postitukset vain torstaisin ja perjantaisin). Sähköisesti varmennettuja opiskelutodistuksia ja opintosuoritusotteita voit ladata Pakista (Tilaukset). Älä tulosta sähköisesti ladattua todistusta, todistus on varmennettavissa vain sähköisenä versiona.

Lisätietoa TAMKin muista etäpalveluista voit lukea Intran tiedotteesta.

 

5. Tulostaminen poikkeusaikana

Poikkeustilanteen aikana tulostaminen ja monitoimilaitteiden käyttö on mahdollistettu rajoitetusti sekä henkilöstölle että opiskelijoille. Sovi tulostamisesta etukäteen IT Helpdeskin kanssa, it-helpdesk(at)tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 500. Palvelupisteet ovat auki toistaiseksi klo 9-15.

Tulostaminen ja monitoimilaitteet

 •     Kauppi, Arvon pääaula, monitoimilaite aulatilassa
 •     Keskusta, Päätalon aula, monitoimilaite aulatilassa
 •     Hervanta, Kampusareena, 1. krs, monitoimilaite Logos-tilan edessä
 •     TAMK, Kuntokadun puoleinen aula, monitoimilaite aulatilassa

Huomioitavaa

 •     Monitoimilaitteiden käyttö vain välttämättömissä poikkeustapauksissa
 •     Asiointi monitoimilaitteella yksi käyttäjä kerrallaan, sisätiloihin ei voi muodostua kokoontumista
 •     Käytä monitoimilaitteen vieressä olevia desinfiointiliinoja – pyyhi kosketusnäyttö desinfiointiliinalla ennen ja jälkeen käytön
 •     Opiskelija: tarkista ennen kampukselle tuloa printshopin nettisivuilta tulostuskiintiösi ja tarvittaessa ostaa sitä lisää printshopin sivuilta. Käteisen käsittely/ylimääräinen asiakaskontakti palvelupisteillä ei ole nyt suotavaa.

6. Hae mukaan TAMKin NASA Epic Challenge -ohjelmaan!

TAMK osallistuu lukuvuonna 2020 – 2021 NASAn Epic Challenge ohjelmaan, jossa opiskelijat ratkaisevat erilaisia haasteita käyttämällä avukseen NASAn innovaatioprosesseja, kuten Innovative Conceptual Engineering Designia (ICED). Ohjelman on suunnitellut entinen NASAn astronautti Dr. Charles Camarda, joka osallistuu myös opetukseen.

Ohjelma koostuu kahden kurssin kokonaisuudesta. Syksyn 5 opintopisteen kurssin (NASA Epic Challenge part 1) jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa keväällä pidettävälle 10 opintopisteen jatkokurssille (NASA Epic Challenge part 2). Joissakin tutkinto-ohjelmissa kurssit voidaan hyväksilukea 15 opintopisteen harjoitteluksi.

Huomioithan, että kurssit pidetään kokonaan englanniksi. Viimeinen hakupäivä syksyn kurssille on 21.8.2020, ja päätökset osallistujista julkaistaan 28.8.2020.

Lue lisää Intran tiedotteesta.

7. Kevään palautetilaisuudet jatkuvat!
 
Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2019 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden järjestelyistä ja etäosallistumisesta.
 
Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin löytyvät Intrasta ja opiskelijapalautteiden yhteenvedon löydät täältä.

8. Vertaistukea migreeniarkeen

Suomen Migreeniyhdistys ry on käynnistänyt tänä keväänä Migreeni-chatit Tukinetissä. Migreeni-chatin keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden vertaiskokemusten jakamiseen.

Mukana keskustelussa on aina Migreeniyhdistyksen koulutettu Migreeni-chattaaja, joka virittelee ja ohjaa keskustelua teeman mukaisesti. Teemasta riippuen chatissa voi olla mukana myös mm. Migreeniyhdistyksen työntekijä tai asiantuntijavieras. Osallistu chattiin ja lue lisää tulevista aiheista täältä.

Migreeniyhdistys etsii myös uusia Migreeni-chattaajia joukkoonsa. Vapaaehtoiset toimivat omien aikataulujensa puitteissa ja saavat toimintaan perehdytyksen sekä tarpeenmukaisen tuen ja ohjauksen. Mikäli kiinnostuit vapaaehtoistoiminnasta Migreeniyhdistyksellä, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Essi Pakariseen. Puh 050 380 0866 / essi.pakarinen(at)migreeni.org tai lue lisää täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

9. Haluatko auttaa verkkokurssin sisällön tekemisessä?

Mielenterveyden keskusliitto on luomassa uudenlaista verkkokurssia opiskelijoille. Kurssilla halutaan tuoda vahvasti esiin opiskelijoiden oma ääni ja kokemusmaailma. Haluaisitko sinä olla mukana tekemässä kurssin sisältöä? Osallistu piirtämällä tai lähettämällä valokuva näistä aiheista:

Miltä tuntuu tai näyttää kun…
opiskelut mättää
opiskelut sujuvat

Entä miltä tuntuu tai näyttää…
pelko tulevasta
stressin hellittäminen ja rentoutuminen
innostus tulevasta ja unelmointi

Voit lähestyä aiheita esimerkiksi miettimillä mitä mielikuvia ne sinussa herättää tai millaisista tilanteista ne sinua muistuttavat. Lähetä valokuva tai pikapiirros yhdestä, kahdesta tai vaikka kaikista aiheista! Piirrosten ei tarvitse olla taiteellisesti kunnianhimoisia vaan vaikka tikku-ukkoja. Osa piirroksista ja valokuvista julkaistaan kurssilla.

Lähetä kuvasi meille sähköpostitse tai postitse 31.5. mennessä: sanna-maria.railas(at)mtkl.fi tai Sanna-Maria Railas, Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 4. krs, 00700 Helsinki.

Lämmin kiitos jo etukäteen piirroksistanne ja valokuvistanne, niiden kautta kertyvä kokemustieto on meille tärkeää!  

Tarkempia ohjeita valokuviin:
• Lähetä eri aiheiden valokuvat erillisinä tiedostoina ja kerro saateviestissä mihin aiheeseen kuvasi liittyy.
• Valokuvien suhteen on muuten vapaat kädet, mutta valokuvissa ei saa esiintyä ihmisiä.
Tarkempia ohjeita piirroksiin:
• Laita eri aiheiden piirrokset omille papereilleen, ja kerro meille viestissäsi mitä aihetta piirroksesi kuvaa. (postilla lähettäessä paperin takapuolelle kirjoitettuna, sähköpostitse saatekirjeessä).
• Piirrokset kannattaa tehdä tusseilla, kuulakärkikynillä, maaleilla, tai mitä ikinä haluatkaan piirtäessä käyttää, mutta mieluummin ei lyijykynillä.

Saatekirjeeseen voi kirjoittaa seuraavat tiedot:
• Julkaisemme kuvat mielellään tekijän etunimellä ja iällä, joten halutessasi ilmoita saateviestissäsi etunimesi ja ikäsi.
• Voit myös kertoa meille opiskeletko yliopistossa, ammattikorkeakoulussa, lukiossa vai muussa toisen asteen oppilaitoksessa sekä missä kaupungissa opiskelet
• Emme julkaise tietoa oppilaitoksesta tai kaupungista kuvien yhteydessä vaan ainoastaan etunimen ja iän.
• Lisäksi kerro saateviestissä mihin aiheeseen kuvasti tai piirroksesi liittyy.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

10.  Take a break from the computer and take part of the MotivationMay-week!

MotivationMay-week brings together all higher education students of Tampere to do different kinds of challenges on social media. MotivationMay-week starts on Monday 4th of May and there will be one challenge for each weekday. We will reveal the challenges every day before noon.

The challenges will be active and you should use your imagination to do the challenges. Tag @opiskelijakuntatamko to your post so we can repost it and use #motivationmay. Remember to challenge your friends too, whose motivation is highest!?

11. Tytti’s member service Teams desk 7 May

Do you miss having your coffee break at Solu? Well, we’re missing you, dear students! If you’re having withdrawal from asking questions and joking with our member service specialist Tytti, then we’ve some great news! Tytti is working remotely in Teams and wants to hear all your latest jokes and will tell her own best stuff. Her level has remained the same even when we’re far away from each other.

Tytti’s Teams desk takes place on Thursday, May 7th at 3pm – 5pm. Join Tytti’s company through this link!

12. Printing at TAMK

Staff and students will have restricted access to designated printers and multi-function devices (MFDs) located on the campuses under the current exceptional circumstances. You must agree on their use in advance with the IT Helpdesk, it-helpdesk(at)tuni.fi, tel. 0294 520 500. The services points are open until now 9 – 15.

Printing and MFDs   

 •     Kauppi campus, MFD located in the main lobby of the Arvo building
 •     City centre campus, MFD located in the lobby of the Main building  
 •     Hervanta campus, first floor of the Kampusareena building, MFD located in front of the Logos facility
 •     TAMK main campus, MFD located in the lobby facing Kuntokatu street  

Please note  

 •     The designated MFDs may only be used only in absolutely necessary cases.
 •     Only one user may use an MFD at a time; no gatherings are allowed in the campus facilities.  
 •     Use the disinfecting wipes provided to clean the MFD touch screen before and after use.   
 •     Student: before coming to campus, check your print quota on the printshop website and, if necessary, purchase it more on the printshop website. Cash handling / additional customer contact at service points is now not desirable.

    
    
13. Feedback sessions are continuing!

During the spring, the feedback will be discussed in each degree programme in students’ and staff’s joint remote feedback sessions to agree on potential development measures. Follow your own degree programme information about arrangements and remote participation. More Information can be found from Intra and from the student feedback summary collected by the Education Development Services.

14. Apply now: TAMK’s NASA Epic Challenge Programme

TAMK participates in NASA’s (North American Space Agency) Epic Challenge programme started by former Space Shuttle astronaut Dr. Charles Camarda. During semesters 2020-2021 students will solve once again extreme challenges by applying innovation processes which are used and developed by NASA, like Innovative Conceptual Engineering Design (ICED).

While solving challenges students will earn 15 cr. (5 in autumn 2020 and 10 in spring 2021). For certain Degree Programmes it is possible to get 15 credits for practical training by completing these two courses. Please check it with the person in charge in your Degree Programme.

Deadline for applications is 21.08.2020. Final selections will be announced by 28.08.2020. The course will begin with a kick-off week in the end of August. The exact dates will be informed later in August.

Read more about the programme from Intranet bulletin.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics